Hexbug Cat Toy Review 2023 – Veelgestelde vragen, voor- en nadelen

Samenvatting van de beoordeling

Ons eindoordeel

We geven Hexbug Cat Toy for Cats een beoordeling van 3,5 op 5 sterren.

Bouwkwaliteit: 4/5

Levensduur van de batterij: 2/5

Lawaai 5/5

Prijs 3.5/5

Laten we eerlijk zijn: katten zijn een uitdaging om voor te winkelen. Ze houden de ene seconde van een speeltje en gooien het de volgende seconde opzij alsof het het nest van gisteren is. Er bestaan verschillende kattenspeeltjes voor je kieskeurige kat, maar het helpt om te weten wat je kunt verwachten voordat je het speelgoed koopt. Wie wil er geld verspillen?

In deze review kijken we naar Hexbug – een microrobotisch speelgoedbedrijf. Ze maken meestal speelgoed voor kinderen, maar ze hebben een paar kattenspeelgoed dat de moeite waard is om naar te kijken, zoals de robotmuis. Dit speelgoed is een op afstand bestuurbaar achtervolgings- en springspeelgoed gemaakt in China. Het is een “natuurlijke” manier om je huispanter te laten jagen terwijl je wat cardio inknijpt.

Ze hebben twee versies van dit speelgoed. De ene is de muis en de andere is rechthoekig gevormd om eruit te zien als een insect. Beide versies zijn leuk speelgoed met een paar nadelen. Aan het einde van deze beoordeling moet u weten of het speelgoed de moeite waard is om te kopen voor uw huispanter.

divider-catclaw1Hexbug Cat Toy – Een snelle blik

Hexbug Nano Robot Cat Speelgoed

Pros


 • Geweldige oefening en mentale stimulatie

 • Batterijen inbegrepen

 • Rustig

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Tegens

 • Klein item voor de prijs
 • Slechte levensduur van de batterij
 • Werkt niet op tapijt
 • Kan zichzelf niet corrigeren na het omdraaien

Specificaties


 • Type: Elektronisch

 • Grootte: 6 x 0.5 x 0.5 inch

 • Materiaal: Kunststof, rubber

 • Levensfase: Volwassene

“Natuurlijke” speeltijd en oefening

Als uw kat aan de mollige kant is, kan dit een geweldige optie zijn om uw kat te helpen calorieën te verbranden. Het speelgoed met afstandsbediening ligt snel op harde vloeren en stimuleert uw kat om de prooi te achtervolgen.

Het is ook geweldige mentale stimulatie, omdat het de natuurlijke beweging van een muis of insect beter nabootst dan ander mechanisch speelgoed. Er is ook geen zeurderig, mechanisch geluid.

kat die met speelgoed speelt
Afbeelding Credit: Darkmoon_Art, Pixabay

Leuk voor de kat, vervelend voor de eigenaar

Katten zijn dol op dit speelgoed, maar eigenaren raken sneller geïrriteerd dan de kat kan springen.

Ten eerste werkt het speelgoed niet op het tapijt. Als je in een huishouden woont, heb je pech met dit speelgoed. Ten tweede is de muis kleiner dan de afbeeldingen, dus hij komt snel vast te zitten onder banken, koelkasten en ovens. Je zult het uiteindelijk uit een moeilijk bereikbare ruimte moeten vissen. Zelfs als het niet vastloopt, moet je de muis corrigeren nadat deze is omgedraaid.

Je kunt het speeltje ook niet laten zitten en je kat laten zitten. Je moet het speelgoed bedienen met de afstandsbediening en bont raakt vaak verstrikt in de wielen. Het is een leuk speeltje voor de kat, maar niet ideaal voor eigenaren.

Materialen en veiligheid

Het robotmuisspeelgoed is gemaakt van synthetische materialen zoals plastic en rubber. De rechthoekige versie is van kunststof.

Meestal is het een veilig speeltje voor de kat, behalve dat de vervelende staart graag breekt. Sommige katten verliezen hun interesse wanneer dit gebeurt en van sommige katten werd gemeld dat ze de staart hadden opgegeten. Houd dit speelgoed goed in de gaten als je kleine kinderen hebt of een kat met eetlust.

Afgezien van deze zorgen, zouden u en uw kat in orde moeten zijn.

kat speelt met speelgoed
Afbeelding Credit: Ekaterina Kolomeets, Shutterstock

Batterij en prijs

Het grootste nadeel van dit speelgoed is de grootte. Het speelgoed heeft een batterij, maar soms werkt het in eerste instantie niet en gaat het niet lang mee – tussen 24 uur en 3 dagen.

U kunt de batterij niet opladen, maar u kunt deze wel vervangen door een AG13/LR44-batterij met één knoopcel. Dit betekent natuurlijk dat u meer geld uitgeeft aan het toch al prijzige product.

Kattenkogelverdeler 1Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als de batterij leeg is?

U kunt de batterij vervangen door een AG13/LR44-batterij met één knoopscel.

Hoe snel beweegt dit muisspeelgoed?

Het heeft geen exacte snelheid, maar beweegt heen en weer in een cirkelvormige beweging op harde vloeren.

Een speelse kat met speelgoed
Afbeelding Credit: MonikaDesigns, Pixabay

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterij gaat 1-3 dagen mee, afhankelijk van hoe vaak uw kat met het speelgoed speelt. Het kan echter langer duren.

Zijn Hexbug Toys veilig voor katten?

Hexbug speelgoed is veilig voor katten. Sommige speeltjes kunnen stukjes verliezen en een verstikkingsgevaar vormen voor kleine dieren en kinderen. Het robotmuisspeelgoed heeft de neiging om zijn staart vaak te verliezen.

Kat met een speeltje op een kleed
Afbeelding Credit: auvanova, Pixabay

Houden katten van afstandsbedieningsmuizen?

Over het algemeen houden katten van afstandsbedieningsmuizen als de muis niet luidruchtig is en soepel beweegt. Alle katten zijn anders, dus uw kat kan de voorkeur geven aan een ander speelgoedtype.

kattenpootverdeler

Wat de gebruikers zeggen

Degenen die dit speelgoed hebben gekocht, zeggen dat hun katten dol zijn op de kleine muis. Katten jagen het speelgoed door het hele huis en eigenaren vinden het leuk hoe natuurlijk het speelgoed beweegt in vergelijking met ander mechanisch speelgoed.

Eigenaren houden er niet van hoe vaak ze ingrijpen om bont uit de wielen te halen of het speelgoed uit het grote onbekende te halen. Andere eigenaren zeggen dat het speelgoed de prijs niet waard is omdat je de batterij constant moet vervangen. De batterij waarmee het speelgoed wordt geleverd, werkt mogelijk helemaal niet. Als de muis een oplaadbaar speeltje was, zouden eigenaren zich anders voelen.

Over het algemeen werkt het speelgoed goed in bepaalde omstandigheden en katten verbranden graag calorieën. Als Hexbug de batterijproblemen zou oplossen, zouden we zeker meer positieve beoordelingen zien.

divider-catclaw1

Conclusie

Dit speelgoed kan de moeite waard zijn om te kopen als je op zoek bent naar een speeltje om je kat te helpen oefenen. Je moet harde vloeren hebben en bereid zijn om het van moeilijk bereikbare plaatsen te halen. Het is misschien niet ideaal voor eigenaren, maar daar gaat het niet om. Katten worden gek wanneer je dit speeltje aanzet, dus we vinden het op zijn minst het proberen waard.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Arina Krasnikova, Pexels