Halo Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Halo zegt dat de Proof in de Poop™ zit, maar in plaats van te wachten op bewijs van Halo’s kwaliteit in de kattenbak, laten we een sceptische benadering kiezen. We hebben Halo kattenvoer van dichtbij bekeken en beoordeeld op de dingen die het belangrijkst zijn.

Ontdek of dit merk een veilige, gezonde keuze is voor uw kat in onze onbevooroordeelde Halo-recensie.

De We’re All About Cats-beoordeling Halo op wat belangrijk is

We hebben Halo geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben beoordeeld op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 6.8/10

We geven Halo kattenvoer een 41 uit 60 rating of een B-grade.

Over Halo

In de jaren 1980 worstelde Andi Brown’s kat Spot met een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder een ongezonde vacht, spijsverteringsproblemen, oog- en oorinfecties, vlooien en urinewegproblemen. Geneesmiddelen op recept en premium voedingsmiddelen hielpen niet. Toen Andi bijna klaar was om op te geven, ontmoette ze iemand genaamd Voyko Marx.

In de overtuiging dat een dieetverandering zijn gezondheidsproblemen zou kunnen verlichten, kookte Voyko Spot een stoofpot van kip, knoflook, erwten, wortels en andere groenten die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Verschillende gezondheidsproblemen van Spot losten op tijdens de eerste week van het eten van de stoofpot.

Deze ervaring leidde ertoe dat Andi een huisdiervoedingsbedrijf oprichtte genaamd Halo, een weerspiegeling van het idee dat huisdieren “onze kleine engeltjes” zijn. Na 20 jaar actieve betrokkenheid bij het bedrijf verkocht Andi Halo aan een groep investeerders. In 2008 werd talkshowhost en komiek Ellen DeGeneres mede-eigenaar van het bedrijf.

Inkoop en productie

Halo betrekt vlees en gevogelte uit de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland. Om hun GMO-vrije missie te ondersteunen, haalt Halo groenten en fruit uit Europa, waar genetische manipulatie streng gereguleerd is. Geen van hun ingrediënten, inclusief vitamines en mineralen, zijn afkomstig uit China.

Halo’s OrigiNative-inkoopprogramma® is gericht op het bevorderen van duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke landbouwprocessen. Het bedrijf betrekt in het wild gevangen zeevruchten van MSC-gecertificeerde duurzame visserij en vlees van faciliteiten die voldoen aan de Step 2-normen van het Global Animal Partnership.

Volgens het 5-stappen dierenwelzijnsprogramma van de GAP worden stap 2-faciliteiten gedefinieerd als faciliteiten die een verrijkte omgeving bieden.

Een kip die in een Step 2-gecertificeerde faciliteit woont, zou bijvoorbeeld niet in een kooi of krat worden verpakt, noch vol zitten met andere kippen. De omgeving moet op natuurlijke wijze worden verlicht en verrijkt met items zoals strobalen of hangende takken om op te zitten.

Halo-voedingsmiddelen worden vervaardigd in de Verenigde Staten.

Is Halo Kattenvoer teruggeroepen?

In 2015 werden bepaalde zakken Halo droog kattenvoer teruggeroepen vanwege mogelijke schimmelgroei.

Welke soorten kattenvoer biedt Halo aan?

Een van de grootste punten die Halo benadrukt in hun marketing is het idee van superieure verteerbaarheid. Halo’s Proof is in de Poop-campagne suggereert dat Halo-voedingsmiddelen ultraverteerbaar zijn, wat leidt tot afval dat kleiner, minder stinkend en gemakkelijker te scheppen is.

Het bedrijf zet zich in om alleen vers vlees te gebruiken in plaats van gesmolten maaltijden. Gesmolten maaltijden, legt Halo uit, zijn ongeveer 30% minder verteerbaar dan vers vlees en hoger in asgehalte. Hoewel niet alle Halo-recepten graanvrij zijn, zijn ze gemaakt zonder maïs, tarwe, tarwegluten en rijst. Halo-voedingsmiddelen worden gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

De Halo kattenvoer line-up omvat zowel nat als droogvoer. Het is onderverdeeld in levensfasen en voedingsbehoeften. Het bedrijf maakt recepten voor kittens, volwassenen en senioren. Ze hebben speciale formules voor binnenkatten, spijsverteringsgevoeligheid, gewichtsverlies en graanvrije recepten voor mensen die graan willen vermijden.

Halo Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Deze populaire ingeblikte recipe heeft een consistentie ergens tussen paté en stoofpot. Het is een op vlees gebaseerd voedsel met kip, kippenbouillon en kippenlever als de eerste drie ingrediënten. Kip is een voedende bron van eiwitten en kippenlever is rijk aan voedingsstoffen. Naast kip bevat het voedsel kalkoen als secundaire eiwitbron.

Het recept bevat een verscheidenheid aan groenten, waaronder wortels, sperziebonen, erwten, selderij en een vleugje zoete aardappel. Deze ingrediënten zouden thuis lijken in een menselijke kom kipstoofpot, maar ze zijn niet geschikt voor een obligate carnivoor zoals je kat. Niettemin zegt Halo dat deze groenten antioxidanten, vezels en vitamines bevatten.

Het is verdikt met guargom en xanthaangom, die beide niet geschikt zijn voor soorten, maar over het algemeen als veilig voor katten worden beschouwd.

De ingrediëntenlijst eindigt met een reeks vitamines, mineralen, aminozuren en sporen van extra fruit- en groente-ingrediënten.

Deze omvatten een kleine hoeveelheid pompoen- en lijnzaadolie. Hoewel lijnzaadolie een bron van omega-3-vetzuren is, zijn deze vetzuren niet biologisch beschikbaar voor katten. Gedroogde kelp en zalmolie verschijnen onderaan de ingrediëntenlijst.

Knoflookpoeder is het voorlaatste ingrediënt. Slechts 1 gram (ongeveer een vijfde van een teentje) knoflook per kilogram lichaamsgewicht van een kat kan leiden tot klinisch significante schade aan rode bloedcellen. Eén kruidnagel kan een kat van 11 pond vergiftigen.

Halo houdt vol dat het ingrediënt in een veilige traceerhoeveelheid aanwezig is, maar sommige consumenten maken zich zorgen. In 2015 steunden 235 mensen een petitie om knoflook uit Halo-dierenvoer te verwijderen, maar er werden geen wijzigingen aangebracht.

Het eten is verpakt in BPA-vrije blikjes.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd natvoer met een hoog eiwit-, matig vet- en laag koolhydraatgehalte.

Elk blikje van 5,5 oz heeft 132 calorieën of 24 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Wortelen, Kalkoen, Sperziebonen, Erwten, Selderij, Dicalciumfosfaat, Guargom, Calciumcitraat, Kaliumchloride, Zoete aardappelen, Xanthaangom, Pompoen, Lijnzaadolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Calciumcarbonaat, Mineralen (ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuurchelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiamine mononitraat, niacine supplement, D-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur), gedroogde kelp, taurine, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), magnesiumsulfaat, knoflookpoeder, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 84%

As: 2.4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.25%

Vet: 37.5%

Vezel: 9.38%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.18%

Vet: 61.82%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Wortelen, Sperziebonen, Erwten, Selderij, Knoflookpoeder

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrijwel vrij van plantaardige eiwitten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Gemaakt met genoemd vlees in plaats van bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat meerdere plantaardige ingrediënten
 • Bevat knoflookpoeder, dat katten kan schaden

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit toonaangevende Halo-recept wordt op de markt gebracht als kattenvoer voor een gezond gewicht. Het verlaagde caloriegehalte, relatief veel vezels en toegevoegde L-carnitine kunnen helpen bij het bevorderen van een gezond gewicht en het verminderen van haarballen.

Halo merkt op dat dit recept een lager eiwitgehalte heeft dan hun andere formules, vermoedelijk om tegemoet te komen aan de lagere energiebehoeften van een binnenkat. Omdat binnenkatten en buitenkatten beide een hoge eiwitbehoefte hebben, is het eiwitgehalte van ongeveer 37% droge stof van het voedsel niet ideaal.

Kip is het eerste ingrediënt in dit voedsel, gevolgd door kippenlever. Beide zijn goed verteerbare en voedende bronnen van dierlijke eiwitten. Het derde ingrediënt is gedroogd eiproduct, dat een biologisch beschikbare eiwitbron is.

Deze dierlijke ingrediënten worden gevolgd door gedroogde erwten, gedroogde chickpeas, soja-eiwitconcentraat en gedroogde aardappelen. Deze ingrediënten dragen aanzienlijk bij aan het koolhydraatgehalte van het voedsel en verhogen het eiwitgehalte.

Later op de ingrediëntenlijst wordt aardappeleiwit toegevoegd als een andere geconcentreerde bron van plantaardig eiwit. Het additief “natuurlijke smaak” is opgenomen om de smakelijkheid van het voedsel te vergroten. Dit additief wordt meestal gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel.

Het voedsel bevat zowel kippenvet als zalmolie als vetbronnen. Omdat ze dierlijk zijn, bieden deze ingrediënten zeer biologisch beschikbare vetzuren.

De ingrediëntenlijst eindigt met een reeks vitamines, mineralen en aminozuren, afgewisseld met aanvullende ingrediënten zoals prebiotica, probiotica en sporen van bessen, wortels en zoete aardappelen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte uit een combinatie van plantaardige en dierlijke bronnen, een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 397 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Gedroogd eiproduct, Gedroogde erwten, Gedroogde Kikkererwten, Soja-eiwitconcentraat, Gedroogde aardappelen, Natuurlijk Aroma, Lijnzaad, Erwtenvezel, Aardappeleiwit, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Zalmolie, Calciumsulfaat, Dicalciumfosfaat, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, Gedroogde Bosbessen, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Wortelen, Gedroogde Zoete Aardappelen, Zout, Inuline, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, Thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, biotine), kaliumchloride, mineralen (zinkproteïne, ijzereiwit, kopereiwit, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat), taurine, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), L-ascorbyl-2-polyfosfaat, L-carnitine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 14.44%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 36.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.31%

Vet: 32.86%

Koolhydraten: 33.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde erwten, gedroogde kikkererwten, soja-eiwitconcentraat, gedroogde aardappelen, aardappeleiwit

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Bevat benoemd vlees in plaats van vaag gelabelde maaltijden en bijproducten
 • Vertrouwt op dierlijke vetten
 • Bevat een combinatie van spier- en orgaanvlees
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte

Koop op Chewy Koop op Amazon

Witvis en zalm lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit op vis gebaseerde droogvoer wordt op de markt gebracht voor katten met een gevoelige spijsvertering. Volgens Halo bevat het recept nieuwe eiwitten en geraffineerde granen die gemakkelijk zijn voor gevoelige spijsverteringssystemen.

Op het tweede gezicht is het duidelijk dat de primaire eiwitbronnen van het voedsel niet bepaald nieuw zijn.

Witvis is het eerste ingrediënt en verwijst naar een groep vissoorten, waaronder kabeljauw, wijting, schelvis, koolvis en andere vissen die vaak worden gebruikt in kattenvoer. Het tweede ingrediënt is zalm, dat ook veel voorkomt in kattenvoer. Gedroogd eiproduct is het derde ingrediënt en hoewel het een biologisch beschikbare bron van eiwitten is, zijn eieren een van de meest voorkomende allergenen voor kattenvoer.

Nogmaals, dit voedsel kan gemakkelijk zijn voor de spijsvertering van katten, maar het zit niet vol met nieuwe eiwitten en is geen goede keuze voor katten met voedselallergieën.

Dierlijke ingrediënten worden gevolgd door havermout, gedroogde erwten, soja-eiwitconcentraat, geparelde gerst en aardappeleiwit. Deze ingrediënten verhogen het koolhydraat- en eiwitgehalte van het voedsel, maar hun voedingswaarde is twijfelachtig.

Kippenvet is de primaire vetbron van het voedsel. Het voedsel bevat “natuurlijke smaak”, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel. Samen met de standaardvariëteit van synthetische vitamines, mineralen en aminozuren, bevat het voedsel sporenhoeveelheden gedroogde bosbessen, gedroogde veenbessen, gedroogde wortels en gedroogde zoete aardappelen. Het wordt aangevuld met prebiotica en probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering.

Over het algemeen is dit een op vis gebaseerd voedsel met matig eiwit uit een combinatieen van plantaardige en dierlijke bronnen, laag vetgehalte en hoog koolhydraatgehalte.

Elk kopje van het voedsel bevat 414 calorieën.

Ingrediënten

Witvis, zalm, gedroogd eiproduct, havermout, gedroogde erwten, soja-eiwitconcentraat, geparelde gerst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), aardappeleiwit, natuurlijk aroma, lijnzaad, erwtenvezel, calciumsulfaat, dicalciumfosfaat, gedroogd bacilluscosulans fermentatieproduct, gedroogde bosbessen, gedroogde veenbessen, gedroogde wortelen, gedroogde zoete aardappelen, zout, inuline, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, biotine), kaliumchloride, mineralen (zinkproteïnaat, ijzerproteïnaat, kopereiwit, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat), taurine, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), L-ascorbyl-2-polyfosfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 17.78%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 32.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.89%

Vet: 38.72%

Koolhydraten: 29.4%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Havermout, gedroogde erwten, soja-eiwitconcentraat, geparelde gerst, aardappeleiwit

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip, Eieren

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van genoemd vlees in plaats van vaag geëtiketteerde maaltijden en bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Voedsel op basis van vis is niet ideaal voor katten

Wat vinden klanten van Halo Cat Food?

Mensen houden van Halo kattenvoer. Halo-recepten ontvangen uitstekende recensies op Amazon en Chewy. Het merk krijgt zelfs positieve feedback op ConsumerAffairs.

Hier zijn een paar echte klantrecensies van Halo kattenvoer op Chewy:

Positieve beoordelingen

“Onze kat, Bert, had een voorgeschreven dieet van Science Diet I / d voor dunne ontlasting, sinds we hem adopteerden. Het hielp een beetje niet veel. Hij begon meedogenloos te krabben en te baden, dus we dachten dat hij misschien allergisch was voor kip. Vond dit en schakelde in de loop van 2 weken over. Tegen het einde van de periode van 2 weken zijn zijn ontlasting stevig zoals ze zouden moeten zijn, hij is niet zo veel aan het baden of krabben als hij was, en zijn vacht is erg zacht en glanzend. Ging door en bestelde een tas van 6 pond, omdat we hier erg blij mee zijn. Lijkt ook veel meer energie te hebben, nu hij zijn eten volledig aan het verteren is.” – Benji, reviewing Halo Holistic Seafood Medley Sensitive Stomach Dry Cat Food

“Sophie is een kieskeurige kat. Ze eet alleen voedsel dat glad is. Na een jaar ben ik nog steeds aan het leren welke smaken ze lekker vindt. Ik ben blij dat ze Halo leuk vindt, wat ik beschouw als een voedzaam voedsel van hoge kwaliteit. Ze houdt van de kipsmaak.” – SophiesMom, recensie van Halo Chicken Recipe Grain-Free Adult Canned Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Nou, ik ben erg teleurgesteld in dit product. Het is duidelijk aan de consistentie dat je het recept hebt veranderd. Dit komt niet eens in de buurt van een paté, het is de meest walgelijke puinhoop en mijn katten zullen het niet eens aanraken. Dit is geen paté en ik heb mijn geld verspild. Het is heel moeilijk om iets te vinden dat katten leuk vinden en als je ermee knoeit, maak je het katteneigenaren moeilijk. Als het niet kapot is, repareer het dan niet.” – Rescuecatmom, recensie van Halo Chicken Recipe Grain-Free Adult Canned Cat Food

“Vroeger voerde ik Halo alleen aan zowel mijn katten als honden. Ze vonden het leuk en deden het er goed op. Toen veranderden ze de formule. Waarom zouden ze een perfect goed voedsel veranderen en het vervalsen met soja. Ik zou nooit soja aan een dier voeren.” – kariS, reviewing Halo Holistic Chicken &Chicken Liver Recept Graanvrij Gezond Gewicht Indoor Cat Dry Cat Food

Hoeveel kost Halo Cat-voedsel?

Halo-voedingsmiddelen zijn redelijk geprijsd. Hier is hoeveel het per dag zou kosten om een kat van 10 pond verschillende Halo-recepten te voeren.

Volgens de aanbeveling van het bedrijf van één ons voedsel per pond lichaamsgewicht, zou hun graanvrije natte voedsel ongeveer $3.20 per dag. Hun droge voedingsmiddelen zouden tussen $0.48 en $0.58 per dag.

Kortom, is Halo een goede keuze?

Halo doet sommige dingen goed. Ze onderscheiden zich bijvoorbeeld met een toewijding aan duurzame ingrediënteninkoop. Ze weigeren gesmolten maaltijden en vleesbijproducten te gebruiken. Geen van hun recepten bevat kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Maar Halo is niet perfect.

Zoals de meeste droge voedingsmiddelen, zit Halo-brokjes vol met koolhydraten en plantaardige eiwitten die niet thuishoren in een vleesetend maaltijdplan. Hun selectie natvoer is een superieure optie. Ondanks een kleurrijke hoeveelheid groenten, hebben sommige ingeblikte Halo-voedingsmiddelen minder dan 10% koolhydraatgehalte op basis van droge stof.

Over het algemeen is Halo een iets bovengemiddeld kattenvoermerk en kan het voor sommige katten een goede keuze zijn.

Waar wordt Halo Kattenvoer verkocht?

Halo kattenvoer wordt verkocht in dierenspeciaalzaken en natuurlijke supermarkten in de Verenigde Staten, Canada, China, Taiwan, Japan en Korea. In Canada wordt Halo exclusief verkocht via PetSmart.

Je kunt het online kopen via Amazon, Petco, PetSmart, Chewy, PetSense, Jet, Vitacost, Thrive Market en andere winkels die kattenvoer verkopen.

Klik hier om te winkelen voor Halo Cat Food op Chewy

Inhoudsopgave