Hoe een breakaway kattenhalsband te openen in 4 eenvoudige stappen

Als huisdierouders willen we allemaal dat onze katten veilig zijn, en iedereen weet dat katten ronddwalen. Dat is waar het hebben van een halsband voor je katachtige vriend van pas komt. U kunt er zeker van zijn dat uw kat een halsband en tag heeft met uw adres en telefoonnummer erop voor het geval hij verloren zou raken tijdens zijn omzwervingen.

We weten echter ook dat katten nieuwsgierige wezens zijn en dat ze in een fractie van een seconde iets zullen beklimmen. Dus, wat gebeurt er als je harige vriend iets beklimt en valt, zoals van een ladder, een dak of zelfs een boom? Het kan aan de kraag worden gehangen en stikken of nog erger.

Dat is waar halsbanden binnenkomen, maar soms kan het verwarrend zijn voor huisdierouders om de halsband te openen. We zullen onderzoeken hoe je een halsband van een loskomende kattenhalsband kunt openen en meer in het onderstaande artikel.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe een breakaway kattenhalsband te openen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je die halsband moet openen om je kat veilig te houden? Je moet weten om de halsband om de kat te doen, om te beginnen, en deze te verwijderen als er een noodgeval gebeurt.

1. Zoek de Breakaway Strap

Het eerste wat je wilt doen is de losbreekband op de kraag lokaliseren. Dit kun je doen door de kraag rechts omhoog te houden en vervolgens op zoek te gaan naar de riem aan de voorkant.

kat met rode kraag
Afbeelding credit: bmf-foto.de, Shutterstock
thematische pauze

2. Kracht toepassen op de snap

Zodra je de snap hebt gevonden, kun je kracht uitoefenen om ervoor te zorgen dat de riem van de kraag afklikt.

thematische pauze

3. Schuif het door de sluiting

De eenvoudigste manier om de halsband te openen is door hem door de sluiting te schuiven die hem vasthoudt en hem vervolgens voorzichtig met je vingers uit elkaar te trekken om je kat niet bang te maken.

zwarte kat met een zwarte halsband
Afbeelding Credit: Amazon
thematische pauze

4. Verwijder de halsband

Zodra de halsband is losgemaakt, verwijder je deze totdat je klaar bent om hem weer aan te trekken.

divider-catclaw1

Voordelen van Breakaway Collars voor katten

Nu je weet hoe je de halsband van de nek van je kat kunt verwijderen, begrijp je misschien niet waarom je er een nodig hebt.

De veiligheid van uw kat

Als uw kat een halsband heeft om en verstrikt raakt in iets van een boom tot een krappe plek, zal slechts een beetje druk op de halsband ervoor zorgen dat hij loskomt, waardoor uw kat niet wordt gevangen of verstikt door de halsband. Elke druk op deze halsband zal ervoor zorgen dat deze ongedaan wordt gemaakt, waardoor mogelijk het leven van uw kat wordt gered.

Een ID-tag toevoegen

Als u niet wilt dat uw kat een gewone halsband draagt vanwege het verstikkingsgevaar, kunt u geen ID-tag aan de nek van de kat bevestigen voor het geval deze verloren gaat. Als de kat een halsband heeft, kan de halsband in geval van nood loskomen.

Dit zijn slechts enkele voordelen van het kopen van een halsband voor je katachtige vriend. Het is beter om veilig te zijn dan sorry als het gaat om onze huisdieren, en een halsband geeft je gemoedsrust in de wetenschap dat je kat beschermd is als hij niet in huis is.

kattenpootverdeler

Inpakken

Halsbanden kunnen moeilijk te openen zijn, vooral als u zich zorgen maakt over uw kat. Hoewel we allemaal willen dat onze katten veilig zijn als ze onderweg zijn, is het geen goed idee om een standaardhalsband om een kat te doen, omdat sommige katachtigen in krappe ruimtes terechtkomen en uiteindelijk aan hun halsbanden worden opgehangen.

Er zijn nogal wat voordelen aan het kopen van een halsband voor uw huisdier, dus zorg ervoor dat u van tevoren producten onderzoekt om ervoor te zorgen dat een halsband de juiste keuze is voor u en uw katachtige metgezel.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Baramyou0708, Shutterstock