Friskies Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Ze zeggen dat Friskies de zintuigen voedt, maar hoe zit het met de gezondheid van je kat? Lees onze onbevooroordeelde Friskies-recensie om erachter te komen of dit merk een veilige, voedzame keuze is.

De We’re All About Cats-beoordeling van friskies op wat belangrijk is

We hebben Friskies geanalyseerd en gesorteerd volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van die zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 5.6/10

Wij geven Friskies kattenvoer een 34 uit 60 rating of een C cijfer.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van het merk, hebben we een steekproef van Friskies Mixed Grill Paté Wet Kattenvoer’s voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerde voedseltesten en analyselab. We kochten het product tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van het kattenvoerbedrijf.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons het exacte gehalte aan macronutriënten en micronutriënten van het product, waardoor een duidelijk beeld wordt geschetst van wat u in de kom van uw kat stopt.

Vergeet niet dat, als het gaat om het gehalte aan voedingsstoffen, het kattenvoerlabel ons alleen een gegarandeerde analyse, een reeks minimum- en maximumwaarden—geen beschrijving van wat er in het eten zit. In werkelijkheid kan het gehalte aan voedingsstoffen van het voedsel wezenlijk anders van wat je op het etiket ziet.

Naast de volgende beoordeling van het merk, hopen we dat de informatie in dit laboratoriumrapport u in staat stelt om een wetenschappelijke, datagestuurde benadering te volgen om te beslissen of dit merk de juiste keuze is voor uw kat.

Over Friskies

Het merk Friskies dateert uit 1934, slechts enkele decennia nadat het eerste hondenkoekje werd verkocht. De hondenvoerindustrie stond nog in de kinderschoenen en commercieel kattenvoer bestond vrijwel niet. Dus toen Carnation het merk Friskies begon, richtten ze zich op hondenvoer.

In de jaren 1950 introduceerden de productontwikkelaars van Carnation een nieuwe lijn van speciaal Friskies hondenvoer. In plaats van zich alleen op volwassen honden te richten, was een van de nieuwe speciale recepten bedoeld voor puppy’s. Niet alleen was dit voedsel precies goed voor opgroeiende pups, maar het was ook geschikt voor de huiskat.

Het enige probleem was dat katten niet van Friskies puppyvoer hielden. Friskies sales manager Henry Arnest stelde voor dat het bedrijf een voedsel zou formuleren dat speciaal voor katten is gemaakt en overtuigde het team om een marktproef van een kattenspecifiek voer te starten.

Little Friskies for Cats kende een trage start en deed het aanvankelijk alleen goed aan de westkust van de Verenigde Staten. Het merk kreeg voet aan de grond in de groeiende kattenvoermarkt en bijna 60 jaar na zijn geboorte was Friskies het toonaangevende natte kattenvoer van de Verenigde Staten, met een omzet van bijna 586 miljoen dollar.

In 1985 werd het merk overgenomen door Nestlé, nu het bedrijf Nestlé-Purina. Nestlé-Purina is een van ’s werelds toonaangevende conglomeraten voor dierenvoeding. Naast Friskies zit Nestlé-Purina achter Fancy Feast, Purina Cat Chow, Tidy Cats en andere bekende namen.

Inkoop en productie

Friskies wordt gemaakt in meerdere Purina-faciliteiten in de Verenigde Staten. Het bedrijf haalt ingrediënten voornamelijk uit de Verenigde Staten. Ingrediënten zoals lamsvlees, hertenvlees, eend, konijn en vitaminepakketten zijn afkomstig uit landen buiten de Verenigde Staten.

Is friskies kattenvoer teruggeroepen?

Friskies kattenvoer is minstens één keer teruggeroepen. In 2011 werd het Grillers Blend droge kattenvoer van het merk teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt Friskies aan?

Friskies biedt een enorme verscheidenheid aan natvoer, een kleine selectie droogvoer en lekkernijen.

De Friskies natvoer line-up omvat meer dan 60 variëteiten, with lijnen waaronder Lil’ Soups™, Extra Gravy Paté, Extra Gravy Chunky, Classic Paté, Shreds, Prime Filets, Tasty Treasures®, Meaty Bits, Indoor, Cat Concoctions®, Gravy Sensations™ en Flaked kattenvoer.

Naast zijn wereld van natvoer biedt het merk zes soorten brokjes en vier lijnen traktaties.

Friskies Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Friskies Classic Paté Turkije &Giblets Diner

Bekijk op Chewy View op PetSmart

Vleesbijproducten blijken de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Hoewel dit voedsel “Turkey &Giblets Dinner” wordt genoemd, wordt het voornamelijk gemaakt van vleesbijproducten, een vage naam voor elke combinatie van AAFCO-goedgekeurde weefsels van runderen, varkens, schapen of geiten.

Als dat vreemd lijkt, onthoud dan dat het woord “diner” in de titel van dit voedsel een belangrijke taak heeft. Het vertelt je ongeveer hoeveel kalkoen en giblets er in het eten zitten. Volgens de etiketteringsvereisten van de FDA geeft het woord “diner” na “kalkoen &giblets” aan dat kalkoen en giblets, gecombineerd, niet minder dan 25% van het voedsel op basis van droge stof uitmaken. Om de kwalificatie “diner” te verliezen, zouden kalkoenen en giblets ten minste 95% van het voedsel op basis van droge stof moeten omvatten.

Turkije is het tweede vleesingrediënt, gevolgd door bijproducten van gevogelte, vaag gespecificeerde vis en gevogeltegiblets. Afgezien van een kleine hoeveelheid rijst, is het voedsel vrijwel vrij van granen, fruit en groenten. Rijst wordt gevolgd door een reeks additieven, waaronder kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen en toegevoegde kleur. Het voedsel is ingedikt met zowel guargom als carrageen. Hoewel geen van deze gommen geschikt of voedzaam is voor de soort, is carrageen bijzonder twijfelachtig vanwege de potentieel kankerverwekkende eigenschappen.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd nat kattenvoer met een hoog eiwit-, matig vet- en matig koolhydraatgehalte.

Er zijn 416 calorieën in elke 13 oz blik of 32 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Vleesbijproducten, water voldoende voor verwerking, Kalkoen, Bijproducten van pluimvee, Vis, Gevogelte Giblets, Rijst, Kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen, Zout, Guargom, Calciumfosfaat, Toegevoegde Kleur, Kaliumchloride, Carrageen, Magnesiumsulfaat, Taurine, Cholinechloride, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Niacine, Calciumpantothenaat, Kopersulfaat, Vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Menadione Natriumbisulfietcomplex (Bron van Vitamine K-activiteit), Pyridoxine hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine B12 Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.77%

Vet: 48.3%

Koolhydraten: 11.93%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Vleesbijproducten, Bijproducten van gevogelte, Vis, Rijst, Kunstmatige smaakstoffen, Toegevoegde kleur, Carrageen

Veel voorkomende allergenen: Gevogelte, Vis, Vleesbijproducten

Pros

 • Relatief weinig koolhydraten
 • Voornamelijk gemaakt met dierlijke eiwitten
 • Zeer smakelijk
 • Betaalbaar

Tegens

 • Bevat meerdere kunstmatige ingrediënten
 • Bevat carrageen
 • Bijproducten vormen het grootste deel van het vleesgehalte van het voedsel

Friskies Surfin

Bekijk op Chewy View op PetSmart

Maïsglutenmeel en kipbijproductmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Friskies Surfin’ & Turfin’ blijkt de populairste van de zes droge kattenvoeren van het merk te zijn. Het recept is beslist plantaardig met gemalen gele maïs en maïsglutenmeel bovenaan de ingrediëntenlijst. Later op de ingrediëntenlijst rondt sojameel het assortiment plantaardige eiwitconcentraten van het voedsel af.

Naast plantaardig eiwit bevatten de brokjes een paar bronnen van dierlijke eiwitten. Kipbijproductmeel is het derde ingrediënt, gevolgd door vlees- en beendermeel. Zalmmeel is een laatste bron van dierlijke eiwitten.

Het voedsel bevat rundervet als vetbron. In plaats van lever van een benoemd dier, bevat het “dierlijke leversmaak”. Gedroogd kaaspoeder wordt ook toegevoegd voor een extra flavor boost.

Onderaan de ingrediëntenlijst zul je merken dat het voedsel verschillende kleurstoffen bevat, waaronder Geel 6, Geel 5, Rood 40 en Blauw 2. Al deze kunstmatige kleuren worden geassocieerd met negatieve gezondheidseffecten voor zowel mens als dier.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, een laag vetgehalte en is het rijk aan koolhydraten.

Het voedsel bevat 393 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, kipbijproductmeel, vlees- en beendermeel, sojameel, rundvlees talg geconserveerd met gemengde tocoferolen, cellulosepoeder, dierlijke leversmaak, sojabonendoppen, fosforzuur, zalmmeel, zout, calciumcarbonaat, natuurlijk aroma, cholinechloride, kaliumchloride, gedroogd kaaspoeder, peterselievlokken, taurine, MINERALEN [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite]VITAMINEN [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Vitamine E Supplement, Geel 6, L-tryptofaan, Geel 5, Rood 40, Blauw 2.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.09%

Vet: 12.5%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 50%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.79%

Vet: 26.52%

Koolhydraten: 43.69%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundervet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, vlees- en beendermeel, sojameel, dierlijke leversmaak, sojabonendoppen, geel 6, geel 5, rood 40, blauw 2

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees, Vis, Zuivel

Pros

 • Betaalbaar
 • Katten lijken de smaak van het voedsel lekker te vinden

Tegens

 • Voornamelijk gemaakt van plantaardige ingrediënten
 • Bijna alle vleesingrediënten zijn vaag genoemde bijproducten
 • Bevat kunstmatige kleuren

Bekijk op Chewy View op PetSmart

Kalkoen en bijproducten van pluimvee blijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit natte kattenvoer.

Het eerste ingrediënt in dit voedsel is kalkoen, gevolgd door vaag genoemde bijproducten van pluimvee, lever en vis.

Naast dierlijke eiwitbronnen bevat het voedsel een sporenhoeveelheid rijst en is het op smaak gebracht met zowel kunstmatige als natuurlijke smaakstoffen. Het is verdikt met guargom en carrageen. In tegenstelling tot veel andere Friskies-voedingsmiddelen, bevat dit recept geen toegevoegde kleuren.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd voedsel met een hoog eiwitgehalte, matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Friskies Poultry Platter bevat 190 calorieën in elke 5,5 oz blik of 35 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Turkije, Bijproducten van pluimvee, water voldoende voor verwerking, vleesbijproducten, lever, vis, rijst, kunstmatige en natuurlijke aroma’s, guargom, kaliumchloride, zout, cholinechloride, carrageen, magnesiumsulfaat, calciumfosfaat, taurine, thiaminemononitraat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, niacine, kopersulfaat, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine B-12 Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine D-3 Supplement, Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.52%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 14.2%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gevogelte bijproducten, vleesbijproducten, lever, vis, rijst, kunstmatige smaakstoffen, carrageen

Veel voorkomende allergenen: Gevogelte, Vis, Vleesbijproducten

Pros

 • Deze Friskies formule is vrij van kunstmatige kleuren
 • Het eerste ingrediënt is een genoemd vlees
 • Katten houden van de smaak van het voedsel
 • Betaalbaar

Tegens

 • Voornamelijk gemaakt van bijproducten van vlees en gevogelte
 • Bevat kunstmatige smaakstof
 • Bevat rijst
 • Gemaakt met carrageen

Wat vinden klanten van Friskies Kattenvoer?

Klanten zijn voor het grootste deel blij met Friskies. Mensen geven er elk jaar honderden miljoenen dollars aan uit. Als een van de oudste kattenvoermerken die nog op de markt zijn, is Friskies een nietje voor kattenvoer geworden. Velen voeren het al tientallen jaren aan hun katten – een traditie die is doorgegeven van hun ouders en grootouders.

Niet iedereen is echter blij met Friskies kattenvoer. Op consumer affairs heeft het merk bijvoorbeeld een algemene tevredenheidsscore van iets meer dan 1 op 5 sterren. Klachten variëren van textuurproblemen tot non-food voorwerpen in blikjes tot meldingen van ziekte.

Meerdere klanten hebben stukjes plastic gevonden in blikjes Friskies-voedsel. Tussen oktober en december 2018 zeiden tal van recensenten dat hun katten hun Friskies-voedsel begonnen te weigeren. Friskies zegt dat er geen herformuleringen waren rond de tijd dat deze rapporten begonnen op te duiken. Het is onduidelijk of de incidenten verband hielden met elkaar.

Positieve beoordelingen

“Ik heb 13 binnenkatten die allemaal dol zijn op dit spul. Ik ben net overgestapt van Wellness Ingeblikte kippenpoezenvoer – wat 3 keer zoveel kost, en tot nu toe zijn de katten er allemaal op aan het kauwen en lijken ze het verschil niet te kennen. Na het proberen van veel duurdere merken die alleen in kleine blikjes komen, besloot ik Friskies eens te proberen en het lijkt me dat de ingrediënten in het dure spul waarschijnlijk niet beter zijn. Katten kan het niet schelen zolang het maar lekker voor ze ruikt en smaakt.” – Fergusboy, recensie Friskies Classic Paté Turkey & Giblets recept

“Het voeren van een verwilderde groep van 12 katten en 8 kittens wordt wel duur. Toch hebben we ze een veel duurder droogvoer gegeven om de kittens te helpen, vooral om een gezonde start te krijgen. Ze aten het op. Er werd voorgesteld om dit eten te proberen. Mijn dochter vertelde me dat toen ze de kommen neerzette, ze er niet alleen recht in doken, ze zei dat ze allemaal begonnen te spinnen. Dus hoe kan ik minder dan 5 sterren geven, omdat ze er zo blij mee zijn en we hopen op hun blijvende goede gezondheid. Een hele hulp om de bank niet te breken, ook als we werken aan het krijgen van alle gesteriliseerd en gecastreerd. Net toen we meer dan halverwege waren, kwamen er 3 nestjes van in totaal 8 kittens. Dat is een ander verhaal.” – Pato13, recensie Friskies Surfin’ & Turfin’ Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Friskies in hun “wijsheid” hebben alle labels dezelfde kleur gegeven – met een kleine splotch die de variëteit opsomt. De realiteit van deze domheid is dat alle blikjes in de kast er nu identiek uitzien. Van het openen van het “juiste blikje” (ja, we hebben allemaal kieskeurige katten) een nachtmerrie maken. Ik haat friskies nu omdat ze mijn ochtenden ellendig maken. Friskies mailen was nutteloos!! (oh maar het is hetzelfde prachtige product). En zal geen Friskies meer bestellen. En ik gebruik hun producten al meer dan 40 jaar in 2 verschillende landen. Dit heeft niet veel met Chewy te maken, maar je mag meer gewicht dragen dan een ‘gewone klant’.” – Fins, recensie Friskies Classic Paté Poultry Platter Recept

“De Friskies T&G paté is waarschijnlijk de meest geaccepteerde smaak van alle Friskies voedingsmiddelen. Het bevat echter wel vis, dus zorg ervoor dat je de ingrediënten leest als je een kat hebt met voedselgevoeligheden. Er zijn andere “verborgen” smaken in de mix.” – RNforCats, recensie Friskies Classic Paté Turkey & Giblets Recept

Hoeveel kost Friskies Kattenvoer?

Friskies is een van de goedkoopste kattenvoermerken die je kunt kopen. Volgens de voedingsrichtlijnen van het merk zou het ongeveer $ 0,95 per dag kosten om een kat van 10 pond een van de ingeblikte producten van Friskies te voeren. Zoals de meeste merken is het droogvoer van Friskies goedkoper dan hun natte aanbod. Een van friskies ‘ droge voedingsmiddelen zou dichter bij $ 0,18 per dag kosten.

Kortom, is Friskies een goede keuze?

Friskies is geen merk dat we zouden aanbevelen. De verkoopargumenten zijn niet de kwaliteit van ingrediënten of de voedingsintegriteit. Het is echter een van de meest betaalbare merken die beschikbaar zijn.

Als je ervoor kiest om Friskies te kopen, vermijd dan hun droge recepten. Friskies droog kattenvoer zit vol met laagwaardige plantaardige ingrediënten zoals maïsglutenmeel en sojameel en vertrouwt op vaag genoemde dierlijke bijproducten in plaats van vlees met de naam.

Kies in plaats daarvan voor Friskies nat kattenvoer. Hun natte recepten bevatten enkele ongewenste additieven, waaronder carrageen, kunstmatige kleuren en kunstmatige smaakstoffen, maar zijn vleesrijk met een minimaal koolhydraatgehalte.

Blijf bij de patés om zetmeelrijke verdikkingsmiddelen te voorkomen. Lees de ingrediëntenlijsten zorgvuldig om schadelijke additieven te minimaliseren – sommige Friskies-voedingsmiddelen bevatten kunstmatige kleuren en andere niet.

Waar wordt Friskies Kattenvoer verkocht?

Friskies is verkrijgbaar bij discountwinkels, big box-winkels en boodschappen. Het is vergelijkbaarwijdverspreid online. Je kunt het kopen bij Walmart, Target, Amazon, Chewy en andere winkels waar kattenvoer wordt verkocht.