Hoe buidelratten weg te houden van kattenvoer (11 geweldige manieren)


Buidelratten zijn een veel voorkomend probleem voor huisdiereigenaren. Niemand vindt het leuk als een buidelrat de etensbak van zijn kat leegrooft. Ze worden aangetrokken door de geur van kattenvoer en zullen zichzelf vaak aan een maaltijd helpen als ze erbij kunnen. Buidelratten vinden kattenvoer aantrekkelijk omdat het veel eiwitten en vet bevat.

Huisdiereigenaren die hun katten buiten voeren kunnen onbedoeld een maaltijd verschaffen aan plaatselijke buidelratten. Buidelratten zijn altijd blij met gratis voedsel en zullen met plezier een voederplaats buiten plunderen. Dit kan duur zijn voor de katteneigenaar, omdat hij de voedselvoorraad vaker moet aanvullen. Als het kattenvoer eenmaal buidelratten naar uw tuin lokt, kunnen ze blijven om vuilnisbakken te openen en in het afval te rommelen op zoek naar voedsel. Bovendien, hoewel de meeste buidelratten niet agressief zijn, kunnen ze soms katten afschrikken of zelfs verwonden in een poging het kattenvoer voor zichzelf veilig te stellen.

Om te voorkomen dat buidelratten het voedsel eten dat je je kat geeft, zijn hier een paar stappen die je kunt nemen om ze weg te houden.

kat + scheidingslijn

11 manieren om buidelratten weg te houden van kattenvoer

1. Laat ’s nachts geen kattenvoer liggen

Buidelratten zijn nachtdieren die meestal alleen ’s nachts actief zijn. Dit is omdat ze dan meer kans hebben om roofdieren te vermijden en voedsel te vinden. Als u uw katten alleen overdag voert, zullen de buidelratten niet wakker zijn om aan het voedsel te komen. Terwijl ze overdag slapen, hebben uw katten meer kans om rustig te eten. Maar hoewel ze vooral ’s nachts actief zijn, zullen buidelratten af en toe overdag eten als er weinig voedsel is. Het is dan ook belangrijk op te merken dat dit weliswaar een goed idee is, maar geen garantie is voor een succesvol resultaat.

thematische onderbreking

2. Zet het voedsel op een verhoogd oppervlak

Verhoogde hond-eettafel_Peteris-Zalitis_Shutterstock
Image Credit: Peteris Zalitis, Shutterstock

Buidelratten zijn goed in springen en klimmen vanwege hun lange staart. Buidelratten gebruiken hun staart voor hun evenwicht, wat hen helpt om niet te vallen. Buidelratten hebben ook scherpe klauwen die hen helpen om oppervlakken vast te grijpen. Ze kunnen echter worden afgeschrikt door een verhoogd platform met een diepe overhang en een gladde paal. De paal maakt het moeilijk voor hen om te klimmen, en de hoogte van het platform maakt het moeilijk voor hen om het voedsel te bereiken. Deze combinatie van factoren maakt het minder waarschijnlijk, maar niet onmogelijk, dat ze bij het voer van uw kat kunnen komen.

thematische onderbreking

3. Katten moeten binnen gevoed worden

Siamese kat eet droogvoer uit een kom
Image Credit: catinrocket, Shutterstock

Als je je zorgen maakt over buidelratten die in het eten van je kat komen, is een oplossing om je kat binnen te voeren. Door je kat binnen te houden, kun je controleren wat ze eten en wanneer ze het eten. Dit neemt de mogelijkheid weg dat de buidelrat bij het eten kan komen en biedt uw kat een veilige omgeving om te eten. Buidelratten worden aangetrokken door voedselbronnen, dus door het voedsel van uw kat binnen te houden, kunt u ze ervan weerhouden op uw terrein te komen.

thematische onderbreking

4. Bomen en struiken rond uw huis terugsnoeien

cutting-branches_ueuaphoto_Shutterstock
Image Credit: ueuaphoto, Shutterstock

Een manier om buidelratten ervan te weerhouden je tuin binnen te komen en het voedsel van je kat op te eten, is door bomen en struiken rond de omtrek terug te snoeien. Dit creëert een grote open ruimte die buidelratten minder snel zullen oversteken. Bovendien helpt het terugsnoeien van bomen en struiken ook om potentiële schuilplaatsen voor buidelratten te elimineren. Door uw tuin minder aantrekkelijk te maken voor buidelratten, kunt u de kans verkleinen dat ze de maaltijden van uw kat stelen.

thematische onderbreking

5. Gebruik een voor buidelratten geschikte voederbak

Uw kat buiten laten eten kan zo gemakkelijk zijn als het gebruik van een automatische voederbak die geactiveerd wordt door hun microchip of halsbandtag. Zorg ervoor dat de voederbak beschermd is tegen de elementen door hem op een droge plaats te zetten. Verwilderde katten hebben hier geen baat bij, maar met een standaard voederautomaat kunt u misschien volstaan als u deze overdag opent, wanneer buidelratten minder actief zijn. Buidelratten hebben echter een talent voor het openen (en breken) van voorwerpen om bij hun voedsel te komen.

Om bij het voedsel te komen, kauwen ze deksels van barbecues open, verwijderen ze de deksels van composthopen en trekken ze plastic vuilnisbakken uit elkaar. U kunt uw voederhuisje kwijtraken als u een zeer hardnekkige buidelrat heeft.

thematische onderbreking

6. Investeer in omheining

De beste manier om buidelratten af te schrikken van het eten van uw kattenvoer is door te investeren in een omheining. Door een hek rond uw eigendom te plaatsen, kunt u het voor buidelratten moeilijker maken om bij uw kattenvoer te komen en hen ervan weerhouden om uw eigendom te betreden.

thematische onderbreking

7. Verwijder alle andere voedselbronnen

overlopende vuilnisbak_the blowup_Unsplash
Image Credit: the blowup, Unsplash

Als je buidelratten wilt afschrikken van het eten van je kattenvoer, moet je alle andere voedselbronnen verwijderen. Dit betekent het wegnemen van alle andere voedselbronnen waar de buidelrat toegang toe heeft. Dit kan inhouden dat u vuilnisbakken en vogelvoeders uit uw tuin verwijdert. Door dit te doen, maakt u het minder waarschijnlijk voor de buidelrat om voedsel te vinden, en daarom zal het minder waarschijnlijk zijn dat hij uw kattenvoer eet. Dit creëert een situatie waarin de buidelrat gedwongen wordt te kiezen tussen verder trekken of verhongeren, en hopelijk zal de buidelrat voor het eerste kiezen.

thematische onderbreking

8. Let op je kat terwijl ze eet

kat etenaura-chouette-YpoczNsZYts-unsplash
Image Credit: laura choette, Unsplash

Buidelratten worden aangetrokken door onbeheerd kattenvoer omdat het een gemakkelijke voedselbron is. Om buidelratten af te schrikken van het eten van je kat, kun je over je kat waken terwijl ze eten. Dit zal de buidelrat een ongemakkelijk gevoel geven over het benaderen en kan hem er uiteindelijk van weerhouden terug te komen. Als de buidelrat toch dichterbij komt, kunt u proberen de buidelrat weg te jagen door harde geluiden te maken of voorwerpen in de buurt te gooien.

Houd uw kat in de gaten terwijl ze eten, en zorg ervoor dat het eten meteen wordt opgeborgen als ze klaar zijn.

thematische onderbreking

9. Vallen zetten om buidelratten te vangen

We kunnen het buidelratten niet kwalijk nemen dat ze aangetrokken worden door kattenvoer, want het is heerlijk en voedzaam voor hen. Buidelratten kunnen echter uit het gebied worden verwijderd en voorkomen dat ze kattenvoer eten door vallen te zetten om ze te vangen. Buidelratten worden aangetrokken door de geur van aas, dus door de val in de buurt van de kattenvoerbak te plaatsen, is de kans groter dat ze een buidelrat vangen. Is de buidelrat eenmaal gevangen, dan kan hij in de natuur worden vrijgelaten of naar een ander gebied worden overgebracht. Als u dit doet, moet u uw kat binnen houden zolang de val loopt.

thematische onderbreking

10. Een lichtsensor instellen

Een manier om buidelratten af te schrikken van het eten van uw kattenvoer is het plaatsen van een licht met bewegingssensor. Hierdoor gaat het licht aan wanneer de buidelrat in de buurt is en schrikt hij weg. Bovendien verblindt het licht de buidelrat tijdelijk, waardoor hij het kattenvoer moeilijk kan zien. Als er andere voedselbronnen in de buurt zijn, kan dit voldoende zijn om de buidelrat minder snel op het voer van uw kat af te laten gaan.

thematische onderbreking

11. Installeer een Motion-Activated Sprinkler Systeem

Sproeier in de tuin
Image Credit: Hamed Taha, Unsplash

Een manier om buidelratten af te schrikken van het eten van je kattenvoer is het installeren van een bewegingsgeactiveerd sprinklersysteem. Dit type systeem gebruikt sensoren om beweging te detecteren en activeert vervolgens een sprinkler om water naar het dier te sproeien. Het water schrikt de buidelrat op, doet hem vluchten, en zal hem waarschijnlijk ontmoedigen om terug te keren. Buidelratten zijn over het algemeen schuwe dieren en houden er niet van om in de open lucht gevangen te worden, dus dit systeem zou ze effectief uit de buurt van uw kattenvoer moeten houden.

thematische onderbreking

12. Gebruik Buidelrat afweermiddel

Als u problemen heeft met buidelratten die uw kattenvoer opeten, kan het gebruik van een buidelratverjager de beste oplossing zijn. Opossum repellents werken door een sterke geur af te geven waar buidelratten niet van houden, wat hen zal afschrikken om in de buurt van uw kattenvoer te komen. Er zijn veel verschillende soorten opossum repellents op de markt, dus kies er een die speciaal ontworpen is om opossums af te schrikken. Zorg ervoor dat uw kat tijdens deze periode binnen blijft, zodat ze geen last hebben van de geur van het afweermiddel.

thematische onderbreking

13. Doe een beroep op de deskundigen

Buideldier-val_Charles-Brutlag_Shutterstock-scaled
Image Credit: Charles Brutlag, Shutterstock

Als je een probleem hebt met buidelratten die de etensbak van je kat plunderen, is een oplossing om ongediertebestrijding in te schakelen. Ongediertebestrijdingsbedrijven kunnen verschillende diensten leveren om buidelratten af te schrikken, waaronder vallen en afschrikmiddelen. Deze methoden moeten echter met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat ze ook gevaarlijk kunnen zijn voor huisdieren en kinderen.

kat + scheidingslijn

Conclusie

Concluderend, er zijn veel manieren om buidelratten weg te houden van het eten van uw kat. Als je een probleem hebt met buidelratten die het eten van je kat plunderen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om ze af te schrikken. Probeer het voer op een platform te zetten, geef uw kat overdag te eten in plaats van ’s nachts, en houd uw vuilnisbakken goed gesloten. Als buidelratten nog steeds een probleem zijn, moet u misschien professionele hulp inschakelen om ze van uw terrein te verwijderen. Door deze tips te volgen, kunt u uw kat veilig houden en uw huis vrij van buidelratten.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Timothy Christianto, Shutterstock