Diamond Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Diamond beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschiktheid voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Diamond kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-rating Diamond over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 6/10

Algemene score: 6.3/10

In totaal geven we Diamond kattenvoer een 38 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Diamond

Diamond Pet Foods is een familiebedrijf dat gelooft dat “elk huisdier het allerbeste verdient”. Het bedrijf werd opgericht in 1970 in een poging om een hoogwaardige dierenvoeding te creëren die de gemiddelde huisdiereigenaar zich kan veroorloven.

Tegenwoordig is Diamond uitgegroeid tot een van de grootste en snelst groeiende fabrikanten in de huisdiervoedingsindustrie, verkocht in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Inkoop en productie

Dit merk beweert alleen hoogwaardige ingrediënten te gebruiken die afkomstig zijn van vertrouwde lokale en wereldwijde leveranciers. Elke formule wordt in de VS gemaakt in eigen faciliteiten. Hoewel Diamond Pet Foods is gevestigd in Meta, Missouri, hebben ze productievestigingen in South Carolina, Californië en Arkansas.

Diamond produceert niet alleen zijn eigen producten, maar ze gebruiken ook state-of-the-art technologie en productieprocessen. Elke faciliteit ondergaat jaarlijkse audits en elke partij voedsel wordt onderworpen aan strenge tests voor kwaliteit en veiligheid.

Geschiedenis herinneren

Als een van de grootste fabrikanten van dierenvoeding is het niet verwonderlijk dat Diamond in de loop der jaren een aantal terugroepacties heeft gehad.

Hier is een korte geschiedenis:

 • maart 2013 – Diamond Naturals kattenvoer werd teruggeroepen vanwege lage niveaus van thiamine.
 • april & mei 2012 Verschillende Diamond- en Diamond Naturals-producten (evenals andere Diamond Pet Foods-merken) werden teruggeroepen vanwege positieve tests op salmonella.
 • december 2005 – Diamond Maintenance en Diamond Professional kattenvoer werd teruggeroepen uit de faciliteit van het merk in South Carolina.

Welke soorten kattenvoer biedt Diamond aan?

Diamond biedt een verscheidenheid aan katten- en hondendroogvoer en natvoerproducten voor katten in drie productlijnen: Diamond, Diamond Care en Diamond Naturals.

De originele Diamond-productlijn bevat een enkele onderhoudsformule, terwijl Diamond Naturals verschillende droge en natte voedselformules bevat. Deze productlijn omvat droogvoerrecepten voor kittens, binnenkatten en actieve katten, evenals ingeblikt voedsel voor volwassen katten en kittens.

De Diamond Care-productlijn bevat twee recepten die door dierenartsen zijn geformuleerd om de gezondheid en het gewicht van uw kat in de urinewegen te ondersteunen.

Het merk Diamond Pet Foods produceert ook een aantal andere populaire merken huisdierenproducten, waaronder Taste of the Wild, Kirkland Signature, Solid Gold, 4Health en Chicken Soup for the Soul.

Wat vinden klanten van Diamond Cat Food?

Over het algemeen lijken klanten Diamond kattenvoer leuk te vinden. Veel klanten merken op dat de producten zelfs aantrekkelijk zijn voor kieskeurige katten, hoewel Diamond een behoorlijk aantal negatieve beoordelingen heeft. Negatieve opmerkingen variëren van katten die braken na het eten van het voedsel tot een verhoogde kattenbakgeur.

Laten we eens kijken naar een paar klantrecensies van enkele van de meest populaire recepten van Diamond.

Positieve beoordelingen

“Ik gebruik het merk Diamond al jaren voor zowel honden als katten en mijn dieren zijn glanzend, gezond en gelukkig. Ze houden van de smaak. Wanneer je een zak opent – in tegenstelling tot goedkoop voedsel ruikt het vlezig. Ook zijn haar poep minder stinkend en minder in hoeveelheid omdat haar lichaam de voedingsstoffen daadwerkelijk absorbeert. Maxine reviewing Diamond Naturals Active Chicken Meal &Rice Formula

“De eerste keer dat ik dit merk probeerde, eten mijn katten het op. Ik heb verschillende verwilderde katten terug en ze kunnen niet stoppen met eten. Erg blij met aankoop, goed bedrag voor lage prijs.” – Nancy beoordeelt Diamond Maintenance Formula Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ja, ze zijn eaelke hap ting. Ze drinken ook twee keer zoveel en vullen de kattenbak 4x zo snel – de geur is onwerkelijk verschrikkelijk. Je krijgt waar je voor betaalt!” – Perzen beoordelen Diamond Maintenance Formula Dry Cat Food

“Niet zeggen dat het slecht voedsel is, maar mijn honden kregen allergieën nadat ze dit voedsel een tijdje hadden gegeten. Rauwe, rode, jeukende buiken en een superdroge huid.” – TicTac16 reviewing Diamond Naturals Actieve Kip maaltijd & Rijst Formule

Wat vonden onze testkatten ervan?

Over het algemeen hadden onze testkatten geen scrupules over het eten van Diamond kattenvoer. Ze waren het meest geïnteresseerd in de Diamond Naturals natvoerformule, hoewel ze het droge voedsel ook aantrekkelijk vonden.

Het belangrijkste probleem bij het testen van dit merk is dat een van onze testkatten allergisch is voor kip, dus ze kon geen van de recepten eten die Diamond te bieden had.

Diamond Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Bekijk op Chewy

Deze kipmeel- en rijstformule is de hoogste kwaliteit van de drie recepten die we van Diamond hebben beoordeeld, maar het is zeker niet perfect. We houden ervan dat het begint met een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten, maar het wordt snel gevolgd door witte rijst die een beperkte voedingswaarde biedt.

We waren een beetje bezorgd over de lengte van de ingrediëntenlijst en het hoge aantal koolhydraatingrediënten, hoewel het geschatte koolhydraatgehalte slechts ongeveer 20% is. We waardeerden ook de toevoeging van probiotica, hoewel het moeilijk te zeggen is of de micro-organismen het kookproces overleven.

Ingrediënten

Kippenmeel, gemalen witte rijst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijk aroma, lijnzaad, gemalen miscanthusgras, natriumbissulfaat, zalmolie (bron van DHA), kaliumchloride, cholinechloride, DL-methionine, taurine, gedroogde cichoreiwortel, boerenkool, chiazaad, pompoen, bosbessen, sinaasappels, quinoa, gedroogde kelp, kokosnoot, spinazie, wortelen, papaja, yucca schidigera-extract, gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, gedroogd bacillus subtilisfermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie Product, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis Fermentatieproduct, ZinkProteïne, Vitamine E Supplement, Niacine, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Manganous Oxide, NatriumSeleniet, Vitamine D Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.61%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 23.36%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip maaltijd

Kippenvet

Zalmolie

Gemalen witte rijst Kip

Pros

 • Echte dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt
 • Gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten, geen kunstmatige toevoegingen
 • Probiotische mix ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering

Tegens

 • Rijk aan koolhydraten (meer dan 20% geschat)
 • Gemalen witte rijst biedt beperkte voedingswaarde

Bekijk op Chewy

Deze onderhoudsformule droogvoer is problematisch vanaf het allereerste ingrediënt – een dierlijk bijproduct. Je vindt er ook verschillende ingrediënten op basis van maïs en tarwe die voornamelijk worden gebruikt als vulstoffen in dierenvoeding. Ze bieden niet veel op het gebied van voeding voor je kat.

In vergelijking met het vorige recept is deze formule ook veel hoger in koolhydraten, geschat op ongeveer 35%. Het bevat probiotica, maar nogmaals, we weten niet zeker hoe goed ze de verwerking overleven.

Ingrediënten

Kipbijproductmeel, volkoren gemalen maïs, tarwemeel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), maïsglutenmeel, gemalen witte rijst, gedroogde bietenpulp, natuurlijke kipsmaak, lijnzaad, vismeel, natriumbissulfaat, kaliumchloride, cholinechloride, dl-methionine, taurine, gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, gedroogd Bacillus Subtilis fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd enterococcus faeciumfermentatieproduct, Gedroogde Bifidobacterium Animalis Fermentationenproduct, zinkproteïnaat, vitamine E-supplement, niacine, mangaaneiwitaat, kopereiwitaat, zinksulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine B12-supplement, mangaanoxide, natriumseleniet, vitamine D-supplement, foliumzuur. Bevat een bron van levende (levensvatbare), natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 16.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 46.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.67%

Vet: 33.6%

Koolhydraten: 38.74%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kippenvet Kip bijproduct maaltijd

Volkoren gemalen maïs

Tarwebloem

Maïs Gluten Maaltijd

Gemalen witte rijst

Kip

Vis

Pros

 • Dierlijk eiwit als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met probiotica voor een gezonde spijsvertering
 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Bevat maïs en tarwe ingrediënten
 • Bevat bijproducten en enkele niet-specifieke dierlijke eiwitten

Bekijk op Chewy

Zoals de meeste ingeblikte voedingsmiddelen, zit deze formule boordevol vocht en is het veel lager in koolhydraten dan een van de twee droge voedingsmiddelen. Het geschatte koolhydraatgehalte van deze formule is minder dan 10%. We vinden het leuk dat dit recept ook verschillende bronnen van echte dierlijke eiwitten bevat. Het enige potentiële probleem is dat kip en vis veel voorkomende voedselallergenen zijn voor katten.

Ingrediënten

Witvis, visbouillon, kip, oceaanvis, kippenlever, bruine rijstmeel, wortelen, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, guargom, agar-agar, zout, kaliumchloride, DL-methionine, pompoen, quinoa, veenbessen, bosbessen, gedroogde kelp, inuline, taurine, cholinechloride, natriumcarbonaat, ijzer aminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, koper aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, Natriumseleniet, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, KaliumJodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.18%

Vet: 15.91%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 36.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.54%

Vet: 32.69%

Koolhydraten: 30.77%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Whitefish

Kip

Oceaanvissen

Kippenlever

Bruine rijstmeel

Zonnebloemolie

Kip

Vis

Pros

 • Boordevol echte bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij laag in toegevoegde koolhydraten (minder dan 5% geschat)

Tegens

 • Bevat verschillende veel voorkomende voedselallergenen (kip en vis)

Hoeveel kost Diamond Cat Food?

Diamond is een redelijk betaalbaar merk kattenvoer, afhankelijk van met welke productlijn je gaat. De Diamond Naturals-lijn is duurder dan de originele Diamond-productlijn, hoewel beide minder dan $ 0,10 per ounce voor droogvoer geprijsd zijn. Diamond Naturals Natvoer is ongeveer $ 0,18 per ounce.

Kortom, is Diamond Cat Food een goede keuze?

Voor het grootste deel is Diamond kattenvoer een middelmatig merk. Sommige van hun formules zijn beter dan andere in termen van hoogwaardige ingrediënten, hoewel al hun droge voedingsmiddelen behoorlijk veel koolhydraten bevatten.

Als u op zoek bent naar een betaalbaar merk kattenvoer, is onze favoriet van de drie recepten die we hebben beoordeeld de Diamond Naturals natvoer. Het is rijk aan dierlijke eiwitten en vocht, maar zeer laag in koolhydraten.

Waar is Diamond Cat Food Verkocht?

U kunt Diamond kattenvoer vinden in een verscheidenheid aan lokale en onafhankelijke dierenwinkels en bij online retailers. Online kun je het beste winkelen op Amazon of Chewy, hoewel je ook Diamond-dierenvoeding van Petco en PetFlow kunt kopen.