11 schattige DIY kerstcadeaus voor katten en kattenliefhebbers (met foto’s)

Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van het gezin en dat betekent dat ze ook een speciaal onderdeel van de feestdagen zijn. Ze brengen vreugde in je huis en ze zijn er altijd voor je, dus het lijkt volkomen redelijk dat ze op je cadeaulijst voor de feestdagen staan! Of het nu een cadeau is voor je eigen kat of een cadeau voor de kat van iemand anders, je kunt tal van geweldige doe-het-zelf-ideeën vinden over hoe je je katachtige vriend een cadeau kunt geven waar ze dol op zullen zijn.

cat + lijnverdeler

De 11 DIY kerstcadeaus voor kattenliefhebbers

1. Homesthetics Crinkly Sok Speelgoed

Materiaal: Sok, waterfles, touw of garen, kattenkruid (optioneel)
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Houdt je kat van dingen die kreukelen? Dit eenvoudige doe-het-zelf speelgoed zal hen urenlang vermaken. Neem gewoon een oude sok en vul deze met een waterfles en bind deze vervolgens aan de bovenkant af. Je kunt er wat kattenkruid aan toevoegen voor extra plezier. Het is gemakkelijk genoeg om met kinderen te doen en de kans is groot dat je kat er echt mee speelt, vooral als je kattenkruid toevoegt.

thematische pauze

2. Poot print zoutdeeg ornament door katten kudde u

Materiaal: Zout, bloem, water, voedselkleurstof (optioneel)
Gereedschap: Mengkom, maatbeker, menglepel
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Stel je voor: de kleinste, schattigste kleine pootafdruk die net in je zelfgemaakte klei is geperst! We kunnen geen enkele katteneigenaar bedenken die dit niet zou willen. Zoutdeegornamenten zijn eenvoudig en leuk om te maken, en je kunt voedselkleurstof aan het deeg toevoegen voor extra pit. Dit is een geweldige activiteit om met kinderen te doen, omdat het niet te rommelig is. Meng gewoon de ingrediënten, vorm ze tot ballen, druk ze plat en druk de poot van je kat in het deeg. Zo lekker. Zo attent.

thematische pauze

3. Grappige peperkoek persoon in nood van Dream a Little Bigger

Materiaal: Vilt, lint, Rick rek,
Gereedschap: Schaar, naald & draad of naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Beginnend riool

Deze peperkoek persoon is in nood, en uw kat is de enige die hem kan redden! Dit grappige kleine speeltje is gemaakt van vilt en kan gemakkelijk met de hand of met een naaimachine worden genaaid. Zorg ervoor dat je lint of Rick-rek kiest dat veilig is voor huisdieren als je dit als kattenspeelgoed gaat gebruiken. Het is zeker een hit bij elke kat en het zal je elke keer dat je het ziet laten glimlachen.

thematische pauze

4. Massiel Dominguez’s kartonnen buis puzzel speelgoed

Materiaal: Lege kartonnen doos, lege wc-papierrolbuizen
Gereedschap: Lijm
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Katten zijn slim en ze moeten worden uitgedaagd om mentaal scherp te blijven. Een manier om ze uit te dagen is met puzzelspeelgoed. Dit is gewoon een doos gevuld met wc-papierbuizen (vastgelijmd, natuurlijk). Wat het maakt is een stel kleine hoekjes om voedsel, traktaties, kattenkruid en speelgoed te verbergen. Het kan ook de prooidrift en jachtinstincten van uw kat helpen door ze hun voedsel te laten “vangen”.

thematische pauze

5. Cat Kerstboom van Chirpy Cats

Materiaal: Katveilige stokken, wijnstokken en ornamenten
Gereedschap: Elektrische boormachine
Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Dit is het ultieme cadeau voor een kattenliefhebber. Het is een echte, levende kerstboom… voor uw kat! Deze is gemaakt van katveilige stokken, wijnstokken en ornamenten. Je kunt al deze dingen vinden bij je plaatselijke dierenwinkel. Zorg ervoor dat u een elektrische boor gebruikt om gaten voor de stokken te maken, zodat uw kat niet gewond raakt. Dit is een leuk project dat je kat urenlang zal vermaken, en het zal zeker een hit zijn bij elke kattenliefhebber op je vakantielijst.

thematische pauze

6. Vilten kattenkruidzakje van het vinden van onze zuinige

Materiaal: Vilt, draad, schaar, kattenkruid
Gereedschap: Naald
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dit is een snel en eenvoudig project dat elke kat zeker zal bevallen. Neem gewoon een stuk vilt en snijd het in een klein zakje. Vul het zakje met kattenkruid en steek het dicht. Je kunt er een heleboel van maken en ze bij de hand houden voor wanneer gasten langskomen of een cadeau-gelegenheid zich voordoet.

thematische pauze

7. Hobbyles Sok Kitten

Materiaal: 1 sok, poly-fill vulling, googly ogen, lint
Gereedschap: Naald
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste “speelgoed” op de lijst. Neem gewoon een oude sok en vul deze met poly-fill. Bind een lint om de nek en voeg googly-ogen toe. Dat is het! Hier kun je in een handomdraai een heel nestje van maken. Of, als je er zin in wilt krijgen, kun je je sok in de vorm van een echt kitten maken door deze tutorial te volgen. Zorg ervoor dat u sokken gebruikt die schoon zijn en vrij van chemicaliën of reinigingsmiddelen.

thematische pauze

8. Homesteading Fleece Hangmat

Materiaal: Fleece, schaar
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Wie houdt er niet van een gezellige plek om te dutten? Rechts? Dit is zo’n eenvoudig maar gewaardeerd cadeau voor elke kat die graag een dutje doet (wat ze allemaal zijn). Het enige wat je nodig hebt is een stuk fleece en een schaar. Snijd het vlies in een rechthoek en snijd vervolgens twee spleten in het midden. Knoop de hoeken aan elkaar en je hebt een gezellig hangmatje voor je kat! U kunt zelfs een kussen toevoegen voor extra comfort.

thematische pauze

9. Chunky Kattenbed door The Owner Builder Network

Materiaal: Grof garen
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dit is een geweldig doe-het-zelf cadeau voor elke kat die graag knuffelt. Het is een dik, gebreid bed waar ze zich in kunnen opkrullen en de hele winter warm kunnen blijven. Je hebt wat dik garen en een schaar nodig. Dit project vereist wel wat basiskennis van breien, maar als je geen breister bent, kun je gemakkelijk online een tutorial vinden. Zodra je je bed hebt gebreid, vul je het gewoon met poly-fil en je bent helemaal klaar!

thematische pauze

10. Rachel Miller’s Feather Speelgoed

Materiaal: 4-6 knutselveren, papieren handdoekbuis, touw
Gereedschap: Schaar of een knutselmes
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Is dat een vogel of is dat het nieuwste speeltje van je kat? Deze zijn zo schattig en gemakkelijk het hele jaar door te maken. Om ze aan te passen voor Kerstmis, probeer de buizen te bedekken met inpakpapier en kleur die de veren en het touw coördineren. Zo lekker. Zo makkelijk. Zo leuk voor je kat.

thematische pauze

11. Wijnfles Kurk Speelgoed door The Links Site

Materiaal: Wijnkurken van touw
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dit is zo’n leuk en uniek speeltje voor elke kattenliefhebber. Het is een wijnfles kurk speelgoed! Neem gewoon wat oude wijnkurken en rijg ze aan elkaar met wat touw. Je kunt ze zo lang of zo kort maken als je wilt. Zorg er wel voor dat je het touwtje goed knoopt, zodat je kat het niet uit elkaar kan trekken en zich kan verslikken in de kurken.

kattenpootverdeler

Conclusie

Met een beetje moeite en een paar huishoudelijke benodigdheden kunt u uw eigen vakantie kattenspeelgoed maken. Dit speelgoed is leuk en gemakkelijk te maken, en ze zijn een geweldige manier om je katachtige vrienden deze feestdagen een beetje vreugde te brengen. Dus, wees creatief en veel plezier! Je kat (eigenlijk ieders katten!) zal je er dankbaar voor zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Anna Mente, Shutterstock