Hoe kattenspeelgoed van sokken te maken (eenvoudige stapsgewijze handleiding)

Met al deze creatieve geesten op het internet, komen we nooit zonder doe-het-zelfprojecten te zitten om te creëren. Er zijn zoveel dingen die we voor onszelf en onze huisdieren kunnen maken die daar in ons eigen huis zijn. Dankzij de droger die al die van jou opeet, heb je misschien een tekort aan bijpassende sokken.

Wat doe je dan met al die mismatches? Je maakt er kattenspeelgoed van. Gelukkig is het maken van kattenspeelgoed van oude sokken een van de goedkoopste en gemakkelijkste dingen die je kunt maken. We bespreken stap voor stap hoe je van je oude sokken een eenvoudig, aantrekkelijk kattenspeeltje kunt maken.

3 katten gezichtsverdeler

Disclaimer

Omdat zelfgemaakt kattenspeelgoed niet grondig is getest, moet u ze onder toezicht aan uw kat geven. Als er iets ongedaan wordt gemaakt of als u per ongeluk kleine stukjes hebt bevestigd die gevaarlijk kunnen zijn voor uw kat, kunnen ze deze binnenkrijgen of zichzelf verwonden.

Om dat volledig te voorkomen, is het het beste om interactieve speeltijd te hebben of in de buurt te zijn wanneer je kat het nieuwste speelgoed uitprobeert dat je hebt ontworpen. Nu we allemaal veilig zijn, kunnen we aan de slag met creëren!

kattenpootverdeler

De 7 stappen voor het maken van sokkenspeelgoed voor uw kat

1. Vind je sokken naar keuze

man die sokken vasthoudt
Afbeelding credit: Krakenimages.com, Shutterstock

Je hebt waarschijnlijk zoveel sokken liggen dat je er vijf tot 10 kunt scheppen om je projecten te maken. De sok die je selecteert, mag geen gaten bevatten, omdat we ze zullen vullen met dingen die er zeker uit kunnen vallen.

Denk aan de grootte. Als je een relatief klein kattenspeeltje wilt maken, zijn enkelsokken misschien prima. Maar als je een groot ontwerp wilt maken, kun je sokken kiezen met een beetje extra ruimte om te binden en op te vouwen.

Maar als je er een paar hebt die volledig intact zijn, is het tijd om ze te verzamelen en op een stapel te leggen.

Vermijd felgekleurde sokken voor het geval je een gevoelige kat hebt en het niet eens weet. Sommige kleurstoffen kunnen je kat irriteren, dus probeer witte sokken te kiezen als je kunt.

Een goed paar katoenen zal je prima doen. Je wilt niet dat het materiaal zo dik is dat je katten niet kunnen ruiken wat erin zit. Maar je wilt ook niet dat het zo dun is dat ze het met matig spel kunnen openscheuren.

thematische pauze

2. Verzamel andere benodigdheden

Vervolgens wil je nadenken over waar je de sok mee moet vullen. Je kunt een combinatie van dingen kiezen, bijvoorbeeld een geluid, textuur en geur kiezen.

Potentiële leveringen:


  • Garen

  • Jute Koord

  • Kattenkruid

  • Vulling

  • Kurken

  • Klokken

  • Veren

  • Ballen

  • Crinkle papier

set speelgoed voor katten

Kattenkruid treft slechts ongeveer 80% van de katten. U zou inmiddels moeten weten of uw kat wordt beïnvloed door kattenkruid. Maar als je dat niet doet, wil je het misschien eerst testen. Je kunt ook gekreukt klinkende materialen verzamelen en een paar bellen of lawaaimakers toevoegen.

Dit is niet one-size-fits-all, dus nu kun je er behoorlijk creatief mee worden. Je kunt zelfs veren, bungelend materiaal en andere speel-verleidelijke materialen krijgen om rond de sok te binden om de speeltijd veel spannender te maken. Wat je kat het meest zou aantrekken, gebruik dat zeker.

thematische pauze

3. Gooi het allemaal samen

Plaats de items en vulling binnen tot halverwege vol. Begin de sok gelijkmatig te vullen met de door jou gekozen materialen. Zodra je de sok halverwege hebt gevuld, is het tijd om te stoppen. Gebruik het resterende lege gedeelte om te binden. Het extra deel van de sok wordt gebruikt om dingen vast te binden.

vrouw die sokken op tafel houdt
Afbeelding credit: Lidaphotos, Shutterstock
thematische pauze

4. Zet de sok vast

Het is tijd om de methode die u wilt gebruiken om het af te sluiten, te verzamelen of te implementeren.

Je kunt de sok vouwen totdat deze in een knoop zit en hem stevig trekken om morsen te voorkomen. Of je kunt jute touw, garen of een ander stevig materiaal gebruiken om het goed af te sluiten. Je kunt sommige snaren laten bungelen, waardoor het spel wordt aangemoedigd.

vrouw die sok houdt
Afbeelding Credit: Larysa Dubinska, Shutterstock
thematische pauze

5. Voeg decoraties, speelgoed en versterkers toe aan de sok

Dit is het moment als je extra speelitems hebt die je aan de sok wilt toevoegen. Je kunt veren, bellen en andere verleidelijke items bevestigen. Zorg er wel voor dat ze helemaal veilig zijn voor je kat om mee te spelen.

sok aap kat speelgoed
Afbeelding Credit: thompcolby, Pixabay
thematische break

6. Zorg ervoor dat alle stukken er goed op zitten

Controleer elke stropdas, knoop of steek die je op de sok hebt gedaan dubbel en driedubbel. Je wilt ervoor zorgen dat er tijdens het spelen geen kleine stukjes loskomen.

handgemaakt kattenspeelgoed
Afbeelding Credit: lilechik-h, Shutterstock
thematische pauze

7. Gooi het naar je kat om het uit te proberen

Het is tijd om het aan je grootste criticus te geven. Gooi het speeltje naar je kat om te zien of hij reageert. Je kunt zelfs proberen op de grond te gaan liggen en hun speelgevoel te activeren. Kijk of dit nieuwe zelfgemaakte speelgoed de volgende grote hit is. En hé, zo niet, dan was het toch allemaal gratis. Dat is het mooie van DIY.

kitten speelt muis speelgoed
Afbeelding Credit: MaraZe, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Dit is slechts de basisversie van wat u kunt doen om een sokkenspeeltje voor uw kat te maken. Met dit basisconcept kunt u zo ingewikkeld worden als u wilt. Laat je creativiteit de vrije loop.

Je zou de helft van een sok kunnen veranderen in een muis, olifant, leeuw of welke andere dieren je maar kunt bedenken. Je kunt zelfs kleine wezens maken of andere versieringen op de sok zetten om het er intrigerend uit te laten zien. Zolang je een veilig gesloten sok hebt om mee te werken, kun je echt met de buitenkant naar de stad.

U kunt zelfs uw kinderen of andere gezinsleden hierbij betrekken. Elk kan er een maken voor uw huisdieren om te zien op welke ze het meest reageren. Je kunt zelfs een paar stijlen kattenspeelgoed maken als cadeau voor een vriend.

Zorg ervoor dat je een veilig item maakt waar je kat van kan genieten.

Voorzichtig

Zorg ervoor dat elk item dat je kiest voor het sokkenspeeltje van je kat volledig katvriendelijk is. Sommige materialen zijn niet geschikt voor onze kattenvrienden, dus we moeten ervoor zorgen dat we eerst en vooral de veiligheid van onze kat in gedachten houden.

Vermijd scherpe voorwerpen, giftige oliën, kleine stukjes en andere twijfelachtige items.

kat die op de grond ligt te spelen
Afbeelding Credit: Ingus Kruklitis, Shutterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Het maken van kattenspeelgoed van sokken kan een plezierige ervaring zijn. U kunt ze zo eenvoudig of zo complex maken als u wilt, zolang u veilige materialen en veilige bijlagen gebruikt. Bovendien hoeft u hiervoor geen geld uit te geven.

Dus, neem dit project en maak het je eigen. Je kunt een aantal spannende dingen hebben om je vrienden te laten zien de volgende keer dat ze langskomen om jou en je leuke katachtige te zien.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Lukasz Pawel Szczepanski, Shutterstock