Een gids voor de Himalaya Ragdoll Cat Hybrid


De Himalaya Ragdoll-mix kan niets anders zijn dan een geweldige kat, gezien de fysieke en temperamentkenmerken van beide ouderrassen.

De Himalaya-kat staat bekend om zijn prachtige blauwe ogen en lange vacht, evenals om zijn zachte en zachtaardige aard.

Het Ragdoll-ras is te herkennen aan zijn grote lichaam, lange staart en pluche vacht. Haar kalme en sociale aard maakt haar een geweldige metgezel voor mensen van alle leeftijden!

Laten we eens kijken hoe de combinatie van deze twee rassen eruit ziet bij een enkele kat. Laten we alles onderzoeken over het uiterlijk, temperament, gezondheid en levensduur van de Himalaya Ragdoll-kat.

Himalayan Ragdoll Cat Overzicht

Gewicht 8-20 pond
Hoogte 9-12 inch
Type vacht Lang, dik, zijdeachtig
Vachtkleuren Veel verschillende vachtkleuren en patronen
Temperament Vriendelijk, zachtaardig, intelligent, knuffelig
Gezondheidsproblemen Ademhalingsproblemen, obesitas, polycystische nierziekte, hypertrofische cardiomyopathie
Levensduur 9-15 jaar

Himalaya Ragdoll Kat Uiterlijk

Door te kijken naar de grootte van zowel Ragdoll als Himalaya-kat, vachttype en kleuren, en lichaams- en gelaatstrekken, krijgen we een idee bij benadering van hoe hun hybride eruit zou moeten zien.

Grootte

Volgens de Ragdoll-groeigrafiek wegen deze katten 8 tot 20 pond, terwijl ze 9 tot 11 centimeter lang zijn.

Himalaya-katten hebben een gemiddeld gewicht van 8 tot 15 pond en een hoogte van 10-12 inch.

Rekening houdend met deze metingen is het mogelijk om te voorspellen dat een Himalaya Ragdoll kan wegen overal van 8 tot 20 pond, en zal lang zijn tussen 9 en 12 inch.

Vachttype en kleuren

De Himalaya-kat heeft een lange, dikke en dichte vacht. Hoewel het grootste deel van haar vacht crème of wit is, vertoont ze ook punten die verschillende tinten kunnen vertonen, waaronder blauw, zegel, lila, chocolade of rood.

De Ragdoll heeft ook een lange, zijdeachtige en zachte vacht die in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is, zoals seal, lila, blauw, chocolade, crème, tortie, enz.

Wat kun je dan verwachten van de Ragdoll Himalayan mix jas? Deze kat erft waarschijnlijk een lange, zijdeachtige en dikke vacht van beide ouders. Verder kan haar jas in veel verschillende kleuren komen.

De onderstaande video toont een Himalaya Ragdoll mix kitten met een lila vachtpatroon.

Zowel Ragdolls als Himalayans werpen veel af – vooral de Himalaya, die wordt beschouwd als een van de slechtste kattenrassen voor mensen met allergieën!

Vandaar dat de Himalaya Ragdoll-mix naar verwachting ook een behoorlijke hoeveelheid haar zal afstoten. Dit impliceert dat een regelmatige verzorgingsroutine essentieel zal zijn, waardoor mogelijk een paar keer per week moet worden geborsteld.

Lichaams- en gelaatstrekken

De Himalaya heeft een rond uiterlijk, maar dit is eigenlijk een hele sterke en stevige kat. Haar benen zijn kort en haar borst en schouders zijn breed. De Ragdoll daarentegen is een zwaar uitgebeende kat met een lange staart.

De Ragdoll Himalaya-mix zal naar verwachting ook een zwaar uitgebeend lichaam hebben en een rond uiterlijk kunnen hebben zoals zijn Himalaya-ouder.

Fascinerende blauwe ogen zijn een gemeenschappelijk kenmerk van zowel Ragdolls als Himalayans, een eigenschap die waarschijnlijk wordt geërfd door hun hybride nakomelingen.

Volgens de TICA-standaard heeft de Ragdoll een brede kop, wigvormig, met licht afgeronde contouren. Himalayanen hebben grote, ronde hoofden, daarom kan de Himalaya Ragdoll-kat de kopvorm van een van zijn ouders erven.

Himalaya Ragdoll Kat Persoonlijkheid

Himalaya Ragdoll Kat

Zachtaardig, intelligent en aanhankelijk – dit zijn de beste woorden om het Himalaya-ras te beschrijven. Deze katten zijn gemakkelijk in de omgang en aanpasbaar. Ze hebben zelfs de neiging om met andere huisdieren om te gaan, vooral wanneer ze vanaf jonge leeftijd aan hen worden voorgesteld.

Himalaya-katten houden ook van rondjes, wat betekent dat alle mensen die op zoek zijn naar een knuffelkat niet fout kunnen gaan met dit ras!

Een van de meest onderscheidende eigenschappen van Ragdoll-katten is geduld en zachtaardigheid. Het zijn rustige maar sociale katten die het leuk vinden om knuffels van hun mensen te krijgen.

Deze katten zijn ook vriendelijk en sociaal, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een gezelschapsdier. Bovendien zijn Ragdolls zeer intelligent en is het mogelijk om ze tal van trucs te leren.

Rekening houdend met de eigenschappen van deze Himalaya en Ragdolls, kunnen we een geschatte pict krijgenure van de persoonlijkheid en het gedrag van hun hybride.

Daarom wordt van een Himalaya Ragdoll-mix verwacht dat deze vriendelijk, zachtaardig, intelligent en knuffelig is. Al deze eigenschappen maken deze hybride kat een geweldige keuze voor een huisdier.

Himalaya Ragdoll Cat gezondheid en levensduur

Potentiële gezondheidsproblemen zijn iets waar elke toekomstige eigenaar van een huisdier zich bewust van moet zijn.

Nogmaals, hier moeten we de gezondheidsproblemen van zowel Himalaya als Ragdoll observeren om informatie te krijgen over wat we kunnen verwachten van de gezondheid van hun hybride.

De Himalaya-kat is een brachycefalisch ras, dat volgens Andreea Igna en C. Igna [1], betekent dat het waarschijnlijk ademhalingsstoornissens gerelateerd aan de schedelconformatie.

Naast ademhalingsmoeilijkheden zijn Himalaya-katten ook gevoelig voor enkele extra gezondheidsproblemen, zoals de kersenoog, Polycystische nierziekte, en tandheelkundige problemen.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die worden gezien in het Ragdoll-ras, aan de andere kant, zijn urinewegproblemen, obesitas, en Hypertrofische cardiomyopathie.

Bijgevolg kan een Himalaya Ragdoll-kat mogelijk een van de bovengenoemde gezondheidsproblemen ontwikkelen. Daarom is het essentieel om deze hybride te nemen voor regelmatige dierenartscontroles.

De gemiddelde levensduur voor zowel Himalaya- als Ragdolls-katten wordt geschat op 9-15 jaar, wat aangeeft dat hun hybride waarschijnlijk dezelfde levensverwachting heeft.

Laatste woorden

Wat is het eindoordeel over de verwachtingen voor de Himalaya Ragdoll kat?

Het is altijd een gok met hybride katten, maar er zijn enkele dingen die vrij zeker zijn, zoals dat deze mix aanhankelijk, zachtaardig en intelligent zal zijn, net als beide ouderrassen.

Bovendien is deze hybride waarschijnlijk ook knuffelig en zelfs een schootkat, waardoor het een geweldige metgezel is, vooral voor gezinnen met kinderen.

Uiteindelijk kan worden geconcludeerd dat hybride katten net zo geweldig zijn als raszuivere katten en zeker alle aandacht verdienen.

Verwijzingen:

[1] Igna, C, Igna, A. Brachycephalic rassen van honden en katten – een probleem in Roemenië ook? Rev Rom Med Vet (2021) 31 | 3: 45-50. ISSN: 1220-3173; E-ISSN: 2457-7618.