Hoeveel kost het om een kat te cremeren (update 2023)

Na de dood van een kat moeten verschillende beslissingen worden genomen, waaronder wat te doen met zijn lichaam. Vooruit plannen is de sleutel, omdat het overweldigende verdriet na de dood van een gezelschapsdier goede besluitvorming vaak moeilijk maakt. Hoewel het mogelijk is om een huisdier te begraven, is crematie meestal de meest geselecteerde optie. Het is betaalbaar en meestal eenvoudig te regelen via de dierenarts van uw huisdier.

Maar u moet nog steeds de dierenarts of het crematorium laten weten of u wilt dat uw huisdier individueel of gemeenschappelijk wordt gecremeerd. U moet ook beslissen waar u de as van uw huisdier in wilt laten plaatsen. Als je nu je keuzes begrijpt en een paar beslissingen neemt, kun je je concentreren op je kat zonder afleiding tijdens je laatste momenten samen. Afhankelijk van het type crematie kan het tussen de $ 30 – $ 250 kosten.

cat + lijnverdeler

Het belang van het cremeren van uw kat

Katten zijn leden van onze families en we moeten regelingen treffen voor hun overblijfselen, net zoals we dat doen voor onze menselijke geliefden. Hoewel crematie niet de enige optie is, kiezen eigenaren van gezelschapsdieren er meestal voor vanwege verschillende factoren, waaronder het ontbreken van dierenbegraafplaatsen. Met slechts 200 dierenbegraafplaatsen die actief zijn in de Verenigde Staten, kan het moeilijk zijn om zelfs maar een geschikte optie in de buurt van uw huis te vinden.

Hoewel het vaak mogelijk is om een huisdier in uw achtertuin te begraven, zijn er vaak lokale verordeningen die de praktijk beperken. Crematie kan meestal worden geregeld via dierenartsen, dus het is vaak de minst stressvolle keuze. En het stelt rouwende huisdierouders in staat om het leven van hun kat later te vieren wanneer een deel van het diepe verdriet voorbij is.

crematie voor huisdieren
Afbeelding Credit; Igor Sokolov (briesje), Shutterstock

Hoeveel kost kattencrematie?

De meeste crematoria voor huisdieren bieden verschillende opties, waaronder individuele, privé- en gemeenschappelijke crematies. Slechts één dier is in de crematiekamer voor privécrematies. Bij individuele crematies blijft de as van huisdieren gescheiden, maar er zijn meerdere dieren tegelijkertijd in de kamer.

Gemeenschappelijke crematies omvatten meerdere dieren en individuele as kan niet worden teruggegeven. Sommige crematoria staan toe dat katten worden gecremeerd samen met hun favoriete dekens, bedden en speelgoed. Een paar laten geliefde mensen aanwezig zijn tijdens de crematie van hun kat. Privécrematies variëren vaak van $ 175 – $ 250, maar niet alle faciliteiten bieden deze service. Het kost over het algemeen ongeveer $ 100 – $ 200 om een kat individueel te cremeren. Gemeenschappelijke crematies lopen tussen $ 30 – $ 70. Aquamaties kosten ongeveer hetzelfde bedrag als crematies.

Extra kosten om te anticiperen

Helaas zijn er een paar extra crematiegerelateerde kosten die soms opduiken. Als uw huisdier thuis overlijdt, kunt u zijn lichaam altijd zelf naar het crematorium brengen. Verwacht anders transportkosten te betalen.

Er zijn verschillende mooie urnen voor huisdieren beschikbaar als u geïnteresseerd bent in het kopen van een recipiënt voor de as van uw kat. U kunt slechts $ 25 of meer dan $ 500 uitgeven, afhankelijk van wat u kiest. Gepersonaliseerde urnen gemaakt van edelmetalen zijn duurder dan eenvoudige opties. Maar je bent niet verplicht om een urn te gebruiken die door het crematorium wordt verstrekt. Veel faciliteiten brengen de as van uw kat graag terug in een door u verstrekte houder. En de meesten zullen de as van je metgezel terugbrengen in een eenvoudige kartonnen of metalen doos als je geen urn koopt of een alternatief biedt.

Veel crematoria bieden huisdierouders de mogelijkheid om herdenkingsobjecten te kopen om gezelschapsdieren te herdenken en te eren. Populaire opties zijn sieraden met neus/ pootprint en kunstwerken. Memorial-producten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van $ 25 voor een eenvoudige inktprint van de neus van uw kat tot meer dan $ 400 voor hangers met gouden pootprint.

Wat moet ik doen om de crematie van mijn kat te regelen?

Veel dierenartsen hebben afspraken met crematoria voor huisdieren, waardoor het hele proces wordt vereenvoudigd. U kunt uw keuzes bespreken met het personeel en zij zorgen voor de rest, inclusief het vervoer van uw huisdier naar het crematorium. Maar je kunt altijd contact opnemen met faciliteiten en dingen zelf regelen. Als uw huisdier thuis overlijdt, kunt u contact opnemen met uw dierenarts en hen de details laten afhandelen of zelf de regelingen regelen.

Afhankelijk van hoe uw huisdier naar het crematorium wordt vervoerd, geeft u informatie over hoe u uw huisdier rechtstreeks aan uw dierenarts of de faciliteit kunt cremeren. U kunt de as van uw huisdier meestal na 2 of 3 dagen ophalen bij het crematorium of de dierenarts. Maar de meeste faciliteiten zorgen ervoor dat de as van uw huisdier tegen betaling rechtstreeks bij u thuis wordt afgeleverd.

Oranje kat slapen

Dekt een huisdierenverzekering Cat Crematiop?

Dat hangt ervan af. Een ongevallen- en ziekteverzekering voor huisdieren beschermt ouders van huisdieren tegen grote onverwachte dierenartskosten, maar de meeste sluiten routinematige zorg uit van dekking. Sommige grote verzekeraars nemen euthanasie op in hun plannen voor ongevallen en ziektedieren, maar de meeste dekken geen crematie- of begrafeniskosten.

Maar er zijn uitzonderingen, waaronder Limonade en Pompoen. Het standaardplan van Pumpkin heeft betrekking op euthanasie en crematie, maar sluit items zoals urnen en gedenktekens uit. Lemonade biedt een end-of-life en herdenkings-add-on die euthanasie, crematie, urnen en sommige herdenkingsartikelen betaalt. Wellnessplannen vergoeden over het algemeen geen crematiekosten.

dekking van de huisdierenverzekering
Afbeelding credit: Rawpixel.com, Shutterstock

Manieren om uw kat te eren

De meeste crematoria hebben een selectie van gepersonaliseerde herdenkingsopties die u kunt kopen, waaronder sieraden met poot- / neusprint en decoratieve items, maar u kunt ook uw eigen gedenktekens maken.

Als je geïnteresseerd bent in sieraden met de as van je kat of gewoon een ontwerp dat je herinnert aan hun liefde, overweeg dan om contact op te nemen met een lokale goud- of zilversmid die met je kan samenwerken om iets unieks te creëren dat de speciale band viert die je met je kat had.

Plant bloemen of groenten als het seizoen goed is en denk met liefde aan je huisdier als de planten bloeien. Je kunt ook wat fotolijsten kopen, een paar foto’s afdrukken en je kat een ereplaats aan de muur geven.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

De meeste kattenouders kiezen ervoor om hun katachtige metgezellen te cremeren, en het is vaak de eenvoudigste optie. Dierenartspraktijken hebben vaak overeenkomsten met crematoria, waardoor het proces veel gemakkelijker wordt voor rouwende huisdierouders. Crematies kosten over het algemeen $ 30 – $ 250, afhankelijk van of een privé-, individuele of gemeenschappelijke optie wordt gekozen. Verwacht extra te betalen voor speciale urnen en herdenkingsartikelen. Als alternatief zijn de meeste crematoria voor huisdieren blij om urnen en dozen van eigenaren te huisvesten.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: umaruchan4678, Shutterstock