Hoe de kattengeur in uw huis te maskeren

We zijn dol op onze kattenvrienden, maar alleen omdat we samenwonen met katten, betekent dit meestal niet dat we willen dat onze huizen naar kattengeuren ruiken. Katten zijn schone dieren met betrekking tot hun verzorgingsregime, maar dit betekent niet dat er geen geuren zijn die verband houden met katten.

Het mooie is dat het perfect mogelijk is om met katten te leven en je gasten niet hun neus op te laten halen als ze je huis binnenlopen. Als je op zoek bent naar tips en trucs om de kattengeur in je huis te maskeren, ben je op de juiste plek beland.

Om de kattengeur in uw huis te maskeren, moet u uw stofzuigroutine niet verslappen.

Regelmatig stofzuigen kan de geur van kattengeuren in uw huis gemakkelijk verminderen.

Het verharen van katten is een feit van het leven, tenzij je je huis deelt met een haarloze kat. (En misschien vind je het verrassend dat haarloze katten regelmatig baden nodig hebben om hun geur te elimineren die niet wordt geabsorbeerd omdat ze geen vacht hebben.) Dat gezegd hebbende, kattenhaar dat door je hele huis zweeft, kan je huis naar katten laten ruiken.

Maar regelmatig stofzuigen kan gemakkelijk werken om de geur van kattengeuren in uw huis te verminderen. Als je katten graag op je stoffen banken en stoelen loungen, zorg er dan voor dat je ook het haar op je meubels opzuigt.

Lees ook: De 5 beste stofzuigers voor huisdierenhaar

En als je klaar bent met stofzuigen, dump je de opgezogen inhoud buiten in je afval en niet in je huis. Dit werkt om de geur te verwijderen. U kunt uw stofzuiger ook regelmatig reinigen als dit wassen / reinigen mogelijk maakt.

Zorg ervoor dat u uw luchtfilters regelmatig vervangt

Net zoals we al zeiden met het stofzuigen, wilt u er zeker van zijn dat u uw luchtfilters routinematig vervangt. Zelfs voor katten die niet veel verharen, verharen ze nog steeds – en die losse haren zullen in de lucht zweven en rechtstreeks in je luchtfilters worden gezogen.

Vermijd zwaar uitgevoerde geuren en werk om de geuren te neutraliseren.

hoe de kattengeur in uw huis te maskeren

Overweldigende parfumgeuren kunnen niet alleen het delicate reukvermogen van uw kat irriteren, maar het zal ook geen goed doen aan het maskeren van de kattengeur in uw huis.

Wanneer u een bewuste poging wilt doen om de kattengeur in uw huis te maskeren, moet u de geur neutraliseren met geuren.

Overweldigende parfumgeuren kunnen niet alleen het delicate reukvermogen van uw kat irriteren, maar het zal ook geen goed doen aan het maskeren van de kattengeur in uw huis. Deze zware geuren in combinatie met kattengeuren zullen ervoor zorgen dat je huis erger ruikt. Kies in plaats daarvan voor neutraliserende geuren, zoals citrusgeuren.

Zorg ervoor dat u het juiste nest en de juiste kattenbak kiest om de kattengeur in uw huis te maskeren.

Je kunt alle moeite van de wereld doen om je huis niet naar katten te laten ruiken, maar als je niet het juiste strooisel en de juiste kattenbak gebruikt, is al dat werk in principe voor niets.

Sommige katten kunnen kieskeurig zijn over het type nest dat je gebruikt, maar alle katten willen privacy als ze zichzelf ontlasten. Kies een gebied met weinig verkeer in uw huis en gebruik een kwalitatief klonterend strooisel dat werkt om geuren vast te houden, en zorg er altijd voor dat u een grote kattenbak met een deksel gebruikt.

Als u meer dan één kat heeft, moet u overwegen om een extra kattenbak te hebben. Idealiter één voor elke kat. Voor meer advies over kattenbakken, bekijk dit artikel hier.

Koop geurvallen om geuren vast te zetten en ze strategisch in uw huis te plaatsen.

Je zou geen vies toilet willen gebruiken, en je kat ook niet.

Je zult deze zeker in de buurt van de kattenbak van je kat willen plaatsen, omdat ze zullen werken om de kattenbakgeuren vast te zetten door de geur te neutraliseren. Bovendien kunt u strategisch drogerlakens in uw huis plaatsen om het fris te laten ruiken. U kunt ook geparfumeerde plug-ins gebruiken om de kattengeur in uw huis te maskeren, maar houd rekening met de geuren die uw kat kunnen storen.

Vergeet niet om de kattenbak van uw kat dagelijks schoon te maken.

Je zou geen vies toilet willen gebruiken, en je kat ook niet. Katten zullen zich eerder buiten de kattenbak ontlasten als deze vies is. Houd er dus rekening mee dat ze hun strooisel schoon voor hen houden, de juiste hoeveelheid afval in hun doos hebben en meng zuiveringszout of andere strooiselgeurkluisjes erin om de kattenbak fris te houden.

Als je veilige raamschermen hebt, is het altijd een goed idee om je huis te luchten, vooral de kamer waar de kattenbak van de kat is geplaatst.

Houd de dekens/bedden van uw kat regelmatig schoon.

Net zoals u uw beddengoed regelmatig wast, moet u er rekening mee houden dat de favoriete dekens / bedden van uw kat regelmatig worden schoongemaakt.

Net zoals je je beddengoed regelmatig wast, moet je er rekening mee houden dat je de favoriet van je kat bewaartorite dekens/bedden regelmatig schoongemaakt. Uw kat is geweldig in het schoonhouden van zichzelf, maar ze kunnen niet verantwoordelijk worden gemaakt voor het schoonmaken van hun gebieden in hun huis.

Dat is jouw plicht als hun toegewijde kattenmoeder / papa. Bovendien zullen veel katteneigenaren vertrouwen op kattendoekjes om de vacht van hun kat fris te laten ruiken. U kunt uw toevlucht nemen tot het wassen van uw kat als u dat wilt, maar de doekjes moeten voldoende zijn.

Als u kattenplasgeur van tapijten moet verwijderen, probeer dan dit.

Hoe dol we ook zijn op onze kattenvrienden, omgaan met urinevlekken van katten is nooit leuk. De ammoniakachtige geur die kattenurine uitstraalt is op geen enkele manier subtiel, maar met water, witte azijn en zuiveringszout gemengd, kan dit helpen om de geur vast te houden, de vlek te verwijderen en hopelijk die geur te elimineren.

Nu je de beste tips en trucs hebt geleerd om de kattengeur in je huis te maskeren, bekijk je dit volgende artikel vol lifehacks voor katteneigenaren.