Hoeveel kost een Devon Rex Cat? (Prijsgids 2023)

De Devon Rex-kat staat bekend om zijn unieke uiterlijk, duidelijke jukbeenderen, enorme ogen en grote oren. Het wordt ook wel “Pixie Cat” genoemd omdat het op een fee lijkt.

De katachtige is speels, liefdevol en aanhankelijk en maakt een prachtig huisdier. Het is geen wonder dat het tegenwoordig een van de meest gewilde rassen is van kattenliefhebbers.

Als u overweegt een Devon Rex-kat aan te schaffen, vraagt u zich waarschijnlijk af hoeveel het u zou kosten. Vandaag is je geluksdag omdat we op het punt staan je alles te laten weten wat je moet weten. Devon Rex-katten kunnen $ 300 – $ 500 kosten via adoptie, of $ 1.000 – $ 3.000 via een fokker.3 katten gezichtsverdeler

Een nieuwe Devon Rex-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

De eenmalige initiële kosten van het naar huis brengen van een Devon Rex Cat omvatten het kopen van de kat en de benodigdheden die nodig zijn voor zijn verzorging. Bovendien zijn er veterinaire kosten om te betalen voor onderzoek en vaccinatie.

De kosten van het kopen van benodigdheden en de veterinaire kosten zijn standaard. Maar Devon Rex is een zeldzaam ras. Daarom zijn de initiële kosten van het kopen van een kat hoger dan die van een gewone kat. Gelukkig is er altijd de adoptieoptie. En misschien kom je er wel eentje gratis tegen.

devon rex met blauwe ogen
Afbeelding Credit: Veera, Shutterstock

Vrij

Als het je lukt om een Devon Rex-kat gratis te krijgen, bedank dan je gelukkige sterren – de kans dat dat gebeurt is klein tot geen. Zoals eerder vermeld, is het een zeldzaam ras.

Vestig je hoop niet op het gratis krijgen van een Devon Rex-kat. Velen zijn al op zoek naar een, en de meesten zijn bereid om de hoge kosten vooraf te betalen om er een te krijgen van een vertrouwde fokker.

thematische pauze

Adoptie

Nogmaals, vanwege de zeldzaamheid is het onwaarschijnlijk dat u een Devon Rex-kat beschikbaar krijgt voor adoptie. Toch is deze optie het nastreven waard.

Je zou moeten verwachten tussen de $ 300 en $ 500 te betalen, wat aanzienlijk lager is dan wat je een fokker zou betalen. Deze prijs is inclusief sterilisatie- of castratiekosten en andere initiële veterinaire kosten.

thematische pauze

Fokker

Er zijn niet veel fokkers die Devon rex-katten verkopen in de Verenigde Staten. Wees dus niet verbaasd dat je op een wachtlijst staat.

Bovendien moet je misschien reizen om een gerenommeerde fokker te vinden wiens nesten niet zijn uitverkocht. Als je er een vindt, wees dan bereid om tussen de $ 1.000 en $ 3.000 op te hoesten.

thematische pauze

Initiële installatie en benodigdheden

Het kopen van een Devon Rex kitten is slechts de eerste stap. Er zijn andere kosten om rekening mee te houden. Voorbeeld: veterinaire examenkosten. Uw kitten moet alle noodzakelijke controles en vaccinaties ondergaan voordat u het mee naar huis kunt nemen.

Bovendien moet u rekening houden met de kosten van benodigdheden. Alles moet klaar zijn zodra het kitten thuiskomt. Dat omvat kattenbakken, voedsel, waterbakken, speelgoed, bed, enz.

Hieronder hebben we een lijst opgenomen met alle essentiële benodigdheden en hun gemiddelde kosten. Neem eens een kijkje.

Devon rex kitten
Afbeelding Credit: Veera, Shutterstock

Lijst van Devon Rex Cat Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband 15 dollar
Sterilisatie/Castratie $ 40 – $ 150
X-Ray Kosten $ 100 – $ 250
Echografie Kosten $ 250 – $ 500
Microchip $ 45 – $ 55
Tandenpoetsen $ 200 – $ 300
Bed/Tank/Kooi $ 5 – $ 30
Nagelknipper (optioneel) $ 5 – $ 30
Borstel (optioneel) $ 5 – $ 20
Kattenbak $ 10 – $ 25
Nestschep $ 5 – $ 15
Speelgoed $ 30 – $ 50
Vervoerder $ 30 – $ 60
Voedsel- en waterbakken $ 10 – $ 30

3 katten gezichtsverdeler

Hoeveel kost een Devon Rex Cat per maand?

Vergeet niet dat het bezitten van een huisdier een financiële verplichting op lange termijn is. Afgezien van de initiële aankoopkosten, moet u verwachten dat u maandelijkse kosten maakt.

De kosten van het onderhoud van een Devon Rex-kat variëren afhankelijk van uw verzorging. Maar u zult waarschijnlijk elke maand ergens tussen de $ 50 en $ 200 uitgeven.

De totale kosten kunnen benodigdheden zoals voedsel, verzorgingskosten en huisdierenverzekering omvatten, indien nodig. U kunt er ook voor kiezen om abonnementskosten op te nemen voor verschillende services, zoals diensten die elke maand traktaties of speelgoed verzenden.

thematische pauze

Gezondheidszorg

De gezondheid van uw huisdier staat voorop. Vergeet daarom niet om het op te nemen in het maandelijkse budget van uw Devon Rex-kat. De totale kosten kunnen variëren tussen $ 10 en $ 150 per maand.

Ten eerste heeft de kat parasiet nodig bescherming. De maandelijkse kosten daarvoor zijn ongeveer $ 10 tot $ 30. Ten tweede moet u jaarlijkse of tweejaarlijkse controles overwegen, omdat voorkomen beter is dan genezen. Verwacht minstens $ 50 te betalen voor elk bezoek.

devon rex kat onderzocht door dierenarts
Afbeelding Credit: Ermolaev Alexander, Shutterstock
thematische pauze

Huisdierenverzekering

Veel mensen kiezen voor een huisdierenverzekering omdat de dierenartsrekeningen blijven stijgen. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van het beleid dat u kiest. Maar je zou moeten verwachten dat je tussen de $ 10 en $ 100 per maand ophoest.

thematische pauze

Voedsel

De kosten van voedsel variëren sterk. Het hangt allemaal af van het soort voedsel dat u koopt en de dagelijkse consumptie van uw kat.

Een Devon Rex kat heeft gemiddeld zo’n 80 kcal energie per dag nodig. Maar hoeveel je ze voedt, hangt af van hun grootte en gewicht. Over het algemeen moet u verwachten dat u $ 20 tot $ 80 per maand uitgeeft aan een eiwitrijk dieet.

thematische pauze

Grooming

Devon Rex katten zijn onderhoudsarm wat verzorging betreft. Hun vachten zijn niet stressvol om te onderhouden, omdat ze slechts af en toe moeten worden geborsteld.

U kunt alle verzorging thuis doen om kosten te besparen. Maar als je geen tijd hebt, kost professionele verzorging meestal $ 50 per maand.

3 katten gezichtsverdeler

Bijkomende kosten

De kosten van de zorg voor een Devon Rex-kat zijn relatief betaalbaar. Er kunnen echter onvoorziene kosten ontstaan, waardoor u meer moet uitgeven dan u had verwacht. Als zodanig is het noodzakelijk om wat geld opzij te zetten voor noodsituaties.

Devon Rex
Afbeelding Credit: Tanja Blixt, Flickr

Enkele van de extra kosten die u waarschijnlijk zult maken, zijn de volgende:

Dierenoppas

Een oppas voor de dag kost je $ 15 tot $ 30 als je op reis bent.

Een boarding service is een betere optie als u op zakenreis of vakantie gaat. Dat kost je dagelijks $ 30 tot $ 50.

Mondhygiëne

De kosten van de mondhygiëne van uw huisdier zijn afhankelijk van het type procedures dat de dierenarts zal uitvoeren. Maar u moet minstens $ 200 opzij zetten voor tandartsbezoeken. Diensten kunnen gebitsreiniging en tandextractie omvatten.

Medische noodgevallen

U zult misschien nooit een medisch noodgeval ervaren tijdens het leven van uw kat. Toch is het beter om je financieel voor te bereiden, want alles is mogelijk. Je wilt niet onvoorbereid betrapt worden wanneer je Devon Rex plotseling in het ziekenhuis moet worden opgenomen.

Spoedeisende dierenartsbehandeling kan duur zijn, vooral als het gaat om diagnostische procedures zoals röntgenfoto’s, bloedonderzoek en echografieën. Over het algemeen kunnen de kosten variëren tussen $ 500 en $ 1.000.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

We hopen dat u nu weet hoeveel het zou kosten om een Devon Rex-kat aan te schaffen en te verzorgen. Als u vooraf meer te weten komt over de kosten die u waarschijnlijk zult maken, kunt u zich voorbereiden op de financiële verplichtingen.

Zoals je misschien hebt gemerkt, kunnen de kosten vooraf behoorlijk duur zijn; $ 1.000 – $ 3.000 is niet wat je zou verwachten te betalen voor een gemiddelde kat, en dit omvat niet eens de kosten van benodigdheden. Maar zoals we al zeiden, de Devon Rex-kat is een zeldzaam ras.

Het goede nieuws is dat de maandelijks terugkerende kosten niet zo hoog zijn. Je zou moeten verwachten dat je elke maand tussen de $ 50 en $ 200 uitgeeft. Uiteindelijk is het bezitten van een van de meest aanhankelijke metgezellen elke cent waard.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: klevers, Shutterstock