FortiFlora Probiotische voor katten: Overzicht, Dosering &Bijwerkingen

FortifFlora Feline Probiotisch Supplement is een probiotisch supplement gemaakt door Nestle Purina als onderdeel van hun Pro Plan Veterinaire Supplementen lijn van producten.

In dit artikel leert u wat FortifFlora is, hoe het werkt als een probioticum, bewijs om het gebruik ervan te ondersteunen en enkele veelgestelde vragen.

Fortiflora Probiotica Voor Katten Overzicht

Medicatie Type:

Probiotisch Supplement

Recept vereist?:

Nee

FDA goedgekeurd?:

Nee (supplementen vereisen geen FDA-goedkeuring), maar Fortiflora voor katten is speciaal geformuleerd voor katten.

Levensfase:

Fortiflora wordt vaak gebruikt voor alle levensfasen.

Beschikbare doseringen:

1 gram poederverpakkingen

Verloopbereik:

Producten moeten worden gebruikt vóór de vervaldatum op de verpakking. Fortiflora kan bij kamertemperatuur worden bewaard.

Over FortiFlora voor katten

Purina Pro Plan Veterinaire supplementen FortifFlora is een probiotisch supplement geïndiceerd om te helpen bevorderen betere ontlasting kwaliteit en spijsvertering gezondheid en balans.

Het darmkanaal is een omgeving die veel stammen van verschillende soorten bacteriële microflora ondersteunt die allemaal binnen een bepaald evenwicht moeten worden gehouden om te helpen bij een goede spijsvertering en spijsverteringsstoornissen te voorkomen.

Als er een verschuiving is in de bacteriële balans in het spijsverteringskanaal, kan dit leiden tot overgroei van sommige bacteriën die kunnen bijdragen aan wat dysbiose wordt genoemd, waar we spijsverteringsproblemen zoals dunne ontlasting en diarree kunnen zien ontwikkelen.

Wat een probioticum probeert te doen, is helpen die balans voor de darmgezondheid te herstellen en te behouden door een of meer stammen van nuttige commensale bacteriën te bieden om de groei van andere bacteriën tegen te gaan die schadelijker kunnen zijn als ze in de darm worden overbevolkt.

Lees ook: 11 beste probiotica voor katten

De bacteriestam die FortifFlora bevat heet Enterococcus faecium.

Fortiflora wordt geleverd in een doos met 30 pakketten gearomatiseerd poeder dat meestal eenmaal daags wordt gemengd met ingeblikt of zacht voedsel.

Als aanvulling kan FortifFlora zonder recept over de toonbank worden gekocht. Hoewel een recept niet nodig is, is het nog steeds het beste om dit product onder leiding van uw dierenarts te gebruiken voor de beste resultaten.

FortiFlora SA Synbiotic Action is een variatie op het originele FortifFlora product. FortifFlora SA bevat psylliumvezel, die fungeert als een prebioticum om de groei van andere specifieke commensale bacteriën zoals Lactobacillus en Bifidobacterium soort.

Wat doet FortiFlora voor katten?

Gekookt kippen- en rijstkattenvoer

De bacteriestam die FortifFlora bevat, Enterococcus faecium, is een bacteriestam die van nature voorkomt in het spijsverteringskanaal.

Enterokokken bacteriën hebben een aantal specifieke kenmerken die ze een nuttig bacterietype kunnen maken om op te nemen in een probioticum.

Een artikel uit 2018 in Grenzen van de microbiologie getiteld “Het geslacht” Enterokokken: Tussen probiotisch potentieel en veiligheidsproblemen – Een update “beschrijft enkele van deze kenmerken.

Enterokokken bacteriën zijn zeer competitief en bestand tegen veranderingen in temperatuur en pH. Dit betekent dat ze gemakkelijker omgevingsveranderingen kunnen overleven die in een probiotische poedervorm door de maag en in het darmkanaal reizen.

De fabrikant geeft ook aan dat FortiFlora is vervaardigd met behulp van een gepatenteerd micro-inkapselingsproces voor verbeterde stabiliteit om te helpen bij de doorgang door het maagdarmkanaal.

Enterokokken bacteriën produceren verbindingen die bacteriocines worden genoemd en die het vermogen hebben om zich te richten op bepaalde andere bacteriestammen, met name pathogene (ziekteverwekkende) bacteriën zoals Salmonella, Listeria, en Clostridium soort.

De combinatie van het overtreffen van ongewenste bacteriën en het kunnen targeten en remmen ervan is wat FortiFlora een deel van zijn onderscheidende voordeel geeft, omdat er slechts een paar veterinaire supplementen zijn goedgekeurd om op te nemen Enterococcus faecium.

Sommige mensen vragen zich misschien af hoe een poedervormig supplement dat op kamertemperatuur wordt bewaard, mogelijk levende micro-organismen kan bevatten.

Een echt geweldig artikel uit 2020 dat deze vraag beantwoordt, is een blogartikel op de website van de International Scientific Association for Probiotics end Prebiotics (ISAPP) geschreven door Gabriel Vinderola, PhD, universitair hoofddocent microbiologie aan de Nationale Universiteit van Litoral in Argentinië.

In het artikel beschrijft professor Vinderola dat de meeste probiotische producten verschijnen als een wit poeder als gevolg van het proces van vriesdrogen of lyofilisatie. Door snel water uit en in de bacteriële cellen te verwijderen, worden de microben niet gedood, maar komen ze in een slapende toestand waar hun metabolische activiteit in de wacht wordt gezet.

Wanneer deze slapende kleine bacteriën de darm binnendringen, veroorzaken de omgevingsomstandigheden een herstart in de metabolische processen van de bacteriën, waardoor ze kunnen groeien, reproduceren en in het algemeen actief zijn om hun gezondheidsvoordelen te bieden.

Het is waar dat een bepaalde hoeveelheid celdood nog steeds kan optreden tijdens de houdbaarheid van een product, maar dit is een reden waarom dergelijke hoge niveaus van kolonievormende eenheden (CFU’s) worden aangetroffen in probiotica. FortiFlora bevat 100 miljoen kolonievormende eenheden van Entercoccus faecium, dat is een gematigd bedrag. Sommige probiotica kunnen miljarden CFU’s in verschillende combinaties bevatten.

Er is onderzoeksbewijs dat het gebruik van FortiFlora bij katten ondersteunt als een manier om katten te ondersteunen die diarree ervaren door veronderstelde bacteriële onbalans.

In 2011 werd een studie gepubliceerd in de Tijdschrift voor Veterinaire Interne Geneeskunde getiteld “Effect van de probiotische Enterococcus faecium SF68 op de aanwezigheid van diarree bij katten en honden gehuisvest in een dierenasiel”, vond dat wanneer gegeven aan iets meer dan 200 katten, het percentage katten met diarree gegeven FortiFlora aanzienlijk lager was in vergelijking met een placebogroep.

Meer recent in 2017, een studie gepubliceerd in Onderwerpen in Companion Animal Medicine getiteld “Effect van Enterococcus faecium Stam SF68 op gastro-intestinale tekenen en fecaal microbioom bij katten toegediend amoxicilline-clavulaanzuur”, vond dat bij katten die zeven dagen lang het gemeenschappelijke antibioticum amoxicilline-clavulaanzuur kregen, katten die FortiFlora gedurende 14 dagen kregen, betere fecale scores hadden in vergelijking met katten die gedurende dezelfde periode een placebo kregen.

Bijwerkingen van FortiFlora voor katten

Praat met uw dierenarts voordat u begint met een nieuw supplement, inclusief probiotische supplementen zoals FortiFlora.

Volgens de fabrikant is het niet bekend dat FortiFlora voor katten waargenomen of verwachte bijwerkingen heeft. En over het algemeen zijn veel dierenartsen het erover eens dat probiotica veilig lijken te zijn en goed worden verdragen door een meerderheid van de huisdieren.

Sommige mensen herkennen het misschien Enterokokken als een bacterie die het potentieel heeft om ziekte te veroorzaken, soms gekweekt uit sommige infecties.

De auteurs van “The Genus Enterococcus: Between Probiotic Potential and Safety Concerns—An Update” bespreken dit als onderdeel van de risico/baten-beoordeling voor het gebruik van Entercoccus als probioticum.

Terwijl Entercoccus faecium | kan af en toe worden gevonden als bijdrage aan infecties bij menselijke patiënten, dit is voornamelijk bij gehospitaliseerde patiënten. Hoewel deze infecties zeer ernstig kunnen zijn, worden ze als zeer zeldzaam beschouwd buiten een ziekenhuisomgeving waar patiënten al ziek zijn en een zeer gecompromitteerd immuunsysteem hebben.

In dezelfde geest raadt de fabrikant van FortiFlora aan voorzichtig te zijn met het gebruik van FortiFlora bij huisdieren met een ernstig aangetast immuunsysteem. Het is belangrijk om het gebruik van FortiFlora met uw dierenarts te bespreken als u zich zorgen maakt dat uw kat een ernstig aangetast immuunsysteem kan hebben.

Enterococcus faecium is een bacteriestam die normaal gesproken in het spijsverteringskanaal wordt aangetroffen, en dus in gevallen in de diergeneeskunde waar het bijvoorbeeld uit een wond kan worden gekweekt, is het zeer waarschijnlijk dat deze bacteriën zijn geïntroduceerd door fecale besmetting of wanneer een kat (zijnde de kieskeurige onderste trimmers die ze zijn) proberen een wond te likken / reinigen en uiteindelijk besmetten.

Het is belangrijk om te onthouden dat in de poedervorm die u aan het voedsel van uw kat toevoegt, de bacteriën in een slapende toestand verkeren en niet “actief” worden totdat ze de darm bereiken. Het hanteren van probiotisch poeder wordt daarom niet beschouwd als een significant besmettingsrisico.

FortiFlora voor katten dosering

Volgens de fabrikant is de dosis FortiFlora één pak poeder dat eenmaal per dag in voedsel wordt gemengd.

De doos fortiflora wordt geleverd met 30 verpakkingen van 1 gram. Elke gram bevat 100 miljoen CFU’s van Entercoccus faecium.

Volgens de fabrikant is de dosis FortiFlora één pakket eenmaal per dag.

Wanneer en of uw kat een probioticum moet gebruiken en hoe lang uw kat op een product als FortiFlora moet blijven, should worden besproken met uw dierenarts.

Probiotica kunnen slechts voor een korte periode worden aanbevolen als een kat een kort, mild geval van zachte ontlasting of diarree heeft, of diarree geassocieerd met antibioticagebruik.

Lees ook: Door dierenarts goedgekeurde kattenkrukkaart: de poep van uw kat decoderen

Er kunnen echter andere gezondheidsproblemen zijn waarbij een probioticum kan worden aanbevolen voor langdurig gebruik. Of FortiFlora voor een korte of lange periode wordt gebruikt, hangt af van de beoordeling door uw dierenarts van de toestand van uw kat en de discussies die u hebt gehad.

Het FortiFlora poederpakket wordt meestal toegevoegd aan ingeblikt of natvoer. FortiFlora heeft smaakstoffen in de vorm van dierlijke spijsvertering (een gehydrolyseerd varkensvlees / gevogelte-ingrediënt dat nu “leversmaak” wordt genoemd), dus veel katten kunnen het lekker vinden.

Zoals we echter allemaal weten, kunnen katten kieskeurig zijn over wat ze eten. Het is mogelijk om FortiFlora te mengen met water. Het kan echter effectiever zijn om het te mengen met een klein volume water in een spuit en het op die manier direct en voorzichtig aan uw kat toe te dienen om er het meeste voordeel uit te halen.

Het toevoegen van FortiFlora aan een waterbak waar uw kat een paar keer per dag van terug kan komen om te drinken, is zeer onwaarschijnlijk dat dit hetzelfde voordeel oplevert. Omdat het de bedoeling is om elke 24 uur te worden gegeven, moet de volledige hoeveelheid van het pakket binnen die periode worden verbruikt.

Conclusie

FortiFlora is beschouwd als een van de top probiotische kattensupplementen die in de diergeneeskunde worden gebruikt om huisdieren met diarree te helpen. Zoals de meeste probiotica, wordt het als veilig beschouwd en kan het nuttig zijn om het evenwicht in het spijsverteringskanaal van een kat te herstellen.

De bacteriestam in FortiFlora is een normaal commensaal organisme van het spijsverteringskanaal en wordt verondersteld veel meer voordelen dan risico’s bij suppletie te hebben. Hoewel het geen recept is, moet u nog steeds uw dierenarts raadplegen over wanneer u FortiFlora moet gebruiken en hoe lang het moet worden gebruikt.

Veelgestelde vragen

Wat doet FortiFlora voor katten?

FortiFlora probioticum voor katten is een poedervormig kattenvoedingssupplement bedoeld om de gezondheid en het evenwicht van het spijsverteringskanaal te ondersteunen. Op deze manier kan het katten helpen die dunne ontlasting, diarree of andere spijsverteringsproblemen ervaren die secundair zijn aan een onbalans van de bacteriële balans of het microbioom van de darm.

Wat zijn de bijwerkingen van FortiFlora voor katten?

Bijwerkingen zijn soms bij het gebruik van een probiotische supplement. Volgens de fabrikant van FortiFlora worden bijwerkingen niet waargenomen of verwacht bij het gebruik van FortiFlora. Omdat probiotica levende culturen van bepaalde bacteriën bevatten, moeten ze voorzichtig worden gebruikt bij huisdieren met ernstige schade aan het immuunsysteem.

Is FortiFlora slecht voor katten?

Nee, FortiFlora is niet slecht voor katten. De commensale bacteriestam in FortiFlora, Entercoccus faecium, wordt normaal al in het spijsverteringskanaal aangetroffen. Als probioticum heeft het het vermogen om andere bacteriën te overtreffen en te remmen die meer kans hebben om ziekten zoals Salmonella, Listeria en Clostridium-soorten te veroorzaken.

Hoewel Enterococcus-bacteriën infecties kunnen veroorzaken, is dit meestal alleen bij gehospitaliseerde of ernstig immuungecompromitteerde patiënten waar fecale besmetting, zoals van een wond, kan zijn opgetreden. Het gebruik van probiotica is niet bekend om te worden geassocieerd met dergelijke ongewone gebeurtenissen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk huisdier een onverwachte gevoeligheid voor iets nieuws kan hebben. Als u denkt dat u nieuwe problemen bij uw kat opmerkt na het starten van Fortiflora, zorg er dan voor dat u contact opneemt met uw dierenarts.

Hoe lang moet een kat FortiFlora gebruiken?

Dit is sterk afhankelijk van het beoogde gebruik van FortiFlora. Korte cursussen om milde gevallen van diarree op te ruimen of terwijl een kat een antibioticum gebruikt, kunnen slechts een paar weken duren. Sommige chronische gezondheidsproblemen kunnen voordeel zien van langdurig gebruik van een probioticum, waarvoor gebruik nodig is voor maanden, jaren of levenslang.

Bij het gebruik van FortiFlora is het erg belangrijk om met uw dierenarts te bespreken hoe lang uw kat FortiFlora moet gebruiken.