Hoe uw kat natvoer te geven als u weg bent

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om iets te kopen.

Hoe uw kat natvoer te geven

Je kat alleen laten en je zorgen maken of ze honger zullen krijgen, kan erg stressvol zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn!

Er zijn veel manieren om je katje gevoed te houden terwijl je weg bent, zelfs als ze alleen maar natvoer eten.

Hoe kunt u uw kat natvoer geven als u weg bent? Als het beschikbaar hebben van zowel nat- als droogvoer geen optie is voor uw kat, dan zou het op één na beste zijn om een automatische voederautomaat voor natvoer te gebruiken. De juiste voederautomaat kan natvoer vers houden terwijl u aan het werk bent, maar als u een lange reis plant, zult u een kattenoppas nodig hebben.

Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een automatische feeder die ook werkt met natvoer, kunt u onze lijst van de top 5 hier bekijken.

Maar er zijn nog tal van andere opties om te verkennen! Laten we andere manieren uitsplitsen waarop u uw kat gelukkig en gezond kunt houden met natvoer, zelfs als u weg bent.

Laten we aan de slag gaan!

Hoe houd je natvoer vers?

Voordat we kijken naar de manieren waarop u uw kat natvoer kunt geven terwijl u weg bent, is het belangrijk om te weten hoe u het houdbaar maakt. Hoe lekker natvoer ook is, het is moeilijk om het vers te houden als het eenmaal geopend is.

De meeste merken beweren dat natvoer één tot twee uur vers kan blijven. Deze tijdslimiet is ook afhankelijk van de temperatuur in uw appartement en het individuele merk. Om deze aanbevolen tijdslimiet te helpen verlengen, zou u het natvoer een paar uur in de koelkast kunnen zetten voordat u het serveert. Op die manier kunt u de houdbaarheid van het voer verlengen tot 4 uur.

Als ik weet dat ik de hele dag weg zal zijn, vries ik het voer van mijn katten in en laat ik het eruit als ik op het punt sta te vertrekken. Zo weet ik dat ze er de hele dag aan zullen knabbelen, zonder dat het bederft. Ik gebruik de vriestechniek ook in de zomer om het mijn katten comfortabel te houden.

Manieren om je kat natvoer te geven als je weg bent

Of je nu voor een halve dag of langer weggaat, het is altijd raadzaam om voerplannen te hebben voor je katachtige metgezel. Katten zijn misschien onafhankelijke wezens en natuurlijke overlevers, maar ze moeten nog steeds met zorg en genegenheid worden behandeld. Nat voedsel kan bijzonder lastig zijn, dus de volgende methodes kunnen u de weinige stappen tonen die u kunt nemen om uw kat nat voedsel te geven terwijl u weg bent.

1. Zorg voor zowel droog- als natvoer

Als je van plan bent om langer dan tien uur van huis weg te zijn, dan moet je misschien overwegen om zoveel mogelijk over te schakelen op droogvoer, vooral op de dagen dat je er niet bent. Droogvoer is langer houdbaar en het is veel gemakkelijker om met de porties om te gaan terwijl je weg bent.

Als je kat niet van droogvoer houdt, zijn er manieren om ze op andere gedachten te brengen. Plotseling overschakelen op ander voedsel is nooit een goede tactiek, in plaats daarvan, ga langzaam en wees geduldig. Probeer droogvoer te introduceren samen met natvoer. Vergroot de porties droogvoer elke dag beetje bij beetje en maak de porties natvoer kleiner. Zodra u merkt dat uw kat gewend is aan het droogvoer, kunt u het natvoer als eerste en laatste maaltijd van de dag laten staan.

Sommige katten zullen misschien nooit volledig overschakelen op droogvoer, maar ze kunnen tolerant worden. Als je kat eenmaal vertrouwd is met droogvoer, geef ze dan hun favoriete kattenvoer voordat je weggaat en zorg voor een bakje gevuld met droogvoer, voor als je weg bent. Uw kat zal het misschien niet helemaal opeten, maar dan heeft hij in ieder geval iets te knabbelen tussen de dutjes door.

Een andere geweldige manier om je kat vol te houden is om droogvoer in plaats daarvan als traktatie te gebruiken. Gebruik interactieve speeltjes, die je kunt vullen met droge brokjes. Op deze manier houdt u uw kat actief gedurende de dag, en ook gevoed.

Hoewel natvoer geweldig is voor onze katten, heeft droogvoer ook zijn voordelen. Verschillende onderzoekers hebben erop gewezen dat droogvoer verantwoordelijk is voor de verhoogde productie van speeksel, dat op zijn beurt verantwoordelijk is voor het beter benutten van het immuunsysteem en het voorkomen van mondgezondheidsproblemen. Deze methode is ook geschikt voor goed opgevoede katten die zich niet overeten als ze toegang hebben tot voldoende voedsel.

2. Automatische Kattenvoerautomaten

Deze volgende methode zou wel eens uw beste katteninvestering tot nu toe kunnen zijn! Een automatisch kattenvoerbakje is een innovatieve manier om ervoor te zorgen dat uw kat de hele dag door eten krijgt. Zelfs als u geen lange uren van huis bent, kan dit briljante stukje technologie toch uw geest en uw to-do lijst bevrijden.

Hoe werkt een automatische voederautomaat? Nou, er zijn een paar verschillende variaties, maar in principe werken deze machines door de tijd in te stellen op de interne timer van het apparaat. De containers zijn verzegeld om het opgeslagen voedsel vers te houden, en ze geven elke portie vrij op de ingestelde tijd.

Een automatische natvoer feeder geeft u de mogelijkheid om de maaltijden van uw kat in kleinere porties te breken. Het kan de dagelijkse inname van uw kat reguleren en tegelijkertijd stress-eten en overvoed zijn voorkomen. Als uw kat voorgeschreven medicijnen gebruikt, kunt u deze mengen met het natvoer en het voerbakje ervoor laten zorgen, zelfs als u er niet bent. Het is belangrijk om te weten dat als u meerdere huisdieren heeft, de automatische kattenvoerautomaat niet genoeg zal zijn om ze allemaal langer dan een dag te voeden.

Kenmerken om op te letten

  • Voordat u beslist over een automatische voederautomaat, moet u controleren of deze is uitgerust met ingebouwde ijsblokjes. Deze functie zal helpen om het voer van je kat zo lang mogelijk vers te houden. Sommige apparaten beweren dat ze het voer tot 48 uur vers kunnen houden, maar ik zou aanraden om het een paar keer te testen, voordat u uw kat er alleen mee laat.
  • Je moet op zoek naar automatische feeders die kunnen worden geprogrammeerd voor verschillende maaltijdgroottes en tijdsintervallen. Zorg ervoor dat de compartimenten groot genoeg zijn en geschikt zijn voor verschillende soorten voer en brokjes.
  • Sommige apparaten hebben een stemrecorderfunctie. Zo kan je kat je stem horen als het tijd is voor hun volgende maaltijd, zelfs als je er niet bent.
  • Zorg ervoor dat de automatische voederautomaat stevig is en een veilig deksel heeft. Dit zal uw nieuwsgierige kat ervan weerhouden het apparaat te openen en al het voer op te eten. Controleer ook de gebruikte materialen. Het is belangrijk dat de voederautomaat veilig en gemakkelijk schoon te maken is. Een vaatwasmachinebestendige functie is altijd een pluspunt!
  • Tot slot, vergeet niet om de garantie die elk merk biedt te controleren. In het ideale geval wil je een voederbak vinden die minstens twee of drie jaar garantie heeft voor het geval er een fout van de fabrikant is.

Je kunt hier meer te weten komen over mijn favoriete automatische voedersystemen voor natvoer.

3. Vraag een vriend of familielid die je vertrouwt

Uw kat alleen laten voor een dag, of een paar dagen, zou perfect beheersbaar moeten zijn met een automatische voederautomaat, maar wat gebeurt er als u veel langer weg moet zijn? Wel, in dat geval zou de beste optie een kattenoppas zijn.

Voordat je het internet op gaat, op zoek naar een professionele kattenoppas, overweeg misschien een veel goedkopere optie voor deze verantwoordelijkheid. Ik heb het geluk dat ik een bereidwillige broer heb, die me komt helpen als ik op reis moet. Een familielid hebben die vertrouwd is met uw pelsbaby’s is een goede manier om er zeker van te zijn dat u ze in goede handen achterlaat.

Of het nu je familielid is of een van je vrienden, je wilt er zeker van zijn dat deze persoon betrouwbaar is. Probeer iemand te kiezen waar uw kat vertrouwd mee is. Iemand die bereid is om wat extra tijd te besteden aan spelen en interactie met elkaar, om te voorkomen dat uw kat zich helemaal in de steek gelaten voelt. Vraag hem of haar ten minste om de twee dagen langs te komen om de kattenbak schoon te maken en de automatische voerbak te vullen.

Als een familielid of een vriend geen optie voor je is, overweeg dan misschien je buurman. Zorg ervoor dat deze persoon betrouwbaar is en de weg weet rond uw katten. Je buurman laten helpen zou een geweldige keuze kunnen zijn, omdat ze niet echt te lang in je appartement hoeven te blijven.

Als je eenmaal weg bent, zorg er dan voor dat je contact opneemt met je vriend, familielid of buurman om te zien hoe het gaat. Misschien kun je een klein gesprek regelen om je kat te zien en de situatie in de gaten te houden. Vergeet natuurlijk niet om uw kat-sitter een kleinigheidje mee te brengen van uw reis om hun inspanningen de moeite waard te maken.

4. Huur een professionele kattenoppas in

Het hebben van een familielid of een vriend als kattenoppas kan een zegen zijn, maar vaak is het misschien geen optie voor velen van ons. Gelukkig hoeft u in dat geval uw vakanties niet af te zeggen, maar kunt u een professionele kattenoppas inhuren. Zij weten hoe ze aan alle behoeften van uw kat moeten voldoen, zoals het bijhouden van hun routine, of het nu etenstijd of speeltijd is.

Vereisten:

Voordat u een professionele kattenoppas inhuurt, moet u er zeker van zijn dat ze gekwalificeerd zijn voor de baan en bereid zijn om aan de behoeften van uw kat te voldoen. In het geval dat uw kat speciale behoeften heeft met betrekking tot hun dieet, of voorgeschreven medicijnen, zoek dan naar een oppas met een medische licentie. Vraag hen naar hun opleiding en hun eerdere ervaringen. Het is ook belangrijk om te weten hoe lang ze al in dit beroep zitten en of ze aanbevelingen van klanten hebben.

Zorg ervoor dat het dierenoppasbedrijf je de bedrijfsvergunning van de oppasser presenteert. Als het beleid van het bedrijf is om elke dag andere kattenoppassers te sturen, is dat misschien niet de beste optie voor een kat die bang is voor vreemden. Kijk hoe de kattenoppas met uw pelsbaby omgaat en vraag hem of hij of zij zichzelf als een kattenpersoon beschouwt.

Het grootste nadeel van het inhuren van een kattenoppas is het geld. Dit is een dure optie, vooral als je wilt dat de kattenoppas elke dag langskomt terwijl je weg bent. Het inhuren van een oppas van een professioneel bedrijf kan bijzonder prijzig zijn. Er is ook het gevaar dat uw huis aan diefstal wordt blootgesteld, en het is raadzaam dat u het oppasbedrijf op zijn betrouwbaarheid controleert.

Tenslotte adviseer ik je echt om op je instinct te vertrouwen! Als je het gevoel hebt dat er iets vreemds is aan de oppas, ga dan op zoek naar iemand die je een veilig gevoel geeft.

Gevaren van het alleen laten van je kat:

Automatische voeders voor natvoer kunnen geweldig zijn, maar u loopt nog steeds het gevaar dat u zonder voer komt te zitten. Uw kat langer dan twee dagen alleen laten kan ook een enorm negatief effect hebben op de gezondheid van uw kat en misschien op uw relatie. Langdurige verwaarlozing kan het vertrouwen tussen jullie ruïneren en psychologische problemen veroorzaken bij je kat. Ik ben er zeker van dat de meesten van ons zielsveel van onze katjes houden en dat hun leed bezorgen nooit op ons lijstje zou staan. Dus, voordat u besluit om op een lange reis te gaan, zorg ervoor dat u een oppas voor uw pelsbaby kunt regelen.

Kijk maar eens wat deze domme kat deed toen ze 30 minuten alleen waren!

Katten kunnen onrustig worden als ze lang alleen worden gelaten en dit kan ertoe leiden dat ze zich gaan gedragen. Volgens sommige studies is destructief gedrag het meest voorkomende teken van scheidingsgerelateerde problemen bij huiskatten. Als uw katten op de mijne lijken, gaat er zelfs geen dag voorbij zonder een ongelukje.

Elke keer als ik naar buiten ga, vraag ik me af wat mijn kleine rakkers me voorschotelen, een kapotte pot? Een half opgegeten plant? Met een oppas, kunt u ervoor zorgen dat uw kostbare planten en decoraties op hun plaats blijven.

Wat te doen als je terug bent

Terwijl sommige katten voor je neerploffen zodra je door de deur komt, zullen anderen wegrennen en zich verstoppen. Beide gedragingen zijn normaal, en elk katje heeft zijn eigen manier om je te laten zien hoe erg ze je gemist hebben!

Plannen hoe je je kat natvoer kunt geven terwijl je weg bent zou een van je topprioriteiten moeten zijn, maar het is ook belangrijk om een plan te hebben voor wanneer je terugkomt. Voor sommige katten kan het een schok zijn om alleen gelaten te worden en ze kunnen wat tijd nodig hebben om zich aan uw aanwezigheid aan te passen. Ik krijg altijd de koude schouder van een van mijn katten, totdat ik een vers blikje van hun favoriete natvoer open maak.

Als je een oppas had, vraag hen dan of ze iets vreemds hebben opgemerkt in het gedrag van je kat. Als je merkt dat je kat abnormaal gedrag vertoont, is een bezoekje aan de dierenarts misschien een goed idee.

Als je eenmaal terug bent vergeet dan het uitpakken, maak in plaats daarvan de automatische voerbak van je kat schoon, en de kattenbak. Natuurlijk, toon uw kat wat genegenheid. Uw harige heer heeft u zeker gemist. Een paar traktaties, knuffels, en wat speeltijd, zouden hun emotioneel welzijn moeten verbeteren.

Voordelen van Nat Voedsel

Dit klinkt allemaal als een hoop werk!

Vooral als je je realiseert dat sommige katteneigenaren gewoon wat droogvoer laten staan en het een dag noemen! Maar er is een lange lijst van voordelen van natvoer en ik wilde ze hier uiteenzetten om ons eraan te herinneren waarom we al die moeite doen om onze katten natvoer te geven als we weg zijn!

Hydratatie

Water is essentieel voor, nou ja, iedereen. Het lichaam van een kat bestaat voor ongeveer 80% uit water, dus een goede hydratatie is erg belangrijk. In het wild vertrouwen katten op voedsel en water voor hydratatie, maar voor tamme katten liggen de zaken iets gecompliceerder.

Normaal gesproken bestaat natvoer voor 75% uit water, terwijl droogvoer slechts voor 10% uit water bestaat. Als uw kat alleen droogvoer krijgt, dan zal hij dat moeten compenseren, door meerdere ons water per dag te drinken. Volgens Jennifer Coats, een ervaren dierenarts, heeft een volwassen kat van 10 pond die droogvoer krijgt, een kopje water per dag nodig. Maar omdat katten de neiging hebben vocht uit hun voedsel te halen, kan het zijn dat uw kat minder water drinkt dan nodig is.

Een goede manier om je kat gehydrateerd te houden zou zijn om ze regelmatig natvoer te geven en altijd vers water beschikbaar te hebben. Houd hun water uit de buurt van hun voedsel, omdat katten in het wild vermijden te eten waar ze drinken, vanwege mogelijke besmetting en roofdieren. Katten verkiezen ook bewegend water boven stilstaand water, vanwege de bacteriën die zich kunnen verzamelen. Een stromend waterfonteintje kan uw kat het gevoel geven dat het water veilig is om te drinken, en u zult er supercool uitzien in het bijzijn van andere katten-ouders.

Mager Lichaam

Natvoer bestaat niet alleen voor 75% uit water, het bevat ook veel eiwitten, die helpen om de spiermassa van uw kat te behouden tijdens de groei. In het tijdschrift van de American Veterinary Medical Association, stelt Debra L. Zoran, DVM, Ph.D., DACVIM, dat “katten metabolisch zijn aangepast om bij voorkeur eiwit en vet te gebruiken als energiebronnen”.

Studies tonen ook aan dat voeding met veel eiwitten, helpt om de magere lichaamsmassa (LBM) van uw kat te behouden. Spieren, botten, ligamenten en organen maken deel uit van de vetvrije massa en zijn de belangrijkste bron van metabolische activiteit. Deze activiteit ondersteunt vitale acties zoals mobiliteit, immuniteit, en meer.

Voorkomt gezondheidsproblemen

Om uw kat te helpen een lang en gezond leven te leiden is goede voeding essentieel. Natvoer bevat dezelfde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen als droogvoer, maar het is ook licht verteerbaar. Zorg ervoor dat u natvoer met ijzer kiest, om gezond bloed en weefsel te ondersteunen. Zink helpt ook de ontwikkeling van het immuunsysteem te ondersteunen en het helpt de huid, ogen en botten te onderhouden. Biotine helpt ook bij het reguleren van de afgifte van energie uit voedsel en bevordert een gezonde huid.

Biedt Verscheidenheid

Natvoer is zo veelzijdig! Het biedt nieuwe smaken en texturen, van kippenpasteitjes tot zachte rundvlees- en zeevruchtenknabbels of kalkoen bedekt met dikke jus. Mijn kleine bontballen schreeuwen het uit van opwinding elke keer als ik een nieuw blikje natvoer open maak. Ze lusten elke smaak, zolang de stukjes maar in een dikke saus drijven.

Als kattenouders moeten we alle mogelijke manieren overwegen waarop we onze kittens gelukkig kunnen houden, ook de momenten dat we weg zijn. Gelukkig zijn er oplossingen voor elk probleem, zelfs als het gaat om het vers houden van hun natvoer. Of het nu gaat om de beste automatische voederautomaat of het inhuren van een kattenoppas, katten zijn begripvolle metgezellen en zolang we aan hun behoeften voldoen, zullen ze het niet al te erg vinden.

Laat ons weten welke methode voor jou het beste heeft gewerkt. Wat is jouw mening over hoe je je kat natvoer kunt geven als je weg bent!