Drinken katten melk of water?

Katten houden misschien wel van melk, maar dat is niet het beste wat ze kunnen drinken. Er zijn veel andere dingen die ze af en toe kunnen drinken en sommige die ze nooit moeten consumeren. Water staat op de lijst van dingen die ze dagelijks moeten drinken.

Drinken katten melk of water? Katten moeten water drinken als ze vijf weken oud zijn, ook al drinken sommige nog moedermelk. Dagelijks water drinken voorkomt uitdroging, terwijl het drinken van melk maagproblemen bij de kat kan veroorzaken.

Lees het onderstaande artikel om te leren waarom katten water nodig hebben en hoe je kieskeurige katten aan het drinken krijgt.

Katten moeten water drinken

Katten bestaan, net als mensen, voornamelijk uit water. Het lichaamsgewicht van een kat bestaat voor 60 tot 70 procent uit water. Net als mensen hebben katten dagelijks water nodig om te overleven.

Wilde katten halen het meeste water uit hun prooi. Prooi bevat vocht en dat draagt bij aan de hydratatie van een kat. Gedomesticeerde katten krijgen meestal droog voedsel van hun mensen, dus hebben ze meer water nodig om aan hun behoeften te voldoen.

Lees: Is mijn Bengaalse kat depressief?

Waarom sommige katten niet van water houden?

Er bestaan katten die niet veel om water geven. Dit geldt vooral voor stilstaand, oud water. Katten houden meer van stromend water, wat een reden kan zijn waarom uw kat opgewonden raakt als u de kraan opendraait. Sommige katten vinden het heerlijk om uit de kraan te drinken.

Zie dat als een aanwijzing en investeer in een kattenwaterfontein. Katten geven om zowel waterpresentatie als smaak. ze bewegen naar bewegend, vers water. Een fontein kan het ding zijn dat hen motiveert.

Katten hebben sowieso een lage behoefte aan water omdat ze van oorsprong in woestijngebieden leven en met minder water kunnen overleven. Ze kunnen ook bijziend zijn, wat betekent dat ze moeilijk weten waar de rand van de waterbak is en dat weerhoudt hen ervan te drinken.

Voor alle effectieve manieren waarop katten leven, is drinken er niet één van. Ze krijgen niet veel water per ronde en raken verveeld als ze proberen genoeg te drinken.

Lees: Bengaalse Kat Kleuren: Every Color & Pattern Combo You Should See

Hoeveel water heeft een kat nodig?

Dat is moeilijk te zeggen, want de hoeveelheid water die een kat nodig heeft hangt af van verschillende factoren, zoals het soort voedsel dat een kat eet, zijn gewicht en zijn leeftijd.

Sommige katten drinken te veel water. Constant water drinken is een teken van ziekte zoals suikerziekte of hyperthyreoïdie bij katten.

Lees: Waarom moet je geen Bengaalse kat bezitten?

Uitdroging kan problemen veroorzaken

U kunt zien of de huid zijn elasticiteit heeft verloren als de huid samengetrokken blijft nadat u er zachtjes in knijpt, net over de schouders. Dit wordt “huidtenting” genoemd.

Bel de dierenarts als je een van deze tekenen ziet. Een dierenarts zal kijken of er een onderliggende oorzaak voor uitdroging is en uw blik vocht geven.

Lees: Bengaalse Kat Persoonlijkheid: Alles wat je moet weten

Waarom geen melk?

Katten mogen als volwassene geen melk drinken. Jonge kittens moeten de melk van hun moeder krijgen, de melk van een pleegkattenmoeder, of gespecialiseerde kittenvoeding totdat ze oud genoeg zijn voor water.

Het is een weinig besproken feit, maar de mens is de enige die melk drinkt als volwassene. Alle andere dieren drinken alleen water.

Van koemelk krijgen katten buikpijn omdat katten lactose-intolerant zijn. Zeker, ze kunnen het lekker vinden omdat melk hun vleesetende verlangens aanspreekt. Maar het veroorzaakt wel pijn, winderigheid en extra bezoekjes aan de kattenbak.

Er zijn enkele alternatieven voor water als u uw kat wilt aanmoedigen om te drinken of gewoon wat afwisseling wilt bieden.

Geitenmelk is een goede keuze omdat het kleine vetmoleculen heeft en gemakkelijker te verteren is. Sommige kattenvoerbedrijven hebben ook speciale melk voor katten waar de lactose is verwijderd.

Bottenbouillon is een andere favoriet voor dieren, ook voor katten. Het is gemakkelijk te maken door overgebleven dierenbotten ongeveer 20 minuten te koken. Het bevat veel voedingsstoffen en spreekt de vleesetende aard van katten aan.

Tonijnsap is een andere optie aangezien katten dol zijn op vis en de geur van het sap. Blijf bij tonijn uit blik in water in plaats van tonijn gedrenkt in olie. Olie zal de maag van uw kat van streek maken. Let ook op het zoutgehalte.

U kunt het uw kat alleen aanbieden of het mengen met water. U kunt het ook over het droogvoer van uw kat gieten.

Wat mogen katten niet drinken?

Sommige drankjes zijn gewoon niet goed voor katten, ook al lijkt je kat ze te willen. Naast melk mogen alcoholische dranken, suikerhoudende dranken en cafeïnehoudende producten nooit aan een kat worden gegeven.

Manieren om uw kat water te laten drinken?

Er bestaan manieren die uw kat kunnen motiveren om water te drinken. U kunt de waterbak vervangen door een bredere ondiepere versie met minder lip. Katten houden niet van smalle bakjes die hun snorharen raken.

Het plaatsen van de waterbak op de juiste plek voor een kat is belangrijk. Katten houden van open plekken waar ze hun omgeving in de gaten kunnen houden terwijl ze drinken. Zorg ervoor dat het water vers blijft door het een of twee keer per dag te verversen. Katten houden niet van vuil water.

Lees: Het bezitten van een zilveren Bengaalse Kat: Alles wat je moet weten

FAQs

Wat drinken katten graag?

Katten drinken graag vlees-gerelateerde dingen. Ze zijn tenslotte carnivoren en moeten vlees eten. Dingen als bouillon, nat kattenvoer, en tonijn zijn slechts enkele manieren waarop katten water binnenkrijgen.

Wat kunnen katten proeven?

Katten kunnen vele soorten smaken proeven. Eén ding dat ze niet kunnen proeven is zoete smaken. Katten hebben geen smaakreceptor voor zoetigheid. Dit toont aan dat ze ook geen behoefte hebben aan dingen als koolhydraten in suiker vorm.

Kunnen katten uit het toilet drinken?

Het is geen verstandig idee voor katten om uit het toilet te drinken. Een kat kan zo verdrinken, maar er zitten ook bacteriën en chemicaliën in de toiletpot waar ze ziek van kunnen worden.

Je moet ook je aquarium afdekken.

Wat doet water voor een kat?

Water doet hetzelfde voor een kat als voor mensen. Het spoelt het lichaam van afvalstoffen, dempt en smeert gewrichten, helpt bij de spijsvertering, vervoert zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen, en voorkomt problemen als constipatie.

Houden katten beter van koud water?

Ja, katten houden van koud water, vooral op warme dagen. Een goede truc is om een paar ijsblokjes in hun water te doen als de temperatuur stijgt.