Hoe verwilderde katten te voeren tijdens hun vakantie: 6 tips en trucs

Katten zijn onafhankelijke wezens, en dat is nooit meer waar dan wanneer het gaat om een verwilderde kat. Verwilderde katten zijn buiten geboren, hebben hun eigen weg gevonden en hebben nooit veel of geen contact met mensen gehad.

Deze katten leven meestal in kolonies, jagen op voedsel en zijn moeilijk te adopteren vanwege hun wildheid. Hoewel we er geen twee keer over nadenken om een huiskat thuis te laten met voedsel, water en iemand om ze te controleren wanneer we op vakantie gaan, de kat naar een kennel brengen of zelfs de kat meenemen, hebben verwilderde katten die luxe of optie niet.

Sommige verwilderde kattenkolonies zijn afhankelijk van de goedheid van dierenliefhebbers voor voedsel en onderdak. Dus, wat kun je doen aan een verwilderde kattenkolonie waar je voor zorgt als je op vakantie gaat? In dit artikel geven we je een paar tips en trucs om ervoor te zorgen dat de verwilderde katten worden gevoerd, zodat je een goede tijd kunt hebben op je vakantie zonder je zorgen te maken over de kattenkolonie thuis.

3 katten gezichtsverdeler

De 6 tips om verwilderde katten gevoed te houden tijdens hun vakantie

1. Vraag het een buurman

Als je vriendelijke buren hebt, kun je ze vragen om de verwilderde katten te controleren en te voeren. Dit is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat de katten worden gevoerd en vereist geen extra werk van uw kant. U wilt er echter zeker van zijn dat de buurman die u vraagt betrouwbaar is en van katten houdt.

Hier zijn een paar suggesties die u kunt volgen voordat u vertrekt voor uw reis.


  • Maak een lijst met duidelijke instructies om aan je buurman te geven voor het voeren van de katten.

  • Laat de buurman weten wanneer ze de katten moeten gaan voeren en wanneer je terugkomt.

  • Laat voedsel en water achter bij de buurman. Laat extra staan voor het geval je langer weg bent dan je denkt dat je zult zijn.

  • Zorg ervoor dat je je buurman bij voorbaat bedankt voor zijn hulp.

kat eten kip zelfgemaakt recept

thematische pauze

2. Huur een dierenoppas in

Hoewel dit een duurdere optie is, kan het inhuren van een oppas je gemoedsrust geven, wetende dat de katten worden gevoerd en water hebben terwijl je op vakantie bent.

Een oppas kan een of twee keer per dag naar uw huis komen om de verwilderde katten te controleren en ervoor te zorgen dat ze worden gevoerd. De meeste oppassers bieden essentiële diensten zoals het voeren en verschonen van kattenbakken. De meeste oppassers werken echter alleen met huisdieren. Mogelijk moet u contact opnemen met verschillende bedrijven voordat u een oppas vindt die bereid is om voor verwilderde katten te zorgen.

thematische pauze

3. Een automatische feeder voor de kolonie instellen

Een andere optie is om een automatische feeder voor de verwilderde kattenkolonie aan te schaffen. Deze apparaten kunnen worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden voedsel af te geven, zodat de kolonie altijd wordt voorzien van het voedsel dat het nodig heeft.

Er zijn tegenwoordig een paar soorten automatische feeders op de markt, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet om te bepalen welk ontwerp het beste werkt voor uw situatie. Factoren om te overwegen bij het zoeken naar een automatische kattenvoeder zijn onder meer de volgende:


  • Hoeveel voedsel kan de feeder bevatten?

  • Hoe vaak wordt het voedsel verstrekt?

  • Heeft het batterijen of een ac-adapter?

  • Is de feeder voor nat of droogvoer?
kattenvoer van automatische feeder
Afbeelding Credit: Kylbabka, Shutterstock
thematische pauze

4. Laat extra voedsel en dispensers weg

Het is ook een goed idee om extra dispensers en extra voedsel weg te laten voor het geval er iets gebeurt en je niet op tijd terugkeert van je vakantie. Zorg ervoor dat de automatische feeder buiten het bereik van kinderen en andere dieren wordt geplaatst die kunnen spelen met of eten met het voedsel dat bedoeld is voor de verwilderde kattenkolonie.

thematische pauze

5. Laat zoet water weg

Het is essentieel om vers water achter te laten voor de kattenpopulatie. Je kunt investeren in een kattenfontein, zodat de katten constant vers water hebben terwijl je weg bent. Dit houdt de katten gehydrateerd en zorgt ervoor dat ze niet drinken uit stilstaande waterbronnen, die bacteriën en parasieten bevatten die hen ziek zullen maken.

Zet de waterbak of fontein op een veilige plek waar andere dieren er niet bij kunnen.

kitten drinkwater
Afbeelding Credit: AleksandarMilutinovic, Shutterstock
thematische pauze

6. Neem contact op met uw plaatselijke dierenasiel

Als al het andere faalt, kunt u contact opnemen met een lokaal dierenasiel en vragen of iemand de kattenkolonie in de gaten kan houden terwijl u op vakantie bent. U moet het asiel informeren over de katten en hun woonsituatie. Laat ze weten of de katten zijn gesteriliseerd of gecastreerd en of ze medische aandoeningen hebben waarvan het personeel op de hoogte moet zijn.

De meeste dierenasielen zijn bereid om te helpen bij het verzorgen van verwilderde kattenkolonies terwijl je op vakantie bent. Je moet echter bereid zijn om een vergoeding te betalen of te doneren aan het asiel om hun diensten te gebruiken.

kattenpootverdeler

Conclusie

Als je voor de verwilderde katten in je buurt zorgt, zijn ze waarschijnlijk afhankelijk van je geworden om ze van vers water en voedsel te voorzien. Wanneer u op vakantie vertrekt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de verwilderde katten worden gevoerd.

Of je nu een oppas inhuurt, contact opneemt met het plaatselijke dierenasiel of een automatisch voerstation opzet, je zult je beter voelen en een veel betere tijd hebben als je weet dat de katachtigen waar je voor zorgt gevoed en gezond zijn terwijl je weg bent. Verwilderde katten zijn vrij onafhankelijk, maar zelfs wilde katachtigen hebben soms menselijke hulp nodig.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Piqsels