Een gids voor de binnenlandse korthaar kat gewichtstabel op leeftijd


Een binnenlandse kortharige kat is geen specifiek ras, maar eerder een beschrijving van katten van verschillende soorten met dit type vacht.

Dit is eigenlijk het meest voorkomende type kat in de Verenigde Staten. Deze katten hebben een gemengde afkomst, wat resulteerde in een reeks persoonlijkheden. Ook zijn er verschillende vachtkleuren en aftekeningen aanwezig bij deze katachtigen.

Ondanks deze verschillen is er een algemene richtlijn voor hun gewicht in verschillende stadia van hun leven.

Laten we eens kijken naar de binnenlandse korthaar kattengewichtstabel per leeftijd en erachter komen hoe groot deze katachtige zou moeten zijn. Deze grafiek helpt u in te schatten of uw kat het juiste gewicht heeft voor zijn leeftijd.

Binnenlandse korthaar kat gewichtstabel op leeftijd

Leeftijd Binnenlandse korthaar kat gewicht
Pasgeboren kitten 3-6 ounce
3 maanden 2-4 pond
4 maanden 4-5,5 pond
5 maanden 5-6 pond
6 maanden 5,5-6,6 pond
9 maanden 6,75 pond-8,75 pond
1 jaar 6-9 pond
3 jaar 6-15 pond

Pasgeboren Domestic Shorthair Kitten

Pasgeboren Domestic Shorthair Kitten

Wanneer ze net geboren zijn, wegen pasgeboren korthaar kittens tussen 3-6 gram.

Volgens de kittenvoedingstabel per leeftijd zouden kittens in de eerste paar weken van hun leven tussen de helft en driekwart ons moeten winnen.

Uw pasgeboren korthaar moet de eerste twee weken elke 1 tot 2 uur eten. Op een leeftijd van ongeveer 3 tot 4 weken kunt u de voedingsintervallen verlengen tot elke 3 tot 4 uur.

Moedermelk voorziet kittens in deze periode van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Als het kitten er niet genoeg van krijgt, moet het worden aangevuld met een hoogwaardige kattenmelkvervanger.

Het is voldoende om het kittenvoeding om de 4 tot 6 uur te geven wanneer het 4 weken bereikt. Een kitten van 5 weken oud moet beginnen met spenen, wat betekent dat het elke 6 uur moet eten. Dit is de periode waarin kittens beginnen over te schakelen op vast voedsel.

Na het bereiken van de leeftijd van 8 weken, moet het binnenlandse korthaar kitten om de 6 tot 8 uur een maaltijd krijgen.

Kitten van 3 maanden oud

Een binnenlandse korthaar kitten moet wegen 2-4 pond op de leeftijd van drie maanden. Er wordt verwacht dat mannetjes groter zijn dan vrouwtjes in het algemeen.

Dit is de periode waarin kittens klaar zijn om hun moeder te verlaten en volledig gespeend en goed gesocialiseerd moeten zijn.

Op dit punt groeit uw binnenlandse korthaar kitten en zal het profiteren van een gemengd dieet, waarbij u zowel droog als nat voedsel krijgt. Natuurlijk moet het voedsel speciaal worden samengesteld voor kittens.

Beweging en spelen zijn cruciaal voor kittens op deze leeftijd om ze te vermaken en te socialiseren. Ook houdt regelmatige lichaamsbeweging hen op een gezond lichaamsgewicht.

Kitten van 4 maanden oud

Kitje van 4 maanden oud

Een gezond en goed gevoed 4 maanden oud huisje korthaar kitten moet wegen 4-5,5 pond. Op deze leeftijd is het voldoende om het elke 8 uur maaltijden te geven.

Het is belangrijk om uw groeiende kat te voeden met regelmatige en kwaliteitsvolle maaltijden. Maar het is ook cruciaal om overvoeding te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw kitten regelmatig beweegt om obesitas te voorkomen.

Kitten van 5 maanden oud

Op dit punt moet uw binnenlandse korthaar kitten wegen tussen 5-6 pond.

Omdat dit kitten groeit en calorieën verbrandt, moet zijn lichaam van energie worden voorzien, zoals uitgelegd door PetMD.

Als u niet zeker weet hoeveel calorieën uw kitten dagelijks nodig heeft, kunt u altijd een dierenarts om advies vragen. Ze kunnen advies geven over de juiste calorie-inname, die u vervolgens kunt verdelen over de dagelijkse maaltijden.

Naarmate het kitten opgroeit, moeten zijn maaltijden groter en minder frequent worden.

Naarmate het kitten blijft groeien, moeten zijn maaltijden geleidelijk groter en minder frequent worden.

Kitten van 6 maanden oud

binnenlandse korthaar kitten 6 maanden oud

Een binnenlandse korthaar kat moet wegen 5-5 tot 6,6 pond op de leeftijd van zes maanden.

Dit is het moment waarop u uw kat veel entertainment moet bieden, zoals interactief speelgoed, hoge kattenbomen en krabpalen.

Vanaf dit punt is het voldoende om uw kat om de 8 tot 12 uur te voeren.

9 maanden oude KiTten

In deze periode moet uw kitten overal wegen tussen 6,75 pond en 8,75 pond.

Tegen die tijd zal uw binnenlandse korthaar kitten eruit gaan zien als een volwassen kat, hoewel het meestal nog steeds zal blijven groeien.

1-jarig kitten

binnenlandse korthaar kitten 1 jaar oud

Een eenjarige binnenlandse korthaar kitten zal wegen meestal 6-9 pond, waarbij mannetjes aan de zwaardere kant zijn.

Het is vermeldenswaard dat het mogelijk is voor een kat om op deze leeftijd meer dan 9 pond te overschrijden zonder als overgewicht te worden beschouwd. Deze variatie in gewicht kan afhangen van de bouw van de kat, omdat binnenlandse kortharige katten in dit opzicht kunnen variëren.

De 1-jaarsmarkering is een perfect moment om uw kat mee te nemen voor een dierenartscontrole en om te zien of het goed gaat en hoe de grootte eruit ziet.

3-jarige kitten

De meeste binnenlandse korthaar katten zullen wegen tot 9 pond op driejarige leeftijd. Het is echter mogelijk om sommigen van hen tot 15 pond te zien bereiken.

Dit betekent niet dat ze zwaarlijvig zijn, maar je moet een dierenarts om een mening vragen over de grootte van je kat.

Wanneer bereikt de binnenlandse korthaar haar volledige grootte?

De meeste kittens stoppen meestal met groeien tussen de leeftijd van 8 en 16 maanden, volgens de groeigrafiek van de kat.

Hetzelfde geldt voor de binnenlandse kortharige kat, maar er kunnen enkele uitzonderingen zijn.

Het is niet onmogelijk voor deze kat om door te groeien tot de leeftijd van ongeveer drie jaar. Als uw kat verder gezond is, en dit wordt bevestigd door een dierenarts, hoeft u zich geen zorgen te maken over haar langdurige vooruitgang.

Sommige katten rijpen later en blijven zich ontwikkelen, zowel fysiek als emotioneel, voor een langere periode.

Wat te doen als uw huiskat korthaar ondergewicht heeft?

Een optimaal lichaamsgewicht is cruciaal voor de algemene gezondheid van een kat. De gegevens van dit binnenlandse korthaar kattengewicht zijn algemeen en sommige afwijkingen zijn altijd mogelijk.

Als u echter merkt dat uw kat ernstig buiten het gewenste bereik springt, kan dit betekenen dat hij ondergewicht heeft.

Cats Protection legt de volgende tekenen uit dat een kat ondergewicht heeft:

• Je kunt de ribben zien

• Zijn buik steekt duidelijk achter zijn ribben omhoog als je hem van opzij bekijkt

• Je kunt zijn ruggengraat zien

• Wanneer je het aanraakt, kun je geen vetlaag over de ribben en wervelkolom voelen

Het belangrijkste hier is om elke medische aandoening uit te sluiten die een laag lichaamsgewicht bij uw huisdier kan veroorzaken. Daarom moet u uw dierenarts raadplegen.

Als uw kat gezond is, kan de dierenarts een speciaal dieet voorstellen om een gezond gewicht te bevorderen.

Om uw kat aan te moedigen om goed te eten, moet u de voerbak uit de buurt van de toiletruimte houden. Het voedsel dat je het geeft, moet in overeenstemming zijn met zijn leeftijd en energieniveaus.

Geduld is de sleutel in dit proces. Mogelijk moet u het dieet van uw kat een paar keer aanpassen voordat u degene vindt die het beste bij hem past.

Wat te doen als uw huiskat korthaar overgewicht heeft?

binnenlandse korthaar kat overgewicht

Net zoals het niet goed is voor je huisdier om ondergewicht te hebben, is obesitas ook een probleem dat je niet bij je kat wilt zien.

Natuurlijk kunt u deze gewichtstabel gebruiken om te controleren of uw kat zwaarlijvig is, maar er zijn ook enkele andere tekenen.

Uw kat die worstelt met snel springen en rennen, kan wijzen op een obesitasprobleem. Wanneer katten gezond zijn en een optimaal lichaamsgewicht hebben, moeten ze deze activiteiten gemakkelijk uitvoeren.

De Cumberland Animal Clinic stelt voor om op zoek te gaan naar de taille van uw kat om hun gewicht te controleren. Kijk van bovenaf naar je kat terwijl hij staat en zoek dan naar een kleine inkeping boven zijn heupen.

Als je zijn taille niet kunt zien of als de zijkanten uitpuilen, geeft dit aan dat je binnenlandse korthaar zwaarlijvig is.

Nogmaals, u moet een gesprek hebben met uw dierenarts over de beste stappen voor de behandeling van het gewichtsprobleem van uw kat.

Misschien moet je de maaltijden verminderen of hem aanmoedigen om regelmatiger te bewegen. Hier is het ook essentieel om mogelijke gezondheidsproblemen te elimineren die de gewichtstoename bij je katachtige vriend kunnen veroorzaken.

Laatste gedachten

Het houden van een kat op een gezond lichaamsgewicht is cruciaal voor zijn gezondheid en welzijn. Hopelijk heeft deze binnenlandse korthaar kattengewichtstabel per leeftijd u een goed inzicht gegeven in de gewenste grootte van deze kat.

Kleine afwijkingen zijn altijd mogelijk en niet have om aan te geven dat er iets mis is met je harige vriend.

Als u echter merkt dat uw kat ernstig ondergewicht of overgewicht heeft, is het tijd om een dierenarts te raadplegen.

Uw kat een hoogwaardig dieet geven is cruciaal om hem nog vele jaren aan uw zijde te houden. Ook het voorzien van regelmatige fysieke activiteit is net zo belangrijk.