De 7 beste kattenverzekeringsmaatschappijen in Het Verenigd Koninkrijk

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als eigenaren van gezelschapsdieren houden we ervan om op onze katten te dotten. We houden ervan om met ze te spelen, ze te knuffelen (wanneer ze ons toelaten!) en ze te voorzien van voedzaam eten en heerlijke lekkernijen; en we maken ons zorgen over hun gezondheid en hun veiligheid, vooral als we ze buiten laten zwerven.

Katten brengen zoveel liefde en plezier in onze huizen. Hoewel we misschien ons uiterste best doen om hen de best mogelijke zorg te geven, is het moeilijk om die knagende zorg te negeren als het gaat om iets slechts dat hen overkomt, en hoe we er financieel doorheen zouden navigeren. Dierenartskosten kunnen immers oogverblindend duur zijn.

Voor ultieme gemoedsrust is het logisch om enige bescherming te bieden om onverwachte kosten te dekken die ontstaan als gevolg van een ongeval of ziekte waarbij uw kat betrokken is. Het verkrijgen van de juiste kattenverzekering kan echter aanvoelen als een mijnenveld, omdat geen twee verzekeringsplannen hetzelfde zijn. Het is gemakkelijk om te verdwalen in al het beleidsjargon.

Om het proces gemakkelijker te maken, hebben we uren en uren besteed aan het verzamelen van vergelijkende informatie en offertes van de toonaangevende Britse Cat Insurance-aanbieders, waarbij we hun dekkingsopties hebben opgesplitst in gemakkelijk te begrijpen overzichten in een gedetailleerde vergelijking van huisdierenverzekeringen. Voordat we echter ingaan op de bevindingen van onze huisdierenverzekeringspolis, laten we meer vertrouwd raken met typische kattenverzekeringsinsluitingen, uitsluitingen en meer.

In één oogopslag: beste kattenverzekering in het VERENIGD KONINKRIJK om te kopen

Meest betaalbaar

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

MeerDan

 • Geen jaarlijkse totale claimlimieten
 • Noodopvang inbegrepen in basisdekking
 • Kosten redelijk voor het dekken van oudere katten

Beste levenslange huisdierenverzekering

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Veel huisdieren

 • Levenslange dekking is van toepassing op alle polissen
 • 24/7 video dierenarts toegang via FirstVet
 • Enige flexibiliteit bij de dekking van reeds bestaande aandoeningen

Beste prijs-kwaliteitverhouding Premium Cat-verzekering

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Directline

 • Geen gedoe, dekking met een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 24/7 video dierenarts toegang via Pawsquad

Beste kattenverzekering voor reeds bestaande conditiedekking

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Petplan

 • Flexibele benadering van reeds bestaande conditiedekking
 • Brede set insluitsels in de meest elementaire omslag

Beste optie voor dure huisdieren

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Dierenvrienden

 • Variërend van betaalbare basisdekking tot uitgebreide dekkingsopties
 • Goede dekkingsopties voor dure rassen
 • Gratis dierenarts video consulten 24/7

Beste optie voor oudere huisdieren

aac-table__image

9.2

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Wagel

 • Geen eigen bijdragen aan claims voor oudere huisdieren
 • 24/7 video dierenarts toegang met FirstVet
 • £ 2 miljoen aansprakelijkheidsdekking standaard inbegrepen

Beste huisdierenverzekering voor kattenouders van reisliefhebbers

aac-table__image

9.1

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Tesco Bank

 • Royale dekking voor onderbroken reizen, zelfs met basisdekking
 • 24/7 vetfone advies

Wat houdt catverzekering meestal in?

Polisinclusies kunnen aanzienlijk verschillen tussen verzekeraars, met name in termen van wat automatisch wordt opgenomen en wat als extra moet worden geselecteerd. Sommige dekkingsopties zijn alleen beschikbaar in premiumpolissen, terwijl andere een optionele extra kunnen zijn of minimaal worden gedekt in basispolissen, met verhoogde dekkingsbedragen als onderdeel van een premiepolis.

Als algemene richtlijn, naast het dekken van diergeneeskundige behandeling voor ongevallen en / of ziekten, dekt de katten- of huisdierenverzekering:

 • Aanvullende (alternatieve) behandelingen –Zulk als acupunctuur of hydrotherapie, indien aanbevolen door uw dierenarts.
 • Reclame/beloningsdekking – Om de kosten van reclame voor het vinden van uw verloren huisdier te dekken, vaak inclusief een bedrag dat u kunt gebruiken om aan te bieden als beloning voor hun terugkeer
 • Euthanasie– Aan het einde van het leven van uw huisdier bevatten sommige polissen standaard dekking voor het inslapen van uw huisdier
 • Tandheelkundige behandeling – Veel polissen dekken standaard alleen tandheelkundige behandelingen in het geval van een ongeval dat schade veroorzaakt, hoewel sommige een ongevallen- en ziektegerelateerde tandheelkundige dekking zullen opnemen in zowel basis- als premiedekking
 • Gedragsbehandeling – Behandelingen om gedragsproblemen aan te pakken.
 • Onderbroken reizen – vakantie annuleringsdekking als u een reis moet annuleren of vervroegd naar huis moet terugkeren omdat uw huisdier vermist is geraakt of een dringende veterinaire behandeling nodig heeft.
 • Noodoppas – dekking om te helpen met het instappen van huisdieren of opruimkosten in het geval dat u 4 of meer dagen in het ziekenhuis moet blijven.
 • Verdwaald/Diefstal/Dood – Het dekken van de initiële kosten van uw huisdier. Verzekeraars verschillen van mening over wat ze zullen dekken in termen van de reden dat uw huisdier permanent verloren is – sommigen zullen alleen dekking bieden voor zwerf- en diefstal, anderen bieden alleen dekking voor overlijden door ziekte. Als je een duur kattenras hebt, is het vooral belangrijk om de kleine lettertjes van deze opname te lezen.
 • 24/7 Dierenarts Advies – In zo’n digitaal concurrerend tijdperk bieden de meeste verzekeraars toegang tot een aanvullende Vet Advice-service. Deze zijn vaak 24/7 online toegankelijk, en sommige omvatten videoconsult. Sommige van de bovenstaande items zijn alleen beschikbaar als optionele extra’s dekking, of tot op zekere hoogte opgenomen in de basisdekking. Sommige verzekeraars zullen bijvoorbeeld standaard £ 500 aan noodopvangdekking opnemen, maar deze dekking verhogen tot £ 1.000 of meer onder een premiepolis – wat zeker de rand van onverwachte dierenartsrekeningen zou wegnemen.

Wat sluit catverzekering meestal uit?

 • Routine &preventieve behandelingen – Eventuele routinematige dierenartscontroles, vaccinaties en preventieve geneesmiddelen zoals worm- of vlooienbehandelingen worden niet gedekt
 • Castratie/Sterilisatie – U moet de kosten van het zelf laten castreren of steriliseren van uw huisdier dekken, evenals eventuele kosten in verband met zwangerschappen en bevallen van huisdieren
 • Routinematige tandheelkundige behandelingen Hoewel sommige tandheelkundige behandelingen onder polissen vallen wanneer ze betrekking hebben op een ongeval of ziekte, worden routinematige zorg en extracties enz. zelden gedekt
 • Reeds bestaande omstandigheden – Huisdierverzekeraars dekken zelden behandelingen met betrekking tot aandoeningen waaraan uw huisdier leed voordat het beleid begon, en de meeste zijn hier zeer streng op, maar er zijn enkele uitzonderingen afhankelijk van bepaalde criteria. Nogmaals, als u een verzekering nodig hebt die een reeds bestaande conditiedekking mogelijk maakt, is het van vitaal belang dat u de kleine lettertjes leest voordat u een provider kiest
 • Crematie/Begrafenis – Sommige verzekeraars nemen deze dekking op, maar de meeste niet
 • Aansprakelijkheid – Dekking voor uw kat die een andere persoon of eigendommen buiten het huis verwondt of beschadigt, is af en toe beschikbaar, maar de meeste huisdierenpolissen beperken deze dekking tot honden alleen tot honden

Hoeveel kosten kattenbehandelingen doorgaans?

Volgens de Association of British Insurers (ABI) was de gemiddelde claimwaarde op huisdierenverzekeringen in 2021 £ 848 per claim. In de afgelopen jaren zijn de kosten van veterinaire behandelingen sterk gestegen.

Zoals gerapporteerd door de ABI, voorbeelden van hoeveel het kan kosten om een kat bij de dierenartsen te behandelen, zijn onder meer:

 • Consultatie – Soms gratis, maar vaak tussen £ 40 – £ 60
 • Behandeling van een ademhalingsaandoening 726 pond
 • Operatie voor een gebroken scheenbeen – Bijna £ 2.000
 • Behandeling voor wekedelensarcoom (kanker) – £ 12.000 +

Als je geluk hebt, kun je misschien door je kattenbezit varen met minimale veterinaire kosten, maar niemand heeft een glazen bol. Zoals u kunt zien in de bovenstaande voorbeelden, kan medische behandeling voor huisdieren extreem duur zijn.

Als u bedenkt dat de gemiddelde kosten van een jaarlijkse huisdierenverzekering ongeveer £ 125 per jaar zijn (£ 10 per maand), kunt u zien waarom het afsluiten van een huisdierenverzekering op een cruciaal moment het verschil kan maken.

Kon ik in plaats daarvan niet gewoon sparen voor noodgevallen?

Absoluut, en voor sommigen is dit een solide optie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat besparingen tijd kosten om op te bouwen. Afhankelijk van wanneer de noodzaak van een spoedeisende dierenartsbehandeling kan toeslaan, is het geld mogelijk niet voldoende om onverwachte kosten te dekken.

Huisdierenverzekering polissen hebben een initiële uitsluitingsperiode om te voorkomen dat claims worden ingediend bij frauduleuze aanvragen, maar uw huisdier is meestal volledig gedekt binnen een week of twee nadat uw polis is begonnen.

Wat is levenslange dekking?

Met een huisdierenverzekering is een Lifetime Cover-polis er een waarin de behandeling van een aandoening zo lang als nodig wordt gedekt. Hoewel levenslange verzekeringen of levenslange polissen nog steeds beperkt zijn met betrekking tot jaarlijkse maximale claimuitgaven, zullen ze elk jaar resetten om langdurige zorg te bieden voor lopende aandoeningen.

Omgekeerd worden opeisbare voorwaarden zonder levenslange dekking slechts gedekt tot een vast bedrag en slechts gedurende 12 maanden vanaf de eerste gerelateerde vordering die is ingediend.

Beste huisdierenverzekeringen

Er is een breed scala aan verzekeraars om uit te kiezen, en met zoveel variabelen van dekkingsopties, kan het een mijnenveld zijn om te bepalen welke verzekeringsmaatschappij het beste bij uw behoeften past.

Om u te helpen bij het vinden van de juiste dekking voor uw kat, hebben we 7 van de toonaangevende Britse kattenverzekeraars beoordeeld om erachter te komen hoe ze zich verhouden.

Onze evaluatiemethode

Om de volgende aanbieders van huisdierenverzekeringen te bekijken en te vergelijken, hebben we van elk een breed scala aan informatie verzameld en offertes aangevraagd voor onze drie fictieve (maar toch supermooie) katten van gemengd ras:

 • Indie – Twee maanden oud (kittenverzekering)
 • Beau – Vijf jaar oud
 • Charlie – 13 jaar oud

Als u ook meer dan één kat heeft en op zoek bent naar beleid voor meerdere huisdieren, zal het onderstaande onderzoek hopelijk nuttig zijn. Alle drie de gemengde moggies hebben hun vaccinaties up-to-date. Beau en Charlie zijn gecastreerd, maar Indie is nog te jong om gesteriliseerd te zijn.

Om de vergelijkingsgegevens niet te ingewikkeld te maken, verkeren alle drie de katten in goede gezondheid zonder reeds bestaande aandoeningen of gedragsproblemen, en ze zijn allemaal gratis geadopteerd.

Aangezien er zoveel verschillende dekkingsvariabelen zijn tussen verzekeraars, hebben we van elk twee soorten offertes voor huisdierenverzekeringen gezocht:

 • Basisdekking: Een offerte om alle drie de katten op het meest elementaire niveau te dekken, aangeboden zonder extra’s (sommige van deze citaten bevatten zeer beperkte insluitsels onder basisdekking, maar u kunt ervoor kiezen om deze op te nemen bij het aanpassen van uw eigen dekking.
 • Premium dekking: Een offerte om alle drie de katten op het meest uitgebreide niveau te dekken – inclusief alle extra’s.

Laten we eens kijken hoe het ze verging!

Top 7 Cat verzekeringsmaatschappijen beoordeeld

Als het gaat om kattenverzekeringen, bestaat er niet zoiets als ‘one size fits all’. Elke huisdierenverzekering biedt een verschillende mate van dekking, eigen risico-opties, extra’s en meer. De volgende zeven huisdierenverzekeringsmaatschappijen werden gekozen op basis van hoe vaak ze voorkomen op de toplijsten van Britse huisdierenverzekeringsaanbieders op een breed scala van gerenommeerde sites.

Gezien deze variaties kunnen geen twee huisdierenverzekeringen nauwkeurig worden vergeleken op een like-for-like-basis, maar van de zeven die we hebben beoordeeld, zijn er enkele eervolle vermeldingen:

#1 Meest betaalbare huisdierenverzekering voor katten: MoreThan

MoreThan is onze algemene keuze voor de meest betaalbare standaard huisdierenverzekering voor katten (animal friends verslaan door een snorharen). Als u op zoek bent naar de goedkoopste basisdierdekking, zou MoreThan een van de verzekeraars moeten zijn waar u een offerte van krijgt. Ze zijn ook extreem concurrerend met hun premiedekkingspolissen, die een substantiëler dekkingsniveau bieden.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Jaarlijkse dekking (per voorwaarde) varieert van £ 1.500 – £ 6.000
 • Het eigen risico is vastgesteld op £ 100, maar u kunt ervoor kiezen om extra vrijwillige extra betalingen van 10% of 20% van de totale dierenartsrekening te doen om uw premies te verlagen
 • Geen jaarlijkse totale claimlimieten

Basic Morethan (Geen extra’s) Cover Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £26.38 p/maand

Overmaat: £ 100 (+ 20% eigen bijdrage op claims voor elk huisdier van 9 jaar en ouder)

Bedekken: £ 1.500 per aandoening (of gedurende 12 maanden, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt)

Jaarlijkse claimlimiet: geen

De omslag omvat:

 • Tandheelkundige dekking: Alleen ongeval
 • Noodopvang: 1.000 pond
 • Aanvullende behandelingen: 500 pond
 • Dood: 500 pond

Premium MoreDan cover voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £64.94 p/maand

Overmaat: £ 100 (+ 20% eigen bijdrage voor claims voor huisdieren van 9 jaar en ouder)

Bedekken: £ 6.000 per couitlevering per periode van 12 maanden (resets elk jaar voor lopende zorg)

Jaarlijkse totale claimlimiet: geen

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Reclame/beloning: 1.000 pond
 • Gedragsbehandeling: 1.000 pond
 • Tandheelkundige dekking: £ 2.000 ongeval of ziekte
 • Noodopvang: 1.000 pond
 • Aanvullende behandelingen: 1.500 pond
 • Dood: £ 2.000

Pros

 • Geen jaarlijkse totale claimlimieten
 • Noodopvang inbegrepen in basisdekking
 • Kosten redelijk voor het dekken van oudere katten
 • 24/7 Vetfone advies

Tegens

 • Strikt genomen geen reeds bestaande voorwaarden gedekt
 • Levenslange dekking niet inbegrepen in de laagste dekkingsopties

Klik hier voor een offerte voor MoreThan huisdierenverzekering voor katten

#2 Beste levenslange huisdierenverzekering voor katten: veel huisdieren

ManyPets is een van de beste opties voor diegenen die op zoek zijn naar betaalbare levenslange dekking, omdat alle polissen het standaard bevatten. Ze zijn ook de beste keuze voor het verzekeren van dure kattenrassen, met de hoogste dekking die (veruit) beschikbaar is voor het dekken van de initiële kosten van uw huisdier in het ongelukkige geval dat het verloren, gestolen of sterft.

Veel huisdieren bieden enige flexibiliteit met reeds bestaande conditiedekking. De dekking is beperkt in het eerste jaar, maar als uw huisdier de aandoening gedurende een periode van twee jaar niet hoeft te behandelen, kan het als een nieuwe aandoening worden beschouwd en claimbaar zijn.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Jaarlijkse dekkingsbedragen variëren van £ 3.000 – £ 15.000
 • Extra opties zijn £ 69, £ 99, £ 130 of £ 160
 • Levenslange dekking is van toepassing op alle polissen

Basic Many Pets (Geen extra’s) Cover Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £31.04 p/maand

Overmaat: £ 69 (+ 20% eigen bijdrage op claims voor elk huisdier van 9 jaar en ouder)

Bedekken: £ 3.000 jaarlijks maximum (wordt elk jaar vernieuwd voor lopende omstandigheden)

Jaarlijkse claimlimiet: 3.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Tandheelkundige dekking: Alleen ongeval
 • Gedragsbehandeling: Ja – geen bedrag opgegeven
 • Noodopvang: 100 pond
 • Aanvullende behandelingen: 500 pond

Premium Veel Huisdieren Cover Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £55.10 p/maand

Overmaat: £ 69 (+ 20% eigen bijdrage op claims voor elk huisdier van 9 jaar en ouder)

Bedekken: £ 15.000 jaarlijks maximum (ververst elk jaar voor lopende behandeling van dezelfde aandoening)

Jaarlijkse totale claimlimiet: 15.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Reclame/beloning: £ 6.000 (inclusief dekking voor de initiële kosten van uw huisdier)
 • Gedragsbehandeling: Inbegrepen – geen bedrag opgegeven
 • Tandheelkundige dekking: Ongevallen- en ziektedekking – geen bedrag gespecificeerd
 • Noodopvang: 2.000 pond
 • Onderbroken reis: 2.500 pond
 • Aanvullende behandelingen: 2.500 pond
 • Zwerf of diefstal: 6.000 pond
 • Dood: £ 6.000

Pros

 • Levenslange dekking is van toepassing op alle polissen
 • 24/7 video dierenarts toegang via FirstVet
 • Enige flexibiliteit bij de dekking van reeds bestaande aandoeningen

Tegens

 • Enigszins beperkte insluitsels in de meeste basisdekkingen, hoewel u ervoor kunt kiezen om £ 200 reclame / beloningsdekking als extra op te nemen

Klik hier voor een offerte voor veel huisdieren huisdierenverzekeringen voor katten

#3 Beste prijs-kwaliteitverhouding Premium Cat-verzekering: DirectLine

Van de 7 beoordeelde verzekeraars biedt DirectLine de beste algemene prijs-kwaliteitverhouding. Ze nemen een no-fuss benadering van het opzetten van betaalbare dekking, waardoor het proces minder overweldigend wordt.

DirectLine was iets moeilijker te vergelijken omdat ze geen nieuw beleid accepteren voor katten van 10 jaar of ouder. Dat gezegd hebbende, toonde de dekking die ze boden voor Indie en Beau duidelijk aan dat ze een hogere jaarlijkse dekkingslimiet bieden tegen een betaalbare prijs in vergelijking met andere verzekeraars.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Dekkingsopties: £ 4.000 per voorwaarde (beperkt in de tijd) of £ 8.000 per voorwaarde (geen tijdslimieten voor het bereiken van het maximale claimbedrag)
 • Extra opties £ 80 of £ 160
 • Geen jaarlijkse totale claimlimieten

Basic Directline Cover (geen extra’s) Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie & Beau: £12.86 p/maand

Overmaat: 80 pond

Bedekken: £ 4.000 per aandoening (of gedurende 12 maanden, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt)

Jaarlijkse claimlimiet: geen

De omslag omvat:

 • Tandheelkundige dekking: Alleen ongeval
 • Aanvullende behandelingen: Ja – geen bedrag opgegeven

Voorbeeld van premium directline cover:

Voorbeeld offerte: Indie & Beau: £23.71 p/maand

Overmaat: 80 pond

Bedekken: £ 8.000 per voorwaarde (geen tijdslimiet om het claimmaximum per voorwaarde te bereiken, maar limieten worden niet jaarlijks opnieuw ingesteld)

Jaarlijkse totale claimlimiet: geen

De omslag omvat:

 • Reclame/beloning: 1.000 pond
 • Tandheelkundige dekking: Ongevallendekking en £ 1.000 ziektegerelateerd
 • Noodopvang: 1.000 pond
 • Aanvullende behandelingen: Ja – geen bedrag opgegeven
 • Onderbroken reis: £ 5.000
 • Dood, verlies of afdwalen: 1.500 pond

Pros

 • Geen gedoe, dekking met een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 24/7 video dierenarts toegang via Pawsquad

Tegens

 • Accepteert geen nieuwe aanvraag voor katten van 10 jaar of ouder
 • Geen levenslange huisdierenverzekering/dekking aangeboden, hoewel de maxima ‘per conditie’ niet in de tijd beperkt zijn

Klik hier voor een offerte voor een DirectLine huisdierenverzekering voor katten

#4 Beste kattenverzekering voor reeds bestaande conditiedekking: PetPlan

De verzekeringsmaatschappij PetPlan heeft veel te bieden, waaronder de opvallende keuze voor iedereen die op zoek is naar een uitgebreide verzekering die de dekking voor reeds bestaande aandoeningen niet onmiddellijk ongeldig maakt.

PetPlan hanteert een veel flexibelere benadering van reeds bestaande aandoeningen dan veel aanbieders. Hun beleid is om waar mogelijk reeds bestaande aandoeningen te dekken, waarbij de richtlijnen meestal onderworpen zijn aan de mate van symptoomvrije perioden of dat de aandoening een levenslang probleem zal zijn. Het is niet gesneden en gedroogd, maar er is meer ruimte voor dekking dan veel andere verzekeraars die heel duidelijk stellen dat ze ongeacht de omstandigheden geen reeds bestaande dekking zullen bieden.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Dekkingsopties variëren van £ 3.000 per voorwaarde (beperkt in de tijd) tot een jaarlijkse maximale claimlimiet van £ 12.000
 • Het eigen risico is vastgesteld op £ 75 / £ 80 / £ 85, afhankelijk van de kat en de bijbehorende dekking
 • £ 12.000 jaarlijkse maximale claimlimiet voor een premiepolis

Basic Petplan Cover (Geen extra’s) Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £53.35 p/maand

Overmaat: £ 75 Indie / £ 85 Beau & Charlie (+ 20% co-betaling op claims voor elk huisdier van 9 jaar en ouder)

Bedekken: £ 3.000 per aandoening (of gedurende 12 maanden, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt)

Jaarlijkse claimlimiet: geen

De omslag omvat:

 • Tandheelkundige dekking: ongeval & ziekte
 • Aanvullende behandelingen: 500 pond
 • Gedragsbehandeling: Ja – geen bedrag opgegeven
 • Reclame/beloning: 1.000 pond
 • Noodopvang: 1.000 pond
 • Onderbroken reis: 1.000 pond
 • Verdwaald of diefstal: 1.000 pond

Premium PetPlan dekking voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie (geen levenslange dekking): £ 86,82 p / maand

Overmaat: £ 80 Indie / £ 85 Beau & Charlie (+ 20% co-betaling voor alle claims voor huisdieren van 9 jaar en ouder)

Bedekken: Levenslange dekking – geen maximaal bedrag ‘per aandoening’ (totale jaarlijkse limiet is van toepassing en wordt elk jaar gereset voor lopende behandeling van dezelfde aandoening)

Jaarlijkse totale claimlimiet: 12.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Reclame/beloning: 2.000 pond
 • Gedragsbehandeling: Ja – geen bedrag opgegeven
 • Tandheelkundige dekking: Ongeval of ziekte
 • Aanvullende behandelingen: 2.000 pond
 • Onderbroken reis: 2.000 pond
 • Noodopvang: 2.000 pond
 • Verdwaald of diefstal: 2.000 pond
 • Dood: 2.000 pond

Pros

 • Flexibele benadering van reeds bestaande conditiedekking
 • Brede set insluitsels in de meest elementaire omslag

Tegens

 • Geen levenslange dekking beschikbaar voor oudere katten
 • Levenslange dekking niet inbegrepen in de laagste dekkingsopties

Klik hier om een Offerte op PetPlan Huisdierenverzekering voor katten

#5 Dierenvrienden

Animal Friends is een goede allround optie, maar biedt ook de hoogst beschikbare dekking van de groep – je kunt kiezen voor dekking zo hoog als een jaarlijkse limiet van £ 18.000, maar het kost je een aardige cent. Dat gezegd hebbende, hun basisdekking is bijzonder betaalbaar, en proberen om premium levenslange dekking te krijgen voor een 13-jarige kat is wat de premium quote van de Animal Friend torenhoog stuurde.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Dekkingsopties variëren van £ 1.000 per voorwaarde (beperkt in de tijd) tot een jaarlijkse maximale claimlimiet van £ 18.000 (zonder limieten ‘per voorwaarde’)
 • Extra opties variëren van £ 69 – £ 159 (vastgesteld op £ 99 voor huisdieren van 9 jaar en ouder)
 • Jaarlijkse claimlimieten variëren van £ 4.000 tot £ 18.000

Basic Animal Friends Cover (Geen extra’s) Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £28.41 p/maand

Overmaat: £ 69 Indie & Beau / £ 99 Charlie (+ 20% co-betaling op claims voor elk huisdier van 10 jaar en ouder)

Bedekken: £ 1.000 per aandoening (of gedurende 12 maanden, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt)

Jaarlijkse claimlimiet: 4.000 pond

De omslag omvat:

 • Tandheelkundige dekking: Ongeval alleen – geen bedrag opgegeven
 • Reclame/beloning: 200 pond
 • Noodopvang: 500 pond
 • Aanvullende behandelingen: 500 pond
 • Overlijden of verlies: 500 pond

Premium Animal Friends Cover Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £ 217,11 p / maand (£ 125 alleen voor Charlie)

Overmaat: £ 69 Indie & Beau / £ 99 Charlie (+ 20% co-betaling op claims voor elk huisdier van 10 jaar en ouder)

Bedekken: Levenslange dekking – geen maximaal bedrag ‘per aandoening’ (totale jaarlijkse limiet van toepassing)

Jaarlijkse totale claimlimiet: 18.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Reclame/beloning: 200 pond
 • Gedragsbehandeling: Ja – geen limiet opgegeven
 • Aanvullende behandelingen: 3.000 pond
 • Tandheelkundige dekking: £ 3.000 (ongeval & ziekte)
 • Noodopvang: 1.500 pond
 • Onderbroken reis: 2.500 pond
 • Overlijden of verlies: 3.000 pond

Pros

 • Variërend van betaalbare basisdekking tot uitgebreide dekkingsopties
 • Goede dekkingsopties voor dure rassen
 • Gratis dierenarts video consulten 24/7

Tegens

 • Dure premiedekking voor oudere katten
 • Levenslange dekking niet inbegrepen in de laagste dekkingsopties

Klik hier voor een offerte voor animal friends huisdierenverzekering voor katten

#6 Wagel

Wagel is een populaire, rechtlijnige huisdierverzekeraar, hoewel het moet worden gezegd dat het online offerteproces een beetje frustrerend was. Het lijkt te zijn gemodelleerd naar een no-fuss-aanpak, maar het voelde een beetje te no-fuss.

Er werd frustrerend weinig informatie vooraf gegeven (d.w.z. leeftijdsgerelateerde excessen, beleidsinclusies, enz.). U hebt toegang tot de informatie over beleidsopname via een onopvallend tabblad, maar dat brengt u door lange beleidsdocumenten in tegenstelling tot een gemakkelijk te lezen momentopnameoverzicht van inclusie.

Positief is dat alle Wagel-polissen levenslange dekking bieden zonder ‘per conditie’-limieten, ze brengen geen co-betalingen in rekening op claims voor oudere katten en ze omvatten £ 2 miljoen aansprakelijkheidsdekking.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Jaarlijkse dekkingsbedragen variëren van £ 1.000 – £ 10.000
 • ‘Claimbijdragen’ kunnen overal van nul tot £ 250 worden ingesteld
 • Geen ‘per conditie’ claimlimieten
 • Levenslange dekking op alle polissen

Basisloondekking (geen extra’s) Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £42.09 p/maand

Claimbijdrage: 100 pond

Bedekken: Levenslange dekking – geen maximaal bedrag ‘per aandoening’ (totale jaarlijkse limiet van toepassing)

Jaarlijkse claimlimiet: 1.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Tandheelkundige dekking: £ 1.000 ongeval & ziekte
 • Aanvullende behandelingen: 1.000 pond
 • Gedragsbehandelingen: 1.000 pond
 • Overlijden of verlies: 1.000 pond

Voorbeeld van premieloondekking:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £ 116,61 p / maand

Claimbijdrage: 100 pond

Bedekken: Levenslange dekking – geen maximale ‘per conditie’ amount (algemene jaarlijkse limiet van toepassing)

Jaarlijkse totale claimlimiet: 10.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Gedragsbehandeling: 1.000 pond
 • Tandheelkundige dekking: £ 1.000 ongeval of ziekte
 • Aanvullende behandelingen: 1.000 pond
 • Overlijden of verlies: 1.000 pond
 • Aansprakelijkheid: £2 miljoen

Pros

 • Geen eigen bijdragen aan claims voor oudere huisdieren
 • 24/7 video dierenarts toegang met FirstVet
 • £ 2 miljoen aansprakelijkheidsdekking standaard inbegrepen

Tegens

 • Strikt genomen geen reeds bestaande aandoeningen gedekt – hoewel ze stellen dat het iets is waar ze in de toekomst naartoe werken
 • Informatie over beleidsinclusie komt niet in een gemakkelijk te begrijpen formaat

Klik hier voor een offerte voor wagel huisdierenverzekering voor katten

#7 Beste huisdierenverzekering voor kattenouders van reisliefhebbers: Tesco Bank

Tesco Bank biedt ook een goede kattenverzekering met een goede prijs-kwaliteitverhouding, evenals een bijzonder goede dekking voor kattenbezitters die op reis zijn. Elke katteneigenaar die vaak reist, zal blij zijn met de uitgebreide dekking die is opgenomen in hun Tesco-beleid, zelfs met basisdekking.

Informatie over de belangrijkste dekking:

 • Dekkingsopties variëren van £ 3.000 per voorwaarde (met een totale jaarlijkse limiet van £ 3.000) tot een jaarlijkse maximale claimlimiet van £ 10.000 (zonder limieten voor ‘per voorwaarde’)
 • Extra opties: £ 60, £ 120, £ 200
 • £ 10.000 maximale jaarlijkse claimlimiet op premium levenslang beleid

Basic Tesco Cover (Geen extra’s) Voorbeeld:

Voorbeeld offerte:Indie, Beau en Charlie: £32.05 p/maand

Overmaat: £ 60 (+ 20% eigen bijdrage op claims voor elk huisdier van 8 jaar en ouder)

Bedekken: £ 3.000 per aandoening (of gedurende 12 maanden, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt)

Jaarlijkse claimlimiet: 3.000 pond

De omslag omvat:

 • Tandheelkundige dekking: Alleen ongeval
 • Reclame/beloning: 1.000 pond
 • Noodopvang: 1.000 pond
 • Aanvullende behandelingen: 500 pond
 • Onderbroken reis: £ 5.000
 • Dood: 1.500 pond

Premium Tesco Cover Voorbeeld:

Voorbeeld offerte: Indie, Beau en Charlie: £72.97 p/maand

Overmaat: £ 60 (+ 20% eigen bijdrage op claims voor elk huisdier van 8 jaar en ouder)

Bedekken: Levenslange dekking – geen maximaal bedrag ‘per aandoening’ (totale jaarlijkse limiet van toepassing)

Jaarlijkse totale claimlimiet: 10.000 pond

De omslag omvat:

 • Levenslange dekking
 • Reclame/beloning: 1.000 pond
 • Tandheelkundige dekking: Ongeval of ziekte
 • Noodopvang: 1.000 pond
 • Onderbroken reis: £ 5.000
 • Aanvullende behandelingen: 1.000 pond
 • Dood: 1.500 pond

Pros

 • Royale dekking voor onderbroken reizen, zelfs met basisdekking
 • 24/7 vetfone advies

Tegens

 • Strikt genomen worden geen reeds bestaande voorwaarden gedekt
 • Levenslange dekking niet inbegrepen in de laagste dekkingsopties

Klik hier voor een offerte voor een tesco bank huisdierenverzekering voor katten

De juiste hoes voor uw kat krijgen

Zoals u kunt zien, zijn veel van de dekkingsinclusies voor huisdierenverzekeringen standaard, maar sommige plannen zullen nuttiger zijn voor de ene huisdierouder dan voor de andere. Houd rekening met factoren zoals uitgebreide reisgerelateerde dekking, verhoogde dekking voor dure rassen of flexibiliteit met betrekking tot reeds bestaande aandoeningen.

Neem de tijd om te overwegen welke insluitsels het belangrijkst zijn voor u en uw kat, en zorg ervoor dat u een handvol offertes krijgt om te vergelijken voordat u één aanbieder kiest.

Zorg ervoor dat je je eigen onderzoek doet

Hoewel we ons tot het uiterste hebben ingespannen om u een schat aan nauwkeurige informatie te bieden, zijn er veel voorwaarden van toepassing op de bovenstaande gegevens en is het absoluut noodzakelijk dat u de polisdocumenten van uw gekozen verzekeraar zorgvuldig doorleest om ervoor te zorgen dat u de dekking krijgt die u nodig hebt.

Inhoudsopgave