Feline Natuurlijke Kattenvoeding Recensie

feline natuurlijk kattenvoer review

Vandaag reviewen we het Nieuw-Zeelandse kattenvoermerk Feline Natural. We gaan de volledige lijn van ingeblikt en gevriesdroogd droogvoer beoordelen op 6 belangrijke punten, waaronder een gedetailleerde blik op de hoofdingrediënten, online beoordelingen, geschiktheid voor bepaalde diersoorten, en meer. Net als bij al mijn reviews, is deze write-up gebaseerd op uren onderzoek, praktijkervaring, en een levenslange liefde voor alles wat katachtig is!

Feline Natural is zeker een van de meer unieke kattenvoer merken op de markt en een van de hoogste kwaliteit producten die u uw kat kunt voeren. Maar voordat we dieper duiken, laten we eens kijken naar het grote plaatje voor de score:

 • Product Diversiteit – 7.5/10
 • Soorten geschiktheid – 10/10
 • Ingrediënt Kwaliteit – 10/10
 • Prijs – 5/10
 • Marketing en Boodschap Overeenstemming – 10/10
 • Terugroepgeschiedenis 6.5/10
 • Totale beoordeling 9.5/10

Het verhaal achter Feline Naturals

Oorspronkelijk begonnen als een hondenvoerbedrijf, is Feline Natural de kattenvoerafdeling van K9 natural, dat in 2006 werd opgericht door Geoff Bowers.

Geoff Bowers was een politiehondengeleider die meer en meer geïnteresseerd raakte in het ideale dieet voor zijn honden. Het culmineerde allemaal in een reis naar Alaska waar we 3 maanden de gewoonten en het dieet van wilde wolven bestudeerden. Hij ging terug naar het Verenigd Koninkrijk met een plan om rauw-geïnspireerd en vlees-georiënteerd hondenvoer te produceren, maar was niet in staat om iemand te vinden om het voer te produceren.

De zoektocht naar kwaliteitsingrediënten en productie bracht hem uiteindelijk naar Nieuw-Zeeland. Vandaag de dag heeft K9 Natural deze focus op hoogwaardige en rauw-geïnspireerde voeding uitgebreid naar de wereld van kattenvoeding.

Product Verscheidenheid – 7.5/10

Feline Natural heeft misschien geen enorm assortiment aan smaken zoals sommige kattenvoerlijnen, in feite bieden hun gevriesdroogde voedingen slechts drie soorten formules aan. Maar ze maken dit goed in de algemene uniciteit van hun individuele diëten. Ze bevatten ingrediënten die u in andere voeders niet zult aantreffen, zoals lamshart, hoki en hertennier. Natuurlijk zijn er ook de meer standaard kipsmaken.

Hier is de complete lijst van ingeblikte voedingssoorten die ze aanbieden:

 • Rundsvlees
 • Kip Feest
 • Lam Feast
 • Rundvlees & Hoki feest
 • Kip &; Lamsfestijn
 • Kip- en hertenvleesfestijn
 • Lam &; Koningszalm Feest

Hun gevriesdroogde voedsel smaken zijn:

 • Rundvlees & Hoki
 • Kip &; Lam
 • Lam &; Koningszalm

Hoewel er misschien niet een enorm scala aan smaakopties is, verdient Feline Natural een solide 7,5 op 10 voor productvariëteit, simpelweg vanwege de unieke smaken en ingrediënten die het zeker helpen zich te onderscheiden van meer traditionele kattenvoeding.

Soorten geschiktheid – 10/10

Om soorteigen te zijn, moet een dieet nauw aansluiten bij wat uw kat in het wild zou eten. Het belangrijkste om te onthouden is dat katten oblgiate carnivoren, wat betekent dat zij vlees moeten eten om al hun benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Dus wat is het natuurlijke dieet van een kat?

Dierenarts Claudia Kirk legt uit dat “De natuurlijke prooi van katten bevat ongeveer 55% eiwit, 45% vet, en weinig koolhydraten (1-2%) op droge stof basis.” Feline Natural heeft een grote focus op het voeden van katten met een natuurlijk en aan de soort aangepast dieet. Mark Roberts, een van de onderzoekers en voedingsdeskundigen achter het merk, zegt in een interview op hun blog dat na het werken met verschillende sledehondenkampioenen “het helpt mij te sterken dat een soorteigen dieet nodig is voor gezelschapsdieren.”

De meeste dierenvoedingsbedrijven, voor honden of katten, vermelden niet snel het idee van soorteigenheid, maar Feline Natural omarmt dit idee openlijk en dat is te zien aan de kwaliteit van hun kattenvoer! Het Beef and Hoki recept bijvoorbeeld bestaat voor 98% uit vlees, organen en Nieuw-Zeelandse groene mosselen en is volledig vrij van graan, soja, tarwe, maïs, granen, zuivel, rijst, aardappel en geleermiddelen.

Dit is echt uitzonderlijk in er zijn maar een handvol merken die in de buurt van deze standaard kunnen komen (de onlangs beoordeelde Dr. Elsey’s is er één van). Als gevolg hiervan krijgt Feline Natural een perfecte score in de categorie geschiktheid voor diersoorten.

Ingredienten Kwaliteit – 10/10

Hoewel de kwaliteit van de ingrediënten nauw samenhangt met de geschiktheid voor een bepaalde diersoort, zijn er nog een paar andere factoren waarmee je rekening moet houden. Een van de belangrijkste is of een kattenvoer geleermiddelen, emulgatoren en verdikkingsmiddelen bevat of niet. Hoewel kattenvoer een of ander additief bevat om te helpen bij het productieproces, lijkt Feline Natural alleen gedroogde kelp te gebruiken om te helpen bij dit proces.

Dat betekent dat geen van hun voeders gebruikelijke ingrediënten zoals guargom, xanthaangom of tapiocazetmeel bevatten, allemaal ingrediënten die veel katteneigenaren willen proberen te vermijden.

Ingrediënten controleren

De kwaliteit van de ingrediënten is ook zeer hoog en oprichter Geoff Bowers legt uit: “Wat er in die zak gaat is het beste wat we kunnen maken. Het is van menselijke kwaliteit. Elk grammetje ervan, elk pondje ervan. Het zijn allemaal bronnen van hetzelfde ingrediënt dat ik en jij graag zouden eten.”

Maar er is nog iets anders dat ik leuk vind aan dit merk dat erg belangrijk is om op te wijzen. U zult merken dat de lijst van ingrediënten echt kort. In feite hebben de meeste Feline Natural voeders 20 ingrediënten of minder. Vergelijk dat eens met de 35+ ingrediënten die je in de meeste kattenvoeders vindt en je begrijpt waarom dit zo belangrijk is.

In het geval van Feline Naturals, minder is meer!

Laten we nu wat dieper ingaan op de Feline Natural lijn van diervoeding door twee van hun meest populaire recepten te bespreken die naar mijn mening het totale product vertegenwoordigen.

Beef & Hoki Feast blikvoer Ingrediënt Review

feline natuurlijk rundvlees en hoki smaak voor verharende katten

Kopen op Amazon

Met rundvlees als belangrijkste ingrediënt, is dit een van de meer unieke diëten die u uw kat kunt voeren. Het is hoog in vetten en eiwitten terwijl het houden van koolhydraten extreem laag. Dat is ook een deel van de reden waarom deze voeding op de lijst van beste kattenvoer tegen verharen staat als onze nummer één premium keuze.

Laten we eens dieper ingaan op de eerste 5 ingrediënten.

1. Rundshart

Hoewel de wilde voorouders van je kat waarschijnlijk niet veel tijd besteedden aan het opjagen van kuddes koeien, is runderhart nog steeds een zeer soortgeschikt ingrediënt. Een studie van de School of Veterinary Medicine van UC Davis heeft ook aangetoond dat runderhart een geweldige bron van taurine is voor katten. Taurine is al lang bekend als een essentieel aminozuur voor katten.

2. Hoki

Hoki is een grote vis die vooral voorkomt in Nieuw-Zeeland en Australië, dus het is een voor de hand liggende keuze voor dit in Nieuw-Zeeland gevestigde bedrijf. De meeste vissen, waaronder hoki, zijn geweldige bronnen van gezonde vetzuren en eiwitten. Nog beter, volgens de Marine Stewardship Council is Nieuw-Zeelandse Hoki een duurzame vis.

3. Beef

Rundvlees is een ander uitstekend ingrediënt is een geweldige bron van dierlijke eiwitten en vetten die perfect zijn voor je kleine carnivoor.

4. Rundvlees Nier

Je bent waarschijnlijk niet gewend om rundernieren op een ingrediëntenlijst te zien (of welke nier dan ook), maar het is wel een geweldige toevoeging aan dit recept. Organen zijn zeker soortgeschikt en zoals Dr. Jennifer Coates uitlegt, “Als je erover nadenkt, is orgaanvlees, inclusief de nieren, lever, hart, etc., een normaal onderdeel van het katachtige dieet.”

Dr. Coates zegt verder dat orgaanvlees dient als een “natuurlijke manier om katten te voorzien van veel essentiële voedingsstoffen die anders als supplementen aan een uitgebalanceerd katachtige dieet zouden moeten worden toegevoegd.”

5. Rundvlees Lever

Zoals we zojuist besproken hebben, kan orgaanvlees zeer voedzaam zijn voor katten, en lever in het bijzonder is een geweldige bron van vitamine A.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het rundvlees en hoki recept, onthoud er zijn slechts 20 ingrediënten in het hele recept!

Runderhart, Hoki, Rundvlees, Rundernier, Runderlever, Runderbloed, Zonnebloemolie, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesium Oxide, Zink Proteinaat, Koper Proteinaat, Mangaan Proteinaat, Thiamine Mononitraat, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Water toegevoegd voor verwerking.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd (AKA een droge stof basis):

 • 47,8% Eiwit
 • 33% Vet
 • 1% Vezel

Recept waardering: 10/10

Met een unieke combinatie van spier- en orgaanvlees is dit zeer soortaangepaste blikvoer een van mijn favoriete kattenvoedingen op de markt! Zoals ik al heb gezegd, vind ik het geweldig dat het hele recept slechts 20 ingrediënten bevat. U kunt de laatste prijs voor deze smaak op Amazon controleren door hier te klikken.

Chicken & Lamb Feast Gevriesdroogde Ingrediënt Review

feline natural gevriesdroogd voer review

Kopen op Amazon

Gevriesdroogde diëten winnen snel aan populariteit en Feline Natural biedt eigenlijk geen enkele vorm van traditionele droge brokken, maar dit recept kan nog steeds functioneren vergelijkbaar met droogvoer. We hebben het zelfs gekozen als een van de beste droge kattenvoeders op de markt. Hier is hoe ze het proces uitleggen op hun website:

Het idee is simpel: het leveren van een droog, rauw, hoog-vlees dieet dat de nutritionele goedheid van natuurlijke hele voedingsmiddelen behoudt. Vriesdrogen – een methode om voedsel onder druk te drogen – geeft ons precies dat. Het is een briljant eenvoudige techniek, en het resultaat heeft over de hele wereld de aandacht getrokken.

Eerst wordt het vlees snel ingevroren om de voedingsstoffen vast te houden. Dan doen we dat vlees recept in een vacuüm seal en verminderen de druk. Hierdoor verdampt het bevroren water (ijs!) in het vlees direct tot damp tijdens een proces dat sublimatie wordt genoemd. Wat overblijft is hetzelfde rauwe vleesrecept als waarmee we begonnen, behalve dat het volledig droog is.

Een van de grote vragen bij gevriesdroogd voedsel is, hoe serveer je het eigenlijk?

Je kunt gevriesdroogd voer serveren zoals het is of je kunt het rehydrateren met warm water. Dat betekent dat gevriesdroogde voeding de voordelen biedt van zowel droge brokjes als natvoer. Dat maakt dit soort dieet een van mijn favorieten, niet alleen in termen van voedingswaarde, maar ook gemak.

Het helpt ook dat mijn kat Debbie eigenlijk niet zo van natvoer houdt en veel liever droge brokjes eet, maar ze gaat nog steeds voor wat gevriesdroogd voedsel met een beetje hydratatie.

Met de introductie in de wereld van gevriesdroogd voedsel uit de weg, laten we eens een kijkje nemen naar de eerste 5 ingrediënten in het Kip & Lamb Feast recept.

1. Kip

Kip is een ingrediënt dat we gewend zijn te zien in veel kattenvoer en het is over het algemeen een geweldig ingrediënt. Feline Natural voldoet aan de richtlijnen van de American Association of Feed Control Officer’s en de AAFCO vertelt ons dat benoemd gevogelte “de delen van de vogel is zoals je die zou vinden als je een hele kip of kalkoen in de supermarkt zou kopen. Eerlijk gezegd bestaat het vaak uit de minder winstgevende delen van de vogel, zoals ruggen en nekken.”

Dat klinkt zeker soortgeschikt voor onze vleesetende poesjes!

2. Lamshart

Lamshart, vergelijkbaar met het runderhart in het vorige recept, kan een unieke voedingsbron voor katten vormen die anders is dan traditioneel spiervlees.

3. Lam Nier

Nog een van de meer unieke ingrediënten op deze lijst, Dr. Coates wijst erop dat “nieren hoge gehaltes aan vitamine A, vitamine C, vitamine D, calcium, ijzer, fosfor en natrium kunnen leveren.”

4. Lamslever

Vasthoudend aan het artikel over orgaanvlees versus spiervlees van Dr. Coates, wijst zij erop dat “lever uitblinkt in het leveren van vitamine A, vitamine K, ijzer en fosfor”. Het hebben van een breed scala aan orgaanvlees helpt dit voedsel om de totale ingrediëntenlijst te verminderen, omdat er minder supplementen nodig zijn om een evenwichtig voedingsprofiel te bereiken.

5. Lams Bloed

Nog een ingrediënt en nog een item dat je waarschijnlijk niet zult zien in de meeste kattenvoer merken. Bloed kan een uitstekende voedingsbron voor katten zijn en is zeker geschikt voor bepaalde diersoorten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het Kip & Lam feest recept. Merk op dat dit recept slechts 17 ingrediënten heeft, waar ik nog steeds niet over uit ben!

Kip, lamshart, lamsnieren, lamslever, lamsbloed, lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse groene mossel, gedroogde kelp, taurine, vitamine E-supplement, magnesiumoxide, zinkproteïnaat, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, vitamine D3-supplement, foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse omgezet naar een droge stof basis:

 • 52,2% Eiwit
 • 33,7% Vet
 • 1% Vezel

Recept waardering: 10/10

Ik ben een grote fan van gevriesdroogd voedsel omdat ze zoveel voordelen hebben, waaronder:

 • Het gemak van droogvoer door droog te serveren
 • Voordelen van vochtrijk natvoer door rehydrateren
 • Recepten met veel voedingsstoffen die veel dichter bij een rauw dieet staan dan een traditioneel brokje ooit zou kunnen zijn

Als je dat combineert met de uitstekende en beperkte ingrediëntenlijst van Feline Natural krijg je een uitstekend kattenvoer! Als u geïnteresseerd bent om een zak op te halen, kunt u de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Prijs 5/10

Als het op kattenvoer aankomt, of eigenlijk op wat dan ook, kun je niet alleen naar de prijs kijken – je moet het ook altijd vanuit het perspectief van kwaliteit bekijken. En tot nu toe hebben we het grootste deel van deze review besteed aan hoe geweldig de ingrediënten in Feline Natural kattenvoer echt zijn.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat je voor echt hoogwaardige ingrediënten een meerprijs moet betalen, wat betekent dat Feline Naturals aan de bovenkant van de meeste budgetten zal liggen. De complicerende factor hier is dat het kattenvoer moet worden verscheept vanuit Nieuw-Zeeland, wat de prijs niet bepaald omlaag brengt.

Dus is het de moeite waard?

Naar mijn mening is het elke cent waard. Een gezondere (en gelukkigere kat) is de prijs waard en hoewel er andere goede opties op de markt zijn als je op zoek bent naar een van de beste is dit een top mededinger.

U kunt de laatste prijs voor alle Feline Natural producten op Amazon controleren door hier te klikken.

Marketing en boodschap komen overeen 10/10

Een andere categorie en weer een 10 op 10 voor Feline Natural.

Het merk maakt echt waar wat ze zeggen en de kernboodschap voor Feline Natural is zowel specifiek als eenvoudig:

Wij geloven dat uw kat het beste verdient. En daarom stoppen we alleen het beste in onze diervoeding. Ons hele assortiment is:

 • Gemaakt van volledig natuurlijke, duurzame, vrije uitloop, en gras gevoede ingrediënten
 • Graanvrij, glutenvrij en vrij van vulstoffen
 • Laag in koolhydraten
 • 100% uitgebalanceerde voeding
 • Heerlijke smaak

Hoewel ik normaal gesproken bezwaar zou maken tegen het gebruik van het woord “vulstof”, omdat het een enigszins vage en subjectieve definitie heeft, doet Feline Natural zo’n goed werk met het minimaliseren van ingrediënten dat ik denk dat ze er mee weg kunnen komen. Vooral als je bedenkt dat ze geen geleermiddelen of traditionele verdikkingsmiddelen zoals guargom gebruiken.

Terugroep geschiedenis 6.5/10

Feline Natural bestaat al sinds 2006 en heeft dus genoeg tijd gehad om de kwaliteit van de ingrediënten te testen en mogelijke problemen op te lossen in de vorm van terugroepacties. Hoewel de Feline Natural lijn nooit een terugroepactie heeft gehad, heeft het ook een kortere geschiedenis achter de rug, omdat het merk oorspronkelijk begon als een merk dat alleen hondenvoer verkocht.

In april van 2018 werd de hondenvoerlijn teruggeroepen vanwege mogelijke besmetting met listeria en je kunt het officiële persbericht van de FDA hier lezen.

Over het geheel genomen is de terugroepgeschiedenis solide, maar met een enigszins beperkte tijdlijn (althans in vergelijking met andere merken) kan ik ze niet meer dan een 6,5 geven in deze categorie.

Online beoordelingen van Feline Natural

Ik heb elk kattenforum, kattenblog en dierenvoedingswebsite die ik kon vinden bekeken om een indruk te krijgen van wat katteneigenaren op het web te zeggen hebben over Feline Natural kattenvoer. Over het algemeen zijn katteneigenaren blij met de hoogwaardige ingrediënten, maar zoals je kunt verwachten komt de prijs met enige regelmaat naar boven.

Laten we eens wat dieper ingaan op wat mensen zo goed vinden aan Feline Natural.

Waar klanten van houden

Er zijn veel katteneigenaren die blij zijn een voer te vinden dat hun kieskeurige katachtige zal eten. Een recensent op Amazon vertelt hoe hun kieskeurige kat Feline Natural goedkeurt:

Bear vindt het heerlijk! Mr. Dry Food Only zegt yum. Ik vind het lekker omdat het niet stinkt en ik kan de hoeveelheid portioneren die hij in een keer eet. Geen verspilling. En het is hoog in eiwitten en goed voor hem, maar vertel het hem niet. We voeren dit nu ongeveer een maand. We merken een toename van zijn energieniveau.

Zoals verwacht, is het ook heel gebruikelijk voor gelukkige katteneigenaren om de hoge kwaliteit van de ingrediënten in het recept te vermelden. Hier is nog een Amazon klant die het Kip & Lam Feast recept beoordeelt:

Er is geen ander merk kattenvoer zo SCHOON, (geen afval ingrediënten) en gezond als Feline Natural! Ik heb de laatste 4 jaar onderzoek gedaan naar de ingrediënten van kattenvoer en de bedrijven die het voer maken…mijn mening is dat er geen beter is. Natuurlijk, een molen kopen en zelf maken is het beste, ALS het goed gemaakt is met alle supplementen die uw kat nodig heeft. Maar het is zeer tijdrovend.

Wat klanten niet leuk vinden

Zoals bij vrijwel elk kattenvoer op de markt, zijn er ook katten die het voer niet lekker vinden. Of het nu komt omdat de eigenaar niet goed is overgestapt op het nieuwe dieet of omdat de kat het voer gewoon niet lekker vindt, dit soort beoordelingen vormen het merendeel van de beoordelingen met één ster voor Feline Natural.

Ik merk ook dat hoe duurder het kattenvoer, hoe meer mensen boos zijn als hun kat het afwijst.

Dit is eerlijk gezegd logisch en ik kan het ze niet kwalijk nemen dat ze gefrustreerd zijn.

Ik denk dat dit type recensie perfect is samengevat door deze Amazon klant:

Mijn katten haatten het. Ik gaf het aan mijn broer. Zijn katten vonden het geweldig.

In het algemeen is het feit dat katten het dieet niet lekker vinden, de voornaamste klacht van katteneigenaren.

Mijn algemene waardering 9.5/10

Feline Natural is een van mijn top-aanbevelingen voor katteneigenaren die op zoek zijn naar echt kattenvoer van topkwaliteit. Met een combinatie van ingrediënten van menselijke kwaliteit en op de diersoort afgestemde receptkeuzes, levert Feline Natural een geweldig kattenvoer, of u nu de voorkeur geeft aan natvoer of gevriesdroogd rauw voer.

De enige reden waarom ik dit merk geen 10 op 10 kan geven is dat de prijs misschien niet voor iedereen logisch is en hoewel ik van de Nieuw-Zeelandse ingrediënten hou, is het jammer dat het voer van een meestal afgelegen eiland moet komen.

Maar als premium kattenvoer binnen je budget valt, kan ik Feline Natural niet genoeg aanbevelen. U kunt de laatste prijs voor alle recepten op Amazon bekijken door hier te klikken.