Fromm Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Fromm onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

De We’re All About Cats-beoordeling van Fromm over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 6.8/10

In totaal geven we Fromm kattenvoer een 41 uit 60 rating of een B-cijfer.

Lees verder om meer te weten te komen over Fromm en hoe we tot deze conclusies zijn gekomen.

Over Fromm

Fromm is een familiebedrijf van de vijfde generatie.

Sinds de dag in 1904 dat de vier gebroeders Fromm op de veranda van hun familie gingen zitten en besloten een bedrijf te starten, heeft Fromm een “traditie van stille innovatie” gecultiveerd. Het bedrijf ontwikkelde het eerste hondenziektevaccin in de jaren 1930, pionierde met het gebruik van gemengde tocoferolen als natuurlijke conserveermiddelen en vond het eerste “volledig korrelige” hondenvoer uit.

Het bedrijf Fromm opende zijn eerste fabriek voor de productie van dierenvoeding in 1925 en verkocht de eerste zak Fromm-hondenvoer in 1949.

Inkoop en productie

Fromm produceert al hun eigen voedingsmiddelen. Ze bezitten drie productiefaciliteiten, allemaal in de thuisstaat Wisconsin van het bedrijf.

Een daarvan is in Mequon, Wisconsin, waar het bedrijf in 1925 voor het eerst de productie van dierenvoeding betrad. Sindsdien hebben ze twee extra faciliteiten toegevoegd. Ze exploiteren een fabriek voor de productie van droog voedsel in Columbus, Wisconsin en een conservenfabriek in Eden, Wisconsin.

Al hun faciliteiten implementeren HACCP-programma’s (Hazard Analysis &Critical Control Points) om kwaliteitscontrole te garanderen. Deze fabrieken worden regelmatig geïnspecteerd door de FDA, USDA en APHIS (Animal and Plant Health Inspection Service).

Het bedrijf eist dat alle leveranciers voldoen aan de vereisten die zijn uiteengezet in het Approved Supplier Program van Fromm, dat tot doel heeft ervoor te zorgen dat leveranciers alle ingrediënten testen voordat ze bij de faciliteiten van Fromm aankomen.

Geschiedenis herinneren

Na meer dan 90 jaar in de industrie kondigde Fromm in 2016 zijn eerste terugroepactie aan. De terugroepactie was te wijten aan verhoogde niveaus van vitamine D in verschillende variëteiten van ingeblikt hondenvoer.

In oktober 2021 heeft Fromm nog een vrijwillige terugroepactie uitgegeven die betrekking heeft op ongeveer 5.500 gevallen van Fromm Shredded Entrée ingeblikt hondenvoer vanwege mogelijk hoge niveaus van vitamine D.

Geen van Fromm’s recepten voor kattenvoer is ooit teruggeroepen.

Iets anders dat het vermelden waard is over Fromm is dat de FDA in juni 2019 het merk identificeerde als een van de 16 die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met hartaandoeningen bij honden en katten. De FDA begon een onderzoek na meldingen van een mogelijk verband tussen bepaalde soorten voedsel voor huisdieren en gedilateerde cardiomyopathie (DCM).

Het onderzoek is nog steeds aan de gang en de FDA noemt het een “complexe wetenschappelijke kwestie waarbij meerdere factoren betrokken kunnen zijn.” Ze moeten nog tot een besluit komen, maar tot nu toe is er geen huisdiervoeding teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Fromm aan?

Fromm maakt twee lijnen kattenvoer. Deze omvatten zowel natte als droge formules. Al hun recepten zijn vrij van kunstmatige ingrediënten en bevatten vlees met de naam – nooit bijproducten.

Viersterren

De viersterrenlijn van Fromm omvat zowel droge als ingeblikte voedingsmiddelen die “gastronomisch en gevarieerd” zijn. Elk product in de lijn is ontworpen om andere voedingsmiddelen in de Viersterrenlijn aan te vullen en een gevarieerd rotatiedieet te bevorderen.

Net als een wijnarrangementgids biedt de Fromm-website koppelingssuggesties voor voedingsmiddelen in hun viersterrenlijn. Bijvoorbeeld, de Beef Liváttini Veg droogvoer, volgens Fromm, combineert goed met hun Kip, Eend, & Zalm Paté.

Goud

Voedingsmiddelen in de Gold-lijn worden in kleine batches bereid met verse ingrediënten die dagelijks worden geleverd. Er zijn slechts drie kattenvoer in de Gold-lijn en ze zijn allemaal droog. Het bedrijf biedt Kitten Gold, Adult Gold en Mature Gold, die katten van alle levensfasen vertegenwoordigen.

Als u problemen ondervindt bij het kiezen van het juiste Fromm kattenvoer voor uw kat, misschien wilt u de productselectietool op de Fromm-website gebruiken.

Fromm Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Fromm FourStar Kattenvoer Gamebird (5 lb)

Bekijk op Amazon

Onlangs geherformuleerd, dit Game Bird-recept bevatte ooit eend als de primaire bron van eiwitten, maar lijkt nu voornamelijk op kalkoen en kip gebaseerd te zijn.

Dit droogvoer zit vol met meerdere dierlijke eiwitbronnen, waaronder verse kalkoen en kip, kuikenmeel, eendenmeel en gedroogd ei, samen met kleinere hoeveelheden kalkoenlever, gans, eend, fazant en kwartel.

Het is graanvrij voedsel, maar het is niet laag in koolhydraten of plantaardige ingrediënten. Erwten zijn het vijfde ingrediënt, gevolgd door kikkererwten zanderwteneiwit. Het derde ingrediënt is erwteneiwit, dat een minder biologisch beschikbare eiwitbron is dan vleesbronnen. Het recept bevat ook aardappelen, zoete aardappelen, lijnzaad en sporen van fruit en groenten.

Het voedsel heeft een matig koolhydraatgehalte, matig vet en veel koolhydraten. Het geschatte koolhydraatgehalte is ongeveer 25% (zoals gevoed).

Er zitten 420 calorieën in elk kopje van dit voedsel.

Ingrediënten

Kalkoen, Kalkoenbouillon, Kip, Kippenmeel, Erwten, Kikkererwten, Erwteneiwit, Eendenmeel, Gedroogd eiproduct, Aardappelen, Gedroogde Tomatenpoep, Kalkoenlever, Kippenvet, Gans, Zalmolie, Zoete aardappelen, Eend, Lijnzaad, Fazant, Kwartel, Wortelen, Natuurlijk Aroma, DL-Methionine, Pompoen, Appels, Broccoli, Zout, Kaliumchloride, Cichoreiwortelextract, Taurine, Vitaminen, Mineralen, Veenbessen, Yucca Schidigera-extract, Sorbinezuur (conserveermiddel), Bosbessen, Natriumseleniet, Probiotica.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 6%

Vocht: 10%

As: 7.51%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 18.89%

Vezel: 6.67%

Koolhydraten: 27.21%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.73%

Vet: 40.97%

Koolhydraten: 24.3%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Kip, Kippenmeel, Eendenmeel, Gedroogd Eiproduct, Kalkoenlever, Kippenvet, Gans, Zalmolie, Eend, Fazant, Kwartel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Kikkererwten, Erwteneiwit, Aardappelen, Zoete Aardappelen, Lijnzaad

Veel voorkomende allergenen: Kip, Ei

Pros

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke ingrediënten
 • Vrij van kunstmatige ingrediënten
 • Bevat een verscheidenheid aan dierlijke ingrediënten die niet in andere voedingsmiddelen voorkomen

Tegens

 • Rijk aan koolhydraten
 • Gebruikt erwteneiwit als een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten
 • Vrij duur

Fromm Vier Sterren Eend / Kip Ingeblikte Kattenvoer Can

Bekijk op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit ingeblikte kattenvoer.

Dit ingeblikte kattenvoer bevat een eenvoudig recept met kip, kippenlever en eend in kippenbouillon. Naast de belangrijkste dierlijke ingrediënten bevat het voedsel lijnzaad, tomatenpuree, xanthaangom en johannesbroodpitmeel. Het bevat ook een kleine hoeveelheid gedroogd eiproduct als een extra bron van eiwitten.

Hoewel het enkele plantaardige ingrediënten bevat, is het voedsel toch een relatief soortgeschikt voedsel in termen van macronutriëntendistributie. Het is rijk aan eiwitten met matig tot hoog vet en een laag koolhydraatgehalte.

Er zijn 169 calorieën in elke 5,5 oz blik of ongeveer 31 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Eend, Lijnzaad, Tomatenpuree, Zout, Kaliumchloride, Mineralen, Xanthaangom, Gedroogd EiProduct, Johannesbroodpitmeel, Taurine, Vitaminen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 2.42%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 4.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.61%

Vet: 60.54%

Koolhydraten: 3.85%

Ingrediënten die we leuk vonden:Chicken, Kippenlever, Eend

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaad, Zout

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Vrijwel geen eiwit uit planten

Tegens

 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Enigszins duur

Bekijk op PetFlow

Uitgebeende kip en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Zoals alle Fromm Gold-voedingsmiddelen wordt deze formule op de markt gebracht als een levensfasespecifieke formule. Volgens de Fromm-website is het gemaakt voor ‘normaal actieve volwassen katten’. Het is gemaakt met kippenmeel en zalmmeel als geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten, maar bevat ook verse kip en eend, evenals gedroogd ei.

Deze vleesingrediënten gaan vergezeld van een verscheidenheid aan koolhydraatrijke plantaardige ingrediënten, waaronder geparelde gerst, witte rijst en aardappelen, die geen van allen bijzonder voedzaam zijn voor katten. Je vindt ook kaas op de lijst, wat een ongebruikelijke verschijning is in kattenvoer.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel matige eiwitten, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte. Er zitten 395 calorieën in elk kopje Fromm Adult Gold droog kattenvoer.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Geparelde gerst, Witte rijst, Zalmmeel, Kippenvet, Gedroogde Tomatenpoep, Gedroogd Eiproduct, Aardappelen, Eend, Zalmolie, Kaas, Lijnzaad, Brouwers Gedroogde Gist, Kippenlever, Alfalfameel, DL-Methionine, Kaliumchloride, Vitaminen, Kippenkraakbeen, Cichoreiwortelextract, Zout, Mononatriumfosfaat, Mineralen, Sorbinezuur (Conserveermiddel), Yucca Schidigera Extract, Natriumseleniet, Taurine, Probiotica.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 10%

As: 6.18%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 20%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 32.58%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.47%

Vet: 41.62%

Koolhydraten: 27.91%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenmeel, Zalmmeel, Kippenvet, Eend, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geparelde gerst, witte rijst, kaas, brouwers gedroogde gist, alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Zuivel

Pros

 • Bevat meerdere bronnen van dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen
 • Kippenvet en zalmolie als voor de soort geschikte vetbronnen

Tegens

 • Rijk aan koolhydraten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Vrij duur

Wat vinden klanten van Fromm Cat Food?

Fromm ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies op productvermeldingen en in online discussies. Sommigen merken een verbetering op in het energieniveau, het uiterlijk en de algehele gezondheid van hun kat na het overschakelen naar Fromm.

Hier zijn een paar beoordelingen van echte Fromm-klanten:

Positieve beoordelingen

“Ik kocht dit voor mijn kat vanwege mijn realisatie van het voedsel van lage kwaliteit dat ik haar gaf. Ze ging er na 2 snuffels meteen mee aan de slag. Tot nu toe heb ik een boost gezien in haar energie, vriendelijkheid en algehele humeur. Haar komgewoontes zijn regelmatiger en haar vacht is zachter en glanzender.”Starfish, recensie fromm gold holistic adult dry cat food

“Kreeg dit als een traktatie voor mijn kat en ze vond het geweldig. Het enige nadeel is dat ze nu niet het Science Diet-voedsel eet dat ze normaal krijgt. Dat is een kat voor jou.”H. Neumann, reviewing Fromm Four Star Chicken &Duck Canned Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Kijk, weer een ander bedrijf (Orijen was de laatste) dat geen afsluitbare ritszakken maakt voor hun droogvoerproducten. De eerste keer dat ik ooit de Gamebird-smaak heb geprobeerd en de verdomde zak zal niet verzegelen. Totaal frustrerend en onvergeeflijk. Iemand anders had dit probleem???? Ik zou adviseren om deze smaak niet te bestellen (tenminste zo niet alle Fromm-zakken droogvoer). AAAARGH.”Amazon-klant, beoordeelt Fromm Four-Star Gamebird Cat Food

“Nou, het is onmogelijk om het nu te zeggen, maar ik kwam er net achter dat mijn kat diabetes kreeg tijdens het eten van voornamelijk dit voedsel. Af en toe gaf ik haar wat ingeblikt voedsel, maar dit was waarschijnlijk ongeveer 90% van haar dieet. Ze leek echt van de smaak te houden en gaf er de voorkeur aan boven andere Voedingsmiddelen.

De ingrediëntenlijst klonk goed, maar nu ik meer onderzoek heb gedaan, lijkt het erop dat dit veel te veel koolhydraatrijke ingrediënten bevat. In feite is de samenstelling bijna 29% koolhydraten!!! Aardappelen, zoete aardappelen, meel, wortelen – allemaal veel koolhydraten. Katten worden verondersteld een zeer koolhydraatarm dieet te hebben. Ik voel me slecht omdat ik de wiskunde niet heb gedaan en haar dit zo lang heb gevoed. Hopelijk kunnen we haar met een dieetverandering weer in remissie krijgen.”El Outsider, recensie van Fromm Four-Star Gamebird Dry Cat Food

Hoeveel kost Fromm Kattenvoer?

Fromm kattenvoerproducten behoren tot de duurste op de markt. Hun ingeblikt voedsel kost ongeveer $ 3 per dag en hun droge voedsel kost naar schatting $ 1,80 tot $ 2,46 per dag.

Kortom, is Fromm een goede keuze?

Veiligheid, klantenservice en ingrediëntkwaliteit zijn de sterke punten van Fromm. Na meer dan 90 jaar in de branche is Fromm slechts één keer teruggeroepen en ontvangt het vrijwel geen klachten over het ziek maken van katten of honden. Dat is uitzonderlijk.

Vanuit voedingsoogpunt is Fromm droog kattenvoer echter niet het beste in de branche. Zoals de meeste droge voedingsmiddelen, zit Fromm brokjes boordevol plantaardige ingrediënten en heeft het de neiging om een hoog koolhydraatgehalte te hebben. Het bevat ook niet het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Fromm-ingeblikt voedsel is echter vleesrijk, koolhydraatarm en qua voedingswaarde vergelijkbaar met producten van premiummerken zoals Nature’s Variety en Wellness.

Een andere zorg over Fromm is waarde. Fromm kattenvoer is een van de duurste op de markt, maar hun droge voedingsmiddelen bevatten erwteneiwit, een goedkoop vulmiddelingrediënt dat de illusie van een hoog eiwitgehalte creëert zonder de biologische behoefte van uw kat aan eiwitten uit vlees te honoreren.

Over het algemeen is Fromm een bovengemiddeld kattenvoermerk en, vooral als je vasthoudt aan hun selectie van ingeblikt voedsel, kan het voor sommige katten een geweldige keuze zijn.

Waar wordt Fromm Kattenvoer verkocht?

Zowel online als offline, Fromm-voedingsmiddelen zijn alleen verkrijgbaar via onafhankelijke retailers. Bedrijfseigenaar Tom Nieman legt uit dat “er een passie en intimiteit is die overkomt bij kleine bedrijven die het beste de echte grassroots-kwaliteit van Amerikaanse familieproducten overbrengt.”

Het bedrijf werkt samen met onafhankelijke retailers in de Verenigde Staten, Canada, Denemarken, Duitsland, Hong Kong, Macau, Singapore en het Verenigd Koninkrijk.

Klik hier om te winkelen voor Fromm kattenvoer op Amazon