Hoe katten te introduceren in een klein studio-appartement (5 geweldige tips)

Wonen in een studio-appartement met één kat kan een uitdaging zijn, maar proberen een nieuwe kat aan de mix te introduceren, kan tot een aantal ernstige problemen leiden. Hoewel het hebben van een kat wanneer je alleen woont of zelfs met een huisgenoot leuk kan zijn, als je besluit een andere kat te adopteren, moet je voorzichtig zijn met hoe je de twee katten introduceert, vooral in een kleine ruimte.

Wonen in een studio-appartement met één kamer kan het een uitdaging maken om zelfs maar één huisdier te hebben, laat staan twee. Hoewel er geen beproefde methode is om katten in een klein studio-appartement te introduceren, hebben we een paar tips die kunnen helpen.

garen ball divider

Hoe u uw katten aan elkaar kunt voorstellen in een klein studio-appartement

1. Screen uw nieuwe kat

jonge vrouw met ragdoll kat op bank
Image Credit: rock-the-stock, Shutterstock

Net als mensen hebben katten hun eigen verschillende persoonlijkheden en temperamenten. Sommige dieren worden snel vrienden, maar anderen hebben wat tijd nodig om aan elkaar te wennen. Je kunt beter een kat adopteren die hetzelfde geslacht heeft als je kat, vooral als hij jong en ongewijzigd is.

Het wordt ook aanbevolen om een huisdier te selecteren dat dicht bij de leeftijd van uw kat ligt, omdat hun activiteitsniveaus vergelijkbaar zullen zijn. Een oudere volwassene en een kitten kunnen leren om vreedzaam samen te leven, maar de overgangsperiode zal korter zijn met twee volwassenen of twee kittens.

thematische pauze

2. Begin met een cat-centrische omgeving

boze kat sist naar elkaar
Afbeelding Credit: Gurkan Ergun, Shutterstock

Omdat je in een studio-appartement met één kamer woont, is het niet echt een optie om de twee katten gescheiden te houden totdat ze aan elkaar wennen. Het eerste wat je wilt doen is zoveel mogelijk schuilplaatsen tijdelijk blokkeren. Je wilt geen ruimtes waar de nieuwe kat onder kan kruipen om zich te verstoppen en weg te komen van de inwonende kat.

Zodra je de plaatsen om je te verstoppen hebt geëlimineerd, versnelt dit het introductieproces van de katten. Laat je nieuwe kat los in een deel van de kamer waar je andere kat op dit moment niet is. Bij voorkeur een plek waar de kattenbak staat. Je moet die eerste dag geduld hebben en bereid zijn om het paar te scheiden als er conflicten ontstaan.

Zorg ervoor dat je speelgoed, ballen en andere kattenspullen in de buurt laat, zodat de nieuwe kat iets heeft om mee te spelen terwijl hij op verkenning gaat.

thematische pauze

3. De thuisbasis van de nieuwe kat instellen

Kat op vloer
Afbeelding credit: Alexander Evgenyevich, Shutterstock

Hoewel je niet wilt dat je nieuwe kat zich kan afsluiten van je inwonende kat, wil je dat hij zijn eigen ruimte heeft om zich terug te trekken wanneer hij daar behoefte aan heeft. Het is het beste om het bed, het voedsel en het verse water van de kat op de hoek van het appartement op te zetten, zodat hij daarheen kan gaan om weg te komen van uw andere huisdier en zelfs mensen als dat nodig is.

Elk huisdier heeft zijn eigen ruimte nodig en de nieuwe kat in uw studio-appartement is geen uitzondering. Anders dan dat, is het het beste om uw nieuwe kat de omgeving te laten verkennen terwijl u toezicht houdt. Als uw huisdieren gestrest of agressief worden, scheid ze dan en verplaats uw inwonende kat kort naar uw slaapkamer. Je nieuwe kat kan blijven rondsnuffelen en verkennen terwijl je andere huisdier een time-out heeft om te kalmeren.

thematische pauze

4. Gebruik positieve bekrachtiging

katten spelen
Afbeelding Credit: Pixabay

De beste manier om een kat iets te leren is door positieve bekrachtiging te gebruiken. Laat ze 20 tot 30 minuten spelen om te zien hoe ze met elkaar omgaan en scheid ze dan als ze problemen met elkaar beginnen te krijgen.

Wanneer ze zonder problemen vriendschappelijk spelen, zorg er dan voor dat je de katten beloont met traktaties, speelgoed en veel lof, schouderklopjes en liefde. Schreeuw nooit tegen of sla je katten, wat ze ook doen, want dit zal de situatie alleen maar erger maken en eindigen met de katten die bang zijn.

thematische pauze

5. Introduceer de Cat’s Slowly

Twee katten op een krabpaal die in één richting kijken voor een witte muur
Afbeelding Credit: Christopher Teixeira, Shutterstock

Het enige wat je niet wilt doen, is je katten bij elkaar dwingen. Ze hebben tijd nodig om elkaar te leren kennen, dus het is het beste om ze langzaam voor te stellen. Als ze elkaar uit de weg gaan, laat ze dan gaan en probeer het later opnieuw.

Als je de katten langzaam introduceert, heb je meer kans dat ze op de lange termijn vrienden worden. De nieuwe kat is nerveus over zijn nieuwe omgeving en heeft even tijd nodig om te wennen aan zijn huis en nieuwe huisgenoot.

kattenpootverdeler

Conclusie

Alhoewel het introduceren van een nieuwe kat aan uw huisdier in een studio-appartement lijkt misschien een uitdaging, het moet niet te lang duren voordat het paar vrienden wordt. Je zult de eerste paar dagen toezicht moeten houden op hun ontmoetingen, maar je kunt ze meer vrijheid geven nadat ze zonder problemen naast elkaar kunnen bestaan. Uiteindelijk zullen je katachtigen samen spelen, samen slapen en kattenkwaad uithalen.