Hoe een krabpaal opnieuw te bekleden (13 handige tips)

Zelfs als je dol bent op katten zoals veel mensen doen, weet je dat ze, zonder iets om op te krabben, zullen krabben aan wat ze kunnen vinden. Dat omvat uw meubels, gordijnen, tapijt en vrijwel alles. Daarom is het essentieel om ze iets te geven om te krabben als je een of meer katachtigen in huis hebt. Beter nog zou zijn om je katten iets te geven om te krabben, te ontspannen en op te spelen, daarom kopen veel mensen kattenbomen voor hun harige vrienden.

Als je een krabpaal hebt die jarenlang heeft gekrabd en andere kattengerelateerde activiteiten heeft gezien, maar niet in een andere wilt investeren, is je beste keuze om hem opnieuw te bekleden. Hoe stoffeer je een krabpaal, vraag je je af? Dat is een geweldige vraag, en een die we hieronder voor u zullen beantwoorden met onze 13 tips en trucs om uw krabpaal opnieuw te bekleden.

garen ball divider

Voorbereidingen voordat u begint

Afhankelijk van waar uw krabpaal zich bevindt en of deze permanent aan de muur of het plafond is bevestigd, moet u mogelijk eerst dingen voorbereiden. Als de krabpaal bijvoorbeeld niet kan worden verplaatst (of gemakkelijk kan worden verplaatst), moet u meubels in de buurt bedekken met oude lakens of zeilen. Op die manier komen stof, vuil, huidschilfers van katten en ander vuil niet overal op.

Je moet ook de tools verzamelen die je van tevoren nodig hebt. Je hebt waarschijnlijk een scheermes, tang, spijkertrekker, hamer en boormachine nodig. Om opnieuw te stofferen, heb je ook een zwaar nietpistool en lijm zoals Gorilla Lijm. Het kan ook een goed idee zijn om je katten weg te houden terwijl je werkt, zodat ze zichzelf niet verwonden of je in de weg zitten.

Hoe een krabpaal opnieuw te bekleden

1. Kies nieuw materiaal uit voordat u begint

Het is niet essentieel, maar het kiezen en kopen van nieuw materiaal voordat je begint, is een goed idee als je niet midden in het krabpaalvertrazingsproject wilt stoppen. Tapijt is wat veel mensen kiezen omdat katten er dol op zijn. Sommige onderdelen van uw krabpaal kunnen worden bedekt met verschillende materialen. Nieuwe katoenen batting voor vulling, of schuimkussen, wordt gebruikt op de meeste kattenbomen voor extra comfort waar ze dutten. Ten slotte wordt sisaltouw, een natuurlijk gedraaid vezeltouw, op veel kattenbomen gebruikt omdat het duurzaam en leuk is om te krabben.

Schattig huisdier slijpen klauwen op krabpaal thuis
Afbeelding Credit: Vlarvixof, Shutterstock
thematische pauze

2. Bespaar geld door tapijt, materiaal en sisaltouw te hergebruiken dat in goede staat is

Katten houden van kattenbomen, maar gebruiken niet altijd elk onderdeel of niveau. Als er gebieden zijn die ze niet hebben aangeraakt en die nog in goede staat zijn, kunt u ze opnieuw gebruiken. U kunt zelfs overwegen om ze op hun plaats te laten, wat de tijd die nodig is om het project te voltooien, zal verkorten.

thematische pauze

3. Ga langzaam bij het verwijderen van de oude bekleding en stoffen

Dit klinkt misschien als een “duh!” tip, maar het betaamt je om de tijd te nemen bij het verwijderen van de oude bekleding. Ten eerste zal het ongelukken verminderen die u pijn kunnen doen. Ten tweede beperkt het eventuele schade die u aanricht aan het frame van de krabpaal. Het doel is om herstofferen de krabpaal, niet opnieuw maken of repareren omdat hij uit elkaar viel terwijl je het oude spul aftrok.

thematische pauze

4. Neem tapijt en stof uit één stuk

Bij het opnieuw bekleden van iets, inclusief een krabpaal, hebben de meeste doe-het-zelvers de neiging om te knippen, scheuren, scheuren en trekken totdat alle oude stof en tapijt eraf zijn. Maar hier is het ding; die stukken zijn al op de juiste maat gesneden. Als je ze er intact afhaalt, je kunt ze gebruiken als patroon voor de nieuwe stukken, bespaart u veel tijd en moeite. Het kan je ook behoeden voor het verspillen van materiaal dat je per ongeluk te klein hebt gesneden. Met sommige secties kun je dat misschien niet doen, maar met onderdelen die je wel kunt, is het een enorme hulp.

Vrouwenhanden met doek op tapijt
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock
thematische pauze

5. Verwijder nagels, nietjes en andere gevaarlijke metalen onderdelen

Zodra u klaar bent met het verwijderen van tapijt en stof uit uw krabpaal, gaat u voorzichtig rond de hele structuur en verwijdert u eventuele spijkers, schroeven of nietjes die mogelijk zijn achtergebleven. Het laatste wat je wilt is iets achterlaten dat je katten of jezelf pijn kan doen.

thematische pauze

6. Laat schuimvulling op zijn plaats

Als uw krabpaal schuimvulling heeft gebruikt op gebieden die bedoeld zijn om te ontspannen in plaats van te krabben, overweeg dan om hem op zijn plaats te laten. Dat vermindert uw kosten en tijd om het project af te ronden. Deze truc geldt vooral als het schuim nog in goede staat is. Echter, verwijderen en vervangen het is waarschijnlijk beter als het in slechte staat is. Wanneer je dat doet, bewaar het dan in één stuk om te gebruiken als een patroon voor het nieuwe schuim.

thematische pauze

7. Zand alle gebieden die beschadigd zijn

Het verwijderen van tapijt en doekmateriaal uit uw krabpaal kan soms leiden tot kleine hoeveelheden schade, zoals versplinterd hout. Als dat zo is, is het schuren van die beschadigde gebieden en het verwijderen ervan voordat ze opnieuw worden gestoffeerd, het beste om de kans op letsel of het beschadigen van de nieuwe bedekking te verminderen.

schuurpapier
Afbeelding Credit: Pixabay
thematische pauze

8. Draai indien mogelijk de krabpaal ondersteboven

Als uw krabpaal niet te groot is of permanent aan de muur of het plafond is bevestigd, kan het erg nuttig zijn om hem ondersteboven te draaien om opnieuw te bekleden. Dat komt omdat het grootste deel van het nieten dat je gaat doen op de onderkant van de verschillende platformen. Als het goed is, moet je jezelf in ongemakkelijke en potentieel riskante posities plaatsen om het nieuwe tapijt en materiaal te nieten.

thematische pauze

9. Schilder palen met lijm voordat u Sisal-touw bevestigt

Sisaltouw is uitstekend geschikt om rond de palen van je krabpaal te kronkelen, maar als je katten te agressief worden, kan het touw loskomen en er lelijk uitzien. Om dat te voorkomen, schilder je de palen met lijm voordat je het nieuwe touw aanbrengt. Als je klaar bent, wikkel je het sisaltouw snel maar stevig op zijn plaats en zorg je ervoor dat het strak in elkaar wordt gewikkeld. Zodra de lijm droogt, heb je een oppervlak dat je katten naar hartenlust kunnen krabben zonder de paal eraf te trekken.

thematische pauze

10. Gebruik kleuren die bij uw decor passen

De meeste kattenbomen zijn bruin, wat, hoewel het misschien werkt met uw inrichting, saai kan zijn. Om het leuker te maken, althans voor jou, is het gebruik van verschillende gekleurde stoffen en stoffen materialen die bij je meubels passen een geweldig idee.

polyester vezeltapijt
Afbeelding Credit: yanin kongurai, Shutterstock
thematische pauze

11. Bespaar geld door tapijtresten te gebruiken

Bij de aanschaf van nieuw tapijt voor uw krabpaal kunt u elke soort of kleur krijgen die u wilt. Vloerbedekking kan echter duur zijn. Daarom moet je de begeleider van de tapijtwinkel of grote bouwmarkt vragen of er tapijtresten u kunt kopen. Tapijtresten zijn eindstukken die te klein zijn om in een grote ruimte te gebruiken en met korting worden verkocht.

thematische pauze

12. Gebruik een Heavy Duty Nietmachine

De meeste mensen hebben thuis minstens één nietmachine, maar om ervoor te zorgen dat het tapijt op uw krabpaal op zijn plaats blijft, is een echt zware nietmachine nodig. Dat komt omdat vloerbedekking een zware basis heeft en je nieten in multiplex. Als u een zwakke nietmachine gebruikt, begint het tapijt los te komen. Als u niet zeker weet welke nietmachine u moet gebruiken, vraag het dan aan de expert van uw plaatselijke bouwmarkt.

thematische pauze

13. Test de structuur op sterkte

Zodra alles op zijn plaats is en je krabpaal klaar is, test je hem uit om er zeker van te zijn dat hij nog steeds structureel gezond is. Trek, trek en verplaats alles; als er iets los lijkt, niet of lijm het dan steviger op zijn plaats.

Schattig huisdier slijpen klauwen op krabpaal thuis
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Het opnieuw bekleden van een krabpaal zal waarschijnlijk een project van 1 of 2 dagen zijn als je fatsoenlijke doe-het-zelfvaardigheden hebt. De tips en trucs die we vandaag met u hebben gedeeld, moeten het veel gemakkelijker maken en u helpen fantastische resultaten te krijgen waar uw katten enorm van zullen genieten. We hopen dat je genoten hebt van onze suggesties en wensen je veel succes met een krabpaal die er fantastisch uitziet en je katten gelukkig en tevreden houdt!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Maliflower73, Shutterstock