De 8 beste kattenvitaminen en -supplementen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Vet’s Preferred Cat Urinary Tract Chews gekozen als het beste kattensupplement op de markt omdat het een door dierenartsen aanbevolen, veelgebruikt voedingssupplement is dat geschikt is voor alle katten.

Omdat alle katten verschillende behoeften hebben, bevat onze product roundup het beste probiotische supplement, urinewegen gezondheidssupplement, multivitamine en visolie.

Om de beste vitamines en supplementen op de markt te kiezen, hebben we de populairste producten op Amazon en Chewy geëvalueerd, de authenticiteit van hun beoordelingen getest en relevante discussies van dierenartsen en experts op het gebied van diervoeding gelezen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenvitaminen en -supplementen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste urinaire gezondheid zachte kauw

Beste ethisch verantwoord

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open Boerderij Bottenbouillon

 • Rijk aan collageen en gezondheidsbevorderende voedingsstoffen
 • Laag in vet en calorieën
 • Geweldige manier om vocht en smaak toe te voegen aan kattenvoer

Beste multivitamine voor katten

Premium keuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Katachtige Prime

 • Eenvoudig toe te dienen formule in poedervorm
 • Gemaakt met runderbottenbouillon
 • Bevat 2 miljard CFU’s probiotica

Beste Omega-3 visoliesupplement voor katten

Beste urineweg gezondheidssupplement voor katten

Hebben katten vitamines en supplementen nodig?

Sherry Sanderson, DVM, PhD, van het University of Georgia College of Veterinary Medicine, zegt dat “er enkele omstandigheden zijn waarin een kat een onderliggende aandoening heeft die een supplement kan rechtvaardigen”, eraan toevoegend dat supplementen mogelijk helemaal niet helpen vanwege een gebrek aan testen of bewezen werkzaamheid. Sanderson zegt dat “veel supplementen niet getest en onbewezen zijn in de diergeneeskunde.”

Vitaminesuppletie kan nodig zijn voor katten met bepaalde aandoeningen.

Sommige ziekten remmen de opname van voedingsstoffen, wat vitaminesuppletie vereist. Katten met allergieën of zwangere katten kunnen baat hebben bij andere supplementen.

Uiteindelijk is de behoefte aan kattenvitaminen en -supplementen er een die u alleen op individuele basis kunt bepalen. Raadpleeg uw dierenarts of een veterinaire voedingsdeskundige om het juiste supplement voor uw kat te vinden.

Soorten vitaminen en supplementen

Hier is een korte samenvatting van de soorten supplementen die uw kat nodig heeft.

Vitaminen en multivitaminen

Multivitaminen bevatten vaak B-complex vitamines, vitamine D, vitamine E, vitamine A en het aminozuur taurine. Deze zijn van nature aanwezig in vers, rauw of gekookt en verrijkt voedsel, maar sommige katten kunnen een boost nodig hebben vanwege overmatig urineren, voedingstekorten of problemen met de opname van voedingsstoffen. Uw dierenarts kan u helpen bepalen of uw kat deze gezondheids- of dieetproblemen heeft.

Als u vaststelt dat uw kat een multivitamine nodig heeft, beslis dan of u hem een pil, kauwtablet, poeder of gel geeft. Over het algemeen zijn supplementgels het meest smakelijk en ontvangen ze de hoogste klantbeoordelingen, maar ze bevatten meestal glucosestroop en andere suikerhoudende ingrediënten die katten niet nodig hebben.

Kun je je kat te veel vitamine geven?

Praat met uw dierenarts voordat u vitamines aan het dieet van uw kat toevoegt.

De meeste vitamines zijn oplosbaar in water en zullen uit het lichaam van uw kat en in hun kattenbak terechtkomen, wat betekent dat het grootste probleem dat je zult tegenkomen is wat sommigen beschrijven als “echt dure plas”. Je hebt geld verspild aan vitamines die je kat niet nodig heeft.

Sommige vitamines blijven echter in het lichaam en kunnen toxiciteit veroorzaken na een periode van aanhoudende overmatige suppletie. Deze omvatten vitamine A, D, E en K. Deze vitamines zijn vetoplosbaar, wat betekent dat ze zich lange tijd kunnen ophopen in de vetvoorraden van het lichaam.

Omega-3 vetzuur supplementen

Deze supplementen kunnen ontstekingen verminderen en een gezonde huid en vacht bevorderen.

Geef je kat omega-3 vetzuren uit dierlijke bronnen, waaronder vis en krillolie. Vis en krill olie bevatten de omega-3 vetzuren DHA en EPA, die gemakkelijk door het lichaam worden gebruikt.

Plantaardige omega-3-supplementen bevatten ALA, een ander type omega-3-vetzuur. ALA moet worden omgezet in DHA en EPA voordat het lichaam het kan gebruiken. Terwijl herbivoren en omnivoren ALA kunnen omzetten in DHA en EPA, kunnen katten dat niet.

Probiotica en spijsverteringsenzymen

Probiotica zijn levende, actieve micro-organismen die de gastheer ten goede komen. Ze ondersteunen en versterken de populatie van vriendelijke micro-organismen die al in het lichaam van uw kat bestaan.

Een gezond microbioom ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem, de spijsvertering en kan ontstekingen verminderen.

Spijsverteringsenzymen zijn vergelijkbaar met probiotica – ze zijn van nature te vinden in het lichaam van uw kat en in vers voedsel en helpen het spijsverteringsstelsel voedsel af te breken.

Toegevoegde spijsverteringsenzymen kunnen katten met een verminderde pancreasfunctie helpen, maar over het algemeen wordt aangenomen dat ze niet nodig of nuttig zijn voor gezonde katten.

Wilt u meer informatie? Lees onze complete gids voor de beste probiotica voor katten.

Andere supplementen

Er is een supplement of kruidenremedie voor vrijwel elke aandoening. Supplementen beweren angst te kalmeren, verminderen de kans op het ontwikkelen van katachtige lagere urinewegaandoeningen (FLUTD) en behandelen andere veel voorkomende aandoeningen. Het is onmogelijk om al deze supplementen als geheel te evalueren, omdat elk supplement anders is en individuele analyse vereist.

Hoe kies je de beste vitamines en supplementen voor je kat?

Doe je onderzoek.

Omdat deze ruimte vol zit met producten met moeilijk te kwantificeren gezondheidsvoordelen en vaak weinig of geen veterinaire tests of validatie, wees ijverig in uw onderzoek. Zoek bij het winkelen voor de beste kattenvitaminen en -supplementen naar producten met een sterke reputatie en, bij voorkeur, klinische tests om hun voordelen te ondersteunen.

Pas op voor valse beoordelingen.

Klantrecensies zijn een geweldige bron voor analyse. Authentieke kunnen u veel vertellen over het bedrijf en zijn producten. Neppe vertellen je ook iets.

Voordat we een van de producten op de bovenstaande lijst met topvitaminen en supplementen kozen, controleerden we hun vermeldingen op FakeSpot om elke met verdachte beoordelingen te verwijderen.

Beste kattensupplementen die vandaag op de markt zijn

#1 Beste urinaire gezondheid zachte kauwen: vet’s favoriete kat urinewegen kauwen

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Geformuleerd om tal van aspecten van de gezondheid van kattenurinaires te ondersteunen, bevatten deze zachte kauwen belangrijke ingrediënten zoals cranberry, astragaluswortel en zoethoutwortel. Ze komen in een bak van 60 zachte kauwen, wat een voorraad van 30 dagen is voor katten met een gewicht tussen 5 en 10 pond.

Van cranberry is aangetoond dat het bepaalde bacteriestammen doodt en door dit te doen het risico op urineweginfecties bij katten kan helpen verminderen. Astragaluswortel ondersteunt de niercirculatie en cardiovasculaire functie, terwijl zoethoutwortel de spijsvertering stimuleert en allergiesymptomen helpt kalmeren. Deze kauwen bevatten ook brandnetelblad dat de natuurlijke ontgiftingssystemen van het lichaam ondersteunt, waardoor gifstoffen uit het lichaam worden gespoeld.

Deze zachte kauwen zijn ontworpen voor volwassen katten ouder dan 12 maanden. Dosering varieert afhankelijk van het gewicht van de kat met de aanbeveling één kauw voor elke 5 pond lichaamsgewicht.

Pros

 • Geformuleerd om de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen
 • Gemaakt met natuurlijke, plantaardige ingrediënten
 • Ondersteunt ook de nier- en hartfunctie
 • Zachte kauwen zijn gemakkelijk te doseren en toe te dienen

Tegens

 • Enigszins duur
 • Sommige katten houden niet van de smaak

Purina Pro Plan Veterinaire Diëten FortiFlora Probiotische Katten Supplement

View On Chewy View On Amazon

Dit best verkochte probiotische supplement wordt goed gerespecteerd door dierenartsen en geliefd bij katteneigenaren.

Het is gemaakt met het additief dat gewoonlijk “natuurlijke smaak” wordt genoemd, dat is gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel. Dit smaakadditief is een belangrijk onderdeel van Temptations-traktaties, waardoor FortiFlora-poeder de krachtige smakelijkheid van gemalen Temptations krijgt.

Elk sachet bevat 100 miljoen kolonievormende eenheden (CFU’s) van een enkele bacteriesoort – Enterococcus faecium. Voor supplementen zijn CFU’s meeteenheid voor de hoeveelheid levende micro-organismen in een enkele dosis van het supplement. Naast probiotica wordt Purina FortiFlora aangevuld met verschillende vitamines en mineralen.

Dit supplement is geschikt voor zowel zieke als gezonde katten. Het is vooral populair bij katten met inflammatoire darmaandoeningen of andere spijsverteringsproblemen en kan katten met een nierziekte helpen om zich beter te voelen.

Pros

 • Hoog gewaardeerd en aanbevolen door dierenartsen
 • Bevat probiotica voor de algehele gezondheid
 • Aangevuld met vitaminen, mineralen en taurine
 • Zeer smakelijk

Tegens

 • Duur
 • Bevat slechts één probiotische soort en relatief lage CFU’s

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Open Farm bottenbouillon zit boordevol collageen en heerlijke smaak en werkt goed als een voedseltopper of mixer om de dagelijkse voeding van uw kat te stimuleren.

Bottenbouillon wordt langzaam gestoofd uit vlezige botten, waardoor het een rijke bron van vocht en aminozuurrijk collageen is. Het helpt de bekleding van het spijsverteringskanaal van uw kat te versterken om de opname van voedingsstoffen te stimuleren en spijsverteringsproblemen te verlichten. Het ondersteunt ook de gezondheid van de gewrichten, de ontgifting van de lever en een sterke immuniteit.

Open Farm staat bekend om hun inzet voor dierenwelzijn en duurzaamheid, waardoor dit supplement een voedzame en plantvriendelijke keuze is.

Open Farm bottenbouillon komt in recepten met één eiwit zoals kip, kalkoen en rundvlees. Elke formule wordt aangevuld met functionele ingrediënten zoals niet-GMO-groenten en voedingsrijke kruiden om de smaak te stimuleren en extra gezondheidsvoordelen te bieden.

Deze bottenbouillons zijn rijk aan eiwitten, maar laag in vet. Ze zijn een geweldige manier om gevriesdroogd of gedehydrateerd kattenvoer te rehydrateren of om gewoon vocht en smaak toe te voegen aan het basisdieet van uw kat.

Pros

 • Rijk aan collageen en gezondheidsbevorderende voedingsstoffen
 • Laag in vet en calorieën
 • Geweldige manier om vocht en smaak toe te voegen aan kattenvoer
 • Verkrijgbaar in vier single-protein formuleringen

Tegens

 • Sommige katten vinden het misschien niet leuk
 • Duurt slechts 7 dagen na opening

Tomlyn Felovite II Nutritional Gel Cat &Kitten Supplement, 2,5-oz buis

View On Chewy View On Amazon

Deze populaire door dierenartsen geformuleerde multivitaminegel is smakelijk en zit boordevol vitamines, mineralen en aminozuren om de algehele gezondheid van uw kat te ondersteunen. De ingrediëntenlijst bevat aanvullende calcium, fosfor, taurine, vitamine A en essentiële vetzuren.

Net als veel andere supplementgels is dit een suikerrijk product met glucosestroop en moutsiroop die de ingrediëntenlijst aanvoeren. Tomlyn beweert dat het een “smakelijke vissmaak” heeft, en klantrecensies bevestigen dat het smakelijk en smakelijk is.

Het is geschikt voor alle katten, inclusief kittens.

Pros

 • Bevat tal van vitaminen, mineralen en aminozuren
 • Smakelijke vissmaak waar katten van genieten
 • Lage prijs

Tegens

 • Suikerzwaar met glucosestroop en moutsiroop als eerste twee ingrediënten

Klik hier om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Dit spijsverteringssupplement is geformuleerd om darmproblemen bij katten aan te pakken, wat tal van problemen kan veroorzaken, waaronder een slechte adem, kattenbakgeur en huidproblemen.

Het bevat een verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten, te beginnen met runderbotbouillon. Bottenbouillon is rijk aan collageen dat, naast het ondersteunen van de spijsvertering van uw kat, de gezondheid van de gewrichten, de gezondheid van de huid en vacht en de immuniteit kan stimuleren. Waar de meeste spijsverteringsvoordelen echter vandaan komen, is de probiotische enzymmix die helpt het evenwicht in het lichaam en het darmmicrobioom van uw kat te herstellen.

Probiotica zijn nuttige bacteriën die van nature in het spijsverteringskanaal voorkomen. Wanneer ze uit balans raken met slechte bacteriën, leidt dit tot spijsverteringssymptomen zoals stinkende ontlasting, diarree of constipatie. Probiotische supplementen zoals Feline Prime helpen die balans te herstellen, maar alleen als ze voldoende “kolonievormende eenheden” of CFU’s bevatten. Feline Prime bevat 2 miljard CFU’s aan katvriendelijke probiotica.

Omdat het in poedervorm wordt geleverd, is dit supplement gemakkelijk toe te dienen – voeg het gewoon toe aan het voedsel van uw kat. Het nadeel is dat het vrij duur is en, tenminste wanneer u het voor het eerst gaat gebruiken, kan het de spijsverteringssymptomen zoals gas of diarree verhogen.

Pros

 • Bevat spijsverteringsverhogende bottenbouillon
 • Gemaakt met 2 miljard CFU’s van katvriendelijke probiotica
 • Poedervorm is eenvoudig toe te voegen aan het voer van uw kat

Tegens

 • Kan de frequentie van stoelgang verhogen
 • Vrij duur per dag

View On Chewy  View On Amazon

Met meer dan 1.500 beoordelingen op Chewy en bijna 25.000 op Amazon, is dit Zesty Paws zalmoliesupplement gemakkelijk een van de meest populaire omega-3 visoliesupplementen op de markt. De olie is afkomstig van in het wild gevangen zalm geoogst uit Alaska en is vrij van GMO-ingrediënten en kunstmatige additieven.

Deze salmon olie supplement bevat een rijke mix van EPA en DHA, die beide essentieel zijn om de huid en vacht van uw kat in goede conditie te houden. Deze omega-3 vetzuren spelen ook een rol bij het ondersteunen van de gezondheid van de ogen, hersenen, gewrichten, spijsvertering en immuniteit van uw kat.

Hoewel afgebeeld als een pompfles, merken de afbeeldingen op de Chewy-productpagina op dat klanten een pompfles of een knijpfles ontvangen. Je mag niet kiezen welke.

Pros

 • Gemaakt met 100% wild gevangen Alaska zalm
 • Rijke bron van EPA en DHA
 • Ondersteunt huid, vacht, ogen, gewrichten en spijsvertering
 • Vloeistof is gemakkelijk over te gieten of te mengen met het voedsel van uw kat

Tegens

 • Heeft een sterke visgeur
 • Sommige klanten ontvangen pompfles, anderen niet

View On Chewy View On Amazon

Hoewel ons topsupplement één stam van probiotische bacteriën bevatte, is het niet noodzakelijkerwijs het beste probiotische supplement op de markt. Dit supplement heeft meerdere soorten en een hoge CFU-telling voor maximaal voordeel.

Het probioticum bevat zes bacteriesoorten:

 • Bifidobacterium animalis lactis |
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Lactobacillus salivarius
 • Lactobacillus plantarum |
 • Lactobacillus reuteri

Elke schep bevat 1 miljard CFU’s en dit aantal bacteriën is gegarandeerd tot een jaar na de fabricagedatum. Om de werkzaamheid te verhogen, bevat de formule inuline, een prebiotische vezel die probiotische activiteit in de darm bevordert.

Pros

 • Synergiseren met prebiotica voor maximale werkzaamheid
 • Een bekend en populair supplement
 • Hoog aantal CFU’s

Tegens

 • Sommigen klagen dat het moeilijk is om het poeder uit de pot te scheppen

Dierlijke voedingsproducten UroMAXX urine-, nier- en blaashond &cat supplement

View On Chewy View On Amazon

FLUTD is een van de belangrijkste gezondheidsproblemen bij katten, dus supplementen voor de gezondheid van de urinewegen komen zeer vaak voor. Deze populaire formule bevat cranberry-extract en glucosamine HCl, die volgens het productlabel “helpen de urinewegbekleding te voeden en te versterken”.

De meeste klanten zeggen dat hun kat het supplement accepteerde en velen zeggen dat het hielp om zowel cystitis als andere urinaire gezondheidsproblemen te voorkomen en te behandelen. Het bedrijf zegt dat het wordt gebruikt door “dierenziekenhuizen en veterinaire specialisten” in de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot andere cranberry-gebaseerde urinaire gezondheidssupplementen, smaakt dit supplement naar kip en heeft het geen samentrekkende smaak.

Pros

 • Veel klanten zeggen dat het supplement de urinewegaandoeningen van hun katten behandelde of hielp om herhaling te voorkomen
 • Smakelijke smaak
 • Lijkt veilig te zijn voor alle katten

Tegens

Wilt u meer informatie? Lees onze complete gids voor het beste kattenvoer voor de gezondheid van de urinewegen

Het beste supplement voor uw kat kiezen

Alle producten op de bovenstaande lijst worden gerespecteerd met een reputatie voor effectiviteit, maar zijn niet noodzakelijkerwijs de beste keuzes voor u en uw kat.

Voordat u een product kiest, moet u ervoor zorgen dat het product aan uw behoeften voldoet. Uw dierenarts of een veterinaire voedingsdeskundige kan de unieke situatie van uw kat evalueren en u helpen bij het kiezen van het juiste product.

Gerelateerde artikelen: