Devon Rex Kleuren: Welke vachtkleuren kunnen Devon Rex Katten hebben?

De Devon Rex-kat valt op met zijn fysieke uiterlijk, inclusief hun golvende vacht. Hoewel je je misschien tot hen aangetrokken voelt vanwege hun pixie-achtige kenmerken, zul je blij zijn om te horen dat ze aanhankelijke en loyale metgezellen zijn. Als u op zoek bent naar een unieke kat die uw kleine sidekick zal worden, laten we u kennismaken met de Devon Rex.

De Devon Rex is een geweldig kattenras om te adopteren als je niet kieskeurig bent over bontkleur. Het is duidelijk dat je een Devon Rex hebt gekozen omdat je je aangetrokken voelt tot hun uiterlijk en ze vertederend vindt.

Interessant is dat jassen en patronen zo variëren dat geen Enkele Devon Rex er hetzelfde uitziet. Natuurlijk kunt u een Devon Rex vinden die vergelijkbaar is met die van uzelf, maar het zou moeilijk zijn voor een nest om identieke kittens te produceren.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de verscheidenheid aan kleuren en patronen die de Devon Rex kan hebben.

Tabby Devon Rex

Geschiedenis van de Devon Rex kat

Toen de Devon Rex-kat eenmaal was ontdekt, werkten fokkers onvermoeibaar om het ras te behouden, waarbij ze hun ieel er schattig uitzagen en hun vachten erg aantrekkelijk. Er was geen kat zoals de Devon Rex, ook al werd eerst gedacht dat ze de Cornish Rex.

In de jaren 1960 had Devonshire, een vrouw genaamd Beryl Cox een calico kat die gepaard ging met een golvende verwilderde kater. Een golvend katje werd gecreëerd en Cox was gecharmeerd. Ze realiseerde zich dat het krullende haar een recessief gen was – beide ouders moesten het gen hebben om het door te geven aan hun kittens.

In eerste instantie ging ze ervan uit dat dit nest een gemengde variëteit van de Cornish Rex was, maar het werd al snel duidelijk dat ze in feite een heel nieuw ras had ontdekt.

Cox werkte samen met fokkers om de Devon Rex te creëren waar we vandaag de dag van houden, die later in de jaren 1960 in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd. Daar werden ze breed geaccepteerd en werden ze gewild. Hun unieke look zal ongetwijfeld iedereen aantrekken.

Hoe ziet een Devon Rex kat eruit?

Devon Rex-katten hebben een opmerkelijk gedenkwaardige uitstraling. Van hun vacht en gestalte tot hun gezichtsstructuur, ze zijn heel verschillend. Ze zijn relatief klein, met slanke lichamen en magere ledematen, maar ze zullen je verrassen met grote oren en alerte ogen.

Stel je voor: je leest ’s avonds laat een boek. Je ziet iets uit je ooghoek bewegen en kijkt omhoog om het vreemde buitenaardse wezen te aanschouwen dat je elke dag moet voeden. Ze hebben je minstens 20 minuten in de gaten gehouden met die grote, indringende ogen. Dit is een nachtelijke gebeurtenis.

Als ze dan naast je komen kruipen voor een paar avonddieren, word je geconfronteerd met golvende vacht, in tegenstelling tot die van elke andere kat die je hebt gezien. Je wordt eraan herinnerd waarom ze een van de beste metgezellen zijn om te hebben – ze houden van hun mensen, knuffelen en koekjes maken.

In welke kleuren komen Devon Rex katten voor?

De kleuren van een Devon Rex variëren van solide tot gedessineerd, met bijna elke variatie of combinatie inbegrepen. Er zijn geen kleuren of patronen die niet worden herkend in het ras, waardoor ze net zo veelzijdig en uniek zijn als vingerafdrukken.

witte Devon Rex kat

Effen gekleurde Devon Rexen

Een Devon Rex met een stevige vacht moet vrij duidelijk te herkennen zijn. Ze zullen maar één kleur in hun vacht hebben, maar die kleur kan variëren. Een Devon Rex kan worden geleverd in effen zwart, wit, grijs (blauw) of bruin.

Als je Devon Rex een crèmekleurige of roodachtige kleur heeft, zijn ze waarschijnlijk niet volledig effen (ook al lijken ze in sommige verlichting te zitten). Rode en crèmekleurige Devon Rexen hebben meestal enkele tabby-patronen die kunnen verschijnen naarmate ze ouder worden.

Devon Rex-katten kunnen ook kleuren zijn die kaneel, chocolade, lila of lavendel worden genoemd. Deze kleuren kunnen effen lijken, maar hebben soms markeringen die lijken op die van een tabby-vacht.

Devon Rexen met patroon

Devon Rex-katten met patroon zijn populair en kunnen verbluffende verschillen hebben. Je zult nooit echt raden hoe een nest eruit zal zien, ongeacht welke kleuren de ouders zijn.

oranje tabby Devon Rex

Tabby

Tabbies kan echt elke kleur hebben, dus elk van de hierboven genoemde effen tinten kan een tabby-tegenhanger hebben. Meestal vind je bruine, rode (oranje) en crèmekleurige tabbyjassen. Deze kunnen bruin, wit, grijs en zwart in de kleuring gemengd hebben met verschillende tinten.

Je kunt ook zilveren tabby Devon Rex-katten tegenkomen met een staalkleurige basisvacht met donkerdere zwarte aftekeningen.

Tabby kattenjassen zijn er in verschillende patronen die kunnen worden onderscheiden als er goed op wordt gelet. Het andere tabbladdoor jassen omvatten getikte, gevlekte, klassieke en makreel (gestreept). Makreel tabbies hebben lange, smalle strepen op hun lichaam; klassieke tabbies hebben ronde bulls-eye wervelingen; gevlekte tabbies hebben vlekken op hun lichaam en strepen op hun benen. Aangevinkte tabbies hebben lichter gekleurde wortels en donkere uiteinden.

Als je denkt dat je een tabby Devon Rex hebt, ga je gang en raad eens welk patroon ze hebben – nieuwsgierigheid is niet rechtvaardig voor katten!

bicolor Devon Rex |

Bicolor

Een bicolor Devon Rex zal elke kleur gemengd met wit zijn en kan gelijkmatig worden verdeeld, zodat de helft van het lichaam wit is en de helft de andere kleur. Je zou een zwart-witte bicolor, grijs en wit, tabby en wit en meer kunnen hebben.

Soms kom je zelfs een smoking Devon Rex, of een effen zwarte vacht met witte vlekken op hun borst, buik, poten en soms de kin. Deze kat is altijd black-tie klaar.

Calico Devon Rex

Calico

De calico Devon Rex is een driekleurige kat die bijna altijd een vrouwtje zal zijn. Het calico-gen wordt alleen door het X-chromosoom geleid, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat je een mannelijke calico zult vinden.

Calicos zal meestal wit, rood (oranje) en zwart zijn. Verdunde calico’s hebben iets doffere dezelfde basiskleuren, zodat het meer op grijs, perzik en wit lijkt. Calico’s zijn gemakkelijk te herkennen omdat het patroon zo duidelijk en mooi is.

Puntig

Een puntige Devon Rex heeft een effen gekleurd lichaam met donkere punten. Dit betekent dat hun gezicht, oren, poten en uiteinden van staarten donkerder zullen zijn dan de rest van hun lichaam. Deze vacht is schattig op Devon Rex katten en geeft ze een gelijkenis met de Siamees. Puntige Devon Rexen kunnen elke kleur hebben.

Vos

Vos Devon Rex-katten zijn vergelijkbaar met de calico, maar in plaats van drie kleuren gemengd, vertonen ze meestal alleen zwart en oranje. Dit geeft hen een patroon dat ‘gestroomd’ wordt genoemd. Net als bij calicos zullen bijna alle schildpad Devon Rexen die je tegenkomt vrouwelijk zijn.

Rook

De vacht beschreven als rook op een Devon Rex gebeurt wanneer de vacht witte wortels heeft die in zwart of grijs veranderen. Dit geeft hun uiterlijk een wat wazige uitstraling, vaak omschreven als smokey.

Nerts

Nertsenjassen zijn meer gebaseerd op de genetica van de kat dan op een vachtpatroontype. Mink Devon Rexes hebben een verscheidenheid aan verschillende vachtkenmerken, variërend van massief tot puntig tot driekleurig tot tabby. Ze hebben misschien wat kleur op hun punten, maar niet altijd.

Zorg voor een Devon Rex

Wat verzorging betreft, is de Devon Rex-kat vrij onderhoudsarm omdat hun golvende vacht (vaak beschouwd als hypoallergeen) schuurt nauwelijks. U hoeft uw Devon Rex-kat niet te borstelen, maar misschien wilt u hun vacht wekelijks voorzichtig afvegen.

Om te helpen bij hun netheid, overweeg dan om een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat ze een vuile kattenbak gebruiken!

Een Devon Rex is een prachtig huisdier met een unieke uitstraling. Het maakt niet uit welk vachtpatroon of kleurencombinatie uw kat heeft, u zult eindeloos van hem houden.