Hoeveel kosten kittenopnamen bij PetSmart? Typische kosten & FAQ

Katten hebben hun hele leven vaccinaties nodig, maar sommige van de belangrijkste gebeuren als ze kittens zijn. Dit is een kritieke tijd waarin kittens immuniteit moeten opbouwen, maar die frequente schoten kunnen oplopen.

Gelukkig kun je kittenshots krijgen bij PetSmart tegen een gereduceerde prijs. Het bedrijf werkte samen met Banfield Hospitals en ShotVet om goedkopere vaccinaties aan te bieden op winkellocaties. Kittenfoto’s variëren van ongeveer $ 35 tot $ 42 per opname bij PetSmart.

cat + lijnverdeler

Welke shots hebben kittens nodig?

Kittens zijn het meest kwetsbaar voor infectieziekten tussen het spenen en de leeftijd van zes maanden. Voor die tijd worden ze beschermd door de antilichamen van hun moeder wanneer ze borstvoeding geven. Deze antilichamen bieden bescherming, maar kunnen ook interfereren met vaccinaties, daarom moeten kittenvaccinaties beginnen op de leeftijd van 6-8 weken. Ze hebben ook elke 3-4 weken boosters nodig totdat ze 16-20 weken oud zijn.

Kittenvaccins vallen in twee categorieën:

 • Kernvaccins, die beschermen tegen veel voorkomende en levensbedreigende ziekten bij kittens en volwassen katten.
 • Niet-kernvaccins, die zijn geïndiceerd voor kittens en katten met een hoog risico op een bepaalde ziekte.

De drie vaccins die alle kittens moeten krijgen, zijn als volgt:

 • FVRCP, die beschermt tegen katachtige rhinotracheïtis, feline calicivirus en feline panleukopenie. Dit is een combinatievaccin dat veel voorkomende besmettelijke ziekten behandelt die luchtweginfecties en andere aandoeningen veroorzaken.
 • Hondsdolheid, dat beschermt tegen het dodelijke virus dat katten, andere dieren en mensen kan treffen. Kittens kunnen rabiësvaccinatie krijgen na 12 weken, hoewel dit per staat kan verschillen.
 • FeLV, een aanbevolen vaccin om te beschermen tegen het kattenleukemievirus (FeLV). Dit is een optioneel vaccin dat met uw dierenarts moet worden besproken en kittens moeten worden getest voordat ze de vaccinatie krijgen.

Hoeveel kosten kittenopnamen bij PetSmart?

De kosten van vaccinaties variëren op basis van uw locatie, welke opnamen u kiest, de leeftijd van uw kitten en meer.

Met ShotVet zijn de kosten hetzelfde, ongeacht de locatie, en u kunt besparen door een PureVax Kitten Club-pakket te kopen dat alle drie de series kittenfoto’s bevat voor $ 189.

Anders kunt u individuele kittenshot-series kopen, die als volgt zijn:

 • PureVax Kitten A: $ 79 en bevat FVRCP en strategische ontworming voor haak- en rondwormen.
 • PureVax Kitten B: $ 99 voor FVRCP, strategische ontworming en FeLV.
 • PureVax Kitten C: $ 139 voor FVRCP. Strategische ontworming, FeLV en hondsdolheid.

U heeft de mogelijkheid om te betalen op het moment van bezoek of om vooraf te betalen voor uw vaccinaties met FAST PAWS, wat uw wachttijd bij de mobiele kliniek verkort.

Banfield-opnamen variëren afhankelijk van het schot en de locatie. Over het algemeen zijn ze iets goedkoper dan ShotVet, maar je krijgt de ontwormer er niet bij. Ze hebben ook dezelfde prijzen voor volwassen katten en kittens en geen waardepakket voor meerdere vaccinatierondes.

oranje kat met vaccin
Afbeelding credit; VP Fotostudio. Shutterstock

Aanbevolen vaccinatieschema voor kittens

De algemene aanbevelingen voor kittenvaccinaties zijn als volgt:

10-12 weken

 • FVRCP
 • FeLV (sterk aanbevolen)

14–16 weken

 • FVRCP
 • Rabiës (nu wettelijk verplicht)
 • FeLV (sterk aanbevolen)

Een jaar

 • FVRCP
 • Rabiës booster (wettelijk verplicht)

Hoeveel kosten kittenvaccins bij een dierenarts?

Afhankelijk van uw locatie en de fabrikant van het medicijn, kunnen kittenvaccins variëren van $ 25 tot $ 50. Naar een dierenarts gaan vereist ook een onderzoek, wat extra kosten met zich meebrengt, maar voordelen zoals weten dat uw kat gezond genoeg is om vaccins te ontvangen en eventuele problemen te identificeren die mogelijk verder onderzoek vereisen.

Houd er rekening mee dat vaccins bijwerkingen kunnen hebben. Ze zijn meestal mild, maar het is mogelijk dat kittens ernstige reacties hebben met ernstige symptomen zoals zwelling van het gezicht, ademhalingsproblemen en shock. Dit is een andere reden waarom het het beste is om een werkrelatie met een dierenarts te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat uw kitten vaccinaties kan krijgen en om eventuele problemen aan te pakken als ze zich voordoen.

Kitten vaccin
Afbeelding credit: Maria Sbytova, Shutterestock

Hebben binnenkatten vaccinaties nodig?

Sommige katteneigenaren denken ten onrechte dat binnenkatten geen vaccinaties nodig hebben omdat ze niet in contact komen met andere katten die ziekten kunnen doorgeven. Helaas kunnen veel besmettelijke kattenziekten Ga je huis binnen en besmet je kat, zelfs als de kat zelf nooit een voet buiten je deur zet.

Het is mogelijk om virussen in huis te halen op je schoenen of kleding, zoals calicivirus en herpesvirus. Rabiës is ook een aanzienlijk risico omdat het veel verschillende soorten kan treffen, waaronder mensen.

Vergeleken met de potentiële risico’s van deze ziekten – en de kosten om ze te behandelen – zijn vaccinaties een slimme en kosteneffectieve optie.

3 kat face divider

Conclusie

Het hebben van een kat brengt verantwoordelijkheid met zich mee, inclusief cruciale vaccinaties die een kitten beschermen tegen potentieel dodelijke ziekten zoals hondsdolheid en FeLV. Hoewel u altijd een relatie met een dierenarts moet ontwikkelen om de zorg voor uw kat van kitten tot volwassenheid af te handelen, zijn kittenopnamen bij PetSmart met ShotVet of Banfield een betaalbare manier om met een beperkt budget voor de behoeften van uw kitten te zorgen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Ilike, Shutterstock