Hoeveel kost het om een Toyger-kat te bezitten? Prijsgids 2023

Als je ooit een Toyger hebt gezien, zul je het niet snel vergeten. Deze prachtige wezens worden vaak toy tigers genoemd. In feite werden ze eigenlijk gefokt om mensen bewust te maken dat tijgers langzaam begonnen af te nemen in het wild.

De majestueuze Toyger moet nog worden erkend door de Cat Fancier’s Association, maar dat betekent niet dat ze sinds hun oprichting geen verschillende prijzen hebben verdiend. Als u overweegt om een Toyger een eeuwig thuis te geven, is het belangrijk op te merken dat ze een zeer hoog prijskaartje hebben. Het is echter niet alleen de kat die duur is.

Je krijgt te maken met eenmalige kosten voor het opzetten van je harige katachtige en maandelijkse uitgaven om ervoor te zorgen dat je Toyger gelukkig en gezond is.  In de onderstaande gids geven we je alles wat je moet weten over hoeveel het kost om een Toyger Cat te bezitten, van de adoptiekosten tot maandelijkse kosten en meer.

Klik om verder te gaan:

3 kat face divider

Een nieuwe Toyger-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Zoals eerder vermeld, zal het kopen van een Toyger niet goedkoop zijn. Je kunt verwachten dat je $ 500 tot $ 1.000 betaalt als je er een vindt bij je plaatselijke dierenopvang en tussen $ 500 en $ 50.000 als je de kat van een gerenommeerde fokker krijgt. De aankoopprijs houdt echter geen rekening met de kosten van de eerste installatie en de eenmalige kosten die u zult maken. Blijf op de hoogte terwijl we die kosten hieronder voor u opsplitsen.

Vrij

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je ergens gratis een Toyger Cat zult vinden. Op dit moment zijn er naar verluidt minder dan 400 van deze schattige katten in het bestaan, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat je er een zult vinden die een vriend of een buurman weggeeft.

Als je toevallig een Toyger Cat vindt die iemand probeert te herhuisvesten, zorg er dan voor dat je je onderzoek goed doet om te bepalen of de kat een echte Toyger is of niet.

Adoptie

$500 tot $1.000

Het zal bijna onmogelijk zijn om Toygers te vinden in een lokaal dierenasiel vanwege hun zeldzaamheid. Als je een Toyger vindt die ter adoptie is aangeboden, moet je verwachten dat je tussen de $ 500 en $ 1.000 voor de kat betaalt. Omdat je kunt verwachten dat je zoveel betaalt voor de Toyger in een dierenasiel, kun je je voorstellen hoeveel de kat van een fokker zal kosten.

Toyger kat in bed
Afbeelding credit: Sally Payne, Flickr

Fokker

$500 tot $5.000

Je kunt verwachten dat je overal van $ 500 tot $ 5.000 betaalt voor een Toyger van een fokker. Toygers van showkwaliteit kosten echter veel meer en sommigen hebben maar liefst $ 50.000 betaald. Het is van vitaal belang om de fokkers grondig te onderzoeken om ervoor te zorgen dat u een gezonde kat krijgt, maar helaas zijn uw opties beperkt omdat er niet veel Toyger-fokkers in de Verenigde Staten zijn. Het is het beste om te zoeken naar TCA-goedgekeurde fokkers met een uitstekende reputatie.

Initiële installatie en benodigdheden

$365 tot $500

De eerste installatie om je Toyger mee naar huis te nemen en de benodigdheden die je nodig hebt, kan je overal van $ 365 tot $ 500 uitvoeren. Dat omvat voedsel, een bed, voerbakken en een ID-tag en kraag. Je moet ook betalen voor sterilisatie of castratie, chippen en een controle bij de dierenarts.

Lijst van Toyger Cat Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband 15 dollar
Steriliseren/castreren $200 tot $400
X-Ray Kosten $ 100 – $ 250
Echografie kosten $ 250 – $ 500
Microchip $ 45 – $ 55
Gebitsreiniging $ 150 – $ 300
Bed 30 dollar
Nagelknipper (optioneel) 7 dollar
Borstel (optioneel) 8 dollar
Kattenbak 25 dollar
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed 30 dollar
Vervoerder 40 dollar
Voer- en waterbakken 10 dollar

3 kattenverdelers

Hoeveel kost een Toyger kat per maand?

$ 50 tot $ 150 per maand

Als je eenmaal je Toyger hebt gekocht en voor de eenmalige kosten hebt gezorgd, is het niet zo duur als je zou denken om voor je katachtige vriend te zorgen. Het bezitten van een Toyger Cat is vergelijkbaar met de zorg voor andere rassen met betrekking tot maandelijkse uitgaven.

Gezondheidszorg

$ 0 tot $ 50 per maand

U kunt verwachten dat u tot $ 50 per maand uitgeeft voor gezondheidszorg voor uw Toyger Kitten. Het zijn gezonde katten die niet kwetsbaar zijn voor veel gezondheidsproblemen. Om die reden hoef je misschien niet elke maand zoveel uit te geven aan zorg. U moet echter om de paar maanden betalen voor vlooien- en tekenpreventie. Natuurlijk, naarmate uw kat ouder wordt, kunt u meer betalen voor gezondheidszorg.

Voedsel

$ 12 tot $ 21 per maand

U kunt verwachten dat u maandelijks tussen $ 12 en $ 21 betaalt voor kattenvoer voor je Toyger. Als u echter lid wordt van een abonnementsservice die maandelijkse maaltijden bezorgt, betaalt u $ 30 of meer. Toygers hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar het is het beste om kattenvoer van hoge kwaliteit te kopen met veel eiwitten. Het zijn energieke katten die een eiwitrijk dieet nodig hebben om ze gezond te houden.

Toyger
Afbeelding credit: Sally Payne, Flickr

Grooming

$ 0 tot $ 30 per maand

Verzorging voor de Toyger Cat is niet zo moeilijk als je zou denken. Ze zijn ontwikkeld door binnenlandse kortharen te kruisen met Bengalen en hun prachtige gestreepte vacht is relatief gemakkelijk te onderhouden. Dagelijks poetsen is ideaal, maar je kunt wegkomen met ze twee keer per week te poetsen.

Naast de eerste aankoop van tondeuses, shampoo en een borstel, zul je niet veel uitgeven aan het verzorgen van de Toyger. Als u echter het gevoel heeft dat u uw Toyger niet goed kunt verzorgen of geen tijd hebt, kunt u een gerenommeerde trimmer vinden voor ongeveer $ 30 per maand.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

$ 0 tot $ 50 per maand

Zoals eerder vermeld, is de Toyger Cat een behoorlijk gezond ras, dus het kan zijn dat je uiteindelijk niets hoeft uit te geven aan medicijnen. U moet echter vlooien- en tekenmedicatie kopen die meestal wordt geleverd met een voorraad van 3 maanden of 6 maanden. Tenzij ze ziek worden of gewond raken, hoeft uw Toyger slechts twee keer per jaar naar de dierenarts te gaan voor een controle.

Huisdierenverzekering

$ 0 tot $ 35 per maand

Hoewel een huisdierenverzekering niet vereist is, zullen verwondingen, ongevallen en ziekten zeker gebeuren. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij die u kiest en het beleid dat u kiest, kan een huisdierenverzekering u ongeveer $ 35 per maand kosten.

Omdat de Toyger zo duur is om aan te schaffen, is het zeker aan te raden om te betalen voor een huisdierenverzekering voor je harige vriend. Het is het beste om uw kat in te schrijven zodra u hem adopteert om uw verzekeringskosten laag te houden. Huisdierenverzekeringsmaatschappijen vergoeden u niet voor veterinaire diensten met betrekking tot reeds bestaande aandoeningen, maar een gezond kitten heeft minder kans op medische problemen dan een volwassene.

Toyger kat op een boom
Afbeelding credit: Kutikova Ekaterina, Shutterstock

Onderhoud van het milieu

$ 15 tot $ 35 per maand

Als het gaat om het onderhouden van de omgeving van uw Toyger Cat, heeft u kattenbakvoeringen, kattenbakvulling en een soort ontgeurende spray of korrels nodig om de kattenbakgeur te elimineren. Afhankelijk van het merk dat u kiest, betaalt u overal van $ 15 tot $ 35 per maand voor deze benodigdheden.

Het is kosteneffectiever om zwerfvuil van hoge kwaliteit te kopen, omdat de goedkoopste merken niet zo lang meegaan of goed bestand zijn tegen herhaald gebruik. Je zou uiteindelijk meer kunnen betalen voor het goedkopere zwerfvuil omdat je het vaker moet kopen.

Kattenbakvoeringen $2 per maand
Ontgeurende spray of korrels $15 per maand
Kattenbakvulling $ 15 + per maand

Vermaak

$ 10 tot $ 50 per maand

Interactief speelgoed kan je Toyger urenlang vermaken, maar je moet ook speelgoed kopen waarvoor je interactie met je huisdier moet hebben, zoals kattenkruidmuizen, teaserstokken en laserpointers. U kunt verwachten dat u maandelijks tussen de $ 10 en $ 50 uitgeeft aan het vermaken van uw kat. Er zijn ook maandelijkse abonnementsboxen die u kunt kopen met traktaties, voedsel en speelgoed. Bij sommige bedrijven kunt u echter dozen selecteren die alleen bij speelgoed worden geleverd.

Cat kogelverdeler 1

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Toyger Cat

$ 50 tot $ 150 + per maand

Tussen het eten, entertainment en eventuele medicatie en dierenartsbezoeken, schatten we dat u $ 50 tot $ 150 per maand uitgeeft aan het verzorgen van uw Toyger Cat. Gezien hoeveel je betaalt om de Toy Tiger te kopen, zal wat je maandelijks betaalt niet zo moeilijk zijn.

Extra kosten om rekening mee te houden

Hoewel we u de aankoopprijs, eenmalige kosten en maandelijkse kosten van het bezitten van een Toyger Cat hebben gegeven, zijn er altijd extra kosten waarmee u ook rekening moet houden. Daarom kun je het beste elke week een beetje opzij zetten voor het budget van je kat.

Je moet bijvoorbeeld de stad uit en hebt een kattenoppas of een pension nodig om voor je kat te zorgen terwijl je weg bent. Katten zijn ook behoorlijk destructief en je moet misschien meubels of vloerbedekking vervangen die je Toyger heeft besloten te gebruiken als krabpaal.

Toyger kat buiten
Afbeelding credit: Kutikova Ekaterina, Shutterstock

Het bezitten van een Toyger Cat met een beperkt budget

Hoewel ze een duur ras zijn, betekent dat niet dat je geen Toyger kunt bezitten met een krap budget. Je kunt altijd online en in zondagskranten zoeken naar kortingsbonnen voor eten en lekkernijen. In plaats van een oppas in te huren als je weg bent, kun je vraag een vriend of familielid om voor je Toyger te zorgen. Het enige waar u echter nooit op moet beknibbelen, is de gezondheidszorg en het is essentieel om regelmatig veterinaire afspraken te maken.

Geld besparen op Toyger Cat Care

Zoals eerder vermeld, hoeft u geen huisdierenverzekering te hebben, maar het wordt aanbevolen. Het bespaart je op de lange termijn meer geld dan je denkt als er iets met je kat zou gebeuren. Een verwonding of ziekte kan enkele honderden dollars of meer kosten om te behandelen, maar de meeste verzekeringen vergoeden u voor 90% van uw dierenartsrekening. De verzekering betaalt echter meestal niet voor dierenartsbezoeken, tenzij u een add-on-plan koopt. U kunt uw kattenvoer en kattenbakvulling ook in bulk kopen, wat u geld bespaart.

kattenpootverdeler

Conclusie

Toyger-katten zijn erg dure dieren en sommige kunnen $ 5.000 of meer kosten. Na het eerste jaar zullen uw uitgaven echter aanzienlijk dalen. Toygers zijn gezonde katten en de maandelijkse kosten om voor hen te zorgen zijn niet veel anders dan bij andere rassen. Het onderhouden van regelmatige veterinaire afspraken, het verstrekken van gezonde maaltijden en het dagelijks spelen met je Toyger zal ze gelukkig en fit houden. Hoewel de kosten van het bezitten van een Toyger misschien hoog lijken, is het mogelijk om ze goed te verzorgen met een krap budget.

thematische pauze

Featured Image Credit: stockelements, Shutterstock