Hartz Ultraguard vlooienband voor katten Review 2023 – Veelgestelde vragen, voors en tegens

Samenvatting van de beoordeling

Ons eindoordeel

We geven Hartz Ultraguard Flea Collar for Cats een beoordeling van 4,2 op 5 sterren.

Effectiviteit: 4/5

Veiligheid: 3.5/5

Prijs: 5/5

De Hartz Ultraguard is een vlooien- en tekenhalsband die is gericht op katteneigenaren die niet veel geld willen uitgeven voor bescherming. Het is voor degenen die een alternatief willen voor actuele of orale oplossingen die de neiging hebben om meer kans te hebben om bijwerkingen te veroorzaken. Halsbanden zijn ‘set it and forget it’, die veel makkelijker zijn om mee om te gaan. Hartz verkoopt hun producten over het algemeen tegen een bescheiden prijs, en dat is niet anders met hun kattenhalsband. Ondanks de betaalbaarheid wordt nog steeds beweerd dat ze waterbestendig zijn en heel lang meegaan.

Met een bedrijf dat al het grootste deel van de vorige eeuw bestaat, lijkt het erop dat zijn producten met vertrouwen kunnen worden vertrouwd. Dus blijf hangen om meer te leren!

kattenpootverdeler

Hartz Ultraguard vlooienband voor katten – Een snelle blik

Hartz UltraGuard Flea &Tick Collar voor katten

Pros


  • Zeer betaalbaar

  • Lange beschermingsperiode

  • Waterbestendigheid

Tegens

  • Problemen met kwaliteitscontrole
  • Kan roodheid of geïrriteerde huid veroorzaken

Specificaties


  • Merk: Hartz

  • Bescherming: 7 maanden

  • Leeftijdsgrens: Katten en kittens ouder dan 12 weken

  • Gewicht: 15 gram

  • Geurende: Ja

Betaalbare prijs

Wat het meest opvalt bij de Hartz Ultraguard in vergelijking met elke andere vlooienband, is dat hij een ongelooflijk lage prijs heeft. Andere naammerken rekenen overal van $ 20 tot $ 70 voor een enkele kraag, terwijl deze op een fractie daarvan ligt. We moeten echter opmerken dat de lage prijs te wijten is aan enkele van de zwakke punten van het product.

Effectiviteit en bescherming

Hartz Ultraguard vlooienbanden voor katten hebben over het algemeen een hoge beoordeling voor hun effectiviteit. Het belangrijkste actieve ingrediënt in het product is tetrachloorfos, wat vlooien en teken doodt en afstoot. In totaal claimt Hartz 7 maanden bescherming tegen ongedierte. Dat is niet ver van Seresto’s populaire vlooien- en tekenkraag met 8 maanden bescherming. Het heeft ook het voordeel dat het waterbestendig is, hoewel dit alleen werkt voor lichte regen.

kat met groene vlooienband
Afbeelding credit: Inga Gedrovicha, Shutterstock

Kwaliteitscontrole

We moeten vermelden dat er een handvol gebruikers zijn die defecte halsbanden hebben ontvangen. Dit heeft te maken met het doden van vlooien en teken, evenals enkele meer ernstige problemen. Sommige kopers beschrijven dat de halsband alleen enkele vlooien doodt, maar niet allemaal. Aan de andere kant waren anderen tevreden met hun aankoop en lijken ze een goede ervaring te hebben gehad. Het kan zijn dat de fabrikant problemen heeft met consistentie in de productie, wat kan zijn van de hoeveelheid van de gebruikte chemische stof.

garen ball divider

Veelgestelde vragen

mooie kat met een groene kalmerende halsband
Afbeelding credit: Julia Sudnitskaya, Shutterstock

Waar wordt het gemaakt?

De Hartz Ultraguard kraag is gemaakt in de U.S.A.

Kan mijn kat zichzelf verzorgen met deze halsband om?

Ja. Op basis van wat de fabrikant heeft verklaard, mag de halsband geen nadelige effecten veroorzaken wanneer uw kat zichzelf verzorgt.

Past dit bij een grote kat?

De Ultraguard is een one-size-fits-all accessoire. Er is een riemachtige aanpassing die werkt voor katten van veel verschillende maten. Als je het eenmaal hebt gedimensioneerd, zorg er dan voor dat je nog steeds twee vingers onder de kraag kunt plaatsen, zodat deze niet te strak zit.

kattenpootverdeler

Wat de gebruikers zeggen

Het is belangrijk om te zien wat de meerderheid van de kopers zegt over de Ultraguard-kraag. We hebben hun inzichten zorgvuldig verzameld, wat gemengde beoordelingen lijken te zijn.

De meeste mensen beweren dat ze werken en niets negatiefs te zeggen hebben. Maar er is een groot aantal dat zich zorgen maakt over zowel de werkzaamheid als de veiligheid van de halsband. Een gebruiker verklaarde dat het ‘chemische brandwonden’ veroorzaakte bij hun kat. Anderen zeggen dat ze gewoon niet zo goed werken bij het doden van vlooien. Zelfs sommige beoordelingen die hoog werden beoordeeld, hadden nog steeds grote zorgen, dus het is de moeite waard om dat in gedachten te houden.

divider-catclaw1

Conclusie

Al met al heeft de vlooienband van Hartz voor katten een serieus potentieel met zijn prijs-prestatieverhouding. Het grote probleem is echter dat de halsband vlooien niet erg goed lijkt te doden, maar ze eerder afstoot. Als u zoveel geld wilt besparen als mogelijk is het de moeite waard om het uit te proberen. Maar als u iets betrouwbaarder en veiliger wilt, zullen andere opties betere resultaten hebben.