Hoeveel kost een Amerikaans dierenpaspoort? (Update 2023)

Veel eigenaren van gezelschapsdieren zien hun huisdieren als familieleden en steeds meer huisdieren vergezellen hun gezin op hun reizen. Het verkrijgen van een Amerikaans dierenpaspoort kan helpen om reizen minder stressvol te maken door ervoor te zorgen dat uw huisdier bereid is om internationaal met u mee te reizen.

Dierenpaspoorten verwijzen naar alle juiste documentatie die u nodig hebt om uw huisdier een ander land binnen te laten komen. Het gaat meestal om tijd en voorbereiding om ervoor te zorgen dat uw huisdier klaar is voor internationale reizen. De basisdocumenten die u nodig hebt om landen binnen te komen, zijn vaccinrecords, gezondheidsdossiers en een USDA-goedkeuring. De kosten voor een USDA-reisaanbevelingscertificaat zijn $ 38. Als uw huisdier echter specifieke laboratoriumtests nodig heeft om een land binnen te komen, kan de vergoeding oplopen tot $ 173, exclusief de kosten van tests of vaccinaties die nodig kunnen zijn.

Hier is alles wat u moet weten over het succesvol verkrijgen van een Amerikaans dierenpaspoort en de kosten in verband met het beveiligen ervan.

garen ball divider

Het belang van Amerikaanse dierenpaspoorten

Verschillende landen hebben verschillende vereisten voor huisdieren om binnen te komen. Sommige landen hebben zeer strenge wetten die voorkomen dat huisdieren van buiten het land op bezoek komen. Dus, voordat u uw tickets voor uw huisdier boekt, moet u de reissite van de overheid van het land controleren om te zien of huisdieren zijn toegestaan om binnen te komen. Sommige landen staan alleen bepaalde huisdieren, zoals honden, toe. Dit komt omdat sommige dieren invasieve soorten voor het land kunnen zijn en een veiligheidsrisico kunnen vormen voor natuurlijke habitats in dat specifieke land. Katten en konijnen zijn veel voorkomende voorbeelden van dieren die in veel landen grote wilde of wilde populaties hebben.

Het beveiligen van een Amerikaans dierenpaspoort zal de stress en onzekerheid over het vermogen van uw huisdier om een vreemd land binnen te komen aanzienlijk verminderen. Het zorgt ervoor dat uw huisdier is toegestaan in een ander land en fungeert als bewijs en documentatie die uw huisdier ondersteunt.

kat met paspoort en ticket
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Hoeveel kost een Amerikaans dierenpaspoort?

De huidige vergoeding voor USDA-reisaanbevelingen is $ 38 per goedkeuringscertificaat.1 Dit geldt voor een willekeurig aantal huisdieren. Als uw huisdier een specifieke laboratoriumtest nodig heeft om een land binnen te komen, is de vergoeding $ 121 voor een of twee tests. De vergoeding wordt verhoogd tot $ 150 als uw huisdier drie tot zes verschillende soorten tests nodig heeft. Het wordt opnieuw verhoogd tot $ 173 als uw huisdier zeven of meer laboratoriumtests nodig heeft.

Houd er rekening mee dat deze kosten niet van toepassing zijn op hulphonden. Dus als een hond behoort tot een persoon met een handicap zoals gedefinieerd door de Americans with Disabilities Act (ADA), wordt er geen vergoeding in rekening gebracht voor USDA-goedkeuringen.

Aantal laboratoriumtests Honorarium
0 38 dollar
1–2 121 dollar
3–6 150 dollar
7 of meer 173 dollar

Extra kosten om te anticiperen

Amerikaanse dierenpaspoorten documenteren en verifiëren in wezen de gezondheidsdossiers van uw huisdier. U moet er dus voor zorgen dat alle vaccinaties van uw huisdier up-to-date zijn en dat zijn of haar gezondheid is goedgekeurd door een dierenarts. Met dat in gedachten, wees bereid om te betalen voor eventuele vaccinaties en tests die moeten worden voltooid om een land binnen te komen.

De gemiddelde kosten voor een 1-jarig rabiësvaccin liggen tussen $ 15 en $ 20. Een routinecontrole ligt tussen $ 50 en $ 250. De kosten zijn afhankelijk van uw dierenartspraktijk en de soorten diensten die bij de controle zijn gebruikt.

internationaal veterinair certificaat voor katten
Afbeelding Credit: KateYudina, Shutterstock

Hoe een Amerikaans dierenpaspoort te verkrijgen

De basisdocumenten die u nodig hebt om landen binnen te komen, zijn een bijgewerkt vaccindossier, gezondheidsdossiers en een USDA-goedkeuring. Uw dierenarts kan u helpen bij het uitvoeren van alle tests en het toedienen van vaccinaties die uw huisdier nodig heeft om internationaal te reizen. Zodra u al uw papierwerk en documentatie hebt voorbereid, stuurt u ze naar de USDA, samen met eventuele bijbehorende kosten. Zodra de USDA uw documenten ontvangt en goedkeurt, stuurt het u een goedkeuringscertificaat voor uw huisdier.

U kunt ook werken met een USDA-geaccrediteerde dierenarts. Deze dierenartsen kunnen helpen het proces te versnellen door u te helpen bij het toedienen van alle vaccins en tests die uw huisdier nodig heeft om te reizen. Ze kunnen u ook helpen bij het indienen van alle juiste documenten die u nodig hebt om een USDA-goedkeuring voor uw huisdier te ontvangen.

Dekt een huisdierenverzekering Amerikaanse dierenpaspoorten?

Huisdierenverzekeringsmaatschappijen dekken meestal geen kosten en vergoedingen met betrekking tot het verzamelen en indienen van de documentatie en het papierwerk. Het zal dus niet helpen om de aanvraagkosten of verzendkosten te betalen. HSommige huisdierenverzekeringsmaatschappijen hebben wellnessplannen die routinematige zorgkosten kunnen dekken, waaronder jaarlijkse gezondheidsonderzoeken, vaccinaties en preventieve diagnostische tests. Sommige wellnessplannen dekken ook alle preventieve medicatie, zoals vlooien- en tekenpillen.

Als u geïnteresseerd bent in het inschrijven van uw huisdier in een huisdierenverzekering om te helpen betalen voor routinematige zorgkosten, zorg er dan voor dat u een wellnessplan selecteert. Dit komt omdat een typisch ongevallen- en ziekteplan dat wordt aangeboden door huisdierenverzekeringsmaatschappijen niet helpt bij het betalen van routinematige en preventieve zorgkosten. Sommige huisdierenverzekeringsmaatschappijen bieden een wellness-rijder die u kunt toevoegen aan een ongevals- en ziekteplan. Dit soort renners zullen helpen bij het betalen van medische rekeningen met betrekking tot preventieve zorg.

bril bovenop verzekeringsdocumenten
Afbeelding Credit: MikhailNilov, Pexels

Welke andere vereisten zijn nodig voor Amerikaanse huisdierenpaspoorten?

Verschillende landen kunnen aanvullende vereisten hebben voor huisdieren om hun grenzen binnen te komen. Sommige landen vereisen bijvoorbeeld ook bewijs van microchipping en sterilisatie en castratierecords. Landen kunnen ook eisen dat huisdieren bepaalde tests afleggen die bewijzen dat ze vrij zijn van infectieziekten en parasieten. Het kan dus zijn dat u uw huisdier een ontlastingsmonstertest moet laten doorstaan of gegevens over lintwormbehandelingen moet verstrekken.

Samen met gezondheidsdossiers moet u mogelijk importlicenties en CITES-vergunningen verkrijgen. Omdat elk land zijn eigen vereisten heeft, moet u de officiële reiswebsite van elk land dat u van plan bent te bezoeken controleren om de meest actuele informatie over reizen met huisdieren te krijgen.

Het is ook belangrijk om de reisvereisten van uw luchtvaartmaatschappij voor huisdieren te controleren. Luchtvaartmaatschappijen kunnen ook om gezondheidsdossiers vragen en regels hebben voor huisdieren die in de cabine of in vracht reizen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Het verkrijgen van een Amerikaans dierenpaspoort kan een ingewikkeld proces zijn met veel stappen. Hoewel de goedkeuringskosten $ 38 per huisdier bedragen, verwacht u extra kosten te betalen voor laboratoriumtests, verzending en andere vereisten.

Als u extra veilig wilt zijn met het aanvraagproces, aarzel dan niet om met een erkende dierenarts te werken. Geaccrediteerde dierenartsen kunnen u helpen ervoor te zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft, zodat uw kat klaar is om met u mee te reizen wanneer u dates hebt veiliggesteld om naar het buitenland te reizen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Brian Goodman, Shutterstock