Kan ik kattenkruid in het voer van mijn kat doen? Wat u moet weten!

Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om het leven en dieet van hun kat te verbeteren, en een ding dat vaak gepaard gaat met katten is kattenkruid. Maar of je nu kattenkruid in hun voedsel wilt stoppen voor gezondheidsdoeleinden of ze er gewoon in wilt interesseren, is het een goed idee?

We breken het hier allemaal voor je op, maar meestal is er niets mis met het doen van een normale dosering kattenkruid in het voer van uw kat.

divider-catclaw1Kan ik kattenkruid in het voer van mijn kat doen?

Absoluut! Je kunt niet alleen kattenkruid in het voer van je kat doen, maar het is ook relatief goed voor hem of haar. Dat gezegd hebbende, het is niet ideaal voor alle katten. Bekijk de volgende mogelijke voor- en nadelen.

kat met groene ogen in kattenkruid
Afbeelding credit: Georgia Evans, Shutterstock

3 kattenverdeler

3 voordelen van Kattenkruid

Er is een reden dat je kattenkruid zo prominent kunt vinden in huisdiersecties; voor het grootste deel is het goed voor katten! Hier zijn de voordelen van het geven van kattenkruid aan uw kat, met twee van de voordelen waardoor het een geweldige keuze is om in hun voedsel te stoppen!

1. Kattenkruid kalmeert uw kat

Dit is een van de meest bekende voordelen van kattenkruid. Hoewel de primaire effecten van kattenkruid meestal slechts ongeveer 10 minuten duren, kunt u de tertiaire voordelen een uur of twee zien. Verwacht dat je kat wat rustiger is na het nuttigen van kattenkruid.

kat ruikend kattenkruid
Afbeelding Credit: Kassel95, Pixabay
thematische pauze

2. Het helpt de spijsvertering

Hoewel de meeste mensen weten dat kattenkruid katten helpt kalmeren, realiseren veel mensen zich niet dat het kan helpen bij hun spijsvertering. Dit extraatje maakt het een geweldige keuze om toe te voegen aan hun diner. Ze krijgen niet alleen een geweldige maaltijd, maar ze krijgen ook iets dat hen helpt al dat voedsel te verwerken!

thematische pauze

3. Helpt diarree te voorkomen

Dit is geen bekend effect van kattenkruid, maar in kleine hoeveelheden kan kattenkruid fungeren als een anti-diarreemiddel. Dit maakt het geweldig om in het voer van je kat te mengen als ze een gevoelige maag hebben. Zorg er wel voor dat je de juiste hoeveelheid voor je kat toevoegt; als je te veel toevoegt, kan het zelfs diarree veroorzaken.

kattenpootverdeler3 Mogelijke nadelen van kattenkruid

Hoewel het meestal volkomen veilig en effectief is om uw kat kattenkruid te geven, zijn er een paar mogelijke nadelen. Deze zijn echter meestal zeldzaam, tenzij u uw kat veel te veel kattenkruid geeft.

Kattenkruid of katmijn groene kruidenachtergrond
Afbeelding Credit: wasilisa, Shutterstock

1. Kan katten agressief maken

Hoewel de meeste katten na het nuttigen van kattenkruid milder worden, is dat niet voor elke kat het geval. Sommige katten, vooral mannetjes, kunnen vijandig en agressief worden.

Sommige mensen schrijven dit toe aan een mogelijke paringsreactie, maar het hangt echt af van de specifieke kat. Als je kat agressief wordt nadat je hem kattenkruid hebt gegeven, is het het beste om het volledig uit zijn dieet te schrappen.

thematische pauze

2. Potentieel braken of diarree

Hoewel een beetje kattenkruid kan helpen bij de spijsvertering en diarree kan helpen voorkomen, kan te veel het tegenovergestelde effect hebben. Daarom is het belangrijk om kattenkruid uit te delen wanneer je het aan je kat geeft en hem niet te veel te geven.

Bovendien, terwijl de meeste katten prima zijn met kattenkruid, is het mogelijk dat uw kat een reactie heeft in die zin dat ze het gewoon niet goed verwerken.

Kattenkruid Stick
Afbeelding Credit: Lermont51, Shutterstock
thematische pauze

3. Overmatige duizeligheid

Duizeligheid is een bekende bijwerking van kattenkruid, en hoewel een beetje duizeligheid geen probleem is, worden sommige katten veel te duizelig. Als dat het geval is voor uw kat, raden we u aan de hoeveelheid kattenkruid die u hem geeft te verminderen.

divider-catclaw1Laatste gedachten

Wanneer je erover nadenkt om kattenkruid aan het voer van je kat toe te voegen, begin dan langzaam en klein. Stop er geen groot bedrag in; voeg gewoon genoeg toe om te zien of het kan helpen met hun dieet. Als u positieve voordelen opmerkt en geen nadelige bijwerkingen, kunt u de hoeveelheid verhogen tot de normale kattendosering, maar overdrijf het niet omdat er dan problemen kunnen beginnen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Doug McLean, Shutterstock