Hoe een kat onder een auto vandaan te halen (7 geweldige tips)

Katten zijn notoir goed in verbergen. Als je een kat hebt gehad of momenteel een kat in huis hebt, ben je ze misschien van tijd tot tijd uit het oog verloren om te ontdekken dat ze op de vreemdste plaatsen zijn geweest. Dit kan een beetje eng zijn voor katteneigenaren, maar het is normaal kattengedrag. Katten hebben een plek nodig om te gaan en te relaxen als het hectisch wordt of ze willen gewoon een beetje downtime.

Helaas, wanneer katten buiten zijn, zijn bepaalde schuilplaatsen niet ideaal voor hun veiligheid. Een van die plekken is onder de auto. Auto’s vormen een hoog niveau van gevaar als het gaat om huisdieren. Als je je niet bewust bent van een kat eronder, kun je ze per ongeluk verwonden of mogelijk doden wanneer je beweegt. Kitties, vooral zwerfdieren, hebben de neiging om in auto’s te klimmen in de hoop zichzelf op te warmen op de motoren als het buiten koud weer is. Dit kan extreem gevaarlijk zijn.

Om uw kat te beschermen wanneer ze buiten verkennen, en andere katten in de omgeving, laten we een paar tips leren over hoe u een kat onder een auto vandaan kunt halen wanneer ze zich verbergen. Deze tips helpen u om elke kat die uw auto als schuilplaats kiest, veilig te houden.

3 katten gezichtsverdeler

De 7 tips om een kat onder een auto vandaan te halen

1. Bel de Kitty

Vaker wel dan niet, zal een eenvoudig telefoontje van u uw kat overtuigen om onder de auto vandaan te komen. Als iets je kat echter bang heeft gemaakt of als je te maken hebt met een zwerfhond, is dit misschien niet zo eenvoudig. Probeer je kat, of de kat in kwestie, te laten zien dat je geen bedreiging bent. Spreek met een rustige stem tegen ze, raak niet boos als ze niet luisteren en geef ze de tijd om te reageren. Als bellen niet werkt, is het tijd om over te gaan op andere methoden.

thematische pauze

2. Katten houden van eten

Voedsel moet bovenaan onze lijst staan met manieren om katten onder auto’s vandaan te halen, simpelweg omdat katten van voedsel houden. Deze methode is vooral handig bij het omgaan met zwerfdieren. Je weet nooit wanneer een zwerfkat voor het laatst een maaltijd heeft gehad. Als je er een onder je auto vindt, is een van de snelste manieren om ze eruit te halen met voedsel. Vaak haasten ze zich naar buiten in de hoop een lekkere snack te hebben. Helaas, als de kat ernstig bang is, kan zelfs voedsel niet werken.

Als het gaat om uw kat, heeft uw goed gevoede kat misschien geen honger, maar het gebruik van speciaal voedsel dat ze lekker vinden, zoals kip of tonijn, zal ze zeker aan het rennen brengen. U kent uw kat als geen ander. Als je het eten probeert als een manier om ze te overtuigen om hun schuilplaats te verlaten, zorg er dan voor dat het een traktatie is die ze niet kunnen weerstaan.

kat die tonijn in blik eet
Afbeelding Credit: Veera, Shutterstock
thematische pauze

3. Kattenkruid of andere gunstige geuren

De meeste katten houden van kattenkruid. Als je een kat niet kunt krijgen om de veiligheid van de onderkant van je auto te verlaten, kan een beetje kattenkruid de truc doen. Houd er rekening mee dat niet elke kat het kattenkruidgen heeft, dus ze reageren er mogelijk niet op. Als dat het geval is, kun je andere geuren proberen die katten verkiezen, zoals kamille, bosbessen, aardbeien of kamperfoelie.

Voor situaties waarin het je kat onder de auto is, kun je zelfs hun favoriete deken of hun kattenmand naar buiten brengen en deze in de buurt van de auto laten om ze eruit te halen. Vergeet niet dat wanneer ze te maken hebben met zwerfkatten of verwilderde katten, ze misschien bang voor je zijn. Probeer het stinkende voorwerp in de buurt van de auto te laten, zodat ze de geur kunnen opvangen, maar blijf voldoende achter om hun angst niet op te wekken.

thematische pauze

4. Gebruik speelgoed om de prooiaandrijving van de kat te activeren

Hoewel we het schattig vinden om een kat te zien spelen met speelgoedmuizen en veren op stokken, vallen ze in hun gedachten prooien aan. Ja, zelfs gedomesticeerde katten hebben een prooidrift zoals hun voorouders. Ze krijgen simpelweg niet de kans om er zo vaak naar te handelen.

Als uw kat, of een buurtkat, zich onder de auto bevindt, kan het activeren van die prooiaandrijving hen in beweging brengen. Gebruik een kunstaasachtig speeltje dat je kunt schudden of wiebelen. Laat de poes het speeltje zien. Hopelijk verleidt dit hen om naar de actie te kijken. Zodra ze op schema liggen met het speelgoed, doe je langzaam een stap terug. De meeste katten zullen het wiebelende speelgoed willen achtervolgen in de hoop het te vangen. Deze noodzaak om aan te vallen kan de kat redden van de gevaren van het onder het voertuig zijn.

kattenjacht in gras
Afbeelding Credit: SJ Duran, Shutterstock
thematische pauze

5. De kat hoeden

Als andere manieren om een kat van onder de auto te verwijderen niet werken, moet je hem misschien uithoeden. Wanneer u dit doet, moet u fysiek op de grond komen en uw arm gebruiken, als de kat dichtbij genoeg is, en de kat aansporen om in beweging te komen. Als ze te ver onder zijn, heb je mogelijk hulp nodig van een item in huis. Je hebt iets nodig dat lang genoeg is om de kat te bereiken, maar niets dat hen pijn kon doen. Tik lichtjes op de poes om ze mee te hoeden. Wees echter voorbereid. Als de kat bang is, kan hij je arm aanvallen of het item dat je gebruikt om de redding te proberen.

thematische pauze

6. De Water Methode

De meeste katten zijn geen fan van water. Ze zijn vooral geen fans van water in spuitflessen. Wanneer alle andere methoden lijken te falen, pak dan een schone spuitfles en vul deze met water. Ga dan naar de auto en geef de poes een goede spray op de achterkant. Het geluid van het water dat spuit, het water dat hen aanraakt en de afkeer van een kat voor alle dingen plotseling zullen er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat ze onder de auto vandaan rennen.

Vergeet echter niet om nooit chemicaliën in de fles te gebruiken of een fles die chemicaliën heeft bevat, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor de kat. Het enige wat je wilt is schoon, vers water. Spuit de kat ook nooit in het gezicht. Dit kan het desoriënteren en het onwillig maken om te bewegen of ervoor zorgen dat het zich in een gevaarlijkere situatie haast.

Kat Natte Vacht
Afbeelding Credit: vicran, Pixabay
thematische pauze

7. De bangmakerij (een laatste redmiddel)

Als al het andere is mislukt en de kat nog steeds onder uw auto ligt, kan het nodig zijn om hem daar van onderaf af te schrikken. Hoewel er verschillende manieren zijn om dit te doen, zoals harde geluiden en voorwerpen, zou de veiligheid van de kat het belangrijkste moeten zijn. Het laatste wat je wilt is dat je kat, of welke kat dan ook, het verkeer in rent als hij rent of op een andere manier gewond raakt.

Als u besluit deze tactiek te gebruiken, zorg er dan voor dat alle uitgangen gesloten zijn voor de kat, zodat u kunt bepalen waar deze uitkomt. Je kunt een bench plaatsen bij het vertrekpunt voor zwerfkatten, of misschien een familielid laten wachten als het je huisdier is. Zodra alles op zijn plaats is en je voorbereid bent dat de kat veilig naar buiten kan rennen, maak je het geluid. Het beste scenario is dat de kat hierdoor onmiddellijk naar buiten rent. Zo niet, dan moet u het geluid mogelijk herhalen. Helaas kan bang zijn de reden zijn dat de kat in de eerste plaats onder de auto zit, dus ga alsjeblieft niet overboord en geef de kat meer redenen om gestrest te zijn.

kattenpootverdeler

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende tips die je kunt implementeren om een kat onder een auto vandaan te krijgen. Helaas zijn niet al deze maatregelen ideaal voor de kat en kunnen ze gemakkelijk meer stress veroorzaken. Als u uw kat of een zwerfkat onder uw kat vindt, begin dan langzaam. Probeer de kat over te halen met behulp van enkele van de hierboven genoemde methoden. Als dat niet werkt, moet u mogelijk meer drastische maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de kat niet gewond raakt wanneer het voertuig start. Probeer zoals altijd de situatie zo kalm mogelijk te houden, zodat de toch al gestreste kat niet meer emotionele onrust lijdt. De veiligheid van de kat moet altijd de hoogste prioriteit hebben.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: czechphotos, Shutterstock