Hoe nieuwe katten in een huis te introduceren

Of u nu voor het eerst een katteneigenaar bent of een nieuw lid in uw bestaande broedsel wilt adopteren, er zijn veel dingen om te overwegen voordat u een nieuwe kat in uw huis introduceert.

Katten zijn over het algemeen erg onafhankelijk en kunnen zich meestal aanpassen aan bijna elke situatie. Elke kat heeft echter zijn eigen, unieke persoonlijkheid; net als jij hebben alle reeds bestaande dieren en je huis ook hun eigen, unieke persoonlijkheden.

Om voor het eerst katteneigenaar te zijn, moet je van tevoren essentiële benodigdheden krijgen, aandacht besteden aan veiligheidskwesties, verzorgingsregimenten onderhouden, op de hoogte blijven van medische zorg en de langetermijnverbintenis erkennen die gepaard gaat met kattenbezit.

Maar zelfs als u een ervaren katteneigenaar bent en een nieuwe in uw reeds bestaande kolonie introduceert, zijn er nog steeds veel belangrijke aspecten van adoptie om over na te denken voordat u een nieuwe kat in uw huis introduceert.

Daarom geven we u in dit artikel enkele belangrijke informatie over hoe u een nieuwe kat in uw huis kunt introduceren, en geven we u enkele nuttige tips over hoe u uw nieuwe kat kunt voorzien van wat hij nodig heeft om een gelukkig en gezond leven te leiden.

In één oogopslag: hoe een verlegen kat kennis te laten maken met een nieuw huis

Het kan een paar dagen en soms veel langer duren voordat uw nieuwe kat zich op zijn gemak voelt in uw huis

Basisbenodigdheden

Katten hebben een paar basisbenodigdheden nodig om gelukkig en gezond te zijn. Deze benodigdheden omvatten voedsel en water, een kattenbak (en zwerfvuil), een krabpaal of krabkussen, een comfortabel bed of gezellige plek, verzorgingsbenodigdheden en wat speelgoed om mee te spelen.

Thuisomgeving

Ongeacht zijn leeftijd kan een kat in een nieuwe omgeving destructief gedrag vertonen. Dus, voordat je je nieuwe vriend mee naar huis neemt, moet je ervoor zorgen dat je een veilige omgeving hebt die vrij is van mogelijke gevaren.

Veilige haven

Geef uw nieuwe kat een eigen privéruimte, zodat hij tijd heeft om te wennen aan de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van zijn nieuwe omgeving. Als u al andere dieren in huis heeft, houd uw nieuwe kat dan tijdelijk geïsoleerd van hen tijdens deze periode.

Langzame introducties

waarom hebben tabby katten de letter M

Het kan een paar dagen en soms veel langer duren voordat uw nieuwe kat zich op zijn gemak voelt in uw huis, vooral als u al andere dieren heeft. Zorg er dus voor dat je je nieuwe kat ruim de tijd geeft om geleidelijk aan zijn nieuwe omgeving te wennen.

Veterinaire bezoeken

Breng uw nieuwe kat binnen de eerste week na adoptie naar uw dierenarts voor een routinecontrole. Uw dierenarts kan u helpen bepalen welke vlooien- en tekenmedicatie het beste werkt voor uw kat, en uw kat alle benodigde en essentiële vaccinaties geven.

Algemene gezondheid

Besteed veel aandacht aan de gezondheid van uw nieuwe kat en zoek naar symptomen van veel voorkomende ziekten. Asielkatten kunnen soms infecties uit asielomgevingen mee naar huis nemen, maar ook mogelijk iets vangen van andere dieren in uw huis.

Dingen om in gedachten te houden bij het introduceren van een bange kat in uw huis

kat die op het bed slaapt

Het bieden van een veilige haven aan uw kat en haar eigen gezellige plek bij het aanpassen aan de nieuwe hoe kan zeer nuttig zijn.

In dit artikel zullen we enkele van deze belangrijke dingen bespreken waarmee u rekening moet houden bij het introduceren van een nieuwe kat in uw huis.

En vergeet niet dat alle katten hun eigen unieke persoonlijkheden hebben, dus misschien moet je wat experimenteren om te ontdekken wat het beste werkt voor je nieuwe kat en wat het beste voor je werkt. Toch kunnen katten het leven van bijna iedereen verbeteren, en je kunt zeker het leven van de katten die je adopteert verbeteren.

Nieuwe katten hebben specifieke benodigdheden nodig

door kattenvoer en water

Ongeacht of u voor het eerst een katteneigenaar bent of een nieuwe kat toevoegt aan een huis met andere dieren, er zijn bepaalde basisbenodigdheden die u van tevoren moet hebben. Zorg ervoor dat je voedsel en water hebt (evenals voedsel- en waterbakken), een kattenbak met zwerfvuil, een krabpaal of krabkussen, een bed of gezellige plek, verzorgingsbenodigdheden en speelgoed.

Het is heel goed mogelijk dat je nieuwe harige vriend zich een beetje verlegen en timide voelt wanneer je hem voor het eerst mee naar huis neemt, dus als je hem zijn eigen ruimte geeft, krijgt hij een groter gevoel van comfort en veiligheid. Dit kan eenvoudig door uw nieuwe kat in uw slaapkamer, badkamer of thuiskantoor op te zetten. Zorg er wel voor dat het wat privacy heeft en niet meteen in contact komt met andere dieren in je huis.

Zorg ervoor dat je huis katvriendelijk is

Uw nieuwe kat zal zich op haar gemak gaan voelen met de nieuwe omgeving en begin je huis te verkennen.

Katten kunnen soms de neiging hebben om destructief gedrag te vertonen wanneer ze in een nieuwe omgeving worden geïntroduceerd.

Dit kan het spuiten of markeren van hun territorium omvatten, kauwen op elektrische snoeren en blinde koorden, klauwen op meubels, het eten van planten en bloemen en agressief zijn tegen jou en andere dieren. Na een tijdje zal uw nieuwe kat zich echter op zijn gemak voelen met zijn nieuwe omgeving en uw huis beginnen te verkennen.

Zorg er dus voor dat elektrische snoeren bedekt zijn en dat blinde snoeren buiten hun bereik zijn. Controleer ook de soorten planten die je hebt en zorg ervoor dat ze niet giftig zijn als ze worden ingenomen.

Medicijnen, toiletartikelen en schoonmaakmiddelen moeten allemaal worden opgeborgen, prullenbakken en vuilnisbakken mogen niet in de open lucht worden achtergelaten en toiletbrillen moeten worden gesloten. Ten slotte moeten de deuren naar wasmachines en drogers altijd gesloten zijn en kleinere apparaten zoals papierversnipperaars moeten worden losgekoppeld wanneer ze niet in gebruik zijn.

Katten vinden het fijn om hun eigen veilige plekje te hebben

Het komt vaak voor dat een nieuwe kat zich ongemakkelijk voelt wanneer hij in een nieuw huis wordt geïntroduceerd. Dit kan vaak worden getoond met algemene verlegenheid en verbergen, naast potentieel agressief of destructief gedrag. En dit kan vooral waar zijn als je al andere dieren in huis hebt wonen.

Het kan enige tijd duren voordat je nieuwe vriend gewend is geraakt aan alle nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en geuren van zijn nieuwe huis, dus het bieden van een veilige haven kan erg nuttig zijn tijdens deze aanpassingsperiode. Wijs een specifieke ruimte in uw huis aan en richt uw nieuwe kat in met zijn eigen voer- en waterbakken, kattenbak en een bed of gezellige plek. Als je andere dieren in huis hebt, zorg er dan voor dat ze geen toegang hebben tot dit gebied en maak het alleen beschikbaar voor je nieuwe kat.

Wees geduldig met introducties

een vrouw met een pluizig wit kitten

Het is erg belangrijk om je nieuwe kat wat persoonlijke ruimte te geven en jezelf er niet aan op te dringen, of te snel te zijn om het aan je andere dieren voor te stellen.

Het kan enige tijd duren voordat je nieuwe metgezel zich op zijn gemak voelt in zijn nieuwe omgeving. Dit kan dagen, weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van de kat, en dit kan vooral het geval zijn als je al andere dieren in huis hebt wonen.

Hoe dan ook, het is erg belangrijk dat je je nieuwe kat wat persoonlijke ruimte geeft en jezelf er niet aan opdringt, of te snel bent om het aan je andere dieren voor te stellen.

Je nieuwe kat wat persoonlijke ruimte geven is een geweldige manier om uiteindelijk comfortabel genoeg te worden om je op zijn eigen voorwaarden te betrekken. Als u dit doet, krijgt uw kat een gevoel van vertrouwen bij u, wat uiteindelijk zal leiden tot een sterkere band op de lange termijn.

Als het tijd is om eindelijk je nieuwe kat aan je andere dieren voor te stellen, doe het dan geleidelijk in kleine stapjes. Zorg er ook voor dat u hun interacties in de gaten houdt en wees klaar om in te grijpen indien nodig.

Maak een afspraak met een dierenarts

Hoewel asielen zeer veel aandacht besteden aan de gezondheid en het welzijn van de dieren die ze ter adoptie aanbieden, kan uw nieuwe kat aanvullende vaccinaties, behandelingen of andere medische zorg nodig hebben. Bovendien is het gewoon een goed idee voor uw nieuwe kat om tijdens deze eerste fase van adoptie een volledige controle te krijgen om er zeker van te zijn dat hij gezond is.

Het is dus uiterst belangrijk dat u uw nieuwe kat binnen de eerste week na adoptie naar een dierenarts brengt voor een controle. Niet alleen zal uw dierenarts u laten weten of uw nieuwe kat gezondheidsproblemen heeft waarvan u op de hoogte moet zijn, maar uw dierenarts kan u ook aanbevelingen geven voor vlooien- en tekenmedicijnen, evenals aanbevelingen voor voedsel, verzorging en algemene gezondheid.

Let op de gezondheid van uw kat

Pas geadopteerde katten kunnen soms vlooien, teken en andere infecties mee naar huis nemen als ze in een asielsituatie hadden gezeten.

Asielen hebben verschillende katten die uit verschillende omgevingen komen, en het in huis halen van een nieuwe kat kan leiden tot een mogelijke uitbraak bij uw andere dieren als u niet goed voorbereid bent. Ook kan uw nieuwe kat zelfs iets vangen van uw reeds bestaande dieren.

Tijdens dit vroege stadium is het belangrijk om goed te letten op de algemene gezondheid van uw nieuw geadopteerde kat en te zoeken naar tekenen van eventuele ziekten. Als u dingen opmerkt zoals hoesten, niezen, loopogen, een loopneus of ongezonde stoelgang, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met uw dierenarts om mogelijke langdurige kwalen te voorkomen.

Laatste gedachten

Katten zijn geweldige metgezellen en kunnen zich meestal aanpassen aan bijna elke omgeving in een relatief korte tijd. Er zijn echter veel dingen om te overwegen voordat u er een in uw huis introduceert.

Maar als u uw nieuwe vriend de juiste omgeving biedt, samen met de juiste benodigdheden en een beetje geduld, kunt u een gelukkig en gezond leven voor uw nieuwe kat creëren, evenals een langdurige vriendschap creëren.