Hoe katten hun favoriete persoon kiezen?

Als uw huis zowel een katachtig familielid als mensen bevat, vindt u het misschien een beetje een wedstrijd over welke specifieke persoon de kat het leukst vindt.

Iedereen zal waarschijnlijk geloven dat ze de genegenheid van de kat het meest verdienen, misschien omdat ze elke ochtend alle voeding doen of hun kattenbak opruimen. Dus, hebben katten een favoriet persoon? En als je een katteneigenaar bent, hoe kun je er dan zeker van zijn dat jij het bent?

Hebben katten favoriete mensen?

Het lijkt misschien moeilijk te geloven als je geen kat hebt, maar veel katten lijken een favoriet familielid te kiezen. Je zou denken dat het de persoon zou zijn die het grootste deel van de zorg voor hen doet, nietwaar?

Maar eigenlijk is de persoon met wie uw kat de grootste affiniteit heeft misschien niet de persoon die het meest voor hem zorgt, die hem voedt of die zijn dierenartsrekeningen betaalt!

Heel vaak is de favoriete persoon van een kat iemand die helemaal niet zo van katten houdt! In sommige gevallen lijkt het erop dat hoe harder je probeert de genegenheid van je kat te krijgen, hoe minder geïnteresseerd ze zijn. Het zijn de mensen die ze vermijden en hun ruimte niet binnendringen die uiteindelijk de favoriet kunnen worden.

Tekenen dat u de favoriete persoon van uw kat bent

kat vasthouden

Als je kat volledig ontspannen is en in slaap valt, is dat het ultieme vertoon van vertrouwen.

Kattengedrag is vrij complex en katten binden zich op verschillende manieren. Daarom zijn er verschillende manieren waarop je katachtige vriend je kan laten weten dat je hun favoriet bent. Een indicatie kan zijn of de jouwe de schoot is die ze kiezen om op te krullen wanneer ze een keuze krijgen.

En als ze volledig ontspannen en in slaap vallen, is dat het ultieme vertoon van vertrouwen. Evenzo, als ze tegen je wrijven en je aanhankelijke kopstoten geven, bekend als gorzen, betekent dit dat je iets goed doet! Veel katten spinnen als ze in de buurt zijn van hun favoriete familielid.

Een andere manier om te weten of ze de katachtige versie van je schaduw zijn en je niets in huis kunt doen zonder dat ze je gezelschap houden.

Waarom kiezen katten voor favoriete mensen?

Wanneer katten hun favoriete persoon kiezen, is dit een teken van vertrouwen. Voor hen betekent in de buurt zijn van of zelfs in contact zijn met iemand die ze volledig vertrouwen, dat ze volledig kunnen ontspannen en op hun gemak kunnen rusten omdat ze zich veilig voelen voor schade.Immers, als ze hun waakzaamheid laten varen, vertrouwen ze op jou om hen te beschermen. Maar het favoriete mens van je kat zijn betekent niet alleen dat je een veilige plek bent om te slapen, je bent ook iemand met wie ze plezier kunnen hebben tijdens het spelen.

Lees ook: 8 Purrfect-spellen die je met je kat kunt spelen

Hoe kunt u uw kat helpen u meer te vertrouwen?

kat wrijven hoofd

Het is veel beter om te wachten tot je kat tekenen vertoont van interactie door naar je te chirrupen, tegen je aan te wrijven of te spinnen.

Als je wilt dat je kat je meer vertrouwt, probeer dan zijn lichaamstaal te lezen. Als ze met hun staart knipperen of hun oren terug hebben, willen ze niet benaderd worden. Als je op een moment als dit recht op ze afkomt of ze pakt voor een knuffel, krijg je geen geweldige reactie!

Het is veel beter om te wachten totdat ze tekenen vertonen dat ze willen communiceren door naar je te chirruperen, tegen je aan te wrijven of te spinnen. Het is altijd het beste om ze je te laten benaderen, en je kunt zelfs wat ‘kastliefde’ kopen met een traktatie of twee als positieve bekrachtiging wanneer ze naar je toe komen voor een knuffel.

Wanneer u het gedrag van uw kat bekijkt, kunt u ook bepalen wat hij leuk vindt om te doen. Wanneer je weet van welke activiteiten of kattenspeeltjes je kat houdt, kun je proberen deze momenten met hem te delen.

Het is ook een goed idee om de antipathieën van je kat te erkennen en je eigen gedrag aan te passen. Probeer rustiger en stiller te zijn als je kat in de buurt is en vermijd plotselinge harde geluiden of grote bewegingen die hem op scherp kunnen zetten.

U kunt dit kalmerende effect ook versterken door kalmerende sprays en diffusers te gebruiken, waarvan sommige zelfs zullen helpen om de band van uw kat met u te verstevigen. Je kunt kalmerende producten zoals Pet Remedy en Feliway vinden op Amazon.

Ten slotte moet u een veilige ruimte voor uw kat creëren. Als uw kat zich terugtrekt in deze ruimte, moet u zijn verlangen naar tijd alleen respecteren. Onthoud dat je elke keer de communicatie van je kat respecteert en zijn lichaamstaal erkent; je laat ze zien dat je ze begrijpt en te vertrouwen bent.

Lees ook: Wat de staart van je kat je kan vertellen

Conclusie

Hoe maak je een kat van je knuffelen

Katten uiten vertrouwen op verschillende en unieke manieren, waaronder vocalisaties, markeringsgedrag en staartpositie.

Iedereen wil het favoriete familielid van zijn kat zijn. Especially als je een kattenliefhebber bent, is het natuurlijk om te willen voelen dat de liefde wordt beantwoord. Het kan een beetje aanstootgevend aanvoelen als je er alles aan doet om je purry puss gelukkig te houden, maar ze kiezen iemand die niet eens van katten houdt om hun favoriet te zijn!

Vat het echter niet persoonlijk op; er is genoeg ruimte voor je vriendelijke katachtige om ook van je te houden. Als je wat tijd besteedt aan het reageren op hun lichaamstaal, kun je een sterke band ontwikkelen en wie weet word je zelfs hun nieuwe favoriet in het gezin!

Veelgestelde vragen

Kiezen katten meestal een favoriet persoon?

Het is heel gebruikelijk dat katten een favoriet persoon kiezen. Het is niet verwonderlijk dat hun favoriete persoon soms degene is die de meeste tijd met hen speelt, hen traktaties geeft en hen ophef geeft. Het is echter ook heel normaal als de favoriete persoon van je kat iemand is die niet zo geobsedeerd is door katten, of zelfs iemand die ze niet leuk vindt! Katten zijn immers tegendraadse wezens!

Hoe weet je of je de favoriete persoon van de kat bent?

De favoriete persoon van je kat is meestal iemand die ze vertrouwen. Ze kunnen je laten weten dat je hun favoriet bent door op je in slaap te vallen of tegen je aan te wrijven en je te markeren met hun geur. Ze kunnen je kleine cadeautjes achterlaten van hun laatste moord als ze een jager zijn. Ze kunnen zelfs het grootste deel van hun tijd besteden aan het volgen van jou en miauwen … of dat kan gewoon zijn omdat ze meer eten willen!

Wat betekent het als een kat voor jou kiest?

Wanneer een kat jou als favoriet kiest, is dat een enorm compliment. Het betekent dat ze je band waarderen en dat ze je volledig vertrouwen. Katten zijn meestal alert en ontspannen zelden uit angst voor aanvallen of indringers. Als ze echter regelmatig op je schoot snoozen, laten ze je weten dat je schoot als een veilige ruimte voelt en vertrouwen ze erop dat je met roofdieren omgaat.