Hoe werken Gravity Cat Feeders? Feiten, FAQ, Voors & tegens

De verzorging van huisdieren is in de loop van de tijd meer betrokken en ingewikkelder geworden en naarmate we meer leren over hoe we onze huisdieren optimaal kunnen verzorgen.

Katten zijn van nature onafhankelijker dan honden en kunnen langere periodes zonder hun mens dan hun honden tegenhangers. Daarom begonnen mensen verschillende soorten automatische feeders te ontwikkelen voor wanneer eigenaren van gezelschapsdieren weg worden gehouden van hun favoriete katachtige door lange werkuren of dagen reizen. Deze feeders kunnen van pas komen, maar mogen alleen worden gebruikt als een aanvulling op menselijke interactie en zorg – niet als vervanging.

Gravity feeders zijn een type automatische feeder dat een aantal gebruikers heeft aangetrokken. Gravity feeders vullen de voerbak automatisch bij vanuit een opslagcontainer erboven wanneer er ruimte is voor voedsel om naar beneden te vallen. Dit artikel zal verder uitleggen hoe ze werken, wat de voor- en nadelen van zwaartekracht feeders zijn, en ze vergelijken met andere soorten automatische feeders.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe werken gravity feeders?

Zwaartekracht feeders zijn een populair type automatische feeder die wordt gebruikt voor katten. Ze zijn budgetvriendelijk en overal verkrijgbaar, zowel online als in winkels. Zwaartekracht feeders profiteren van, je raadt het al, zwaartekracht om automatisch een kom uit een opslagcontainer bij te vullen wanneer er ruimte in de kom wordt gemaakt. Terwijl uw kat eet, vervangen zwaartekrachtvoeders automatisch de brokjes.

Zwaartekrachtvoeders bieden gemak en geruststelling voor drukke katteneigenaren die lange uren kunnen werken of regelmatig reizen, maar ze hebben ook enkele nadelen. Zwaartekracht feeders zijn meestal gemaakt van plastic, waardoor ze gemakkelijk schoon te houden zijn en tussen de één en drie pond voedsel vasthouden.

Er zijn ook zwaartekrachtwaterdispensers die op dezelfde manier werken. Zwaartekrachtvoeders hoeven niet te worden aangesloten, noch gebruiken ze batterijen, waardoor ze zowel binnen als buiten nuttig zijn.

kat met een automatische feeder
Afbeelding Credit: Chewy

Wat zijn enkele verschillende soorten feeders naast gravity feeders?

Als u op zoek bent naar iets dat verder gaat dan het basisgebruik van een zwaartekrachtvoeder, zijn er een aantal op stroom gebaseerde opties beschikbaar om aan de behoeften van uw kat te voldoen.


  • Elektronische feeders: Deze feeders hebben programmeerbare timers die een vooraf bepaalde hoeveelheid voedsel kunnen afgeven op vaste tijden van de dag of nacht. Sommige modellen kunnen zowel droog, vochtig als nat voedsel afgeven en zorgen voor portiecontrole. Veel elektronische feeders worden bestuurd met behulp van apps, zodat u overal waar u uw telefoon hebt wijzigingen in de programmering kunt aanbrengen.

  • Microchip Feeders: Deze feeders zijn ontworpen om te werken met microchiptechnologie en zijn vooral handig voor huishoudens met meerdere katten. Deze feeders gebruiken de microchip van uw kat (gedragen op een halsband) om ze te identificeren en geven alleen voedsel aan die specifieke kat. Dit helpt overeten te voorkomen en zorgt ervoor dat elke kat de juiste hoeveelheid voedsel krijgt die hij nodig heeft.

  • Langzame feeders: Deze feeders zijn ontworpen om de eetsnelheid van uw kat te vertragen. Sommige katten zullen hun maaltijd met verve afbouwen en eindigen met gastro-intestinale nood. Langzame feeders hebben vaak obstakels of richels in de kom die uw kat dwingen langzamer te eten, wat braken, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsproblemen kan helpen voorkomen.

  • Dispensers voor nat voedsel: Deze feeders zijn speciaal ontworpen om natvoer af te geven. Ze gebruiken meestal ijspakken of andere koelmechanismen om het voedsel langer vers te houden.

  • Combinatie Feeders: Deze feeders combineren verschillende soorten feeders. Ze kunnen bijvoorbeeld een zwaartekrachtvoeder voor droogvoer en een elektronische feeder voor natvoer hebben.

Waar worden Gravity Cat feeders gebruikt?

Zwaartekrachtvoeders zijn bijzonder nuttig en populair omdat ze kunnen worden gebruikt in huizen, appartementen of zelfs buiten op een terras of een balkon. Ze hoeven niet te worden aangesloten en ze hebben ook geen batterijen nodig. Zwaartekrachtvoeders zijn een geweldige optie voor huishoudens met meerdere katten, omdat ze de hele dag door continu voeden. Houd er echter rekening mee dat u ze buiten het bereik van honden of andere huisdieren in huis houdt, omdat kattenvoer hun maag van streek kan maken!

Katten eten op SureFeed Microchip Cat Feeder
Afbeelding Credit: Chewy

Voordelen van Gravity Feeders

Als u een goedkope manier nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw kat zijn maaltijden op tijd krijgt, hoeft u niet verder te zoeken dan een basiszwaartekrachtvoeder. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, vereisen geen set-up en nemen slechts een kleine hoeveelheid ruimte in beslag. Als u lange dagen maakt of de stad uitgaat en er gewoon zeker van wilt zijn dat uw kat te allen tijde toegang heeft tot voedsel, moet een zwaartekrachtvoeder aan uw behoeften voldoen.

Nadelen van Zwaartekracht Feeders

Het grootste nadeel van het gebruik van een automatische feeder is dat de hoeveelheid voedsel waartoe uw kat toegang heeft, niet kan worden gecontroleerd. Sommige katten zullen graag eten wanneer er voedsel beschikbaar is – het zijn opportunistische eters! Een zwaartekrachtvoeder is een slechte match voor katten die de neiging hebben om te veel te eten, omdat obesitas verband houdt met verschillende gezondheidsproblemen bij katten. Ze zijn ook een slechte match voor katten die te snel eten en eindigen met maagpijn of overgeven van hun voedsel.

Zwaartekrachtvoeders kunnen gemakkelijk worden om op te vertrouwen als een dagelijks voedingssysteem, wat helemaal niet is hoe ze bedoeld waren om te worden gebruikt. Volgens Wirecutter/NYT, geen type automatische feeder moet de menselijke interactie en persoonlijke zorg voor uw kat vervangen. Je kat wil verbonden zijn en een relatie hebben met zijn mensen, en maaltijdtijden kunnen iets zijn dat een hechtingservaring is voor jou en je kat.

En natuurlijk, als u de stad uitgaat, moet er een vertrouwd persoon of professional zijn die uw kat het soort zorg biedt dat een zwaartekrachtvoeder gewoon niet kan. Ze mogen nooit worden gebruikt als invuldieroppas.

divider-catclaw1

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Zijn Gravity Feeders geschikt voor meerdere katten?

Ja, maar met enkele kanttekeningen. Als je katten vreedzaam samen eten en de maaltijd niet ontaardt in een turfoorlog, zullen je katten het prima vinden om een feeder te delen. Zorg ervoor dat je er een koopt met een trechter die groot genoeg is om genoeg brokjes te bevatten voor al je harige vrienden.

Mijn budget is krap. Zijn automatische feeders niet erg duur?

Als je centen knijpt, is een zwaartekracht feeder de beste keuze uit de beschikbare opties. Met een prijs van ongeveer $ 20 USD zijn ze betaalbaar, duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van een vervanging vanwege een technologische storing.

Mijn kat heeft wat gezondheidsproblemen. Kan ik nog steeds een gravity feeder gebruiken?

De ultieme bron om deze zorg aan te pakken, is uw dierenarts, die de specifieke gezondheidsproblemen van uw kat beter kan beoordelen. Omdat zwaartekrachtvoeders geen porties controleren, moet u waarschijnlijk geen zwaartekrachtvoeder gebruiken als uw dierenarts specifieke portiegroottes voor uw kat heeft aanbevolen. Ze zullen ook niet goed werken voor katten die overdreven enthousiast worden over hun voedsel en zichzelf verorberen; je kunt thuiskomen om wat braaksel op te ruimen!

gele droevige zieke kat
Afbeelding credit: Nikolay Bassov, Shutterstock

divider-catclaw1

Een beknopte handleiding voor automatische feeders

Zwaartekracht Feeders Power-Based (Plug-In of Battery Operated) Feeders
Budgetvriendelijk (meestal $ 15 – $ 30) Duurder (meestal $ 55 – $ 350)
Kan niet worden geprogrammeerd, kom wordt automatisch bijgevuld als voedsel wordt geconsumeerd Hoeveelheid voedsel en wanneer het wordt verstrekt is programmeerbaar en kan worden gecontroleerd
Kat kan te veel eten Kat kan niet te veel eten
Geen technologie nodig/gebruikt Vaak bestuurd met apps
Geeft alleen droogvoer af Sommige modellen kunnen droog, vochtig of nat voedsel afgeven
Kan buiten worden gehouden Beter binnen gehouden

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Gravity feeders zijn een goedkoop en handig apparaat dat automatisch brokjes uitdeelt voor katten. Ze kunnen in bepaalde situaties erg nuttig zijn en, zoals alles, hebben ze zowel voor- als nadelen.

Zorg ervoor dat u de verschillende soorten automatische feeders onderzoekt die er zijn voordat u de beste keuze voor u en uw kat (en) maakt. En houd er rekening mee dat geen enkele automatische feeder een vervanging mag zijn voor praktische zorg en aandacht van u en andere vertrouwde mensen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Kylbabka, Shutterstock