Denken katten dat honden katten zijn? Interspecies Awareness uitgelegd

Hoewel katten en honden een negatieve associatie met elkaar hebben, kunnen veel katten en honden het heel goed met elkaar vinden. Als je honden en katten hebt, wist je dat waarschijnlijk al! Het zien van katten en honden kan variëren van schattig tot hilarisch, en soms kan het zelfs voelen alsof je twee buitenaardse wezens op een vreemde, buitenaardse manier met elkaar ziet communiceren.

Maar begrijpen katten en honden elkaar? Herkennen ze dat ze geen interactie hebben met hun eigen soort? Beseft je kat dat je hond geen andere kat in huis is? Om de vraag te laten rusten, Katten denken niet dat honden katten zijn.

3 kat face divider

Denken katten dat honden katten zijn?

Terwijl katten het misschien niet helemaal precies begrijpen wat Honden wel, ze zijn zich ervan bewust dat het geen katten zijn. De lichaamstaal en verbale communicatie tussen katten en honden is extreem verschillend, zoals je waarschijnlijk weet.

In sommige gevallen kan dit verschil in communicatie leiden tot misverstanden en hoge spanningen. Als je hond en kat aan elkaar gewend zijn en gesocialiseerd zijn, hebben ze waarschijnlijk een soort communicatie tussen hen beiden bedacht. Deze communicatie kan soms mislukken, hoe comfortabel ze ook met elkaar omgaan. Net als menselijke broers en zussen lopen de spanningen soms hoog op en kan er wat gesis of krabben optreden.

Katten- en hondengevechten
Afbeelding credit: Moshe EINHORN, Shutterstock

Denken hondachtige katten dat honden katten zijn?

Zelfs hondachtige katten zijn zich ervan bewust dat honden anders zijn dan zijzelf. Sommige kattenrassen hebben de neiging om hondachtige persoonlijkheden te hebben, zoals Bengalen en Maine Coons. Dit komt van nature voor bij deze rassen zonder enige omgevingsaansporing.

Als uw kat met honden is opgegroeid, kunnen ze een aantal van de gedragingen en gewoonten aannemen die de honden vertonen. Zowel honden als katten kunnen leren van de dieren en mensen om hen heen, dus het is niet ongebruikelijk dat een kat wat hondengedrag oppikt als ze van jongs af aan met de hond worden opgevoed. Toch zijn deze katten zich ervan bewust dat honden geen katten zijn. Ze hebben instincten voor de juiste communicatie en acties van het zijn van een kat, en in de meeste gevallen zullen omgevingsinvloeden instincten niet vervangen.

Katten houden met honden

Het houden van katten in een huis met honden kan in veel situaties volkomen veilig zijn, maar je moet met een aantal dingen rekening houden voordat je het probeert. Sommige honden hebben een hoge prooidrift, wat ertoe kan leiden dat ze kleine dieren achtervolgen en soms verwonden. Dit kan gebeuren bij een kat, dus overweeg de prooidrift van uw hond voordat u probeert een kat in huis te introduceren.

Langzame introducties zijn de sleutel om een kat te helpen zich aan te passen aan een huis met honden. Het kan enige tijd duren voordat uw kat en hond aan elkaar zijn opgewarmd. Katten zijn notoir wispelturig en kunnen er langer over doen om op te warmen voor een hond dan een hond voor een nieuwe kat. In sommige gevallen kan het zijn dat uw kat nooit volledig naar uw hond gaat. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat uw kat erkent dat uw hond geen kat is en moeite heeft om effectief met uw hond te communiceren.

kat en hond samen op de bank
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

kattenpootverdeler

Tot slot

Katten zijn intelligente en opmerkzame dieren, dus ze zijn zich er perfect van bewust dat honden niet hetzelfde zijn als zij. Uw kat en hond kunnen samenwerken om een communicatiemiddel tussen hen beiden te vinden, maar in sommige gevallen kan uw kat er gewoon voor kiezen om uw hond te vermijden. Zorg altijd voor een veilige omgeving voor beide huisdieren, door uw kat voldoende veilige ruimtes uit de buurt van de hond te bieden, kunt u een positieve relatie tussen uw huisdieren behouden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Nieuw Afrika, Shutterstock