Hoe een goede katteneigenaar te zijn: 10 manieren om te verbeteren

Er is een groot verschil tussen het hebben van een kat en het zijn van een goede huisdierouder. Een goede katteneigenaar zijn is meer dan alleen eten uitzetten en een bed voor je kat kopen. Dus, of je nu een speciale katachtige in je leven hebt en wilt weten hoe je de beste kunt zijn, of je wilt voorbereid zijn op een nieuwe toevoeging aan het gezin, we hebben enkele tips voor je. Aan de slag!

kattenpootverdeler

1. Maak tijd voor hen

Katten hebben de reputatie afstandelijk en asociaal te zijn, maar het is niet helemaal verdiend. Natuurlijk zullen sommige persoonlijkheden onafhankelijker zijn dan anderen, maar ze profiteren allemaal van quality time met hun eigenaren. Sociale interactie en speeltijd zijn belangrijk voor hechting, lichaamsbeweging en mentale stimulatie, vooral als ze kittens zijn 1.

Katten hebben er ook baat bij om op jonge leeftijd gesocialiseerd te worden, net als honden. Blootstelling aan nieuwe mensen, situaties en andere dieren zal hen zelfverzekerder, beter aangepast en gelukkiger volwassenen maken.

Vrouwelijke eigenaar die thuis met haar kat aait en speelt
Afbeelding credit: Stokkete, Shutterstock
thematische pauze

2. Organiseer hun ruimte

Als je een nieuwe kat hebt, kun je zijn kamer voorbereiden voordat je hem mee naar huis neemt. Je kunt alles plaatsen wat het nodig heeft, zoals een bed, kattenbak, voedsel en speelgoed. Gebruik je verticale ruimte door een krabpaal, planken of raamsteunen te kopen, zodat je kat kan klimmen. Zodra uw kat meer gewend is aan zijn leefomgeving, kunt u de kamer openstellen voor de rest van het huis.

thematische pauze

3. Koop een krabpaal

Krabben is een natuurlijk gedrag, net als klimmen, en als je geen krabpaal geeft, kunnen ze zich richten op je favoriete stoel. Katten krabben om hun territorium te markeren en om voor hun nagels te zorgen. Uw kat en meubels zullen u dankbaar zijn voor het investeren in een krabpaal.

Kat krabpaal sisal touw
Afbeelding credit: Svetlana Rey, Shutterstock
thematische pauze

4. Koop leuk speelgoed

Zelfs als je kat een couch potato is die liever in de zon dutjes doet, moet je wat speelgoed kopen. Uw kat in beweging krijgen vermindert het risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals artritis, diabetes en obesitas 2. Oefening voorkomt ook dat uw kat zich verveelt en stelt hem in staat om normaal gedrag te vertonen, zoals stalken en springen.

Speeltijd is een geweldige manier om lichaamsbeweging aan te moedigen, maar onthoud dat katten ook kieskeurig kunnen zijn, dus misschien moet je verschillende speeltjes proberen om te zien wat ze het leukst vinden. Je zou kunnen proberen speelgoed te roteren om ze geïnteresseerd te houden in speeltijd als ze zich snel vervelen.

thematische pauze

5. Houd hun kattenbak schoon

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het maakt veel verschil voor je kat. Het is niet de leukste baan, maar wel cruciaal; Het schoonhouden van de kattenbak van uw kat is goed voor zijn gezondheid en maakt het minder waarschijnlijk dat hij op andere, minder geschikte plaatsen naar de badkamer gaat. Katten zijn ook gewoontedieren, dus probeer het nesttype of de geuren niet te veranderen zodra je er een vindt die ze leuk vinden.

kattenbak met schep op houten vloer
Image Credit: Africa Studio, Shutterstock
thematische pauze

6. Kies een dierenarts

U zult enige tijd bij de dierenarts doorbrengen, zelfs als uw kat perfect gezond is, omdat u routine-onderzoeken moet bijwonen en ze moet opnemen voor vaccinaties. Het opbouwen van een goede relatie met uw dierenarts is van vitaal belang omdat u zich zeker wilt voelen met de persoon die in de loop der jaren voor uw kat zal zorgen!

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, vraag dan aan vrienden en familie met huisdieren bij welke praktijk ze zijn geregistreerd. Zodra u een dierenarts hebt gekozen, plant u een wellness-examen voor uw kat. Preventieve zorg is altijd de beste manier om ervoor te zorgen dat uw kat gezond blijft en een lang leven leidt.

thematische pauze

7. Investeer in voedsel van hoge kwaliteit

Neem de tijd om te kijken naar huisdiervoedingsrecensies en ingrediëntenlijsten. Zoek naar merken die zijn goedgekeurd door de American Feed Control Officials (AAFCO) die vlees als eerste ingrediënt bevatten. U kunt ook uw dierenarts om aanbevelingen vragen. Het dieet van uw kat is ongelooflijk belangrijk en van vitaal belang voor zijn groei, ontwikkeling, gezondheid en geluk.

kat die voedsel eet in de kom
Afbeelding credit: Okssi, Shutterstock
thematische pauze

8. Besteed tijd aan het verzorgen van uw kat

Katten zijn schoon, maar dat betekent niet dat ze volledig zelfvoorzienend zijn, dus eigenaren moeten een handje helpen om hun vacht gezond te houden. Verzorging verwijdert los haar, stof en dode huid en voorkomt matten en klitten; Het kan ook hun bloedsomloop verbeteren. Sommige katten hebben meer verzorging nodig dan anderen, vooral langharige rassen zoals Perzen.

U kunt investeren in een hoogwaardige borstel en nagelknipper om uw kat te verzorgen, maar u kunt ook hulp krijgen van een professionele trimmer als uw kat terughoudend is om zich te onderwerpen aan een verzorgingsroutine. Het gebit van je kat heeft ook je aandacht nodig; De gezondheid van het gebit is ongelooflijk belangrijk voor de algehele gezondheid van uw kat en het regelmatig poetsen van de tanden van uw kat (minstens twee keer per week) zal u en uw kat behoeden voor pijnlijke gebitsproblemen op de weg.

thematische pauze

9. Leer je kat kennen

Katten krijgen soms een slechte reputatie omdat ze niet zoveel van hun eigenaren houden als honden. Katten hebben echter gewoon een andere manier om te laten zien hoe ze zich voelen. Leer de liefdestaal van je kat om hem te laten zien hoeveel hij voor je betekent. Het interpreteren van zijn lichaamstaal en vocale signalen zal ook helpen als er ooit iets misgaat; Als uw kat zich uit het niets agressief gedraagt, zult u dit merken omdat u weet dat het gedrag ongebruikelijk is.

katteneigenaar
Afbeelding Credit: Piqsels
thematische pauze

10. Je kunt je kat daadwerkelijk trainen

Je zou denken dat katten niet getraind kunnen worden, maar dat is niet waar. De sleutel tot het trainen van een kat is positieve bekrachtiging, wat betekent dat goed gedrag wordt beloond in plaats van slecht gedrag te worden bestraft. Je kat zal snel leren dat goed gedrag traktaties, knuffels of speeltijd oplevert, en als ze dat eenmaal doen, zullen ze zich eerder gedragen zoals jij dat wilt.

verdeler-catclaw1

Conclusie

Hoewel katten onafhankelijker zijn dan honden en vaak hun eigen regels lijken te volgen, hebben ze onze hulp en liefde nodig om gelukkig en gezond te blijven. Of ze nu vriendelijk, vocaal en energiek zijn of gereserveerd, lui en stil, ze hebben meer nodig dan voedsel en onderdak. Katteneigenaren moeten tijd doorbrengen met spelen met hun katten, ze verzorgen en hun omgeving schoonhouden om ervoor te zorgen dat ze een lang leven leiden.

Als je nog nooit eerder voor een kat hebt gezorgd, lijkt het misschien alsof er veel is om te onthouden, maar het duurt niet lang om een verzorgingsroutine met je huisdier op te zetten. Je kunt onderweg een paar fouten maken, maar dat is niet erg; Katten zijn geduldiger dan mensen en het zal je snel vergeven worden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Nieuw Afrika, Shutterstock