Hoe een kat een krabpaal te laten gebruiken in 6 eenvoudige stappen

Of je nu al een krabpaal hebt gekocht of probeert te beslissen of je erin wilt investeren voor je kat, je wilt er zeker van zijn dat het went. Die dingen kunnen immers prijzig zijn!

Het goede nieuws is dat de meeste katten graag een krabpaal gebruiken, en in de meeste gevallen is het heel eenvoudig om een kat een krabpaal te laten gebruiken. We bespreken de redenen waarom uw kat zijn krabpaal niet zal gebruiken en hoe u hem stap voor stap kunt laten wennen.

Snel overzicht

01

Kattenbomen zijn een geweldige manier om het binnenmilieu van uw kat te verrijken.

02

Plaats de krabpaal in een druk deel van het huis, waar katten kunnen zitten en hun territorium kunnen onderzoeken.

03

Moedig uw kat aan om de boom te verkennen door hem te besprenkelen met kattenkruid of kattensnoepjes, of zelfs uw kat in de boom te voeren.

Heeft mijn kat een krabpaal nodig?

Kattenbomen zijn een geweldige manier om het binnenmilieu van uw kat te verrijken.

De meeste katten vinden het leuk om een krabpaal te gebruiken om te klimmen, hun klauwen te krabben en zich hoog op de zitstokken te verstoppen. Ze zijn een klimrek, bed en speeltuin in één. In feite is aangetoond dat grote, multi-level kattenbomen ongepast krabben verminderen. Hoewel er niet veel wetenschappelijke studies over krabbomen zijn geweest, is het vrij waarschijnlijk dat er verschillende voordelen zijn aan het gebruik van een krabpaal.

Deze omvatten:

  • Vermindering van stress en angst (en bijbehorende medische problemen)
  • Vermindering van ongepast krabben
  • Vermindering van obesitas
  • Betere klauwgezondheid

Bovendien kunnen huisdierouders merken dat katten minder snel naar buiten gaan en rondlopen als aan meer van hun behoeften binnenshuis wordt voldaan. Hoewel een krabpaal niet garandeert dat je kat niet naar buiten gaat op zoek naar een echte boom, is het een goede manier om de klimmers het op een veilige manier uit hun systeem te laten halen.

Lees ook: De 8 beste kattenbomen van 2022

Waarom gebruikt mijn kat zijn krabpaal niet?

waarom hebben tabby katten de letter M

De meeste katten geven de voorkeur aan grotere bomen, met veel platforms, krabpalen en schuilplaatsen.

Als je een krabpaal hebt gekocht en je kat weigert deze te gebruiken, ben je misschien een beetje buitengesloten, vooral als je weet dat de oefening goed voor hem is. Dus, wat kan er mis zijn?

Katten kunnen een beetje kieskeurig zijn over hun voorkeuren en antipathieën, en ze vormen ook voorkeuren op jonge leeftijd. Je krabpaal is misschien te wiebelig, niet hoog genoeg of niet gemaakt van het juiste materiaal.

Over het algemeen geven katten de voorkeur aan grotere bomen en moeten ze stevig zijn. Er moeten verschillende platforms zijn. Alle krabpalen moeten gemaakt zijn van sisaltouw (hoewel oudere katten vaker de voorkeur geven aan tapijt), en ten minste één moet meer dan 3 voet lang zijn.

De persoonlijkheid en levenservaringen van uw kat kunnen echter betekenen dat ze de voorkeur geven aan iets anders – probeer een paar soorten als je het niet zeker weet.

Een andere mogelijkheid is dat je de boom niet op de juiste plek hebt geplaatst. Katten houden ervan om op de bovenste baars van een krabpaal te zitten en hun territorium te onderzoeken, dus als je het in een kleine kamer boven zet, betekent dit dat het minder snel goed wordt gebruikt. Probeer het te verplaatsen naar een drukker deel van het huis, of in de buurt van waar je kat al graag slaapt.

Afhankelijk van de boom kan het moeilijk zijn om te klimmen als uw kat pijnlijke gewrichten heeft. Artritis komt veel voor bij oudere katten, maar het treft ook jongere katten. Het is zeker het overwegen waard als uw kat zijn krabpaal niet gebruikt – een bezoek aan uw dierenarts kan u helpen het probleem op te sporen.

Lees ook: Waarom zitten katten op je borst? 10 redenen waarom!

Hoe krijg je een kat zover dat hij een krabpaal gebruikt?

Met de juiste aanmoediging gebruiken de meeste katten uiteindelijk kattenbomen.

Nu we de redenen kennen waarom uw kat zijn krabpaal niet gebruikt, laten we eens kijken hoe u uw kat geïnteresseerd kunt krijgen in het gebruik van zijn boom.

1. Kies je krabpaal zorgvuldig

Verrijkte omgeving

Als het gaat om kattenbomen, hoe groter en hoger het is, hoe beter.

Zoals we hierboven al zeiden, katten zijn soms kieskeurig! Het is belangrijk om je krabpaal zorgvuldig te kiezen. Over het algemeen geldt: hoe groter de krabpaal, hoe beter. Probeer er een te krijgen die minstens drie voet hoog is en minstens twee niveaus heeft.

Lees ook: De vijf zintuigen van je kat begrijpen

2. Verwissel geuren

Katten op een KrabpaalKrabber

Katten zijn geurgemotiveerd; het plaatsen van een voorwerp dat de eigen geur van uw kat bevat, kan hen naar de boom lokken.

Als je kat een favoriete deken of bed heeft, probeer het dan op de krabpaal te leggen, zodat het voor hem bekend ruikt. Je kunt ook een deken of handdoek leggen waar ze meestal liggen, zodat het een deel van hun ‘bed’ wordt, en het vervolgens op de ca verplaatsent boom om het idee te helpen versterken dat het een bed is.

Lees ook: Hebben katten geurklieren in hun poten?

3. Plaats de krabpaal in de buurt van waar uw kat momenteel slaapt

De plaatsing van de krabpaal is belangrijk – kies een gebied waar uw kat graag rondhangt.

Als uw kat een favoriete slaapplek heeft, kan het plaatsen van de krabpaal in de buurt hen helpen beslissen om het te gebruiken. Je kat slaapt er waarschijnlijk omdat hij zich veilig voelt. Het kan een goed uitzicht op de tuin hebben of dicht bij een ontsnappingsroute liggen.

Hoe dan ook, ze hebben die plek met een reden gekozen, dus het is meestal beter om toe te geven en ze indien mogelijk de krabpaal in de buurt te geven. Zoals hierboven vermeld, is het onwaarschijnlijk dat het plaatsen van de boom uit de weg naar boven een goede plek is – probeer het in een kamer waar je kat veel van zijn tijd doorbrengt.

Lees ook: Waarom ligt en slaapt mijn kat tussen mijn benen?

4. Gebruik kattenkruid om je kat aan te moedigen

Kattenkruid stimuleert katten om te spelen, rollen en krabben, dus het kan hen helpen de boom te verkennen.

Je kunt een beetje kattenkruid gebruiken om je kat te helpen ontspannen en van de boom te genieten. Probeer wat te strooien op de levels. Of, als uw krabpaaltjes heeft, kunt u een beetje rond de basis strooien. Kattenkruid stuurt katten vaak in een “razernij” -toestand, waardoor ze spelen, rollen en krabben – perfect voor een nieuwe krabpaal!

Lees ook: Wat doet kattenkruid met katten & Waarom katten het leuk vinden?

5. Verleid uw kat met voedsel

Het voeren van uw kat wat traktaties of zelfs maaltijden kan positieve associaties met de krabpaal creëren.

Niet alle katten reageren op kattenkruid, maar de meeste katten houden van een traktatie of twee. U kunt uw kat een traktatie of zelfs zijn gebruikelijke diner op de top van zijn krabpaal aanbieden. Om hem te helpen verkennen, probeer dan een traktatie op elk niveau te plaatsen.

Lees ook: De 12 beste kattentraktaties

6. Begin het onderdeel te maken van je speelroutine

waarom houden katten van cru

Er zijn zoveel voordelen aan het hebben van een veilige, hoge plek om hun eigen te noemen dat uw kat u zal bedanken voor het proberen van deze stappen.

Als je kat een nieuwe krabpaal vermijdt, kan het leuk maken een game-changer zijn. Als je met een favoriet speeltje speelt, speel dan af en toe in de buurt van of aan de boom. Begin klein (beweeg het speelgoed gewoon over de basis) en bouw op om het speelgoed in de lucht boven het hoofd van je kat op te tillen.

Lees ook: Hoe veilig met een kat te spelen, volgens een kattengedragsdeskundige

Tips om een oudere kat een krabpaal te laten gebruiken

Oudere katten hebben misschien wat meer tijd nodig om op te warmen voor een krabpaal.

De meeste jonge katten zijn natuurlijke klimmers en zullen waarschijnlijk alles wat je aanbiedt verkennen. Maar oudere katten zijn vaak terughoudender om te veranderen.

Hier zijn enkele tips specifiek voor oudere katten:

  • Laat ze controleren op artritis
  • Koop een krabpaal met veel hellingen
  • Zet de krabpaal zo dat andere meubels kunnen helpen bij de toegang

Lees ook: 8 Purrfect-spellen die je met je kat kunt spelen

Laatste gedachten

Het kan moeilijk zijn om een kat een krabpaal te laten gebruiken, maar het is het zeker waard. Er zijn zoveel voordelen aan het hebben van een veilige, hoge plek om hun eigen te noemen dat uw kat u zal bedanken voor het proberen van deze stappen. Hopelijk komt je kieskeurige katachtige snel genieten van hun nieuwe krabpaal. Het volgende dat je weet, zullen ze hun territorium vanaf de bovenste baars onderzoeken.

Lees ook: Hoe markeren katten hun territorium?

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn krabpaal verbeteren?

Katten houden van grote kattenbomen met meerdere platforms. Het is echter het beste om een in de winkel gekochte krabpaal niet te wijzigen, omdat deze misschien niet veilig is. Overweeg in plaats daarvan instructies te vinden voor een doe-het-zelf krabpaal met hangmatten, zitstokken, ladders en een verscheidenheid aan krabpalen.

Waarom klimt mijn kat niet?

Niet alle katten klimmen, maar de meeste wel. Als de jouwe terughoudend is om te klimmen, is het een goed idee om een bezoek aan je dierenarts te plannen, omdat het mogelijk is dat ze te ongemakkelijk zijn om te klimmen. Artritis komt vaak voor en is pijnlijk en kan een oorzaak zijn van katten die niet willen klimmen.

Zal mijn kat daadwerkelijk een krabpaal gebruiken?

De meeste katten genieten van een krabpaal en het heeft verschillende voordelen. Om de kans te maximaliseren dat uw kat een krabpaal gebruikt, kiest u een grote met meerdere niveaus en zorgt u ervoor dat deze stabiel is.

Wat moet ik doen als mijn kat de krabpaal niet mooi vindt?

Katten zijn altijd achterdochtig over nieuwe dingen – het is hoe ze veilig blijven in het wild. Als je kat niet meteen warm wordt aan je krabpaal, raak dan niet in paniek, geef hem de tijd en volg onze zes stappen om een kat een krabpaal te laten gebruiken.