ExquisiCat Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

ExquisiCat is een exclusief merk van PetSmart dat premium strooisel en zwerfvuilgerelateerde accessoires zoals scheppers, voeringen en dozen aanbiedt. Het bedrijf heeft voor elk wat wils – of je nu een fan bent van conventioneel kleistrooisel, een voorstander bent van meer natuurlijke opties, of je bent nieuwsgierig naar het gebruik van silicagelkristallen.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 5/5
 • Prijs per pond – 2/5
 • Multi-Cat Formules – 5/5
 • Klonterend vermogen – 3/5
 • Langdurige geurbestrijding – 5/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 4.2/5

Waarom vertrouwen op Cats.com?

We hebben honderden uren besteed aan het onderzoeken en testen van de populairste zwerfvuilmerken en meer dan 50 verschillende zwerfvuilgerelateerde producten. Onze onbevooroordeelde beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek, een uitgebreide blik op klantrecensies en een analyse van de productkenmerken die het belangrijkst zijn voor kattenouders. We gebruiken deze producten ook met onze eigen katten, die altijd blij zijn om hun eerlijke feedback te geven.

We hebben de drie nesten in deze beoordeling persoonlijk gekocht en getest – ons team heeft ze niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling.

ExquisiCat Kattenbakvulling Merkoverzicht

ExquisiCat is gespecialiseerd in zwerfvuil en nestgerelateerde accessoires. Het merk wordt exclusief gedragen door PetSmart. Naast een reeks soorten zwerfvuil biedt het bedrijf ook kattenbakken, voeringen, scoopers, afvalzakken en kattenbakmatten (om tracking te verminderen).

Het merk is trots op het maken van zwerfvuil met langdurige geurbeheersing en minimaal stof.

Wat voor soort zwerfvuil biedt Exquisicat aan?

De ExquisiCat kattenbakvulling lijn is verdeeld in drie categorieën: klei, silicakristallen en natuurlijke opties, zoals papier en grenen. (Om een goed afgerond overzicht te krijgen van de verschillende nesten van het merk, kocht ik er een van elk type.)

ExquisiCat biedt klonterende en niet-klonterende formules, evenals geparfumeerde en ongeparfumeerde variëteiten. De superieure geurbeheersing en minimale stofontwikkeling van het merk maken het een goede keuze voor huizen met meerdere katten, vooral die met kattenbakken en mensen die dicht bij elkaar wonen. Qua prijs is ExquisiCat aan de hogere kant, maar vergelijkbaar met vergelijkbare merken.

De drie nesten die hieronder worden besproken, zijn allemaal ongeparfumeerde, klonterende formules.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

#1 ExquisiCat Premium klonterend kleistrooisel

Bekijk op Petsmart.com

Klei is de meest bekende en meest gebruikte soort strooisel, en het is wat ik over het algemeen gebruik voor mijn twee katten. Deze multicat-formule stelt een verheven doel om geuren tot 10 dagen te kunnen neutraliseren – een claim die mijn aandacht trok omdat ik drie kattenbakken in een vrij kleine ruimte bewaar.

Mijn katten gingen meteen naar dit nest (waarschijnlijk omdat het vergelijkbaar was met wat ze gewend zijn). ExquisiCat’s Premium Clay Litter is een stofarme formule die gemakkelijk te scheppen is. Bosjes houden elkaar stevig vast, zonder in stukken te brokkelen.

Na ongeveer een week het kleistrooisel van ExquisiCat te hebben getest, kan ik persoonlijk instaan voor de geurbeheersing. Zelfs met twee katten die het gebruikten, was er geen detecteerbare ammoniakgeur. Over het algemeen waren we tevreden met hoe goed dit nest de “ick” van kattenurine in ons huis beheerste. Er is ook geen parfumgeur die veel kleinesten hebben, een enorme bonus in mijn boek.

De betaalbare prijs, uitstekende geurbeheersing en het lage stof van dit kleistrooisel maken het een goede keuze voor huizen met meerdere katten. Aan de andere kant is het alleen verkrijgbaar in zakken van 40 pond, die voor sommige kattenouders te zwaar kunnen zijn om te beheren.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Puinhoop 4/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.8/5

Dingen die we leuk vonden

 • Geurvrij
 • Goed gevormde klonten maakten het scheppen gemakkelijk
 • Betaalbare optie

Dingen die we niet leuk vonden

 • Alleen verkrijgbaar in zakken van 40 pond
 • We merkten wat lichte tracking op

#2 ExquisiCat Naturals Graszaad Kattenbakvulling

Bekijk op Petsmart.com

Als een natuurlijk nest meer jouw stijl is, heeft EquisiCat ook milieuvriendelijke opties. De ExquisiCat NaTurals Line biedt strooisel gemaakt met dennenkorrels, papierpellets, papierkruimels, maïs en graszaad.

Strooisel gemaakt van natuurlijke ingrediënten is niet perfect, maar het biedt wel enkele voordelen. Ten eerste is het beter voor de planeet. Het is ook zachter voor de longen van uw kat, dus het is logisch voor huisdieren met ademhalingsproblemen.

Dit nest is geurvrij, maar heeft een vage “grasachtige” geur die we aangenaam vonden. De korrel voelt vrij zacht aan (vooral in vergelijking met de microkristallen die hieronder worden besproken). En het is aanzienlijk lichter dan kleistrooisel.

Helaas hebben mijn katten dit graszaadstrooisel niet gebruikt (ik denk dat het gewoon een kwestie van vertrouwdheid was), dus ik kan niet spreken van de geurbeheersing. Ik heb echter het klontervermogen met water getest en vond het verre van perfect – bij het scheppen braken de klonten uit elkaar, waardoor vervelende “kruimels” in de doos achterbleven. Maar dit is een verwachte afweging van de meeste natuurlijke nesten.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 3/5
Geurbestrijding Nv
Stof/Puinhoop 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3.6/5

Dingen die we leuk vonden

 • Biologisch afbreekbare formule
 • 50% lichter dan kleistrooisel
 • Heeft een aangename, natuurlijke geur

Dingen die we niet leuk vonden

 • Bosjes waren een beetje kruimelig
 • Urine kan zich ophopen in de bodem van de pan
 • Sommige gebruikers melden rommelige tracking

#3 ExquisiCat Micro Kristallen Klonterende Silica Kattenbakvulling

Bekijk op Petsmart.com

Crystal kattenbakvulling is gemaakt van silicagelkorrels, die zeer poreus zijn. Dit poreuze oppervlak is wat kristalstrooisel zo absorberend, lichtgewicht en goed in het vangen van geuren maakt.

De meeste kristallen nesten zijn niet van de klonterende variëteit, maar deze ExquisiCat-formule is een uitzondering. Dat gezegd hebbende, ik was niet super onder de indruk van zijn klonterend vermogen. Hoewel dit strooisel veel vloeistof lijkt te absorberen, vormt het niet de meest vaste klonten. De microkristallen genereerden ook meer stof dan de andere twee geteste nesten, dus dit zou waarschijnlijk niet de beste keuze zijn voor katten met ademhalingsproblemen.

In vergelijking met traditionele kleikorrels hebben silicakristallen een ruwere textuur. ExquisiCat beschrijft dit nest als “zacht op poten”, maar het voelde nog steeds moeilijker aan dan het gebruikelijke kleistrooisel van mijn kat. Dus als je een kitten, een senior, een gedeclameerde redding of een kat met gevoelige poten hebt, houd er dan rekening mee dat ze misschien een hekel hebben aan het gevoel van kristallen en weigeren ze te gebruiken.

Over het algemeen vond ik het leuk dat de lichtgewicht tassen beter hanteerbaar waren om te dragen. En het blijkt goed te werken met het absorberen van vloeistof, wat betekent dat dit strooisel dozen langer droog en comfortabel kan houden.

Dit nest kost een aardige cent, wat een probleem kan zijn voor sommige huizen met meerdere kattenbakken. Voor anderen zullen de voordelen van een ultraabsorberend en lichtgewicht strooisel de kosten echter rechtvaardigen.

Categorie Rating
Prijs 1/5
Klonterende actie 2/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Puinhoop 3/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 2/5
Algemene beoordeling 3/5

Dingen die we leuk vonden

 • Extreem licht van gewicht
 • Zeer absorberend
 • Geurvrij

Dingen die we niet leuk vonden

 • Dure optie
 • Niet biologisch afbreekbaar

Wat vinden klanten van ExquisiCat Litter?

Voor het grootste deel heeft ExquisiCat gunstige beoordelingen. Mensen waarderen de effectieve geurbestrijding en lage stofontwikkeling. Dit is wat mensen te zeggen hebben:

Positieve beoordelingen

“Doet alles wat het beweert te doen. Beide katten gingen er meteen mee aan de haal. Minder geur, veel minder stof. Ik gebruik al tientallen jaren een van de andere grote merken, maar voor nu is dit mijn nieuwe go-to nest!” – Beoordeling van ExquisiCat Premium Clumping Clay Litter

“Ik hou van het feit dat het volledig natuurlijk, lichtgewicht en geurvrij is. Het houdt wel aardig wat bij, maar dat wist ik van tevoren al dus daar heb ik een kwalitatief goede mat voor. Ik zou willen dat het minder duur was, maar het absorbeert goed en plakt niet aan de kattenbak, dus het hoeft minder vaak te worden vervangen. Ik vind het leuk dat het ook in zakken van 14 lb wordt geleverd, in plaats van 20 lbs, waardoor het gemakkelijker te hanteren is.” – Beoordeling van ExquisiCat Naturals Grass Seed Clumping Litter

Negatieve beoordelingen

Ik probeerde dit voor mijn oudere kat die vreselijke allergieën heeft. Ik wilde kristallen strooisel proberen. Deze zei 99,9% stofvrij, dus ik dacht dat ik het zou proberen. De Op het moment dat ik het in de kattenbak goot was er een grote stofwolk. Elke keer als ze haar zaak bedekte, roerde ze stof waardoor ze niesde. Ik niesde zelfs nies. Ik zag ook stof op het meubilair in de buurt van waar de doos was geplaatst. Als u op zoek bent naar stofvrij / eenvoudig onderhoud en laag-tracking strooisel, is dit niet degene.” – Beoordeling van ExquisiCat Micro Crystals Klumping Litter

“Ik heb thuis 2 katten, dus ik heb kattenbakvulling nodig die rommel en geurtjes beperkt. Dit nest deed echt niet veel in het maskeren van geuren. Ook was het klonteren niet veel, dus er was veel rotzooi. Ik moest hierdoor meer strooisel gebruiken dan andere merken.” – Review van ExquisiCat Naturals Grass Seed Clumping Litter

Hoeveel kost ExquisiCat bakvulling?

In vergelijking met andere vergelijkbare merken zijn de meeste ExquisiCat producten aan de prijzige kant. De lijn van natuurlijk zwerfvuil van het bedrijf is behoorlijk steil, maar in lijn met wat andere natuurlijke nesten op de markt kosten. Als je bereid bent om ervoor te springen, betaal je maar liefst $ 4,00 / lb voor hun microkristalformule.

Houd er rekening mee dat hoewel deze prijs hoog is, kristallen meer absorberend zijn dan kleistrooisel, dus je hebt er minder van nodig. Bovendien blinken kristallen uit in geurbeheersing, dus ze kunnen meestal langer duren tussen veranderingen.

Fans van klei zullen blij zijn om te horen dat ExquisiCat kleistrooisel zeer betaalbaar is (en een hit was in ons huis!)

Kortom, is ExquisiCat kattenbakvulling een goede keuze?

Als u op zoek bent naar een goed presterend nest dat hard werkt om geur te beheersen, ja, dan denken we dat ExquisiCat een goede keuze maakt.

De kilometerstand van elke kattenouder zal variëren, maar we denken dat dit nest het meest gunstig zal zijn in huizen waar geur een probleem is. Misschien heb je een kattenbak in een afgesloten ruimte, of misschien moet je er een houden in de buurt van waar je eet, slaapt of rondhangt. In deze gevallen kan ExquisiCat helpen om geuren tot een minimum te beperken.

Ik was het meest onder de indruk van het kleistrooisel van het merk, dat betaalbaar is en heel goed klont. Ik was minder onder de indruk van de klonterende werking van het graszaad, maar dat hoort bij het territorium. En hoewel het niet in ieders budget zal zijn, kan het zeer absorberende microkristalstrooisel van het merk een game-changer zijn voor mensen die hopen minder te scheppen (en meer te knuffelen).

Waar wordt ExquisiCat verkocht?

ExquisiCat is exclusief voor PetSmart – u kunt het in de winkel of online kopen.