Hoe lang blijft een kat boos op je?

Katten die afstandelijk en ongeïnteresseerd zijn in mensen is slechts een mythe. Iedereen die ooit met een katachtige vriend heeft geleefd, weet dat dit dier aanhankelijk is en gedijt op interactie met hun mensen.

Katten begrijpen zeker dat hun eigenaren voor hen zorgen. Hun mensen zijn degenen die hen voorzien van alles wat ze nodig hebben.

Wanneer je kat tevreden is, kan hij je dit laten zien door tegen je aan te wrijven of tegen je aan te spinnen. Ze kan boven je hoofd slapen voor het geval ze zich volkomen veilig voelt om je heen.

Er is echter ook de andere kant van de medaille. Je kat kan ergens ongelukkig over zijn en kan je dit laten zien met een aantal specifieke gedragingen. Je zou iets kunnen doen waardoor je kat gek lijkt.

Hoe lang blijft een kat boos op je? Dit is een beetje een complexe kwestie, dus laten we er dieper op ingaan.

Hoe lang kan je kat wrok tegen je koesteren?

Een vrouw kijkt naar een boze kat

Wat kan je kat in de eerste plaats gek maken?

Welnu, er kunnen zich situaties voordoen in uw huishouden waar uw kat niet blij mee zal zijn. Je kunt bijvoorbeeld per ongeluk op haar zijn gestapt.

Of je drukke schema kan ervoor zorgen dat je veel van je tijd weg van huis doorbrengt. Je kat kan dit tegen je houden. Je pogingen om haar te disciplineren kunnen er ook voor zorgen dat je kat boos wordt.

Er zijn talloze situaties die woede kunnen oproepen bij je harige vriend. Maar hoe lang kan deze woede bij haar aanwezig zijn?

Het lijkt erop dat dit niet al te lang duurt. Hoogstwaarschijnlijk duurt het een paar uur. Om dit beter te begrijpen, is het noodzakelijk om een goed inzicht te hebben in het geheugen van een kat.

Het geheugen van een kat

Katten hebben zowel een korte- als langetermijngeheugen dat hen in staat stelt om iets te onthouden dat voor hen van groot belang is.

Laten we eens kijken naar het verschil tussen deze twee soorten geheugen.

Katachtige kortetermijngeheugen

Volgens de PetKeen wordt kortetermijngeheugen ook wel werkgeheugen genoemd. Katten gebruiken dit geheugen voor hun dagelijkse probleemoplossing. In veel situaties, Kortetermijngeheugen helpt katten veilig en in leven te blijven.

Het kortetermijngeheugen van een kat duurt meestal ongeveer 16 uur. Het kan langer duren, tot 24 uur. Maar dit zijn slechts dingen en herinneringen die belangrijk zijn voor een kat om te onthouden.

Je kat zal bijvoorbeeld onthouden wanneer het tijd is voor het avondeten en waar je haar voerbak hebt neergezet.

Katachtige langetermijngeheugen

Dit type geheugen verwijst naar belangrijke informatie die lange tijd in de geest van een kat is opgeslagen. Katten bezitten het vermogen om zich hun ervaringen te herinneren, of ze nu positief of negatief waren, evenals specifieke individuen, dieren en plaatsen.

Een kat zal haar eigenaren bijvoorbeeld waarschijnlijk niet snel vergeten, vooral als ze een sterke emotionele band met hen opbouwt.

Een kat die bang is voor onweer, zal zich waarschijnlijk verstoppen als ze hoort dat de regen begint te stromen. Dit gebeurt omdat ze deze gebeurtenis associeert met haar eerdere negatieve ervaring.

Ondanks dat katten een langetermijngeheugen hebben, zullen ze waarschijnlijk niet lang boos blijven. Nou, in ieder geval niet zoveel als mensen kunnen!

Waarschijnlijker is dat een kat haar best zal doen om de situatie te vermijden die ze associeert met een negatieve herinnering. Daarom probeert ze zichzelf gewoon te beschermen tegen pijn.

Als je per ongeluk op je kat bent gestapt, kan ze zich een paar uur verstoppen en je ontwijken. Maar zodra ze aan lekkere traktaties denkt en je haar knuffels geeft, komt ze er zeker uit!

Het is essentieel om hier één ding te benadrukken. Je kat zal waarschijnlijk snel een klein incident vergeten. Dit betekent dat ze niet lang boos op je moet blijven.

Maar als je constant iets doet dat je huisdier lastigvalt, kun je haar voor een langere periode boos zien!

Hoe herken je dat je kat gek is?

Het opmerken van de stemmingswisselingen van een kat is niet altijd de gemakkelijkste taak. Dit kan vooral een uitdaging zijn voor beginnende huisdierouders.

Omdat katten geen woorden kunnen gebruiken om hun houding uit te drukken, is het essentieel dat je hun lichaamstaal observeert.

Als u niet zeker weet of uw kat inderdaad boos op u is, kunnen enkele specifieke tekenen hier nuttig zijn.

De meeste katten zullen enkele of alle van de volgende tekenen van woede vertonen:

Destructief gedrag

Een boze kat kan een puinhoop van je huis maken.

Je kunt haar bijvoorbeeld op de grond zien poepen of aan je meubels krabben. Natuurlijk zijn dit zeer ongewenste gedragingen.

U moet de exacte oorzaak van uw kat vindennger en probeer dingen beter te maken.

Sissen en grommen

Wanneer katten boos zijn, uiten ze hun ongenoegen vaak vocaal.

De meest voorkomende geluiden die je in deze situaties hoort, zijn sissen en grommen. De onderstaande video demonstreert deze vocalisaties bij een kat.

Van afstand naar je staren

Je kat vindt het meestal leuk om dicht bij je te zijn – op sommige punten zelfs te dichtbij. Maar ineens lijkt het alsof ze je liever van een afstandje aanstaart, zonder je te benaderen.

Dit kan een teken zijn van kattenwoede. Je gekke kat wil niet bij je in de buurt komen.

Dit is een situatie waarin een kat duidelijk gewoon haar eigen ruimte wil hebben, zonder dat iemand deze binnendringt.

Verbergen

Verstopgedrag kan een onderdeel zijn van het spel van een kat. Het kan ook betekenen dat uw kat angstig of angstig is voor iets in haar omgeving.

Verder kan een verstopte kat boos op je zijn. Als ze weigert om naar buiten te komen, zelfs nadat je haar vele malen hebt gebeld, moet je haar niet dwingen om het te doen.

Haar ergens toe dwingen kan ervoor zorgen dat ze agressief wordt.

Poefing Up

Een boze kat kan een lichaamshouding vertonen als een gebogen rug. Ook kan haar vacht pluiziger worden, waardoor ze groter lijkt.

Dit is haar manier om aan te geven dat ze probeert intimiderend over te komen.

Dit kan allemaal impliceren dat je kat boos is en dit is niet het juiste moment voor jou om haar te benaderen of te aaien.

Oren naar achteren geduwd

De houding van de oren van een kat kan je veel vertellen over zijn emotionele toestand.

Volgens de SPCA van Noord-Nevada geven oren die van nature worden vastgehouden aan dat een kat volledig ontspannen is. Als ze ze heeft vastgepind, betekent dit dat ze bang is.

Wanneer haar oren naar voren en dicht bij elkaar staan, toont een kat interesse in iets. Wanneer ze haar oren zo draait dat de opening opzij is – dit geeft aan dat ze boos is.

Hoe een gekke kat te kalmeren?

De kat benadert de vrouw die haar een traktatie geeft

Je kat moet niet te lang boos op je blijven, op voorwaarde dat de reden achter haar woede niet te ernstig is.

Toch is er een goede manier om met dit soort gedrag om te gaan bij je katachtige vriend. De volgende dingen zijn de dingen die u moet doen:

• Stap weg en geef haar ongeveer 20-30 minuten om te kalmeren
• Benader haar langzaam, door haar een kans te geven om te ontsnappen

• Maak jezelf klein, om er niet uit te zien als een bedreiging voor je kat: Het beste zou zijn om op de grond te gaan zitten

• Laat haar zien dat je geen bedreiging bent en dat je niet van plan bent haar aan te raken of lastig te vallen

• Gebruik een traktatie en wacht af of ze naar je toe komt

• Als ze wegrent, jaag haar dan niet achterna

• Geef haar alle ruimte die ze nodig heeft

• Geef haar een veilige, privéplek in uw huis waar ze alle privacy heeft

Vergeet niet om je kat nooit te straffen, ongeacht de mogelijke agressieve uitbarsting veroorzaakt door woede.

Wees zo geduldig mogelijk en probeer met liefde en begrip om te gaan met de gekke houding van je kat.

Als niets lijkt te werken met uw kat, is het goed om contact op te nemen met een dierenarts. Het is mogelijk dat een onderliggende medische aandoening ervoor zorgt dat ze zich gek en agressief gedraagt.

Conclusie

In de meeste gevallen mag de woede van een kat niet langer dan een paar uur duren. Als haar woede werd veroorzaakt door een klein ongeluk, zal je kat waarschijnlijk heel snel vergeven en vergeten. Haar woede is gewoon haar manier om haar veilig te houden en niet echt wrok tegen je te koesteren.

Je moet echter weten dat een kat voor een langere periode gek kan zijn. Dit gebeurt wanneer ze je iets heel ernstigs kwalijk neemt. Zorg ervoor dat je alles goed doet en dat het haar niet aan essentiële dingen ontbreekt.

Als je tekenen van woede bij je huisdier herkent, is het belangrijk dat je haar niet dwingt om te stoppen met boos zijn. Laat haar kalmeren en heb wat tijd voor zichzelf.

Over een tijdje zal ze je waarschijnlijk weer als haar beste vriendin zien!