Hoeveel kost een Peterbald kat? Prijsgids 2023

Peterbald-katten zijn zeer aanhankelijk, vocaal en loyaal – ze worden ook beschouwd als een van de duurste katten ter wereld om te bezitten. Peterbald-katten zijn een relatief nieuw kattenras dat in de jaren 1990 werd ontdekt in Sint-Petersburg, Rusland, waar een deel van hun naam is ontstaan.

Hun vachten zijn ofwel erg kort, wazig of hebben helemaal geen haar, en dat is waar het “kale” deel van de naam vandaan komt. Ze hebben driehoekige hoofden en oversized oren, wat hun onderscheidende uiterlijk bepaalt. Soms verward met de Sphynx-kat, is de Peterbald een geweldige metgezel voor hun eigenaar. Maar hoeveel kosten ze om te bezitten? Ten eerste zijn ze een van de duurste kattenrassen die er zijn met De kosten om er een van een fokker te krijgen, kunnen beginnen bij $ 1700. Lees verder voor meer informatie!

cat + lijnverdeler

Een nieuwe Peterbald-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Peterbald kitten op grijze achtergrond
Afbeelding credit: Toloubaev Stanislav, Shutterstock

Zoals bij elk huisdier, heeft u eenmalige kosten om rekening mee te houden. Afgezien van de initiële kosten om de kat te kopen (waar we later op ingaan), heb je om te beginnen een kattenbak, voer- en waterbakken, beddengoed en een kattendrager nodig. Hieronder zullen we de kosten opsplitsen, zodat u uw financiële verantwoordelijkheden kunt begrijpen tijdens het bezitten van een Peterbald-kat.

thematische pauze

Vrij

Peterbald-katten worden als enigszins zeldzaam beschouwd, aangezien ze pas een paar decennia bestaan. Deze katten zijn een van de duurste kattenrassen ter wereld1—dus met dat gezegd, zou je waarschijnlijk niet het geluk hebben om er gratis een te vinden. Neem echter vaak contact op met uw lokale dierenasielen, omdat sommige katten om verschillende redenen zonder huis komen te zitten, ongeacht ras of zeldzaamheid.

thematische pauze

Adoptie

Adopteren van een redding kost waarschijnlijk minder dan kopen bij een fokker, maar je kunt nog steeds verwachten dat je ergens tussen de $ 500 en $ 2.500 plus betaalt, afhankelijk van je locatie. Als u een raszuivere Peterbald wilt krijgen, zorg er dan voor dat uw kat papieren heeft die de status verifiëren, omdat sommige een gemengd ras kunnen zijn. Hoe dan ook, je geeft een kat een welverdiend thuis.

thematische pauze

Fokker

Het kopen van een Peterbald-kat van een fokker zal aanzienlijk duurder zijn en u kunt verwachten dat u overal vanaf $ 1.700 en hoger betaalt – sommige zelfs in de prijsklasse van $ 4.000. Gezien de hoge kosten van een van de fascinerende katachtigen, zorg ervoor dat u koopt bij een gerenommeerde fokker die u de authenticiteit van de kat kan bieden.

Peterbald kat van dichtbij
Afbeelding credit: Seregraff, Shutterstock
thematische pauze

Initiële installatie en benodigdheden

Uw nieuwe Peterbald-metgezel heeft benodigdheden en een eerste opstelling nodig, bestaande uit een kattenbak, voedsel- en waterschalen, een bed, kattenvoer van hoge kwaliteit en een ID-tag en halsband. Als je eerder een katteneigenaar bent geweest, heb je misschien nog steeds herbruikbare benodigdheden die je kunt gebruiken in plaats van nieuwe te kopen.

Cat kogelverdeler 1

Lijst van Peterbald kattenverzorgingsbenodigdheden en kosten

ID-tag en halsband $ 15 – $ 20
Steriliseren/castreren $ 70 – $ 500
X-Ray Kosten $ 100 – $ 250
Echografie kosten $ 250 – $ 500
Microchip $ 45 – $ 55
Gebitsreiniging $ 50 – $ 300
Bed/Tank/Kooi $ 10 – $ 50
Nagelknipper (optioneel) $ 5- $ 20
Borstel (optioneel) 8 dollar
Kattenbak $ 8 – $ 25
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed $ 30 (gemiddeld voor variëteit)
Vervoerder $ 20 – $ 50
Voer- en waterbakken 10 dollar

Hoeveel kost een Peterbald kat per maand?

De Peterbald-kat heeft iets meer zorg nodig dan de gemiddelde kat. Ze hebben een woeste eetlust en hebben dagelijks meerdere kleine maaltijden met eiwitrijk en koolhydraatarm kattenvoer nodig. Je moet ook rekening houden met maandelijkse hartmedicatie en kattenbakvulling. Over het algemeen zijn ze onderhoudsarm, maar ze vereisen wel een paar speciale behoeften, die we hierna zullen behandelen.

thematische pauze

Gezondheidszorg

Het is moeilijk om vast te stellen hoeveel u maandelijks uitgeeft aan routinematige gezondheidszorg voor de Peterbald, maar vanwege hun hogere caloriebehoeften, kunt u meer uitgeven aan kattenvoer per maand in vergelijking met de gemiddelde kat. Dit kattenras heeft een sneller metabolisme vanwege het hebben van weinig of geen haar, waardoor het noodzakelijk is om op de juiste manier uitgebalanceerde voeding te voeren.

Deze katten zijn gevoelig voor zonnebrand in de zomer vanwege hun vacht, dus het is belangrijk om te appeny zonnebrandcrème bij het plannen van buitenactiviteiten met uw Peterbald.

thematische pauze

Voedsel

Als het gaat om het voeren van de Peterbald-kat, moet je idealiter een paar kleine maaltijden gedurende de dag voeren. Zorg ervoor dat u zowel nat ingeblikt voedsel als droogvoer van hoge kwaliteit voert zonder kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen. Ze hebben ook kattenvoer nodig dat rijk is aan hoogwaardige eiwitten en weinig koolhydraten bevat. Kattenvoer met “vulstoffen” zal gewichtstoename veroorzaken bij dit ras.

Vergeet gezonde traktaties niet! Overdrijf het echter niet – traktaties mogen slechts 10% van hun dagelijkse voeding uitmaken.

Peterbald
Afbeelding credit: Jaroslaw Kurek, Shutterstock
thematische pauze

Grooming

Hoewel de Peterbald-kat weinig tot geen haar heeft, betekent dit niet dat ze geen verzorgingsbehoeften hebben. Hoewel dagelijks poetsen niet nodig is, zullen ze baat hebben bij maandelijkse baden omdat hun huid vettig en vettig wordt, wat problemen kan veroorzaken.

Controleer en reinig de oren regelmatig op ophoping van oorsmeer – katten met weinig haar zijn vatbaarder vanwege het gebrek aan vacht. U kunt dit maandelijks doen na een bad door de oren af te vegen met een zachte doek of een door de dierenarts goedgekeurd nat doekje. Controleer de nagels regelmatig en knip indien nodig. Zorg ervoor dat u de nagelbedden ook maandelijks controleert en schoonmaakt.

thematische pauze

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Zolang uw Peterbald-kat gezond is, heeft u geen maandelijkse dierenartsrekeningen. Meestal heeft uw Peterbald slechts één of twee keer per jaar regelmatige dierenartscontroles nodig. Elk kattenras kan een ziekte ontwikkelen, maar de Peterbald is verrassend genoeg een gezond kattenras. Omdat ze echter een relatief nieuw ras zijn, is er niet veel geschiedenis om vast te stellen of ze vatbaar zijn voor bepaalde ziekten.

Maandelijkse hartmedicatie moet worden toegediend om hartaandoeningen te voorkomen. Neem echter contact op met uw dierenarts met betrekking tot vlooien- en tekenmedicijnen voor dit ras, omdat sommige vrij verkrijgbare medicijnen schadelijk kunnen zijn.

thematische pauze

Huisdierenverzekering

De huisdierenverzekering varieert afhankelijk van het type dekking dat u selecteert en de tarieven van de huisdierenverzekeringsmaatschappij. U hebt aanpasbare opties bij de meeste huisdierenverzekeringsmaatschappijen om bij uw budget te passen, zoals het kiezen van het eigen risico, het jaarlijkse uitbetalingspercentage en het type plan (alleen ongevallen of ongevallen en ziekte). U hebt meestal de mogelijkheid om jaarlijkse preventieve dekking toe te voegen voor een extra maandelijks bedrag.

Fooi: Hoe jonger je kat is, hoe minder je maandelijkse premie zal zijn.

Peterbald Kat op de bank
Afbeelding credit: Natalia Belotelova, Shutterstock
thematische pauze

Onderhoud van het milieu

Zoals bij elke kat, heb je maandelijkse milieuonderhoudskosten bestaande uit kattenbakvoeringen, ontgeurende sprays voor stinkende kattenbakken, een kartonnen krabber, enz. Uw Peterbald-kat zal mentale en fysieke stimulatievereisten hebben en uw kat zal het op prijs stellen om een krabpaal of kartonnen krabbers in huis te hebben. Kartonnen krabbers moeten maandelijks worden vervangen.

De kattenbak heeft maandelijkse milieuvereisten om hem vers en kiemvrij te houden, die we hieronder hebben beschreven.

Kattenbakvoeringen $7/maand
Ontgeurende spray of korrels $10/maand
Kartonnen krabber $12/maand
thematische pauze

Vermaak

Peterbald katten houden ervan om vermaakt te worden. Ze zijn zeer intelligent en zijn in staat om trucjes te leren. Dat gezegd hebbende, je Peterbald-kat zal het leuk vinden om speelgoed in de buurt te hebben om mee te spelen. Een uitstekende manier om dit entertainment te bieden, is door te investeren in een maandelijks abonnement op een kattenspeelgoeddoos die gemakkelijk tot aan uw voordeur wordt geleverd.

U kunt de doos aanpassen aan de specifieke behoeften van uw kat, zoals het bieden van een mix van speelgoed, traktaties en zelfs kattenkruid. U kunt ook kiezen voor een tweemaandelijks abonnement bij sommige bedrijven als dat meer aansluit bij uw behoeften.

Een Peterbald-kat die tijd doorbrengt met buiten lopen aan de lijn
Afbeelding credit: Evgeny Haritonov, Shutterstock

kat face divider 2

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Peterbald-kat

Als eigenaar van een Peterbald-kat geeft u iets meer uit aan kattenvoer dan de gemiddelde kat vanwege de voedingsbehoeften die we hebben besproken. Het houden van speelgoed in de buurt is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid, en het wordt aanbevolen om uw kat maandelijks hartmedicatie te laten gebruiken. Kattenbakvulling is een must en een maandelijks bad wordt ook aanbevolen bij dit ras.

Extra kosten om rekening mee te houden

Er kunnen momenten zijn dat je moet reizen en je je kat niet mee kunt nemen. In dat geval zou het inhuren van een oppas voordelig zijn. Deze breed doet het niet goed om lange tijd alleen gelaten te worden, en als je je kat niet mee kunt nemen, raden we je aan een oppas in te huren die bij je thuis kan komen en quality time met je Peterbald kan doorbrengen.

Verwondingen en ziekten kunnen zonder waarschuwing gebeuren en je moet voorbereid zijn op het onverwachte. Het hebben van een huisdierenverzekering kan enorm helpen bij dergelijke onverwachte dierenartsrekeningen.

Het bezitten van een Peterbald kat met een beperkt budget

Een huisdiereigenaar worden of zelfs overwegen om een huisdiereigenaar te zijn, vereist de financiën om goed voor uw huisdier te zorgen. U hoeft echter niet de duurste items of speelgoed op de markt te kopen. Je kunt bijvoorbeeld mooie automatische zelfreinigende kattenbakken kopen, maar dat doe je niet hebben om zo’n item te kopen.

Houd het simpel met betrekking tot speelgoed; We raden echter niet aan om te beknibbelen op kattenvoer van hoge kwaliteit. Het gezond houden van uw Peterbald is van vitaal belang en helpt dure dierenartsrekeningen te voorkomen.

Geld besparen op Peterbald Cat Care

Je kunt altijd zoeken naar kortingsbonnen en deals met betrekking tot voedsel en speelgoed. Het kan gemakkelijker zijn om uw kat naar een professionele trimmer te brengen om voor de verzorgingsvereisten van dit ras te zorgen, of u kunt leren om het zelf te doen om geld te besparen.

Meld u aan voor een lidmaatschap bij uw plaatselijke dierenwinkel, omdat velen wekelijkse of maandelijkse deals voor items aanbieden – sommige bieden zelfs een bepaalde hoeveelheid gratis kattenvoer, afhankelijk van het aantal aankopen dat u doet; Bijvoorbeeld een gratis zak eten na je 10Þ kopen.

Voordat u zich op een dierenarts vestigt, moet u rondkijken voor prijzen, omdat sommige dierenklinieken goedkoper zijn dan andere.

Peterbald kat
Afbeelding credit: Petr Malyshev, Shutterstock

3 kat face divider

Conclusie

Zoals met elk kattenras, heb je maandelijkse kosten om te overwegen. Vergeet niet dat Peterbalds een enorme eetlust hebben en dat je iets meer uitgeeft aan kattenvoer van hoge kwaliteit in vergelijking met de gemiddelde kat.

Je hebt maandelijkse kosten voor hartmedicatie en, hoogstwaarschijnlijk, maandelijkse verzorgingskosten, tenzij je ervoor kiest om je kat zelf te verzorgen. Kattenspeelgoed, kattenbakvulling, speelgoed, krabpalen en traktaties zijn ook maandelijkse uitgaven om rekening mee te houden.

Peterbald-katten zijn leuk om te bezitten en zullen een trouwe gezinsgenoot worden, maar je moet goed voor je kat zorgen voor het beste leven. U hoeft geen huisdierenverzekering af te sluiten, maar het kan helpen als uw kat onverwacht gewond of ziek wordt.

Uiteindelijk betekent het zijn van een Peterbald-katteneigenaar uren van ontelbaar plezier en gezelschap.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Seregraff, Shutterstock