Helpt appelciderazijn bij infecties van de bovenste luchtwegen bij katten?

Appelciderazijn wordt vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen en veel mensen zullen het gebruiken als een holistische remedie voor bepaalde kwalen. Appelciderazijn is veilig te gebruiken bij katten en het kan helpen bij sommige milde gevallen van infectie van de bovenste luchtwegen (URI) bij katten.

Voordat u uw kat echter appelciderazijn voert, is het belangrijk om te weten hoe u het veilig aan uw kat kunt geven. Hier is hoe appelciderazijn uw kat kan helpen.

cat + lijnverdeler

Appelciderazijn en bovenste luchtweginfectie bij katten

appelazijn
Image Credit: brandpunt, Shutterstock

URI is een algemene term die wordt gebruikt voor luchtweginfecties veroorzaakt door bacteriën of virussen. De meest voorkomende soorten virale URI’s worden veroorzaakt door feline herpesvirus type-1 en feline calicivirus. De meest voorkomende oorzaken van bacteriële URI’s zijn Bordetella bronchiseptica | en Chlamydophila felis |.

Van appelciderazijn is bekend dat het in sommige instellingen antibacteriële eigenschappen heeft. Sommige mensen beweren dat appelciderazijn ook antivirale eigenschappen heeft, maar er moet meer onderzoek worden gedaan om deze claim te ondersteunen. Het is echter onwaarschijnlijk dat het geven van appelciderazijn aan een kat met een URI de tekenen of duur van de URI zal helpen verlichten.

Als u uw kat nog steeds appelciderazijn wilt geven

Als uw kat een URI heeft, is het het beste om deze eerst naar uw dierenarts te brengen om een juiste diagnose te krijgen. Uw dierenarts kan een meer specifieke diagnose stellen en behandelingsopties voor uw kat geven.

U kunt uw dierenarts raadplegen om te bepalen of appelciderazijn een holistische behandeling is die u aan uw kat kunt geven. Sommige complicaties kunnen ervoor zorgen dat appelciderazijn de toestand van uw kat verergert. Het is bijvoorbeeld belangrijk om appelciderazijn door uw dierenarts te laten opruimen als uw kat een andere medische aandoening heeft, medicijnen gebruikt of voorgeschreven voedsel eet. Ook kunnen katten met een nierziekte geen baat hebben bij appelciderazijn vanwege de zuurgraad.

Als u de goedkeuring van uw dierenarts krijgt, zorg er dan voor dat u alleen hoogwaardige, biologische appelciderazijn gebruikt. Hoogwaardige appelciderazijn bevat een cultuur van nuttige bacteriën, beter bekend als de “moeder”, in de fles. Het zal troebeler lijken vanwege de moeder en moet voor gebruik worden geschud.

Het voeren van je kat appelciderazijn op zichzelf kan te sterk zijn, dus zorg ervoor dat je het eerst verdunt met water. Meng 1 theelepel appelciderazijn per 1 liter water en giet de mix in de waterbak van je kat.

Als uw kat weigert het water te drinken, forceer het probleem dan niet. En verder mogen katten niet meer dan een theelepel verdunde appelcideroplossing eten. Meer consumeren kan leiden tot negatieve effecten en ervoor zorgen dat uw kat zich zieker voelt.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Appelciderazijn is een holistische remedie waarvan sommige mensen geloven dat het kan helpen bij bacteriële URI’s. Hoewel het geen bewezen of doorgelichte behandeling is, als u dit wilt proberen, praat dan met uw dierenarts voor meer begeleiding. Zorg ervoor dat u biologische appelciderazijn van hoge kwaliteit gebruikt en voer uw kat alleen een theelepel van een verdunde oplossing.

Blijf de toestand van uw kat in de gaten houden. Als het verergert, stop dan met het voeren van appelciderazijn en kom opnieuw bijeen met uw dierenarts voor verdere onderhoudsinstructies.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: brandpunt, Shutterstock