5 geweldige manieren om met uw Ragdoll kat te spelen

Als u bekend bent met Ragdoll katten, bent u waarschijnlijk op de hoogte van de plezierige eigenschappen waar mensen die er een zoeken gek op zijn. Uw Ragdoll kat wordt vaak de “hond” van de kattenwereld genoemd en is een zeer sociaal dier dat graag bij u is en spelletjes met u speelt.

Elke Ragdoll kat heeft zijn eigen interesses en liefhebberijen, maar bijna allemaal worden ze nooit moe van hun favoriete spelletjes.

Deze eigenschap maakt ze perfect geschikt voor verschillende omgevingen, waaronder

 • In de buurt zijn van baasjes die hunkeren naar de aandacht van hun viervoetige gezinsleden
 • Actieve huishoudens, vooral met kinderen die graag spelen
 • Gezinnen met meerdere huisdieren, inclusief die met andere katten en/of “katvriendelijke” honden

In welke omgeving ze zich ook bevinden, één ding is zeker. Deze katten houden van spelen, zoals u hier ook kunt lezen.

Als hun eigenaar, zullen ze naar u kijken voor begeleiding over hoe te spelen en wat te spelen met.
hoe te spelen met een ragdoll kat

Waarom spelen belangrijk is

Tot welke hoek van het dierenrijk je ook behoort, spelen is een belangrijk onderdeel van het leven. Of ze nu groot of klein, wild of tam zijn, dieren over de hele wereld spelen op verschillende niveaus en in verschillende stijlen.

Van jongs af aan beginnen alle verschillende diersoorten te spelen. Er zijn bepaalde universele voordelen van spelen die niet alleen voor uw Ragdoll kitten gelden, maar voor bijna elk huisdier dat u zich kunt voorstellen. Deze omvatten:

 • Gezondheid en fitheid: Een actieve kat loopt veel minder risico op obesitas en zal over het algemeen veel gezonder zijn dan een sedentaire kat
 • Mentale Stimulatie: Net als u, kan uw Ragdoll kat zich vervelen. Spelletjes zijn een prima manier om ze bezig te houden en hun geestelijke vermogens te scherpen. Dit weerhoudt ze er ook van om luidruchtig te zijn of dingen in huis overhoop te halen
 • Verlichting van stress: Geloof het of niet, je huisdier kan stress hebben. Bij katten kunnen hoge stressniveaus leiden tot onaangenaam gedrag. Dit omvat urineren buiten de kattenbak en verhoogde agressie en prikkelbaarheid. Spelen is een geweldige manier om hun stress op een natuurlijke manier te verminderen
 • Hechting: Net als in elke relatie is tijd doorbrengen met uw Ragdoll kat goed voor de speciale band die jullie hebben en zullen blijven ontwikkelen. Samen spelen is een van de beste manieren om quality time door te brengen. Naast de andere voordelen, zorgt spelen voor een diepere band tussen u en uw kat.

Zoals u ziet, zijn er veel voordelen verbonden aan het spelen met uw Ragdoll kat.

In dit artikel bekijken we een aantal van de beste en meest boeiende manieren waarop uw kat graag speelt.

Trouwens, in dit artikel gaan we u een paar spelletjes vertellen die u met uw Ragdoll kunt spelen en waarvoor u wat speelgoed nodig hebt. Hoewel speelgoed niet altijd nodig is, zijn sommige speeltjes echt geweldig en geliefd bij Ragdoll katten. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van dat speelgoed, lees dan ons artikel over de 15 beste speeltjes voor Ragdoll katten!

1. Ga apporteren!

Op het eerste gezicht ben je misschien verbaasd dat “apporteren” wordt genoemd als een van de manieren om te spelen. Dit is tenslotte een discussie over katten, niet over honden, toch?

Normaal gesproken zou dit waar zijn, maar zoals we eerder hebben besproken, worden Ragdoll katten niet voor niets de “honden van de kattenwereld” genoemd!

In tegenstelling tot de meeste andere kattenrassen, vinden veel Ragdolls dit soort spelen leuk en belonend. Ik ben er zeker van dat de meesten van ons bekend zijn met het concept achter apporteren, maar om grondig te zijn, hier zijn de belangrijkste elementen:

 • Kies een voorwerp dat gemakkelijk gegooid kan worden zonder het te breken of te beschadigen
 • Laat het voorwerp in het gezichtsveld van uw kat bungelen om hun aandacht te trekken en hun interesse te wekken
 • Gooi het voorwerp door de kamer en zorg ervoor dat uw kat ziet waar het heen gaat/landt
 • Hoewel velen dit van nature doen, kan het nodig zijn uw huisdier aan te moedigen het voorwerp te pakken
 • Als ze het eenmaal teruggebracht hebben, geef ze dan lof en genegenheid om ze te laten weten dat ze het goed gedaan hebben. Dit zal ze leren om het spel in de toekomst te herhalen

Zo eenvoudig als het is, apporteren kan snel een favoriet worden voor zowel u als uw leuke katachtige. Er is gewoon iets natuurlijk plezierig aan het leren van uw huisdier om op deze manier te spelen.

Als ze het eenmaal onder de knie hebben, kan het zowel voor u als voor uw Ragdoll kat een ongelooflijke ervaring zijn.

Natuurlijk zal hun vaardigheid toenemen, en u kunt proberen ze uit te dagen door uw voorwerp verder te gooien of zelfs uit het zicht.

Zorg er echter voor dat u deze uitdagingen in een tempo introduceert dat past bij het vaardigheidsniveau van uw kat, zodat u niet veroorzaakt dat ze gefrustreerd raken en hun interesse in het spel verliezen.

Hoewel bijna elk voorwerp voldoet, zijn de volgende populaire opties:

 • Ballen: stuiterend, zacht, groot of klein. Uw kat zal ze allemaal geweldig vinden!
 • Klein kattenspeelgoed zoals een nepmuis, kauwspeeltje, of wat dan ook
 • Speelbotten of stokken

2. Ongrijpbare lichtjes

Een andere bron van eindeloos vermaak voor u en uw katachtige metgezel zijn lichtjes. In het bijzonder, de beste soort lichten zijn degenen die kunnen worden gemanipuleerd door jou. Dit omvat items zoals:

 • Zaklampen
 • Reflecterende spiegels
 • Disco lampen
 • Lasers

Verreweg het populairst, en misschien wel het leukst, zijn laserlichten. Je hebt dit waarschijnlijk al eens door iemand anders zien doen, of het zelf al eens geprobeerd. Mijn wapen van keuze is de kleine, maar krachtige pen stijl lasers.

Deze projecteren gewoonlijk een kleine, heldere rode stip die ongeveer 1/8 ” in diameter is. Zij zijn er in een verscheidenheid van andere kleuren, grootte, en zelfs vormen, maar het traditionele heldere rood schijnt het meest zichtbaar te zijn.

Als je ooit hebt gezien hoe een Ragdoll een klein insect, zoals een vlieg of een mug, opjaagt, herinner je je waarschijnlijk de opvallende gelijkenissen.

Katten zijn van nature aangetrokken tot het achtervolgen van insecten, reageren op de snelle en nerveuze bewegingen als het door de lucht vliegt, hen uitdagend om het te vangen.

U kunt de laser gebruiken om deze bewegingen na te bootsen, uw kat op een epische achtervolging te leiden en dan snel van richting te veranderen. Het is indrukwekkend om te zien hoe uw kat zijn ongelooflijk scherpe gezichtsvermogen en reactievermogen toont terwijl hij op dat licht jaagt.

In tegenstelling tot apporteren, wordt dit voorwerp niet teruggehaald. In het licht van dit feit, moet u verwachten dat uw kat uiteindelijk moe zal worden van dit spel als het te lang gespeeld wordt.

Hoewel hun wilskracht sterk is, zullen ze zich uiteindelijk neerleggen bij het feit dat ze dit ongrijpbare “insect” misschien nooit zullen vangen. Maak je echter geen zorgen, morgen is een nieuwe dag en zullen ze klaar zijn om het weer tegen je op te nemen!

3. Alles aaneen touwtje

Ja, ik bedoel echt alles! De truc van dit spel zit hem in de pols. Zoals u waarschijnlijk in om het even welke dierenwinkel hebt gezien, is de favoriete opstelling een stok van gemiddelde lengte die een koord houdt, en dan heeft het koord een voorwerp aan het eind van het vastgemaakt.

Hoewel het waar is dat zowat alles wat licht genoeg is om een sprong te maken met een zwaai van je pols zal werken, zijn hier enkele van onze favorieten:

 • Veren: licht en van nature geneigd tot een fladderende beweging, uw kat kan er niet genoeg van krijgen
 • Gewoon touw: het enige nadeel hiervan is dat u misschien liever wat meer gewicht heeft om de snelle en schokkerige bewegingen te kunnen controleren die katten zo graag najagen
 • Nepmuizen, of andere kleine speeltjes die lijken op de natuurlijke prooi van een kat (slangen, insecten, etc.)
 • Pluizige of pluizige dingen: alles wat uw kat tussen zijn tanden kan voelen!

Elke combinatie van deze artikelen is te vinden in de schappen van uw plaatselijke dierenwinkel, of u kunt creatief zijn met artikelen die u in uw huis vindt.

Voor nog meer plezier hebben veel van deze speeltjes leuke geluiden, zoals piepen, of belletjes en fluitjes. Om nog een andere zintuig te stimuleren, kunt u dit speelgoed ook vinden met catnip, dat voor veel katten bijzonder aantrekkelijk is.

Wat er ook aan het uiteinde van dat touwtje zit, wees voorbereid en heb realistische verwachtingen over de levensduur van dit soort speelgoed.

Afhankelijk van hoe ruw uw Ragdoll graag speelt, kan het zijn dat u dit soort speeltjes in een alarmerend tempo moet repareren of vervangen.

Om dit op te vangen kun je twee dingen doen: goedkope speeltjes maken of kopen tegen de laagste prijzen met de verwachting van een beperkte levensduur of op zoek gaan naar speeltjes van hogere kwaliteit met materialen die langer meegaan en misschien zelfs vervangbare of repareerbare onderdelen hebben.

4. KATVEREN EN SCHOMMELENDE DINGEN

Deze volgende manier van spelen is bijna net zo open als wat je zou kunnen kiezen om aan een touwtje te hangen. Zoals u misschien al weet, is er een overkoepelende trend onder de manieren waarop uw Ragdoll kat het liefst speelt.

Elk soort spel is afgestemd op de natuurlijke en primitieve jachtinstincten van uw kat.

Snelle schokkerige bewegingen, fladderen, zwaaien, of dansende bewegingen, het zijn allemaal dingen die uw kat gespecialiseerd is in het detecteren en volgen.

Dit betekent dat elk soort speeltje dat lijkt te “reageren” op uw kat met levensechte bewegingen geweldig is. Hiertoe behoren dingen als:

 • Speelgoedveren: Specifiek ontworpen om licht en veerkrachtig te zijn, kan het uw verwoede katachtige uren vermaken terwijl het stuitert, veert, en rondscharrelt! (Neem alleen grote van plastic)
 • Mechanisch aangedreven muizen: Deze zal echt de innerlijke jager van uw kat naar boven brengen, als ze springen en steigeren om dit levendige speelgoed te “vangen”
 • Cat Race Tracks: Dit geniale apparaat heeft een gladde baan waarin een bal wordt geplaatst. Als uw kat aan de bal krabt en hem najaagt, beweegt de bal oneindig rond de baan totdat uw kat genoeg heeft gehad.

Het belangrijkste van deze toestellen is dat ze op de een of andere manier lijken te leven.

Dit creëert de illusie voor uw kat dat hij het bewegende voorwerp achtervolgt en/of vangt.

Omdat het reageert op hun spelen en pootjes, wakkert het hun eetlust en verlangen aan om het op te sporen en er als winnaar uit te komen

5. INTERACTIEVE TRAKTATIE UITDAGINGEN

Traktatieboxen, zoals ze vaak worden genoemd, zijn een geweldige manier om uw kat te vermaken en met hem te spelen, terwijl u hem tegelijkertijd beloont voor zijn intelligentie en creativiteit. Deze kunnen zo simpel zijn als een kartonnen doos met wat gaten erin geknipt.

Leg er wat lekkers in en weg zijn we! Als je Ragdoll dol is op traktaties, zal dit zeker een hit zijn. Een van de voordelen van dit soort speelgoed is dat het je kan vermaken en belonen terwijl je niet op je werk bent.

Ze zijn er in vele soorten en maten, zelfgemaakt of gekocht, maar er zijn een paar belangrijke elementen die een traktatiebox moet bevatten:

 • Duurzaamheid: Zorg ervoor dat je je doos maakt van iets dat niet gemakkelijk kapot te kauwen of te vernielen is
 • Adequaat uitdagend: Dit is het belangrijkste, want u moet het kunnen en de persoonlijkheid van uw kat kennen. Als het te moeilijk of vermoeiend is, zal het uw kat frustreren en kan hij zijn interesse verliezen. Aan de andere kant, als het te gemakkelijk is, zullen ze er niet veel tijd aan besteden en kunnen ze zelfs ziek worden van te veel en te snel lekkers
 • Creativiteit: De beste doos zal uw kat in meer dan één aspect uitdagen. Misschien betekent dit gaten/compartimenten van verschillende groottes die variëren van makkelijk tot moeilijk. Of misschien maakt u “obstakels” in de doos om sommige pogingen van uw Ragdoll kat te blokkeren

De mogelijkheden voor dit soort spel zijn eindeloos, dus veel plezier ermee!

CONCLUSIE

Dit zijn enkele van onze favorieten, maar er zijn talloze manieren om met je kat te spelen.

Naarmate u uw Ragdoll beter leert kennen en zijn persoonlijkheid en voorkeuren beter leert kennen, kunt u de manier waarop u speelt aan uw eigen wensen aanpassen en zo op een meer lonende manier met uw kat omgaan.

We moedigen u aan om buiten de gebaande paden te denken en rekening te houden met de karaktertrekken van uw kat bij het kiezen van het soort spel dat u met uw kat gaat doen.

En als u toch bezig bent, kunt u ook overwegen om met uw Ragdoll kat naar buiten te gaan! Ragdolls staan erom bekend dat ze snel leren aan de lijn te lopen. In ons artikel lees je hoe je je Ragdoll dat kunt leren en welk tuigje daar voor nodig is. Lees het hier!

Aan het eind van de dag zullen jullie allebei profiteren van een leuke en lonende ervaring!