Hoe zich te ontdoen van vlooien op kittens: 7 door de dierenarts goedgekeurde stappen

U vraagt zich misschien af wat u moet doen als u onlangs een kitten hebt geadopteerd of verzorgt en veelbetekenende tekenen van vlooien hebt gezien, zoals bijten en krabben. Omgaan met vlooien vereist verschillende stappen; De kittens en de omgeving vragen aandacht. Het doden van vlooien op uw huisdier is het eerste deel van het proces.

Praat met uw dierenarts voor advies over de beste vlooienproducten om te gebruiken, omdat de meeste commerciële vlooien- en tekenopties niet zijn goedgekeurd voor gebruik bij kittens. Je moet ook vlooien verwijderen die op de loer liggen in beddengoed, tapijten en gestoffeerde meubels om de situatie effectief aan te pakken. Blijf lezen om te leren hoe u vlooien op kittens in zeven eenvoudige stappen kunt verwijderen.

cat + lijnverdeler

De 7 stappen om zich te ontdoen van vlooien op kittens

1. Bel uw dierenarts

Omdat kittens speciale behoeften hebben als het gaat om vlooienbehandeling, is praten met uw dierenarts de beste manier om te bepalen hoe verder te gaan. Veel commerciële vlooienproducten zijn niet veilig voor kittens jonger dan 8 tot 10 weken oud. Vraag om specifieke aanbevelingen met betrekking tot vlooiendodende shampoos, omdat veel niet op huisdieren kunnen worden gebruikt voordat ze ongeveer 3 maanden oud zijn.

een klein kitten dat wordt onderzocht in de kliniek van de dierenarts
Afbeelding credit: Akimova Tatiana, Shutterstock
thematische pauze

2. Gebruik een vlooienkam

Kittens dagelijks een keer met een vlooienkam geven is een geweldige manier om te zien of ze vlooien hebben. Het stelt u ook in staat om vuil of puin dat u ontdekt te verwijderen. Het verzorgen van kittens biedt die uiterst belangrijke socialisatie die hen in staat stelt zich op hun gemak te voelen bij het oppakken en hanteren door mensen. Regelmatig vlooienkammen zal niet voorkomen dat kittens vlooien krijgen, maar het kan uw huisdier verlichten van het bijtende ongedierte.

Vlooienkammen verwijdert alleen volwassen vlooien, dus het zal de problemen niet volledig oplossen. Je zult het proces waarschijnlijk meerdere keren moeten herhalen om vlooien op afstand te houden. Vergeet niet om de kam door plaatsen te laten lopen waar vlooien zich graag verstoppen, zoals tussen de tenen van uw kitten en rond zijn lies. Dompel de kam in een sopje om opgehoopte vlooien te verwijderen en te voorkomen dat ze ontsnappen.

thematische pauze

3. Baad ze

Badende kittens kunnen helpen bij het verwijderen van de volwassen vlooien die achterblijven na het kammen van vlooien. Volg het advies van uw dierenarts over het type producten, indien aanwezig, om te gebruiken bij het wassen van uw kittens. Kittens hebben vaak moeite om warm te blijven, dus overweeg om de kamer waar badactiviteiten plaatsvinden op te warmen voordat je aan de slag gaat met badtijd. Gebruik warm maar niet heet water. Als u ervoor kiest om zeep of shampoo te gebruiken die is goedgekeurd door uw dierenarts, zorg er dan voor dat u uw kittens goed afspoelt om huidirritatie te voorkomen.

Overweeg om een opgevouwen handdoek op de bodem van de gootsteen of het bad te plaatsen om uw kittens te baden om ze comfortabel te houden tijdens het proces. Houd er rekening mee dat frequent baden vaak problemen veroorzaakt voor de gevoelige kattenhuid. Droog kittens onmiddellijk af met warme handdoeken omdat ze vaak moeite hebben met het regelen van de temperatuur.

natte grijze tabby schattig kitten na bath_KDdesignphoto_shutterstock
Afbeelding credit: KDdesignphoto, Pixabay
thematische pauze

4. Pas vlooienbehandelingen toe

Als uw dierenarts een vlooienbehandeling aanbeveelt, pas deze dan precies toe zoals voorgeschreven. Gebruik nooit commerciële vlooienbehandelingen op kittens zonder uw dierenarts om advies te vragen. Veel vlooienproducten zijn niet goedgekeurd voor de kleinste katten. De meeste actuele vlooienbehandelingen moeten worden toegepast nadat katten zijn gekamd en gebaad. Remedies zoals essentiële oliën moeten worden vermeden, omdat zelfs kleine hoeveelheden van deze producten dodelijk kunnen zijn bij katten.

thematische pauze

5. Vacuüm

Grondig stofzuigen is een must als het gaat om het wegwerken van vlooien. Omdat het soms onmogelijk is om vlooien bij kittens volledig te behandelen, is regelmatige dieptereiniging vaak de beste manier om vlooien onder controle te houden totdat katten oud genoeg zijn om veilig te worden behandeld. Ga aan de slag met een vacuüm met een hoogwaardig HEPA-filter om zoveel mogelijk vlooien en vlooieneieren te elimineren.

Besteed extra aandacht aan hoeken en andere plaatsen waar de vacht van huisdieren zich ophoopt. Verwijder kussens op gestoffeerde meubels en gebruik hulpstukken om vuil te verwijderen dat zich in hoeken en gaten verbergt. Dump de vacuüminhoud in een zak en sluit deze af. Neem de zak mee naar buiten en gooi hem onmiddellijk weg om te voorkomen dat vlooien uw huis opnieuw infecteren.

een vrouw die het tapijt stofzuigt
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

6. Wasserij

Beddengoed en andere aangetaste voorwerpen wassen bij hoge temperaturenes kan de meeste vlooien en hun eieren doden. Dingen in de droger gooien na het wassen helpt ook. Je moet al je beddengoed wassen, inclusief kussens, dekbedden en linnengoed, om ervoor te zorgen dat er geen vlooien op de loer liggen in je huis.

U moet ook al het beddengoed en knuffels waarmee uw kittens in contact zijn gekomen in de was gooien. Lees de instructies van de fabrikant voor informatie over het goed wassen van kittenbedden. Het wassen en drogen van de items op de hoogst mogelijke temperatuur zal de vlooien en eieren doden.

thematische pauze

7. Preventieve stappen

Omdat zoveel vlooienproducten pas kunnen worden gebruikt als kittens ouder zijn dan ongeveer 3 maanden, is het vaak moeilijk om vlooien bij de kleinste huisdieren te behandelen. Dus, het beheren van de situatie en het onder controle houden van vlooien totdat kittens oud genoeg zijn om veilig te worden behandeld, kan een enorm verschil maken. Overweeg om een eenvoudig gevouwen katoenen laken op plaatsen te leggen waar uw kittens graag rondhangen om het voor u gemakkelijker te maken om de items te wassen.

Regelmatig stofzuigen en dagelijks vlooienkammen kan ook helpen. Houd de situatie in de gaten en neem contact op met uw dierenarts als de dingen niet verbeteren of als uw kittens een ernstig jeukende huid beginnen te ontwikkelen om de ontwikkeling van infecties te voorkomen die vaak behandeling met antibiotica vereisen.

vrouw die schattig katje vasthoudt
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

3 kat face divider

Conclusie

Het wegwerken van vlooien op kittens vereist vaak veel geduld, tijd en moeite, omdat veel beproefde vlooienpreventieproducten niet veilig zijn voor babykatten. Neem contact op met uw dierenarts als u vermoedt dat uw kittens vlooien hebben; Ze kunnen medisch verantwoorde aanbevelingen doen voor behandelingsbenaderingen en producten op basis van de leeftijd van uw huisdier, gezondheidstoestand en de ernst van de besmetting. Stofzuigen en vlooienkammen zijn twee beproefde manieren om vlooien onder controle te houden totdat kittens oud genoeg zijn om vlooienshampoos en -behandelingen te verdragen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Top Photo Engineer, Shutterstock