10 verbazingwekkende DIY voederstation u kunt maken als Home (met foto’s)


Als je je katten voert, buiten of binnen, kan het vervelend worden om andere dieren uit hun eten te houden en zelfs na hen op te ruimen als ze rommelig worden.

Daarom is het een goed idee om voederstations te creëren voor je katachtige vrienden. Natuurlijk, als je een budget hebt, kunnen kant-en-klare voederstations ver buiten je bereik liggen. Gelukkig hebben we 10 geweldige DIY voederstations die je thuis kunt maken met minimale materialen en gereedschappen in de onderstaande gids.

3 kat gezicht verdeler

De 10 DIY voederstations

1. Plastic Voerbakstation (Buiten) by Cats & Pats

Materialen: Duct tape, grote plastic doos, deksel, houten planken
Gereedschap: Box cutter, permanent marker, haardroger, boormachine
Moeilijkheid: Gemakkelijk

Als je buitenkatten hebt of als je alle verwilderde katten in de buurt te eten geeft, hebben ze misschien… voederstations voor buiten. Je hebt een voederstation nodig dat het weer buiten en het voedsel binnen houdt. Eentje met een deksel zodat het binnen niet regent of sneeuwt, en een eenvoudig afvoersysteem zou voldoende moeten zijn.

Dit voederstation is gemakkelijk te bouwen, past in bijna elk budget, en kost weinig tijd om te maken. In feite zou het je niet meer dan een uur moeten kosten.

thematische pauze

2. De eenvoudigste DIY houten voederbak voor huisdieren door The Inspired Hive

Materialen: Grenen planken, houtbeits, spuitverf, voerbakjes voor huisdieren,
Gereedschap: decoupeerzaag, bradspijker, cirkelzaag
Moeilijkheidsgraad: Easy

Soms is alles wat je nodig hebt een eenvoudige, makkelijk te monteren houten voederbak voor huisdieren. Omdat het een aantrekkelijk ontwerp is, zal het er geweldig uitzien in bijna elke keuken. De houtbeits en spuitverf zijn toegevoegde accenten om het voederhuis er geheel natuurlijk uit te laten zien.

Naar onze mening kunt u het beste roestvrijstalen voerbakken gebruiken, omdat die het uiterlijk van de voederbak verfraaien en gemakkelijker schoon te maken zijn. Ze zijn ook licht van gewicht en passen gemakkelijk in de gaten als de voederbak klaar is.

thematische onderbreking

3. Drijvende Kattenplanken Feeders van Het Nest

Materialen: Tapijt, schroeven, planken van hout, beugels voor de planken
Gereedschap: nagelvinder, lijmpistool, schroevendraaier
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudige

Zwevend kattenrek feeders zijn de perfecte manier om uw kat een veilige plek te geven om te eten. Voor velen van ons die in een appartement wonen of weinig ruimte in de keuken hebben, zijn drijvende kattenplanken de perfecte optie om de kattenvoerbak van de vloer te houden en uw katten iets te geven om op te klimmen en te ontspannen.

Dit project is ook geweldig als je meerdere huisdieren hebt, en je honden graag het eten van je kat opeten.

thematische onderbreking

4. Elektronisch Deurvoederstation door Pat With Paws

Materialen: Plastic doos met een deksel, kattenluik dat elektronisch is
Gereedschap: Haardroger, doosknipper, een boormachine
Moeilijkheid: Easy

Als huisdier ouders, hebben we allemaal katten gehad die graag het eten van de andere kat stelen. A voederstation met een elektronische deur kan dit bij uw katten voorkomen. Deze versie heeft een elektronische deur die wordt geactiveerd door de magneten die u aan de halsband van uw kat bevestigt. Het deurtje wordt alleen geactiveerd en geopend voor de kat die de magneetjes heeft. Het opzetten van de box is super eenvoudig. De elektronische deur kan echter een beetje moeilijker zijn als u een amateur bent die net begint.

thematische onderbreking

5. Dog Proof Feeding Stations by Tales From a Sears Horse

Materialen: Opbergbank voor buiten of een houten voetenbank
Gereedschap: Boor
Moeilijkheidsgraad: Easy

Soms heb je een hond-proof voederstation om de honden uit de etensbak van uw harige vriend te houden. Dit betrouwbare voederhuisje kan worden gemaakt van een opbergbankje voor buiten of een oude houten voetenbank die u nog hebt liggen.

Voor deze heb je niet veel gereedschap nodig. Als je de nodige aanpassingen hebt gedaan, open je gewoon het deksel en zet je de voerbakjes van je kat erin. Als het etenstijd is, opent u het deksel en uw kat gaat er meteen in om te eten. Vergeet niet gaten te maken voor de ventilatie, want u wilt niet dat uw kat erin opgesloten raakt.

thematische onderbreking

6. Boekenplanken Kattenvoerders van IKEA Hackers

Materialen: Tapijt, boekenplank
Gereedschap: Epoxy
Moeilijkheid: Easy

Wie houdt er niet van een goede boekenplank? Jij waarschijnlijk wel, en je kat ook als het een boekenplank kattenvoer. Wat zo geweldig is aan deze gemakkelijke feeder is dat u elke open boekenplank kunt gebruiken met platforms waar uw kat op kan zitten. Een ander voordeel is dat er geen gereedschap nodig is. Je hebt alleen een beetje epoxy en lijm nodig om het tapijt aan de plateaus te bevestigen.

Ook als de boekenplank die je gebruikt palen heeft, kun je er een DIY krabpaal van maken voor je katten.

thematische onderbreking

7. Voederstation voor buiten (hout) van The Joy of Cats

Materialen: Houten panelen (4), houten planken, douchegordijn, houtlijm, spijkers
Gereedschap: zaag, hamer
Moeilijkheid: Easy

Deze buiten voederstation is gemaakt van hout en heeft gedetailleerde instructies, waardoor het vrij gemakkelijk te bouwen is. Het enige waar u op moet letten is de grootte van de houten panelen en planken die u gebruikt; verder is het eenvoudig te bouwen.

Als u in een gebied woont dat veel regen of sneeuw krijgt, kunt u, omdat het een buitenvoederstation is, een douchegordijn gebruiken om de voederbak af te dekken, zodat het weer niet binnenkomt en het eten van uw kat verpest. Roestvrijstalen bakjes zijn de beste keuze voor het voer van uw kat, vooral in een voederhuisje dat buiten aan de elementen is blootgesteld.

thematische onderbreking

8. Verhoogde Snijplank Kattenvoerbak door Purina

Materialen:

Twee ondiepe schotels, een snijplank, vier houtschroeven van 1,5 cm en een ronde deuvel van 1 cm dik.

Gereedschap:

Meetlint, potlood, decoupeerzaag, elektrische boor, bescherming voor ogen en oren, schuurpapier

Moeilijkheidsgraad: Matig

Het lijkt erop dat snijplanken niet meer alleen voor het hakken van je eten zijn. Nu kun je er een gebruiken om deze schattige, verhoogde snijplank kattenvoer. Een snijplank dient als basis voor de voederbak, die vervolgens wordt verhoogd om het eten van de kat van de vloer te houden en het voor de kat gemakkelijker te maken om te eten.

Het leuke van dit project is dat je je eigen ontwerp kunt maken door kleurrijke snijplanken en kommen te gebruiken. Als het eenmaal gebouwd is, kun je gravures toevoegen die het nog specialer maken.

thematische onderbreking

9. Combo voerbak voor kat en hond

Materialen: voerbakken voor huisdieren, houtlijm, tapijt, kast
Gereedschap: Decoupeerzaag
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Soms kunnen uw hond en kat het goed met elkaar vinden en eten ze in dezelfde ruimte. In dat geval kan een katten- en hondenvoerbak kan wonderen doen om het eten op een schone plaats te houden die bij uw keukendecor past.

De instructies zijn eenvoudig; alles wat je nodig hebt is een kast, tapijt en houtlijm om een meesterwerk te maken voor de etensbakjes van je huisdier. Het enige gereedschap dat nodig is, is een decoupeerzaag, en het project is niet moeilijk te bouwen. Zorg ervoor dat je het tapijt aan de randen goed vastlijmt, en je kunt beginnen met het schilderen van de voederbak.

thematische onderbreking

10. Omheind tijdelijk voederstation door Tales From a Sears House

Materialen: Tafel, draadrek, kabelbinders
Gereedschap: Geen
Moeilijkheid: Gemakkelijk

Als u niet zeker weet welk van de voederstation plannen u wilt bouwen voor uw katten en honden, kunt u dit proberen tijdelijk voederstation totdat je een beslissing neemt of de tijd hebt om iets beters te maken.

Als je weinig geld of tijd hebt, dan is alles wat je nodig hebt een tafel, een draadrek, en een paar kabelbinders om de klus te klaren. Dit project werkt voor je huisdieren totdat je een meer permanente oplossing hebt gevonden.

kattenpoot verdeler

Laatste gedachten

Onze huisdieren kunnen rommelige wezens zijn, en helaas missen ze het vermogen om gemorst voedsel en water op te ruimen. Hoewel u online en in dierenwinkels voederstations van hoge kwaliteit kunt kopen, bespaart u met een doe-het-zelfproject geld en kunt u uw bouwkunsten laten zien. We hopen dat uw huisdier geniet van het eten in een voederbak die door zijn toegewijde eigenaar is gemaakt.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Okssi, Shutterstock