Denamarin voor katten: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

Denamarine, vervaardigd door Nutramax, is een supplement dat in de diergeneeskunde wordt gebruikt als leverbeschermer en om een gezonde leverfunctie te bevorderen. In dit artikel leert u over de ingrediënten in Denamarin, wat ze doen voor de gezondheid van de lever, belangrijke doseringsinformatie en enkele veelgestelde vragen.

Denamarin voor katten Overzicht

Medicatie Type:

Neutraceutisch leverbeschermend middel

Recept vereist?:

Nee

FDA goedgekeurd?:

Als neutraceutisch is fda-goedkeuring niet vereist. Het is echter ontwikkeld voor gebruik bij honden en katten.

Levensfase:

Er worden geen beperkingen in de levensfase vermeld, hoewel de meeste huisdieren die dit nemen volwassenen of senioren zijn.

Merknamen:

Denamarin, Denamarin Geavanceerd

Algemene namen:

S-adenosylmethionine (SAMe)/silybine

Beschikbare doseringen:

Voor katten, de grootte “Voor katten en kleine honden tot 12 lbs”, die 90 mg SAMe en 9 mg silybine bevat. Grote doseringsmaten bedoeld voor honden mogen niet worden gebruikt zonder een dierenarts te raadplegen.

Verloopbereik:

Het product moet vóór de vervaldatum op de verpakking worden gebruikt. Bewaren op een koele, droge plaats van niet meer dan 87 graden F (30 graden C). De tabletten zijn gevoelig voor vocht en extreme hitte en mogen niet worden gesplitst of verkruimeld.

Over Denamarin voor katten

Denamarin is een voedingssupplement voor de gezondheid van de lever dat de twee hoofdingrediënten s-adenosylmethionine (SAMe, uitgesproken als “sam-ee”) en silybin bevat.

Als een nutraceutical wordt Denamarin niet beschouwd als een medicijn en meer als een gezondheidssupplement voor leverondersteuning, maar het wordt zeer veel gebruikt in de diergeneeskunde als een aanvullende behandeling voor verschillende soorten leveraandoeningen, evenals voor huisdieren op langdurige medicijnen die de leverfunctie in de loop van de tijd kunnen belasten of beschadigen.

SAMe is een natuurlijke verbinding gemaakt door cellen door het hele lichaam. Het is een essentieel onderdeel van drie belangrijke stofwisselingsroutes die de lever gebruikt.

Silybin is het belangrijkste actieve bestanddeel van silymarine, dat van nature voorkomt in de mariadistelplant. Silybin werkt als een leverbeschermend middel, voornamelijk door toxinepenetratie in levercellen te voorkomen. Het remt ook toxische en inflammatoire effecten op cellen en werkt als een antioxidant en vrije radicalenvanger.

Vrije radicalen zijn onstabiele atomen die door het lichaam zwerven en schade aan cellen veroorzaken. Antioxidanten die fungeren als aaseters van vrije radicalen hebben het vermogen om deze atomen te binden en te deactiveren. Veel verbindingen in de natuur kunnen fungeren als antioxidanten.

Hoewel SAMe en silymarine zichzelf als supplementen kunnen vinden, is hun combinatie in een doseringsvorm voor huisdieren eigendom van het Denamarin-product.

Wat doet Denamarin voor katten?

Denamarine helpt levercellen te beschermen tegen toxines en ontstekingsschade en verbetert de leverfunctie.

De ingrediënten in Denamarin kunnen helpen om levercellen te beschermen tegen toxines en ontstekingsschade door de werking van silybine, evenals de leverfunctie te verbeteren door de betrokkenheid van SAMe bij belangrijke metabolische processen van de lever.

Denamarine kan worden aanbevolen als onderdeel van een behandelplan voor een verscheidenheid aan omstandigheden waarbij de lever betrokken is. Bij katten kan dit aandoeningen omvatten waarbij leverenzymen verhoogd zijn bij bloedonderzoek, zoals bij cholangitis / cholangiohepatitissyndroom, hepatische lipidose en kattentriadeziekte / triaditis.

Denamarine kan ook worden gebruikt bij de behandeling van toxiciteiten die de lever beïnvloeden, waaronder paracetamol toxiciteit. Er zijn ook enkele medicijnen nodig om te gebruiken om sommige soorten ziekten te behandelen, en deze medicijnen kunnen extra stress of spanning op de lever veroorzaken. Denamarine kan nuttig zijn bij het beschermen van de lever tegen sommige van deze effecten terwijl de medicatie wordt gebruikt.

Bijwerkingen van Denamarin voor katten

Gelukkig lijken de bijwerkingen van Denamarin minimaal te zijn. Toxiciteitsstudies hebben geen nadelige effecten aangetoond bij huisdieren bij typische doses die worden voorgeschreven, en overdoses zullen waarschijnlijk geen ernstige ziekte veroorzaken. Bij mensen zijn bijwerkingen van SAMe ook zeldzaam, maar braken en verminderde eetlust zijn gemeld.

Het is belangrijk om te onthouden dat toediening van een tablet aan een kat kan leiden tot een afkeerreactie, hetzij op de medicatie zelf of op het proces van medicatie. Bij sommige katten kan dit leiden tot hypersalivatie (kwijlen), verbergen en zelden braken.

Hoewel dit niet als een echte medicatiereactie wordt beschouwd, als u zich zorgen maakt over een echte toxiciteit, moet u het ASPCA Animal Poison Control Center (1-888-426-4435) of Pet Poison Helpline (1-855-764) bellen.7661) voor verder advies.

Hoewel natuurlijke producten en als zeer veilig worden beschouwd, zijn SAMe en silybin niet onderzocht bij zwangere of zogende koninginnen, dus Denamarin moet voorzichtig worden gebruikt in deze katten.

Denamarin voor katten dosering

Denamarine wordt op een lege maag gegeven, maar u kunt de tablet indien nodig in een kleine hoeveelheid voedsel verbergen.

Er is slechts één dosering Denamarin beschikbaar voor katten, namelijk het Denamarin for Cats and Small Dogs-product, dat 90 mg SAMe en 9 mg silybine bevat.

Denamarin tabletten worden meestal eenmaal daags gedoseerd volgens het advies van de fabrikant. Er zijn echter veel rapporten dat de meest effectieve doseringen voor SAMe en silybin voor bepaalde aandoeningen mogelijk hoger moeten zijn dan het Denamarin-label stelt.

Sommige patiënten op Denamarin op lange termijn kunnen ook baat blijven hebben bij toediening om de twee tot drie dagen. Daarom is het erg belangrijk om de instructies van uw dierenarts zeer zorgvuldig op te volgen.

De Denamarin-tabletten moeten tot gebruik in hun originele verpakking worden bewaard en mogen niet worden geplet of gesplitst (d.w.z. u moet geen grotere doses splitsen die zijn geformuleerd voor honden om aan een kat te geven).

Denamarine moet op een lege maag worden gegeven. Ongeveer een uur voor het voeren of twee uur na het voeren, is het beste.

Droge pilpillen worden over het algemeen afgeraden bij katten. Wanneer u een Denamarin-tablet geeft, kunt u onmiddellijk na toediening drie tot zes milliliter water geven om te helpen bij de doorgang naar de maag. Indien nodig kan een Denamarin-tablet in een zeer kleine hoeveelheid voedsel worden ingebracht, of zoiets als een pill pocket, om de toediening gemakkelijker te maken.

Hoewel SAMe en silybin / silymarine (of mariadistel) ook in supplementvorm voor mensen kunnen worden gevonden, kunnen deze producten een grote mate van variabiliteit in actieve ingrediënten hebben en zijn ze niet ontworpen voor huisdieren.

Denamarin is ontwikkeld voor en geformuleerd voor huisdieren. Zorg er altijd voor dat u eventuele supplementen die u van plan bent voor uw kat te gebruiken met uw dierenarts bespreekt.

Conclusie

Krabbende kat onder kin

Het kan normaal zijn dat sommige katten een beetje kwijlen als ze heel ontspannen en tevreden zijn.

Denamarine voor katten is een zeer nuttige nutraceutical die deel uitmaakt van de gereedschapskist van elke dierenarts voor de behandeling van katten met een leveraandoening of toxiciteiten die de lever aantasten. Het is over het algemeen zeer veilig om te gebruiken, hoewel de noodzaak om het zonder voedsel te geven voor sommige katten een beetje uitdagend kan zijn.

Effectieve doseringen kunnen variëren afhankelijk van de aandoening, waardoor het noodzakelijk is om alle veterinaire instructies zorgvuldig te volgen.

Veelgestelde vragen

Wat doet Denamarin voor een kat?

Denamarine is een niet-medicamenteus, nutraceutisch supplement dat veel wordt gebruikt door de veterinaire beroepsgroep om te helpen bij de behandeling van bepaalde soorten leveraandoeningen of toxiciteiten die de lever bij katten en honden aantasten. Het kan ook helpen om de lever te beschermen tegen schade als een kat een andere medische aandoening heeft die een medicijn vereist dat stress of druk op de leverfunctie en het metabolisme kan veroorzaken.

Kan Denamarin aan katten worden gegeven?

Ja, er is een specifieke doseringsgrootte van Denamarin ontwikkeld voor katten. Denamarine wordt beschouwd als zeer veilig te gebruiken bij katten en bijwerkingen zijn zeer zeldzaam.

Waarom moet Denamarin op een lege maag worden gegeven?

In de eerste plaats komt dit omdat de aanwezigheid van voedsel heeft aangetoond dat het de absorptie van het SAM-e-ingrediënt vermindert. Dus hoewel het technisch gezien veilig met voedsel kan worden gegeven, zal het product een deel van zijn werkzaamheid verliezen.

Het droog pillen van katten wordt over het algemeen niet aanbevolen omdat is aangetoond dat tabletten zich in de slokdarm blijven nestelen, dus elke tablet die zonder voedsel wordt gegeven, moet worden gevolgd met drie tot zes milliliter water.

De fabrikant zegt ook dat Denamarin indien nodig vermomd kan worden gegeven met een kleine hoeveelheid voedsel, zoals een Pill Pocket.

Kan Denamarin advanced worden gebruikt bij katten?

Denamarin Advanced lijkt erg op reguliere Denamarin. Het belangrijkste verschil is een variatie in de SAMe-component waardoor deze meer biologisch beschikbaar is in de Geavanceerde formulering.

Er zijn zowel kauwbare als traditionele harde tabletvormen beschikbaar voor honden, maar momenteel is er alleen een harde tabletvorm beschikbaar voor katten.

In tegenstelling tot reguliere Denamarin, is Denamarin Advanced mogelijk alleen beschikbaar voor aankoop rechtstreeks via uw dierenarts. Als u dit al thuis heeft voor een hond, zorg er dan voor dat u dit eerst met uw dierenarts bespreekt voordat u het voor uw kat gebruikt.