10 tekenen dat een zwerfkat je leuk vindt (met foto’s)

Veel mensen hebben een paar katten die de neiging hebben om rond hun huizen te hangen. Misschien verzamelen ze zich onder je veranda of komen ze opdagen omdat ze weten dat ze een goede maaltijd bij je thuis kunnen krijgen.

Hoewel veel zwerfkatten verlegen zijn en menselijk contact zoveel mogelijk vermijden, zullen er een paar je volgen, vooral als je een dierenliefhebber bent die ze zal voeren. Het is essentieel om op te merken dat zwerfkatten niet alleen moeilijk te benaderen zijn, maar dat ze ook gevaarlijk kunnen zijn als ze niets met je te maken willen hebben.

Soms zal een zwerfkat echter een voorkeur voor je hebben en bij je in de buurt willen zijn. Hoe weet je wanneer een zwerfkat je leuk vindt? Er zijn verschillende tekenen dat de zwerfkat rond uw eigendom uw vriend zou willen zijn, en we zullen er hieronder 10 bespreken.

3 katten gezichtsverdeler

De 10 tekenen dat een zwerfkat je leuk vindt

1. Kop Peuken

Katten markeren meestal graag hun territorium met de geurklieren in hun wangen en hoofd. Dus als je op de veranda zit en de zwerfkat die rondhangt, komt omhoog en kopt je been met zijn hoofd, betekent dit dat hij je markeert en je leuk vindt. De kat markeert je in wezen als een van zijn bondgenoten, en dat is een groot compliment van een kat.

thematische pauze

2. Oogcontact

Katten zien direct oogcontact vaak als een bedreiging, vooral katten die in het wild leven of niet gewend zijn om in de buurt van mensen te zijn. Een manier om te testen of de kat je leuk vindt of niet, is door zijn oog te vangen en hem rechtstreeks aan te kijken. Als de kat langzaam knippert of direct in je ogen kijkt, vindt hij je waarschijnlijk leuk. Als de kat wegvliegt en weigert je ogen te ontmoeten, heb je misschien nog steeds een manier om de genegenheid van de kat te winnen.

zwerfkat
Afbeelding Credit: Dimitris Vetsikas, Pixabay
thematische pauze

3. Grooming

Wanneer een kat iemand als een familielid ziet, hebben ze de neiging om hem te willen verzorgen. Als de zwerfkat in je schoot klimt en je begint te verzorgen, kun je het zien als een teken dat je de genegenheid van de kat hebt gewonnen.

thematische pauze

4. Miauwen

Het miauwen van een kat kan van alles betekenen. Als de kat goed gevoed, warm, gelukkig en nog steeds miauwend naar je is, kan dit betekenen dat hij op zoek is naar genegenheid. Dit is een zeker teken dat de kat heeft besloten dat je een van zijn vrienden bent.

thematische pauze

5. Zacht bijten

Als je ooit kittens hebt zien spelen, heb je ze naar elkaar zien bijten. Dit is een teken dat ze vrienden en familie zijn. Als de kat in je schoot springt en je zachtjes bijt, is dit een teken dat de kat vrienden wil zijn. Het is echter essentieel om niet weg te rukken van het knabbelen of schreeuwen van de kat, want dat is een teken voor de kat dat je geen vrienden wilt zijn, en je zult helemaal opnieuw moeten beginnen in je zoektocht om de kat voor je te winnen.

kat bijt in de hand van de vrouw
Afbeelding credit: Luis Echeverri Urrea, Shutterstock
thematische pauze

6. Kneden

Elke kattenliefhebber weet dat een kat die je poot, schoot of een ander deel van je lichaam kneedt, betekent dat hij je vertrouwt en vrienden wil zijn. Kneden is hoe kittens melk krijgen van hun moeders. Wanneer ze dit een mens aandoen, betekent dit dat ze op zoek zijn naar een verzorger.

thematische pauze

7. Presentatie van de achterkant

Katten begroeten elkaar vaak door hun achterkant aan elkaar te presenteren, zodat ze kunnen worden besnuffeld. Dit is de manier van een kat om iemand te leren kennen. Dus als de zwerfkat zijn achterkant aan je presenteert, kun je er zeker van zijn dat hij je vriend wil zijn.

thematische pauze

8. Geschenken meenemen

Als een zwerfkat je geschenken brengt, zoals knaagdieren of vogels, laat het je zien dat het je vertrouwt en dat je deel uitmaakt van het gezin. Katten brengen prooien naar hun kittens en huiskatten brengen geschenken naar hun huisdierouders. Als de zwerfkat je een cadeau brengt, is hij waarschijnlijk klaar voor jou om zijn huisdierouder te zijn.

rode tabby kat op jacht naar een kleine vogel
Afbeelding Credit: rihaij, Pixabay
thematische pauze

9. Zijn staart opheffen

Je kunt veel vertellen over een zwerfkat door zijn staart op te merken. Veel katten communiceren met hun favoriete mensen door een rechtopstaande, trillende staart te tonen. Als je de zwerfkat op deze manier op je af ziet komen, kan het je vertellen dat je zijn favoriete mens bent.

thematische pauze

10. Slapen op schoot

Natuurlijk is het grootste en meest voor de hand liggende teken dat een zwerfkat je leuk vindt, als de kat in je schoot klimt en gaat slapen. Slapen is een gevaarlijke en kwetsbare toestand voor een sladekat, dus slapen op je schoot betekent dat de kat je volledig begint te vertrouwen.

kattenpootverdeler

Tekenen dat een zwerfkat je nog niet leuk vindt

Er zijn ook een paar tekenen dat je zwerfkat je nog niet helemaal leuk vindt.

  • De kat is asociaal en komt niet bij je in de buurt
  • De kat neemt een defensieve houding aan als je in de buurt komt
  • De kat verbergt zich als je hem benadert
  • De kat sist als je hem probeert aan te raken

Het is belangrijk om een zwerfkat niet te overhaasten om je leuk te vinden. Als je een van deze tekenen ziet, is het het beste om uit de buurt van de kat te blijven totdat deze klaar is, anders kun je gewond raken.

kattenpootverdeler

Conclusie

Als u een zwerfkat rond uw eigendom ziet, is het het beste om de kat met rust te laten totdat hij klaar is om u te vertrouwen. Je kunt voedsel voor de kat uitzetten en zelfs proberen hem van veraf naar je toe te laten komen, maar probeer nooit de kat op te pakken of te dwingen om bij je in de buurt te zijn.

Een bange zwerfkat kan je aanvallen en kattenkrabben kunnen gemakkelijk geïnfecteerd raken en je ziek maken. Als je een van de bovenstaande positieve tekenen bij de zwerfkat ziet, is hij waarschijnlijk klaar om vrienden te maken. Laat de kat echter de eerste stap zetten voor het beste resultaat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Dimitris Vetsikas, Pixabay