6 Geweldige DIY Kattenbevallingsboxplannen die je thuis kunt maken

Voorbereiding op de geboorte van de kittens van uw katten kan zowel ontmoedigend als opwindend zijn, en deel uitmaken van dit heilige proces is een zegen.

Uw kat heeft een veilige, warme en rustige plek nodig om haar kittens te baren. De omgeving kan een groot verschil maken in de geboorte-ervaring van uw kat en als verzorger is het aan u om deze ruimte voor uw kat te bieden.

Geboorte is ook een prachtig natuurlijk proces en hoeft niet ontmoedigend te zijn. Als u zich zorgen maakt over het vinden van de juiste geboortebox voor uw voldragen kat die klaar is om te bevallen, zult u blij en opgelucht zijn om te weten dat u thuis gemakkelijk een geboortebox kunt maken die veilig, comfortabel en perfect is voor uw kat om haar nieuwe nest kittens te verwelkomen. Laten we eens kijken naar enkele doe-het-zelfplannen die u thuis kunt maken.

cat + lijnverdeler

De 6 geweldige DIY Katten geboortebox plannen

1. Wegwerp geboortedoos

Materiaal: Dik karton
Gereedschap: Schaar, lijm
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze zeer eenvoudige geboortedoos is een geweldige optie als je dringend iets nodig hebt en niet veel tijd hebt. Het is ook goedkoop en wegwerpbaar. Het kan gemakkelijk thuis worden gebouwd en als karton niet ideaal voor u is, kunt u hetzelfde plan volgen met plastic of hout. Omdat het wegwerpbaar is, is het opruimen vrij eenvoudig.

thematische pauze

3. Aangepaste multiplex geboortedoos

Materiaal: Multiplex, natuurlijke en niet-giftige vernis, niet-giftige verf, hoekbeugels, T-moer, knoopkop dop schroeven
Gereedschap: Schroevendraaier, tafelzaag, boorpers, houtbits,
Moeilijkheidsgraad: Matig tot moeilijk

Deze geboortedoos gemaakt van multiplex is geweldig voor een ervaren of beginnende houtbewerker die de meest epische geboortedoos voor hun kat wil maken. Het plan is gemaakt als een werpkist voor honden, maar de grootte en het plan kunnen worden aangepast aan uw katachtige. Het is lichtgewicht en gemakkelijk te monteren, ruim, stevig en comfortabel, en het kan worden gedemonteerd voor opslag. Het kan worden aangepast en versierd als u het persoonlijker wilt maken voor uw kat. Zorg ervoor dat u niet-giftige, natuurlijke vernis en niet-giftige verf koopt voor dit project.

thematische pauze

3. Geboortebad

Materiaal: Plastic kinderzwembad, ritssluitingen, zwembadnoedels
Gereedschap: Boor
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Een geboortebadplan is zo eenvoudig en effectief en biedt een beschermde en gezellige ruimte voor uw kat om te bevallen. Wanneer u op zoek bent naar een ideaal zwembad om een geboorteruimte mee te creƫren, zorg er dan voor dat de maat geschikt is en gebruik een ronde vorm. De zwembadnoedels dienen als een zachte gedempte rail voor een mamma kat en haar kittens, en de vloer kan worden bekleed met dekens en trainingspads voor extra zachtheid en bescherming. U moet ervoor zorgen dat uw kat het zachte schuim niet bijt of krabt. Gelukkig doen de meeste katten dat niet.

thematische pauze

4. Doe-het-zelf kattentent

Materiaal: Oud T-shirt, draadhangers, karton, tape, veiligheidsspelden,
Gereedschap: Schaar, tang
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Een kattentent is een gezellige en veilige plek voor uw kat om haar kittens te baren, aangezien u ze goed in de gaten kunt houden en uw kat kunt bereiken en haar tijdens de bevalling kunt zien. Deze kattentent is een eenvoudig plan dat alleen een oud shirt (hoe groter, hoe beter) en wat draad vereist. Je kunt de basis extra comfortabel maken door iets zachters te gebruiken of gewoon bovenop wat handdoeken of dekens te leggen. We raden u aan de opening iets breder te maken om er zeker van te zijn dat u uw kat en haar kittens kunt zien en openen.

thematische pauze

5. DIY Kattenkrat Geboortebox

Materiaal: Krat, niet-giftige verf
Gereedschap: Schroevendraaier, penseel
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze DIY geboortebedstee is eenvoudig te bouwen en kost niet veel om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een krat vinden; u kunt er gemakkelijk een krijgen bij uw lokale winkelier. Je voegt wat niet-giftige verf en vulling toe, verwijdert wat latten en het is zo eenvoudig als dat. Dit plan is voor een eenvoudige kattenmand, maar je kunt een grotere bench gebruiken of, nog beter, er twee aan elkaar toevoegen voor een meer geschikte geboortebox. Je hoeft de poten ook niet aan de onderkant toe te voegen, omdat je wilt dat het stevig en dicht bij de grond is.

thematische pauze

6. Eenvoudige kartonnen doos geboortedoos

Materiaal: Cardboard doos
Gereedschap: Schaar, lijm, tape
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

De meeste mensen hebben een kartonnen doos liggen van een aankoop van een apparaat of een recente verhuizing, en die kan nu worden gebruikt om eenvoudig een geboortedoos voor je kat te maken. Het biedt een donkere, gezellige en warme ruimte voor uw kat om veilig te bevallen, en u kunt het gemakkelijk weggooien zodra het is gebruikt. Je kunt het versieren met een cadeauverpakking met patroon voor een aantrekkelijkere geboortedoos.

kattenpootverdeler

Een geboortebox voorbereiden

De door u gekozen geboortebox voor uw kat moet worden bekleed met krantenpapier of bedverband. Beide zijn wegwerpbaar en gemakkelijk op te ruimen. Gebruik handdoeken of dekens onder de kussens om de vloer te verzachten voor extra comfort.

Zoek een rustig en comfortabel deel van het huis om de geboortedoos te plaatsen en laat uw kat er vervolgens aan kennismaken, zodat ze zich comfortabel voelt en vertrouwd is met de ruimte, waardoor ze zich veiliger voelt tijdens de bevalling. Je kunt haar in de doos laten slapen en haar voedsel en water er dicht bij plaatsen, zodat ze er vertrouwd mee raakt. Scheid je kat van andere katten in huis zodat haar geboortegebied rustig is. Hiermee kunt u ook bijhouden hoeveel water ze drinkt en het voedsel dat ze eet, zodat u haar gezondheid nauwlettend in de gaten kunt houden.

Extra items die nodig zijn voor de geboorte

Om voldoende voorbereid te zijn voordat uw kat gaat bevallen, moet u ervoor zorgen dat u deze extra items heeft: schone handdoeken, bedpads, gaasjes, thermometer, chirurgische schaar, spuit en, belangrijker nog, een contactnummer voor uw dierenarts.

De bedkussens zullen de dekens bekleden en beschermen en moeten dagelijks worden vervangen. Kranten kunnen ook werken. Handdoeken worden gebruikt om de pasgeboren kittens op te ruimen en de thermometer helpt u de temperatuur van uw kat bij te houden. Haar temperatuur zal dalen tijdens de geboorte. De spuit kan worden gebruikt om eventuele vloeistoffen uit de mond van het kitten te reinigen.

Wat te doen na de bevalling van uw kat

Zodra alle kittens zijn afgeleverd, vervangt u de krant of het maandverband door nieuwe. Zorg ervoor dat de doos op een comfortabele temperatuur staat. Het toevoegen van verwarmingspads of warmwaterkruiken naast of aan de onderkant van de doos kan goed werken. U moet er echter voor zorgen dat ze bedekt zijn met handdoeken of dekens en op een veilige temperatuur om brandwonden voor de koningin en pasgeboren kittens te voorkomen.

Om hun gezondheid in de gaten te houden, moet je ze nauwlettend in de gaten houden, vooral tijdens de eerste paar dagen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat ze warm blijven. Houd in de gaten hoe en hoeveel ze borstvoeding geven om ervoor te zorgen dat ze de voeding krijgen die ze nodig hebben.

Raadpleeg uw dierenarts en doe wat onderzoek voor de geboorte, zodat u weet wat u kunt verwachten en wanneer het tijd is om hulp te vragen. Bel bij twijfel altijd je dierenarts.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Het bouwen van een geboortebox voor uw kat is een geweldige manier om betrokken te raken en op uw gemak te voelen dat u en uw kat klaar zijn voor de geboorte van haar kittens. Of het nu wegwerp, karton, stof of hout is, er is altijd een kans dat uw kat besluit het niet te gebruiken. Dat is niet erg! Het enige dat telt, is dat ze veilig, comfortabel en warm is. Het proces van het maken van de geboortedoos zal leuk zijn en sommige plannen kunnen opnieuw worden gebruikt voor een andere aanstaande moeder.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Alexas_fotos, Pixabay