Adams Plus Flea &Tick Collar for Cats Review 2023 – Is het geschikt voor mijn kat?

Samenvatting van de beoordeling

Ons eindoordeel

Wij geven Adams Plus Flea & Tick Collar for Cats een beoordeling van 3,5 op 5 sterren.

Effectiviteit: 3.5/5

Veiligheid: 4/5

Prijs: 4.5/5

Nu de prijzen van alles stijgen, zijn we allemaal op zoek naar manieren om wat geld te besparen. Een van de manieren waarop u waarschijnlijk geld wilt besparen, is met uw huisdierverzorging, en daarbij bent u waarschijnlijk begonnen met het bekijken van een aantal budgetvriendelijke producten, zoals de Adams Plus Flea en Tick Collar. Deze halsband is verkrijgbaar bij verschillende retailers, waaronder big box en supermarkten, waardoor hij betaalbaar en toegankelijk is voor veel mensen.

Adams heeft naam gemaakt in de huisdierverzorgingsindustrie omdat het een goedkope optie is voor meerdere soorten producten, waaronder vlooien- en tekensprays. Maar zijn hun producten effectief? Of is dit een ander geval van krijgen waar je voor betaalt?

Hier is alles wat u moet weten over de Adams Plus vlooien- en tekenhalsband voor katten.

divider-catclaw1ADAMS Plus Flea &Tick Collar voor katten – Een snelle blik

Adams Plus Vlooien- en Tekenkraag

Pros


 • Budgetvriendelijke vlooien- en tekenbestrijding

 • Gemakkelijk te vinden in veel winkels en online winkels

 • Breakaway-functie

 • Volledig instelbare maat

 • Geschikt voor katten ouder dan 5 pond en ouder dan 12 weken

Tegens

 • Minder effectief dan veterinaire producten
 • Potentieel voor huidirritatie en neurologische bijwerkingen

Specificaties


 • Grootte: One size fits all

 • Gewicht: 0,53 gram

 • Actieve ingrediënten: Tetrachloorfos, (S)-Methopreen

 • Effectiviteit: 7 maanden

 • Vereiste grootte: Groter dan 5 pond

 • Leeftijdseis: 12 weken en ouder

 • Doel: Volwassen vlooien, vlooieneieren, vlooienlarven, volwassen teken, tekenlarven, tekennimfen

 • Waterbestendigheid: Ja

Sizing en Breakaway Functie

De Adams Plus Vlooien- en Tekenkraag wordt geleverd in een one-size-fits-all maat, zodat u zich op uw gemak kunt voelen in de wetenschap dat deze bij uw kleinste en grootste katten past. In tegenstelling tot veel vlooien- en tekenkragen, bevat deze ook een ontsnappingsfunctie.

Losbrekende halsbanden zijn een geweldige veiligheidsoptie voor katten, vooral katten die naar buiten gaan, buiten leven of de neiging hebben om strak te knijpen. Hierdoor kan de halsband de kat afbreken in plaats van een verstikkingsrisico te worden.

Het nadeel van halsbanden is dat katten waarvoor ze zijn ontworpen, ook vermist kunnen raken of vaak kunnen loskomen. Als uw kat constant zijn vlooien- en tekenhalsband verliest, zal het veel minder effectief zijn omdat ze zijn ontworpen om de hele tijd aan te blijven. Het brengt ook het risico met zich mee om waterbronnen te vervuilen met pesticiden.

kat met rode kraag
Afbeelding credit: bmf-foto.de, Shutterstock

Werkzaamheid

Een van de beste voordelen van vlooien- en tekenkragen is de lengte van hun ontwerp om gedurende langere tijd effectief te blijven. De Adams Plus Flea &Tick Collar is ontworpen om 7 maanden mee te gaan, waardoor het een goedkope investering is die u niet vaak hoeft te doen.

Naarmate de 7 maanden beginnen te komen, kan de kraag minder effectief worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u andere voorzorgsmaatregelen neemt om uw kat vrij te houden van vlooien en teken. Houd er rekening mee dat zelfs binnenkatten risico lopen op vlooien en teken, waarbij vlooien een veel voorkomend probleem zijn. Dit komt omdat vlooien niet alleen in uw huis kunnen komen door te liften op uw kleding en bezittingen, maar ze kunnen ook tot 9 maanden slapend blijven, waardoor ze moeilijk volledig te elimineren zijn als ze eenmaal in een huis zijn.

Gerichte preventie en behandeling

De actieve ingrediënten van deze vlooien- en tekenkraag zijn tetrachloorfos en (S)-Methopreen, waarbij tetrachloorfosfos goed is voor 14,55% van de ingrediënten en (S)-Methopreen 1,02%. Van beide chemicaliën is bekend dat ze effectief zijn tegen vlooien, teken, luizen en bepaalde vliegen, en beide worden vermeld voor gebruik bij zowel vee als huisdieren, waaronder katten.

Deze chemicaliën werken samen om vlooien en teken in drie van hun levensfasen aan te pakken. Ze kunnen de volwassen en larvale vormen van vlooien en teken doden, evenals vlooieneieren en tekennimfen.

Merk op dat dit geen vlooien in hun popstadium of tekeneieren omvat. Producten zoals vlooien- en tekenhalsbanden kunnen het beste worden gebruikt in combinatie met andere interventies, zoals de behandeling van de tuin, het huis en andere huisdieren in huis.

zwarte kat met een zwarte halsband

Veiligheid

Als het gaat om goedkope vlooien- en tekenbehandelingen, komt de veiligheid voor veel mensen in het geding. Het is waar dat er veel slechte producten op de markt zijn die gevaarlijk zijn voor uw huisdieren, maar Adams Plus-producten zijn veilig en effectief voor uw kat.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat vlooien- en tekenproducten (zelfs die van de dierenarts) pesticiden zijn, die inherente risico’s met zich meebrengen, wat er ook gebeurt. Sommige huisdieren zijn gevoeliger voor deze producten. Als uw kat in het verleden heeft aangetoond gevoelig te zijn voor vlooien- en tekenproducten, moet u dit met uw dierenarts bespreken voordat u een nieuw product probeert.

Deze producten zijn niet bedoeld voor consumptie en er moeten pogingen worden gedaan om de halsband hoog genoeg te maken zodat uw kat deze niet per ongeluk zal likken tijdens het verzorgen, omdat dit het risico op een negatieve reactie verhoogt.

In oktober 2022 werd een studie vrijgegeven die aantoonde dat vlooien- en tekenhalsbanden van alle merken een onaanvaardbaar risiconiveau voor mensen vertoonden binnen residentieel gebruik. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat dit een enkele studie is en dat het geen openlijk gevaar voor mensen heeft gevonden, alleen een verhoogd risiconiveau.

De huidige aanbevelingen zijn om alle producten die tetrachloorfos bevatten buiten het bereik van kinderen te houden en de handen grondig te wassen na het hanteren, die beide voor de meeste mensen gezond verstand zijn. Vlooien- en tekenhalsbanden zijn niet geschikt voor huizen met kinderen vanwege het risico op blootstelling aan deze chemicaliën. Momenteel worden twee vervolgstudies uitgevoerd naar de veiligheid van deze producten en naar verwachting zullen ze eind 2022 bij de EPA worden ingediend.

garen ball dividerVeelgestelde vragen

Hoe snel zal deze halsband beginnen te werken?

De halsband begint onmiddellijk te werken en u kunt binnen 12-24 uur een significante afname van de vlooien en teken op uw kat verwachten.

mooie kat met een groene kalmerende halsband
Afbeelding credit: Julia Sudnitskaya, Shutterstock

Zal deze halsband oormijt doden?

Nee, de pesticiden in deze kraag zijn niet geformuleerd om oormijt te doden. Als u vermoedt dat uw kat oormijt heeft, moet hij een dierenarts raadplegen voor behandeling. Probeer geen huismiddeltjes.

Heeft deze halsband een geur?

De Adams Plus vlooien- en tekenhalsband voor katten is ongeparfumeerd, maar de gebruikte producten kunnen een “chemische” geur hebben.

Kan de halsband weer worden omgedaan nadat de breakaway-functie is gebruikt?

Ja, de breakaway-functie breekt de halsband of de sluiting niet, dus u kunt deze terug op uw kat plaatsen.

kat met een paarse kalmerende kraag
Afbeelding Credit: MarinCa, Shutterstock

Kan ik deze halsband alleen gebruiken?

Deze halsband kan geschikt zijn om alleen te gebruiken als uw kat nog geen vlooien en teken heeft. Als uw kat al vlooien en teken heeft, moet u de halsband gebruiken in combinatie met andere dingen, zoals tuin- en thuisbehandelingen. Gebruik deze halsband niet in combinatie met andere actuele, orale of halsbandvlo- en tekenbehandelingen. Dit kan dodelijk zijn voor je kat.

Kan ik een halsband gebruiken voor mijn kat?

In geen geval mag u ooit een vlooien- en tekenmedicatie gebruiken die bedoeld is voor honden op uw kat. Niet alleen is er een verschil in de doseringen van de pesticiden, maar hondenproducten worden ook vaak gemaakt met pesticiden die extreem gevaarlijk en dodelijk zijn voor katten.

kattenpootverdeler

Wat de gebruikers zeggen

Om u te helpen bepalen of deze halsband geschikt is voor uw kat, hebben we gekeken wat andere mensen erover zeggen.

Sommige gebruikers hebben het gevoel dat deze halsband uiterst effectief is en concurreert met de werkzaamheid van veterinaire kwaliteitsproducten, maar er zijn ook gebruikers die het gevoel hebben dat de halsband volledig ineffectief was voor hun kat. Veel mensen melden ook dat hun kat probeert de halsband eraf te krijgen, wat een veel voorkomende reactie is bij het plaatsen van een halsband op een kat als ze er niet aan gewend zijn.

De lengte van de werkzaamheid van de Adams Plus Flea en Tick Cat halsband is een grote bonus voor sommige gebruikers, vooral degenen die verwilderde katten hebben waar ze voor zorgen. Een halsband die 7 maanden effectief is, betekent minder vangen en hanteren van een kat die angstig of agressief kan zijn met menselijke interactie.

De ontsnappingsfunctie is ook een van de dingen die mensen leuk vinden aan deze halsband. Het biedt gemoedsrust dat het verstikkingsrisico van uw kat als gevolg van de halsband aanzienlijk wordt verminderd ten opzichte van halsbanden die geen ontsnappingsfunctionaliteit bieden. Sommige gebruikers merken het nadeel hiervan op dat de halsband kan ontbreken, vooral bij buiten- en verwilderde katten. De prijs van de halsband betekent wel dat het vervangen ervan regularly is niet zo duur als sommige andere producten.

divider-catclaw1Conclusie

Omdat het een goedkope vlooien- en tekenkraag is, wordt de Adams Plus vlooien- en tekenhalsband voor katten vaak niet door veel mensen vertrouwd. Adams heeft echter pesticiden in deze halsband gekozen die veilig zijn voor katten, en het is geformuleerd om 7 maanden te werken. Ze zijn heel duidelijk dat deze halsband niet alleen vlooien en teken op uw kat zal opruimen als de omgeving en de bron van de vlooien en teken niet worden verzorgd.

Houd een oogje in het zeil voor vervolgstudies over de veiligheid van tetrachloorfos in een residentiële omgeving. De EPA zal de bevindingen vrijgeven zodra ze ze hebben ontvangen en beoordeeld. Wees uiterst voorzichtig als u ervoor kiest om deze vlooien- en tekenkraag te gebruiken in een huis met kinderen, wat vaak wordt aanbevolen voor alle vlooien- en tekenkragen. Was uw handen na het hanteren van de halsband en de verpakking, evenals na het aaien van uw kat of het hanteren van dingen waar de halsband mogelijk op heeft gewreven, zoals beddengoed.