Heeft uw kat op u ingeprent? Hier zijn 15 tekenen om naar te zoeken

Kattenprente is een soort liefde waarbij je kat je accepteert als zijn mens en als onderdeel van zijn kattenfamilie. Het is veel complexer dan dat, maar dat is de basis. Als u merkt dat het gedrag van uw kat is veranderd, kan hij op u inprenten. Dit is een speciale eer die niet alle katten een mens zullen geven, dus het is iets om te koesteren. Wat zijn de tekenen? Blijf hieronder lezen voor 15 van hen die u moet zoeken.

divider-catclaw1

De 15 tekenen die uw kat op u heeft gedrukt

1. Ze volgen je

kat kijkende man's kin
Afbeelding Credit: Magui RF, Shutterstock

Een kat zal geen tijd doorbrengen met iemand die ze niet kent of niet leuk vindt. Een van de eerste tekenen dat een kat je heeft ingeprent, of overweegt, is dat ze je volgen. De afstand die ze tussen zichzelf en jou plaatsen, is een goede indicator van hoe ze over je denken.

Als ze in de deuropening of de volgende kamer naar je kijken, kan dit betekenen dat ze je beter proberen te leren kennen. Als ze dichterbij blijven, hebben ze je waarschijnlijk al en vinden ze je leuk. Als ze nog niet op je hebben ingeprent, zullen ze dat binnenkort doen.

thematische pauze

2. Je struikelt erover

Ingeprent katten konden nog dichterbij blijven plakken. Zoals, onder je voeten. Kittens leren hoe ze katten moeten zijn door hun moeder op de voet te volgen. Ze houden haar in de gaten, leren een kat te zijn van haar gedrag en observeren de wereld om hen heen terwijl ze haar in de buurt hebben om hen te beschermen.

Als je constant over je kat struikelt omdat hij aan je zijde gekluisterd blijft, kan het zijn dat hij je ziet als een moederfiguur die voor hem zorgt, zijn maaltijden verzorgt, na hem opruimt en veel liefdevolle aandacht biedt.

thematische pauze

3. Ze houden je in de gaten

huiskat die omhoog kijkt
Afbeelding Credit: birgl, Pixabay

Het kan een beetje zenuwslopend aanvoelen als een kat je constant aanstaart, vooral als je opstaat en beweegt en hun ogen je volgen. Sommige katten kijken misschien naar je omdat ze achterdochtig zijn, maar het is vrij gemakkelijk om te zien of ze op scherp staan of gewoon geïnteresseerd zijn in je acties.

Een nieuwsgierige kat zal kijken wat je van plan bent totdat ze zich vervelen en iets anders doen. Natuurlijk, als je hun slaap of andere activiteiten onderbrak, kunnen ze gewoon communiceren dat je hun ruimte bent binnengegaan. Hoe dan ook, het is normaal kattengedrag voor katten die je vertrouwen.

thematische pauze

4. Ze kennen je routine

Laat je kat je weten wanneer het tijd is om op te staan? Tijd om te eten? Staan ze bij de deur om afscheid te nemen als je naar je werk vertrekt en ontmoeten ze je daar als je thuiskomt? Katten die aandacht besteden aan uw routine zorgen voor u en hebben zich in u ingeprent en zichzelf in uw dagelijks leven ingevoegd.

Ze willen deel uitmaken van alles wat je doet, en dat vertaalt zich ook in je ruimte zijn en deelnemen aan die activiteiten.

thematische pauze

5. Ze zitten op je schoot

Huiskat die op de schoot van de eigenaar ligt
Afbeelding Credit: evrymmnt, Shutterstock

Er zijn veel redenen waarom je kat op je schoot wil liggen. Katten hebben een veel hogere lichaamstemperatuur en op je schoot zitten, wat meestal een warme plek is, helpt hen die lichaamstemperatuur veel gemakkelijker te behouden.

Het helpt dat je een comfortabele plek bent om te liggen, vooral als je een comfortabele deken of kussen over je heen hebt. Bovendien is het geen wonder dat je graag op je schoot kruipt terwijl je tv kijkt of een boek leest.

thematische pauze

6. Ze slapen met je mee

Katten zijn van nature zeer onafhankelijke wezens. Het moet als een compliment worden opgevat als ze ervoor kiezen om tijd met je door te brengen, maar vooral als ze ’s nachts dicht bij je liggen. Wilde katten zijn ’s nachts het meest kwetsbaar en je huiskat deelt dit instinct. Door bij je te liggen, kunnen ze zich beschermd voelen, of ze moeten misschien hun favoriete mens ’s nachts verdedigen.

Hoe kiezen katten met wie ze naar bed gaan? Ze voelen zich meestal het meest verbonden met deze mens en maken er een gewoonte van om elke nacht op dezelfde locatie te slapen om ‘de wacht te houden’.

thematische pauze

7. Ze knipperen langzaam naar je toe

kat die op schoot van mensen ligt
Afbeelding Credit: Piqsels

Staring wedstrijden met je kat kan een beetje ongemakkelijk lijken. Ze lijken echter in niets op de spellen die je als kind met vrienden speelde. Deze intense blikken zijn een vorm van communicatie die uw kat gebruikt om u te verzekeren van hun sterke band met u.

Een lang, langzaam knipperend gebaar is een ander aspect van deze communicatie dat laat zien dat ze gelukkig en veilig zijn in hun huis en volledig comfortabel in uw bedrijf. Knipperingen zoals deze zijn opzettelijk, vooral als zij degenen zijn die het initiëren. De volgende keer dat je kat in de buurt is, kijk dan of je kunt zien hoe hij zich voelt met een kleine staarwedstrijd.

thematische pauze

8. Ze kneden je

Kneden is een natuurlijk gedrag en katten doen het om verschillende redenen. Als kittens helpt kneden om een moeder te stimuleren om meer melk te produceren. Ze zullen blijven kneden bij het markeren van hun territorium, het gebruik van de geurklieren in hun poten en het maken van een comfortabele rustplaats door een deken of kussen op te pluizen.

Katten kunnen echter ook kneden, simpelweg omdat ze gelukkig en geliefd zijn. Je kunt zelfs merken dat je kat de kneedbewegingen maakt zonder dat er iets onder is om te kneden. Dit zou moeten betekenen dat ze tevreden zijn en op je zijn ingeprent.

thematische pauze

9. Ze spinnen luid

Britse korthaar kat gapend en spinnend
Afbeelding credit: Dmitry Kalinovsky, Shutterstock

Spinnen kan betekenen dat een kat honger heeft, iets wil, stressverlichting nodig heeft of zichzelf kalmeert van fysieke pijn. Een van de meest voorkomende redenen is dat ze gelukkig zijn. Dit geldt vooral als uw kat gezond en tevreden is in zijn huis.

Als ze op je schoot of in je bed liggen en spinnen terwijl ze stil zijn met hun staart onbeweeglijk en hun ogen gesloten, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat ze helemaal gelukkig zijn in jouw aanwezigheid, en spinnen is een natuurlijke reactie.

thematische pauze

10. Ze kletsen of miauwen

Spinnen is niet de enige manier waarop je kat luid met je kan communiceren. Gebabbel is een geluid van opwinding, en je kunt het horen als ze naar vogels kijken. Als ze tijdens het spelen met je kletsen, hebben ze waarschijnlijk veel plezier met hun mens en zien ze je als hetzelfde als een kat.

Er wordt aangenomen dat de miauw van een kat puur is uitgevonden om met mensen te communiceren. Een miauw kan veel dingen betekenen, van honger tot liefde, maar als je kat gesprekken met je voert, hebben ze je geaccepteerd in hun inner circle.

thematische pauze

11. Ze laten je hun buik zien

katteneigenaar buik wrijft over haar kat
Afbeelding Credit: Anna Hoychuk, Shutterstock

Voor de meeste dieren is hun buik hun zachtste en meest kwetsbare plek. Buikwrijven komt vaak voor bij honden, maar dat is niet altijd het geval bij katten. Het kan lang duren om genoeg vertrouwen te verdienen met een kat om je hun buik te laten zien, laat staan erover te wrijven.

Sommige katten zullen nooit graag zien dat hun buik wordt ingewreven. Als uw kat dat echter doet, kunt u er zeker van zijn dat hij op u heeft ingeprent en erop vertrouwt dat u volledig voor hem zorgt en hem beschermt. Wanneer je in de buurt bent, kunnen ze zelfs hun buik aan vreemden laten zien, met of zonder de wrijven.

thematische pauze

12. Ze wrijven tegen je aan

Geur is een behoorlijk groot ding voor katten. Ze gebruiken het om hun territorium te markeren, maar de geur van een kat kalmeert hen. Om beide redenen zal een kat tegen een mens wrijven die ze hebben ingeprent. Hun geurklieren bevinden zich op hun hoofd, op hun wangen, langs hun zijkanten, aan de bovenkant van hun staart, in hun poten en op verschillende andere locaties.

Wanneer ze gelukkig zijn en je hebben geaccepteerd, zullen ze waarschijnlijk vaak tegen je wrijven, vooral als je thuiskomt en ze je moeten terugwinnen.

thematische pauze

13. Ze verzorgen je

een rode huiskat bijt in de hand van zijn eigenaar
Afbeelding credit: Irzhanova Asel, Shutterstock

Heb je katten in het wild elkaar zien verzorgen, vooral de vrouwtjes die het op zich nemen om ervoor te zorgen dat iedereen schoon is? Je huiskat heeft hetzelfde instinct en kan beginnen met het verzorgen van hun mens.

Een paar likjes op je hand zijn misschien niet zo erg, maar wakker worden met een ruwe kattentong door je haar is misschien een beetje te ver. Als je kat naar deze extra stap is gegaan om je te vertellen dat hij van je houdt, moet je misschien al vroeg een grens stellen.

thematische pauze

14. Ze spelen met je

Het spreekt voor zich dat katten niets doen wat ze niet willen, en ze doen het zeker niet met mensen die ze niet leuk vinden. Hoewel veel katten graag spelen, zullen ze niet met je spelen als ze je niet hebben geaccepteerd als onderdeel van hun gezin.

Een kat zal hoogstwaarschijnlijk zijn favoriete mens kiezen en eerst met hen proberen te spelen voordat hij zich tot anderen in huis wendt om mee te spelen. Als uw kat u speelgoed brengt, kan dit betekenen dat ze wat tijd met u willen doorbrengen. Als dit een nieuwe praktijk is, dan gefeliciteerd. Ze hebben je ingeprent.

thematische pauze

15. Ze brengen je geschenken

rode tabby kat op jacht naar een kleine vogel
Afbeelding Credit: rihaij, Pixabay

Als kittens groeien en een moederkat ze van haar melk begint te spenen, zal ze ze vers vlees brengen. Ze zorgt voor haar kittens met kleine geschenken van voedsel. Volwassen katten kunnen deze activiteit voortzetten door u geschenken van dode vogels, knaagdieren of slangen te brengen.

Of soms zijn ze nog niet dood. Hun hart zit echter op de juiste plaats en ze hebben het gevoel dat ze hun rol spelen in de gezinsdynamiek door op hun eigen speciale manier te voorzien.

divider-catclaw1Conclusie

Het kan tijd kosten om het vertrouwen van een kat te winnen en voordat ze op je inprenten. Zodra ze dat hebben gedaan, wordt de band die je deelt verdiept. Je zult veel tedere momenten en een ander niveau van communicatie ervaren. Als je geen van deze tekenen hebt ervaren, of slechts een paar, raden we je aan om geduldig te zijn en je kat de tijd te geven die ze nodig hebben om je te leren kennen. Leer ze in die tijd kennen en je vriendschap zal des te zoeter zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: ilya chunin, Unsplash