Gourmet Mon Petit Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Gourmet Mon Petit is een merk nat kattenvoer gemaakt door Purina. Het is beschikbaar in Groot-Brittannië en landen van de Europese Unie. Lees meer over Gourmet Mon Petit in onze onbevooroordeelde recensie.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling van Gourmet Mon Petit Cat Food op wat belangrijk is

We hebben Gourmet Mon Petit kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Gourmet Mon Petit op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7.5/10

We geven Gourmet Mon Petit kattenvoer een 45 uit 60 rating (75%) of een B-cijfer.

Over Gourmet Mon Petit

Gourmet Mon Petit Cat Food wordt gemaakt door Nestle-Purina in het Verenigd Koninkrijk. Mon Petit is slechts een van de Gourmet-productlijnen, hoewel het misschien wel de meest populaire is. Andere natte lijnen zijn Gold, Perle, Revelations, Solitaire en Nature’s Creations.

Gourmet biedt een volledige geld-terug-garantie op al hun voedingsmiddelen.

Nestle-Purina Petcare (of simpelweg Purina) is de op een na grootste wereldwijde producent van dierenvoeding ter wereld.

De wereldhub van Purina Petcare bevindt zich in Missouri in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft zwaar geïnvesteerd in voedingsonderzoek en -ontwikkeling met hun eigen gecertificeerde voedingsdeskundigen, dierenartsen, gedragsdeskundigen, immunologen, chemici, moleculair biologen, voedingswetenschappers, smakelijkheidsexperts en specialisten in genomica en bio-informatica. Je kunt hier meer te weten komen over het Purina Institute en hun onderzoek naar dierenvoeding.

Gourmet Mon Petit voedingsmiddelen zijn compleet en uitgebalanceerd voor volwassen katten. Ze zijn verkrijgbaar in portiezakjes van 50 gram. Volgens informatie op de verpakking moeten katten van gemiddelde grootte ongeveer 6-7 zakjes per dag consumeren, in ten minste twee afzonderlijke porties.

Volgens Purina gebruikt Gourmet Mon Petit malse stukken vlees en vis van hoge kwaliteit in een smakelijke saus. Vitaminen worden toegevoegd om uw kat gezond en sterk te houden. (“Hoge kwaliteit” is altijd subjectief.)

Sourcing en productie

Nestle-Purina heeft meerdere fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. We weten niet welke faciliteit Gourmet Mon Petit maakt, maar Purina maakt wel hun eigen voedsel.

We vonden een nuttige pagina op de Purina UK-website die veel vragen beantwoordt over ingrediënten, duurzaamheid en hoe het voedsel wordt gemaakt.

Purina heeft een goede staat van dienst op het gebied van kwaliteitscontrole en inspecties. Het bedrijf voert maar liefst 1400 tests en controles uit op één dag, op één locatie, om de veiligheid van hun voedsel te garanderen.

Is Gourmet Mon Petit Cat Food teruggeroepen?

We vonden geen terugroepacties voor Gourmet Mon Petit kattenvoer op de Food.gov.uk website of online. Voor Europa in het algemeen kwamen er geen verwijzingen naar terugroepacties naar voren. We kunnen niet met absolute zekerheid zeggen dat Gourmet Mon Petit nooit een terugroepactie van welke aard dan ook heeft gehad, maar we hebben er geen records van gevonden.

Purina, de fabrikant van Gourmet Mon Petit in het Verenigd Koninkrijk, heeft af en toe een terugroepactie gehad in de Verenigde Staten. Gezien het enorme volume aan dierenvoeding dat het bedrijf maakt in meer dan 20 productiefaciliteiten over de hele wereld, worden ze over het algemeen beschouwd als een gerenommeerde fabrikant.

Purina heeft wel tegenstanders. Het is een groot bedrijf. Het produceert geen boetiekvoedsel. Het koopt ingrediënten in bulk. De recepten zijn gebaseerd op voedingswetenschap in plaats van wat er goed uit zou zien op je eigen bord.

Het bedrijf voldoet echter aan de normen van de World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). Veel kleine, onafhankelijke bedrijven met geweldige marketing zijn niet in staat om aan deze richtlijnen te voldoen, zelfs als ze prachtige ingrediënten hebben.

Wat voor soort eten biedt Gourmet Mon Petit?

Volgens de informatie die we hebben gevonden, zijn er ongeveer 50 verschillende gourmet kattenvoer. Slechts ongeveer 5 van hen zijn gelabeld Gourmet Mon Petit. De andere variëteiten van Gourmet behoren tot de Gold, Perle, Revelations, Solitaire en Nature’s Creations lijnen.

Gourmet Mon Petit biedt momenteel de volgende producten aan:

Elk pakket bevat twee zakjes van elk recept. Gourmet Mon Pet natvoer is geformuleerd voor volwassen katten van 1 tot 7 jaar.

Gourmet Mon Petit Cat Food Beoordeling

#1 Gourmet Mon Petit Fish Variëteit (Kabeljauw Sardine en Zalm) Nat Kattenvoer

Koop op Amazon

Zoals we eerder vermeldden, is “hoge kwaliteit” een subjectieve term. Purina stelt dat hun Gourmet Mon Petit recepten gebruik maken van hoogwaardige ingrediënten. Etikettering in de Verenigde Staten vereist iets meer informatie over ingrediënten dan in het VK. In het geval van deze recepten geeft Gourmet Mon Petit echter wel wat informatie.

Gourmet Mon Petit Fish Variety (Kabeljauw Sardine en Zalm) Nat Kattenvoer bestaat uit 4 procent kabeljauw, 4 procent sardines en 4 procent zalm. Die percentages worden gemengd met vis en visderivaten. Het voedsel bevat ook vlees en dierlijke bijproducten die onbekend zijn.

Het voedsel bevat plantaardige eiwitextracten. Plantaardige eiwitextracten zijn per definitie alle producten van plantaardige oorsprong waarin de eiwitten zijn geconcentreerd door een adequaat proces om ten minste 50% ruw eiwit te bevatten, in verband met de droge stof, en die kunnen worden geherstructureerd of getextureerd.

In werkelijkheid kunnen ze erwteneiwit of eiwit uit soja, maïs of andere planten bevatten. Plantaardige eiwitten kunnen het eiwitpercentage van het voedsel verhogen, maar ze zijn over het algemeen niet iets dat uw kat zou kiezen om te eten, als hij zou kunnen kiezen.

Dit voedsel bevat geen toegevoegde kleuren, kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen.

Gourmet Mon Petit benadrukt dat deze porties van 50 gram een voordeel zouden moeten zijn voor het geval uw kat slechts een kleine hoeveelheid tegelijk eet. Ze adviseren echter dat u waarschijnlijk een gemiddelde kat (ongeveer 4 kg in gewicht) 6-7 zakjes per dag moet voeren.

Deze formule is een complete en uitgebalanceerde volwassen onderhoudsformule voor katten van 1 tot 7 jaar.

Op basis van het gehalte aan vlees- en viseiwitten ziet Gourmet Mon Petit Fish Variety (Kabeljauwsardine en Zalm) Nat Kattenvoer eruit alsof het bovengemiddeld is voor nat kattenvoer. Op basis van de beschrijving van de vlees- en visingrediënten lijken ze ook niet uitgedroogd te zijn. De ingrediënten vermelden niet de granen die we hebben gezien in sommige andere, mogelijk mindere kwaliteit, nat voedsel.

Caloriegehalte (ME berekend): 56,5 kCal per 50g

Ingrediënten

Samenstelling: Kabeljauw: Vlees en dierlijke bijproducten, Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten (waarvan kabeljauw 4%), Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Sardine: Vlees en dierlijke bijproducten, Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten (waarvan sardine 4%), Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Zalm: Vlees en dierlijke bijproducten, Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten (waarvan zalm 4%), Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Analytische bestanddelen: Vochtgehalte: 81.5%, Eiwitten: 12.0%, Vetgehalte: 2.8%, Ruwe as: 1.6%, Ruwe celstof: 0.05%

Additieven (per kg): IE/kg: Vit. A: 640; Vit. D3: 98. mg/kg: Ferrosulfaatmonohydraat: 22,5; Watervrij calciumjodaat: 0,28; Kopersulfaat pentahydraat: 2,5; Manganoussulfaatmonohydraat: 4.4; Zinksulfaatmonohydraat: 37.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 2.8%

Ruwe celstof: 0.05%

Vocht: 81.5%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 64.86%

Vet: 15.14%

Vezel: 0.27%

Koolhydraten: 11.08%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 57.55%

Vet: 32.61%

Koolhydraten: 9.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kabeljauw, sardines, zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Plantaardige eiwitextracten, suikers

Veel voorkomende allergenen: Vis kan een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Bevat minimaal 4 procent kabeljauw, 4 procent sardines, 4 procent zalm
 • Lijkt geen granen te bevatten
 • Purina heeft gekwalificeerde veterinaire voedingsdeskundigen om hun voedsel te formuleren; het bedrijf voert meer dan 1000 ingrediënten- en productiekwaliteitscontroles per dag uit in hun fabrieken
 • Geen toegevoegde kleuren, kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen

Tegens

 • Bevat “verschillende suikers”
 • Informatie about ingrediënt sourcing ontbreekt

#2 Gourmet Mon Petit vlezige variëteit (eend, kip en kalkoen) nat kattenvoer

Koop op Amazon

Ooit hadden mensen alleen de keuze om een blik nat kattenvoer of een zak droogvoer te kopen. Kattenliefhebbers hebben tegenwoordig andere opties. Gourmet Mon Petit wordt bijvoorbeeld verkocht in dozen met 6 zakjes van 50 gram.

Dit is genoeg om een volwassen kat van gemiddelde grootte (met een gewicht van ongeveer 4 kg) twee maaltijden voor één dag te geven. Met de kleine zakjes kunt u elke maaltijd vers houden en uw kat alleen zoveel voedsel geven als hij zal eten, zodat het minder verspillend is.

Gourmet Mon Petit Meaty Variety (Eend, Kip en Kalkoen) Wet Cat Food bevat zakjes die 4 procent eend, 4 procent kip en 4 procent kalkoen bevatten. Het vlees en dierlijke bijproducten in de voedingsmiddelen zijn niet bekend.

Zoals vermeld in de vorige review, gebruikt Gourmet Mon Petit plantaardige eiwitextracten die niet zijn geïdentificeerd. Deze eiwitextracten zijn vaak items zoals soja of erwten die het eiwitpercentage kunnen verhogen, hoewel ze misschien niet ideaal zijn voor katten.

Dit recept bevat geen toegevoegde kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen.

Gourmet Mon Petit Meaty Variety (Eend, Kip en Kalkoen) Nat Kattenvoer is 100 procent compleet en uitgebalanceerd voor volwassen katten van 1 tot 7 jaar.

Omdat dit voedsel een aantal genoemde vleesingrediënten gebruikt en het niet de granen gebruikt die in sommige andere natte kattenvoer worden aangetroffen, denken we dat het bovengemiddeld is. Is het het beste kattenvoer gemaakt in het Verenigd Koninkrijk? Waarschijnlijk niet. Maar het blijkt een goed kattenvoer te zijn.

Caloriegehalte (ME berekend): 56,5 kCal per 50g

Ingrediënten

Compositie: Eend: Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan eend 4%), Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten, Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Kip: Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan kip 4%), Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten, Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Turkije: Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan kalkoen 4%), Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten, Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Analytische bestanddelen: Vochtgehalte: 81.5%, Eiwitten: 12.0%, Vetgehalte: 2.8%, Ruwe as: 1.6%, Ruwe celstof: 0.05%

Additieven (per kg): IE/kg: Vit. A: 640; Vit. D3: 98. mg/kg: Ferrosulfaatmonohydraat: 22,5; Watervrij calciumjodaat: 0,28; Kopersulfaat pentahydraat: 2,5; Manganoussulfaatmonohydraat: 4.4; Zinksulfaatmonohydraat: 37.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 2.8%

Ruwe celstof: 0.05%

Vocht: 81.5%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 64.86%

Vet: 15.14%

Vezel: 0.27%

Koolhydraten: 11.08%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 57.55%

Vet: 32.61%

Koolhydraten: 9.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, kip, kalkoen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Plantaardige eiwitextracten, diverse suikers

Veel voorkomende allergenen: Kip is een veel voorkomend allergeen voor sommige katten

Pros

 • Recepten bevatten 4 procent kip, 4 procent eend en 4 procent kalkoen
 • Lijkt geen granen te bevatten
 • Purina heeft goede productie- en kwaliteitscontroles

Tegens

 • Plantaardige eiwitextracten kunnen twijfelachtig zijn
 • Bevat toegevoegde suikers

#3 Gourmet Mon Petit vlezige variëteit (wild, lever en rundvlees) nat kattenvoer

Koop op Amazon

Katten hebben hun eigen voedselvoorkeuren, zoals wij allemaal. Voor katten die van hartige smaken houden, wordt Gourmet Mon Petit Meaty Variety (Game, Liver and Beef) Wet Cat Food geleverd in een hartige saus. Alle Gourmet Mon Petit recepten bevatten smakelijke sauzen.

De recepten in deze vlezige variëteit omvatten 4 procent wild, 4 procent lever en 4 procent rundvlees. Veel katten zouden van deze smaken moeten houden.

Alle drie de smaken bevatten ook plantaardige eiwitextracten die kunnen verwijzen naar soja of andere peulvruchten, zoals hierboven besproken.

Bovendien bevatten alle drie deze recepten vis en visderivaten. Hoewel dit niet zo precies is als we zouden willen, betekent het niet altijd iets slechts. Het kan verwijzen naar een ingrediënt zoals visolie of visbouillon. Sterker nog, zolang er geen ha zijnrmful kunstmatige conserveermiddelen gekoppeld aan vis in een huisdiervoeding, het is meestal goed om visingrediënten te zien.

Dit voer is 100 procent compleet en uitgebalanceerd voor volwassen katten van 1 tot 7 jaar.

Over het algemeen zien de ingrediënten voor Gourmet Mon Petit Meaty Variety (Game, Liver and Beef) Wet Cat Food er net zo goed of beter uit dan voor andere Gourmet Mon Petit-voedingsmiddelen.

Caloriegehalte (ME berekend): 56,5 kCal per 50g

Ingrediënten

Compositie: Spel: Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan wild 4%), Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten, Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Lever: Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan lever 4%), Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten, Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Rundvlees: Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan rundvlees 4%), Plantaardige eiwitextracten, Vis en visderivaten, Mineralen, Diverse suikers, Gisten

Analytische bestanddelen: Vochtgehalte: 81.5%, Eiwitten: 12.0%, Vetgehalte: 2.8%, Ruwe as: 1.6%, Ruwe celstof: 0.05%

Additieven (per kg): IE/kg: Vit A: 13 500; Vit D3: 1 100. mg/kg: Ferrosulfaatmonohydraat: 156; Watervrij calciumjodaat: 2,5; Kopersulfaat pentahydraat: 37; Mangaansulfaatmonohydraat: 16; Zinksulfaatmonohydraat: 197; Natriumseleniet: 0,25; Taurine: 940.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 2.8%

Ruwe celstof: 0.05%

Vocht: 81.5%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 64.86%

Vet: 15.14%

Vezel: 0.27%

Koolhydraten: 11.08%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 57.55%

Vet: 32.61%

Koolhydraten: 9.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Wild, lever, rundvlees

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Plantaardige eiwitextracten, diverse suikers

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees kan een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Bevat 4 procent wild, 4 procent lever, 4 procent rundvlees
 • Vis en visderivaten kunnen gunstig zijn
 • Lijkt geen granen te bevatten

Tegens

 • Plantaardige eiwitextracten zijn twijfelachtig
 • Bevat verschillende suikers

Wat vinden klanten van Gourmet Mon Petit Cat Food?

De meeste beoordelingen die we vonden voor Gourmet Mon Petit kattenvoer waren zeer positief. Dit omvatte beoordelingen op verschillende websites.

Positieve beoordelingen

Klein, maar goed

De zakjes zijn 50g dus kleiner dan je gemiddelde ECHTER de prijs weerspiegelt de grootte, dus je’re still getting waar voor je geld. Kleinere zakjes zijn goed voor katten die een beetje eten – door Lellie Gourmet Mon Petit op 09 april 2022

Goed eten in kleine porties

Dit lijkt me lekker eten, ik ben altijd op mijn hoede voor eten dat niet het ware percentage dierlijke producten erin vermeldt, maar er zitten brokken in met de jus en mijn Bengaal is er dol op, maar wil altijd meer! Ik heb dit gekocht wetende dat het hele kleine porties zijn, dus daar ga ik geen sterren voor weghalen. Ik heb het wel gekocht op een heel goed aanbod, ik zou het echter niet kopen zonder die aanbieding, omdat de zakjes gewoon te klein zijn voor mijn hongerige kat (laat dat je afschrikken als je kat een kleine eetlust heeft!) – door Phil reviewing Gourmet Mon Petit op 19 februari 2021

Kwaliteitsvoedsel

Van de marktleiders tot de duurste merken, dit is het enige voedsel waar mijn kat haar neus niet voor ophaalt of gewoon oppakt, d.w.z. de jus opzuigt en de brokken laat staan. Ze eet elke smaak met plezier en er is nooit afval. – door Lorraine reviewing Gourmet Mon Petit Adult Cat Duo Menu Wet Cat Food op 15 december 2017

Negatieve beoordelingen

Doe geen moeite! Zonde van het geld!

Een doos gekocht als extra ’traktatie’ voor mijn kat, maar wou dat ik er geen last van had gehad! Hoewel ik wist dat de zakjes klein zouden zijn (zoals ik al zei, gekocht als een extra traktatie en NIET als vervanging voor een maaltijd), was ik geschokt over hoe weinig voedsel er in elk zakje zat! Klein zakje MINDER dan half gevuld!? Wanneer ze worden gewogen, bevatten ze GEEN 50 g voedsel. 😡 Teruggaan naar zijn normale traktaties en hebben kattenvrienden verteld om hier GEEN moeite mee te doen. – door Kenco’s mama reviewing Gourmet Mon Petit op 13 april 2021

Afschuwelijke verpakkingen

Mijn katten really hou van dit kattenvoer dus ik moet het blijven kopen. De verpakking is afschuwelijk, het moet worden gescheurd om de zakjes te openen en ze scheuren niet schoon of gelijkmatig waardoor een vervelende flap over de achterkant van je hand wordt gesmeerd terwijl je het voedsel eruit probeert te schrapen! Heel vervelend! – door Kenco’s mama die Gourmet Mon Petit beoordeelt op 09 mei 2017

Hoeveel kost Gourmet Mon Petit Cat Food?

Gourmet Mon Petit kattenvoer is bescheiden geprijsd. De gemengde variëteitspakketten bevatten 6 zakjes van 50 gram met twee van elk soort recept.

Prijzen voor de 6-pack dozen beginnen rond de £ 1,60 en gaan omhoog, afhankelijk van waar je ze koopt.

Je kunt ook een aantal Gourmet Mon Petit kattenvoerrecepten kopen in grotere dozen.

Kortom, is Gourmet Mon Petit Cat Food een goede keuze?

Ja, wij denken dat Gourmet Mon Petit Cat Food een goede keuze is. Zoals eerder vermeld, voert Purina elke dag meer dan 1000 veiligheidscontroles en kwaliteitscontrolemaatregelen uit in hun faciliteiten. Ze hebben gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen (in tegenstelling tot veel bedrijven in dierenvoeding) om hun voedsel te formuleren. Soms zien de ingrediënten op de etiketten van hun voedsel er misschien niet aantrekkelijk uit, maar het is een goede gok dat het voedsel wetenschappelijk voedzaam zal zijn.

Gourmet Mon Petit foods hebben vleesingrediënten genoemd. Bovendien lijken ze geen granen te hebben. Dit beoordeelt ze als bovengemiddeld.

De zakjes zijn erg klein, dus je moet je kat 5-7 per dag voeren als je dit voer voert. De kosten van het voer zijn echter niet te hoog, dus het is mogelijk om Gourmet Mon Petit te voeren of het onderdeel te maken van de voedselrotatie van uw kat.

Hoe bestel je Gourmet Mon Petit Cat Food?

Gourmet Mon Petit Cat Food is verkrijgbaar bij vele retailers zoals Ocado, Pets At Home, Sainsburys, Tesco en Vetshop. Je kunt het ook online doen via Purina in het VERENIGD KONINKRIJK.