De 7 beste kattenbakken voor oudere katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hoewel je de effecten van leeftijd op je lichaam kunt gaan voelen zodra je je dertigste hebt bereikt, beginnen de mobiliteitsbeperkende effecten van artritis meestal pas na de leeftijd van 50 jaar. Dat is wanneer mensen als van middelbare leeftijd worden beschouwd – de term “senior” is gereserveerd voor personen ouder dan 65 jaar.

Katten beginnen al na 7 jaar de fysieke tekenen van veroudering te vertonen, hoewel sommigen er pas na 10 of 11 jaar als senioren beginnen uit te zien of zich als senioren te gedragen. Het klinkt misschien jong, maar 11 is ongeveer gelijk aan 60 in mensenjaren.

Naarmate je kat ouder wordt, kunnen jullie allebei merken dat je je levensstijl moet aanpassen. Uw kat is misschien minder enthousiast om van hoogten te springen of trappen te beklimmen en misschien wilt u kijken naar producten die het leven van een oudere kat gemakkelijker maken. De kattenbak is een geweldige plek om te beginnen.

Onze topkeuze voor de beste kattenbak voor oudere katten is de Lucky Champ Cat Litter Pan omdat deze duurzaam is gebouwd met hoge muren om rommel te bevatten, maar een verlaagde ingang heeft voor gemakkelijke toegang voor oudere katten en katten met beperkte mobiliteit. We zullen deze kattenbak en onze andere topkeuzes hieronder nader bekijken.

In één oogopslag: 7 beste kattenbakken voor oudere katten

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Lucky Champ Kattenbak

 • Toegang van 3,5 inch hoog maakt toegang gemakkelijk voor oudere katten
 • Hoge achterwand helpt urinespray en zwerfvuilverstrooiing tegen te houden
 • Stijve kunststof constructie biedt uitstekende duurzaamheid

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Kitty Go Here Senior Kattenbak

 • Breed kattenbakbed meet 24 bij 20 inch
 • Laag 3-inch instappunt voor gemakkelijke toegang voor oudere katten
 • Verkrijgbaar in kleine en grote maten, drie kleuren

Meest duurzaam

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

PetFusion BetterBox Kattenbak

 • Duurzaam gemaakt van niet-poreus ABS-kunststof
 • Hoge 8-inch zijkanten helpen strooisel en urine te bevatten
 • Royaal bemeten voor de gemiddelde kat

Het beste voor grote katten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Nature’s Miracle Hoogzijdige kattenbak

 • Zeer hoge zijkanten, 11 centimeter van de grond
 • Goed geconstrueerd, gemaakt van vrij dik plastic
 • Gedropte 5-inch ingang voor verbeterde toegang

Beste wegwerp

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Kitty zeeft grote wegwerp zeven kattenbak

 • Gemaakt van 100% post-consumer gerecyclede materialen
 • Zeefbakken maken het schoonmaken van de kattenbak snel en eenvoudig
 • Lage 4-inch toegang voor gemakkelijke toegang voor oudere katten

Waarom zou u ons vertrouwen?

Kitty Go Here Senior Kattenbak

Kitty Go Here Senior Kattenbak

In de afgelopen drie jaar hebben we veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een geweldige kattenbak te maken.

We hebben de soorten kattenbakken onderzocht die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op meer dan een dozijn topboxen. We hebben meer dan 40 uur besteed aan het testen van de stevigheid, katvriendelijkheid en geschiktheid van deze kattenbakken voor oudere katten.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de 7 kattenbakken geselecteerd die hieronder worden beschreven als de beste die u kunt kopen voor oudere katten.

Hoe we hebben gekozen

Petmate Booda Clean Step Cat Kattenbak Dome

Petmate Booda Clean Step Cat Kattenbak Dome

In de afgelopen maand heb ik meer dan een dozijn verschillende kattenbakken getest met mijn drie katten Bagel, Biscuit en Munchkin. Alle drie mijn katten zijn senioren, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Terwijl ik het geluk heb dat geen van mijn katten kunst heeft ontwikkeldhritis of andere mobiliteitsproblemen, was ik enigszins beperkt in mijn vermogen om deze kattenbakken in dat specifieke gebied te testen.

Om deze lijst samen te stellen, zocht ik naar kattenbakken die royaal waren bemeten met verlaagde toegangspunten van 5 inch hoog of lager. Ik heb ook rekening gehouden met factoren zoals materiaalkwaliteit, het vermogen om verstrooiing te bevatten en toegevoegde functies.

De beste kattenbakken voor grote katten: onze top 7 keuzes

#1 Algemeen beste: Lucky Champ Cat Litter Pan

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 25 “x16.75” x9.5 “
 • Instaphoogte: 3,5 inch

De Lucky Champ kattenbak is speciaal ontworpen voor oudere katten en heeft een royaal bemeten kattenbakbed, verhoogde zijkanten en een verlaagde ingang. Uw kat hoeft alleen maar over de drempel van 3,5 inch hoog te stappen om in de kattenbak te komen en de lip van de basis fungeert als een back-upstap als er een nodig is.

Deze kattenbak is ontzettend solide. De dikke, niet-poreuze plastic materialen zijn stijf, zodat de kattenbak niet buigt of buigt onder het gewicht van zwaar strooisel. Het heeft rubberen handvatten aan beide zijden die het gemakkelijk maken om ook op te tillen en te bewegen.

Hoewel het misschien niet groot genoeg is voor zeer grote katten, is de Lucky Champ kattenbak geschikt voor de gemiddelde kat. Het heeft een hoge achterwand en zijkanten die naar voren hellen, waardoor zwerfvuilverstrooiing tot op zekere hoogte wordt beperkt. Er zal altijd enig risico zijn voor verstrooiing met een gedropte ingang, maar ik had geen andere belangrijke zorgen bij het testen van deze kattenbak.

Wat we leuk vonden:

 • Toegang van 3,5 inch hoog maakt toegang gemakkelijk voor oudere katten
 • Hoge achterwand helpt urinespray en zwerfvuilverstrooiing tegen te houden
 • Stijve kunststof constructie biedt uitstekende duurzaamheid

Wat we niet leuk vonden:

 • Gedropte invoer zorgt voor wat verstrooiing
 • Misschien niet groot genoeg voor zeer grote katten

#2 Runner Up: Kitty Go Here Senior Kattenbak

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 24 x20 x5
 • Instaphoogte: 3 inch

Als de Lucky Champ niet groot genoeg is voor je kat, biedt de Kitty Go Here Senior Kattenbak misschien iets meer ruimte. Het is 24 inch lang en 20 inch breed met 5-inch muren helemaal rond. De ingang aan de voorkant is gedaald tot 3 inch, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is voor oudere katten.

Chewy-klanten zijn grotendeels tevreden met deze kattenbak met meer dan 75% die het een 5-sterrenbeoordeling geeft. Sommige klanten hoewel de doos nog steeds een beetje klein was voor grote katten en veel van de negatieve opmerkingen hebben te maken met neststrooisel en urinespray. Mijn kleinste kat, Munchkin, heeft de neiging om urine te spuiten, dus dit is een probleem dat ik ook tegenkwam bij het testen van deze kattenbak.

Hoewel het over het algemeen een solide product is, zijn de nadelen van deze kattenbak het hoge prijskaartje en de lage muren. Deze kattenbak kost ongeveer $ 40 voor de grote maat en de kleine maat kost nog steeds meer dan $ 30.

Het is ook belangrijk op te merken dat terwijl de gevallen ingang de toegang voor oudere katten verbetert, de ingang erg breed is, waardoor strooisel aan de voorkant kan worden verspreid. De muren helemaal rond de doos zitten slechts 5 centimeter hoog, dus ze mogen geen strooi- of urinespray bevatten, evenals dozen met hogere muren.

Wat we leuk vonden:

 • Breed kattenbakbed meet 24 bij 20 inch
 • Laag 3-inch instappunt voor gemakkelijke toegang voor oudere katten
 • Verkrijgbaar in kleine en grote maten, drie kleuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur, ongeveer $ 40
 • Lage zijkanten bevatten mogelijk niet goed strooisel

#3 Budgetkeuze: Van Ness Grote hoogzijdige kattenbak met frame

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 19 “x15” x8 “
 • Instaphoogte: 4 inch

Elke kattenbak met een gevallen ingang zal moeite hebben om zwerfvuilverstrooiing te bevatten, maar het hebben van een hoge rug en zijkanten zal helpen. De Van Ness Framed Cat Litter Pan neemt een standaard kattenbak en bedekt deze met een frame om de hoogte van de muren te verhogen van 4 inch naar dichter bij 8 inch. De toevoeging van het frame maakt de werkelijke stap ongeveer 4,25 centimeter van de grond, maar het is nog steeds lager dan de gemiddelde kattenbak.

Het belangrijkste waar deze kattenbak voor gaat is het lage prijskaartje. Geprijsd onder de $ 10, deze optie is veel goedkoper dan veel van de kattenbakken op deze lijst. Als u niet zeker weet of een kattenbak met lage instap enig verschil zal maken voor uw oudere kat, kan het geen kwaad om iets goedkoops als dit te proberen en, als het werkt, te upgraden naar een van de opties van hogere kwaliteit we hebben beoordeeld.

Het belangrijkste nadeel van deze Van Ness ingelijste kattenbak is dat hij niet bijzonder stevig is. Het plastic is vrij dun en de doos heeft de neiging om te buigen en te buigen onder het gewicht van zwaar afval. De hoge zijkanten helpen wat strooiselverstrooiing en urinespray te bevatten, maar de gevallen binnenkomst zal altijd een probleem zijn.

Wat we leuk vonden:

 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 10
 • Inclusief frame verhoogt de muren tot 8 inch
 • Dropd entry zit ongeveer 4 centimeter van de grond

Wat we niet leuk vonden:

 • Materialen zijn vrij dun
 • Laat van wat strooisel van voren strooisel

#4 Premium Pick: Petmate Booda Clean Step Cat Kattenbak Dome

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 22,5 “x22,5” x19 inch
 • Instaphoogte: <1 inch

De Petmate Booda Dome kattenbak biedt twee voordelen die het onze premium keuze maken. Eerst en vooral heeft het een opstapje dat de toegang voor katten op alle mobiliteitsniveaus verbetert. Je kat hoeft alleen maar de trap op te lopen om zijn behoefte te doen. Ten tweede helpt het de geur van de kattenbak en de verspreiding van het strooisel te beperken en de inhoud van de kattenbak uit het zicht te houden.

Met meer dan 10.000 beoordelingen op Amazon is de Petmate Booda Dome geliefd. Het heeft een algemene klantbeoordeling van 4,4 van de 5 sterren en ongeveer 68% van de wereldwijde beoordelingen zijn 5 sterren. Mijn ervaring was consistent met klanten die het vermogen van de doos om zwerfvuilverstrooiing te bevatten prezen – het hielp ook voorkomen dat mijn hond, Archie, toegang kreeg tot de kattenbak om stiekem een snack te eten.

Negatieve beoordelingen van deze kattenbak vermelden de beperkte binnenruimte, problemen met lekken in de naden en moeite met schoonmaken. Na het testen van de Booda Dome, ben ik het enigszins eens met een klant die zei: “Het concept is geweldig, maar het ontwerp is verschrikkelijk.” Ik ga misschien niet zo ver om te zeggen dat de kattenbak verschrikkelijk is, maar het ontwerp laat zeker iets te wensen over.

Het grootste probleem is dat de twee helften van de Booda Dome niet in elkaar klikken. Het is een beetje moeilijk om de stukken goed te laten passen en zelfs dan valt de bovenkant er vrij gemakkelijk af als je geen manier vindt om hem vast te zetten. Dit maakt het ook moeilijk om de kattenbak te verplaatsen terwijl deze is gemonteerd – het kan gemakkelijker zijn om het deksel te verwijderen voordat u de kattenbak verplaatst.

Wat we leuk vonden:

 • Lage, step-up entry maakt toegang zeer eenvoudig
 • Helpt bij het beheersen van de verspreiding van afval en de geur van kattenbakken
 • Voorkomt dat honden uit de kattenbak eten

Wat we niet leuk vonden:

 • Materialen zijn een beetje dun
 • Boven- en onderkant klikken niet in elkaar

#5 Meest duurzaam: Petfusion Betterbox Kattenbak

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 22,6 “x18,1″ x8,1”
 • Instaphoogte: 5 inch

De vorige keuze ontbreekt op de duurzaamheidsafdeling, maar de PetFusion BetterBox niet. Deze kattenbak is gemaakt van niet-poreus ABS-plastic en is zeer stijf en buigt of buigt niet in het minst, zelfs niet wanneer deze gevuld is met zwaar strooisel.

De BetterBox is een open kattenbak die ongeveer 22,6 inch lang en 18,1 inch breed is. Het heeft een verlaagde 5-inch ingang voor gemakkelijkere toegang voor oudere katten, maar de zijkanten van de doos zijn 8 inch hoog. De hoge zijkanten helpen om zwerfvuilverstrooiing en urinespray tegen te houden, maar een gevallen invoer zorgt altijd voor wat strooisel dat uit de voorkant van de doos wordt verspreid.

Deze kattenbak kost iets meer dan $ 40, dus het is duurder dan veel van de opties op deze lijst. Het is echter gebouwd om lang mee te gaan en royaal van formaat. De afgeronde binnenhoeken kunnen het schrapen van de zijkanten een beetje lastig maken, maar de plastic materialen worden bespoten met een antiaanbaklaag om plakken te verminderen.

Ik gebruik de PetFusion BetterBox al enkele jaren. Ik heb het een tijdje als konijnenbak gebruikt, maar ben toen weer teruggegaan naar het gebruik als kattenbak. Alle drie de katten lijken het leuk te vinden en ik waardeer echt hoe duurzaam het is – ik kan de doos gemakkelijk optillen zonder me zorgen te maken dat hij zal buigen en vuil afval over de vloer morst.

Wat we leuk vonden:

 • Duurzaam gemaakt van niet-poreus ABS-kunststof
 • Hoge 8-inch zijkanten helpen strooisel en urine te bevatten
 • Royaal bemeten voor de gemiddelde kat

Wat we niet leuk vonden:

 • Gedropte toegang zorgt voor wat afvalverstrooiing
 • Vrij duur, meer dan $ 40

#6 Beste voor grote kat: Nature’s Miracle High-Sided Kattenbak

Nature's Miracle Just For Cats Geavanceerde hoogzijdige kattenbak

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 23,4 “x18,25″ x11”
 • Instaphoogte: 5 inch

Terwijl de 8-inch zijkanten op de PetFusion BetterBox helpen om zwerfvuilverstrooiing te voorkomen, heeft de Nature’s Miracle High-Sided Litter Box enkele van de hoogste muren die ik op een kattenbak heb gezien. Ze zijn 11 centimeter lang, maar de voorkant heeft nog steeds een verlaagde 5-inch ingang voor verbeterde toegang door oudere katten.

Deze kattenbak is niet zo stijf als de BetterBox, maar de materialen zijn nog steeds redelijk dik en behoorlijk duurzaam. Het is bescheiden geprijsd rond $ 21 en de grootte van 23,4 bij 18,25 inch is groot genoeg voor de gemiddelde kat. Grote katten vinden deze kattenbak misschien niet zo comfortabel als de 11-inch zijkanten hem een beetje meer ingesloten maken – ze kunnen hun kop of staart misschien niet over de zijkanten hangen wanneer dat nodig is.

Klanten op Chewy zijn grotendeels tevreden met deze kattenbak, afgezien van de gebruikelijke klachten over zwerfvuilverstrooiing door de vooringang. Sommige klanten merken op dat de lip op de ingang niet zo goed werkt als bedoeld om overtollige strooisel van de kattenpoten te vangen, maar ik kon niet zeggen of het strooisel op de vloer rond de doos daarvan afkomstig was of regelmatig strooisel.

Wat we leuk vonden:

 • Zeer hoge zijkanten, 11 centimeter van de grond
 • Goed geconstrueerd, gemaakt van vrij dik plastic
 • Gedropte 5-inch ingang voor verbeterde toegang

Wat we niet leuk vonden:

 • Lip bij binnenkomst kan een puinhoop maken
 • Misschien niet groot genoeg voor grote katten

#7 Beste wegwerp: kitty zeeft grote wegwerp kattenbak

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 17 x13,8 x4 inch
 • Instaphoogte: 4 inch

Of je nu een tijdje op reis bent of een oudere kat verzorgt, er kunnen momenten zijn waarop het handiger is om een wegwerpbak te hebben dan een traditionele kattenbak. Het Kitty Sift-systeem is een geweldige keuze omdat het is gemaakt van gerecyclede materialen, het is wegwerpbaar en het kan worden gebruikt als een voering met veel ingesloten kattenbakken.

Het Kitty Sift systeem bestaat uit 6 stuks: één stevige kattenbak en vijf zeefvoeringen. Je stapelt de voeringen gewoon in de stevige pan en vult met strooisel. Als het tijd is om de kattenbak schoon te maken, til je gewoon de bovenste voering op om het strooisel te zeven en de klonten te scheiden voor eenvoudige verwijdering. Van daaruit draai je eenvoudig de voering en plaats je deze op de bodem van de stapel.

Hoewel gemaakt van karton, is de Kitty Sift redelijk duurzaam. Het kan meer worden beïnvloed door een hoge luchtvochtigheid dan andere kattenbakken, maar raakt niet onmiddellijk verzadigd met vloeistof.

Dit kattenbaksysteem is er in verschillende maten. De grote maten 17 centimeter lang bij ongeveer 14 centimeter breed met 4-inch muren. De 4-inch muren maken het gemakkelijk voor oudere katten om in en uit de kattenbak te komen, hoewel het wel een aanzienlijke hoeveelheid afvalverstrooiing mogelijk maakt. U kunt dit verhelpen door een frame te kopen dat nog een paar centimeter toevoegt aan de hoogte van de muren.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van 100% post-consumer gerecyclede materialen
 • Zeefbakken maken het schoonmaken van de kattenbak snel en eenvoudig
 • Lage 4-inch toegang voor gemakkelijke toegang voor oudere katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Zorgt voor veel strooiselverstrooiing zonder het frame
 • Is mogelijk niet geschikt voor grote katten

5 tips om uw oudere kat comfortabeler te maken

Lucky Champ Kattenbak

Lucky Champ Kattenbak

Nu meer dan ooit behandelen eigenaren van gezelschapsdieren hun katten minder als huisdieren en meer als familie. Omdat uw kat een lid van het gezin is, verdient hij het om net zo gelukkig te zijn in uw huis als iedereen. Als voogd van uw kat maakt dat het uw verantwoordelijkheid om te anticiperen op en tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van uw kat gedurende zijn hele leven.

Wanneer uw kat ouder wordt, kunnen eens eenvoudige dingen zoals op het bed springen of in de krabpaal klimmen moeilijker worden. Je kat is nu net zo goed als altijd je trouwe metgezel – hij heeft misschien een beetje hulp nodig om ten volle van het leven te genieten.

Hier zijn vijf eenvoudige dingen die u kunt doen om uw kat comfortabel te houden naarmate hij ouder wordt:

Schakel over naar een kattenbak met een gedropte ingang.

Uw kat kan kiezen hoe actief hij dagelijks wil zijn, maar hij zal altijd de kattenbak moeten gebruiken. Als uw kat al jaren opstaat en niet zo mobiel is als hij ooit was, kan hij de overstap naar een kattenbak waarderen die minder moeite kost om toegang te krijgen.

Senior kattenbakken hebben meestal gevallen ingangen die niet meer dan 5 centimeter van de grond staan. U kunt de modus vindenls die nog steeds functies bevatten zoals hoge zijkanten of antiaanbaklagen, maar deze add-ons moeten als secundair worden beschouwd aan functies die het comfort van uw kat verbeteren.

Maak andere essentiële zaken gemakkelijker toegankelijk.

Niet alleen moet uw oudere kat gemakkelijk de kattenbak kunnen in- en uitstappen, maar andere essentiële zaken zoals voedsel, water en beddengoed moeten ook toegankelijk zijn. Een verhoogde kattenbak kan uw kat wat pijn besparen als hij het ongemakkelijk vindt om te bukken om te eten of te drinken.

Beddengoed moet naar de vloer of naar een gemakkelijk toegankelijke locatie worden verplaatst met de toevoeging van trappen of een hellingbaan. Zorg er bij het verplaatsen van beddengoed voor dat uw kat nog steeds de ruimtes kan gebruiken die hij het leukst vindt. Dit kan betekenen dat hij trappen moet zetten naar zijn favoriete vensterbank of hellingen moet installeren tussen de verschillende niveaus van zijn krabpaal.

Zorg ervoor dat uw kat voldoende voedingsstoffen en calorieën binnenkrijgt.

Veel katteneigenaren gaan ervan uit dat een afname van het activiteitsniveau een afname van de calorie-inname vereist, maar dat is misschien niet in alle gevallen het geval. Het is essentieel voor de gezondheid en levensduur van uw ouder wordende kat dat hij een gezond lichaamsgewicht behoudt. Als uw kat de neiging heeft om aan de zwaardere kant van het spectrum te vallen, moet u mogelijk extra inspanningen leveren om uw kat actief te houden en kijken hoeveel traktaties u hem geeft. Voor veel katten is het echter een grotere zorg om op gewicht te blijven.

Uw dierenarts kan u helpen het ideale gewicht van uw kat te bepalen en kan een receptdieet aanbevelen voor specifieke gezondheidsproblemen die van invloed zijn op het vermogen van uw kat om een gezond gewicht te behouden. Gezonde oudere katten zullen profiteren van de hoogste kwaliteit voeding die u zich consequent kunt veroorloven, of dat nu een upgrade naar natvoer van droogvoer betekent of het toevoegen van vers of rauw kattenvoer aan de voedingsrotatie.

Verhoog de frequentie van dierenartscontroles tot twee keer per jaar.

Jonge en gezonde katten hebben meestal niet meer dan een jaarlijkse controle nodig om vaccinaties in te halen, maar oudere katten hebben mogelijk meer veterinaire aandacht nodig. Uw dierenarts kan u helpen het gewicht van uw kat in de gaten te houden en eventuele bestaande gezondheidsproblemen waarvoor hij wordt behandeld. Tussen de bezoeken door is het belangrijk om goed op het gedrag van uw kat te letten, omdat elke plotselinge of significante verandering een indicatie kan zijn dat er iets mis is.

Leer hoe u tekenen van pijn en ziekte bij katten kunt identificeren.

Katten hebben een natuurlijk instinct om pijn en ongemak te verbergen omdat het hen kwetsbaar maakt. Helaas kan deze gewoonte de behandeling vertragen wanneer katteneigenaren de subtiele hints die hun kat hen zou kunnen geven niet herkennen. Elke verandering in de eet- of slaapgewoonten van uw kat, het gebruik van de kattenbak of het energieniveau kan een teken zijn van een zich ontwikkelend gezondheidsprobleem.

Bij twijfel kan het nooit kwaad om contact op te nemen met uw dierenarts. Als uw kat geen onmiddellijke tekenen van angst of ziekte vertoont, kunt u gewoon een bericht achterlaten bij uw dierenarts of een e-mail sturen. Als zich tussen dierenartsbezoeken door een noodsituatie voordoet, wilt u het nummer en adres hebben van een 24-uurskliniek of nooddierenarts waar u terecht kunt voor onmiddellijke behandeling.

Inpakken

Elke kat heeft zijn eigen unieke voorkeuren en je weet misschien niet wat ze zijn totdat je een nieuw product mee naar huis neemt dat hij botweg weigert te gebruiken. Als het gaat om kattenbakken, willen gelukkig alle katten hetzelfde: een schone, gemakkelijk toegankelijke ruimte waar ze comfortabel hun behoefte kunnen doen.

Voor het grootste deel vertaalt dit zich in een royale kattenbak die dagelijks wordt geschept en minstens één keer per maand wordt schoongemaakt. Voor oudere katten moet u de extra afweging maken of een gevallen toegang noodzakelijk is voor een comfortabelere toegang.

Als je oudere kat net zo mobiel is als hij ooit was, kun je misschien nog een paar jaar wegkomen met een traditionele kattenbak. Bekijk hier enkele van onze favorieten:

De 11 beste kattenbakken in 2022 – we hebben ze allemaal geprobeerd

Veelgestelde vragen

Hoe snel verouderen katten?

Het is geen geheim dat kittens snel groeien, maar dingen lopen meestal af rond 12 maanden. Als het gaat om functionele leeftijd, zal uw kat echter nog steeds snel vooruitgaan voor nog een jaar of zo. Als je de veroudering van een kat zou vergelijken met die van een mens, zal je kat vergelijkbaar zijn met een 15-jarige mens wanneer hij zijn eerste verjaardag bereikt. Hij zal halverwege de 20 zijn tegen de tijd dat hij 2 jaar oud wordt, maar daarna is elk kattenjaar gelijk aan ongeveer 4 menselijke jaren.

Hebben oudere katten altijd mobiliteitsproblemen?

Zoals het geval is met mensen, zullen de gewrichten van uw kat waarschijnlijk na verloop van tijd verstijven, wat zijn vermogen om trappen te beklimmen, springen en rennen beperkt. Hoewel sommige katten langer aan fysieke symptomen ontsnappen dan anderen, schatten veterinaire onderzoekers dat 90% van de katten meer dan thDe leeftijd van 10 jaar worden tot op zekere hoogte beïnvloed door artritis. Kattenartritis is een degeneratieve ziekte, dus het zal na verloop van tijd alleen maar erger worden. Er is helaas geen genezing, maar de symptomen kunnen worden beheerd met medicatie, fysiotherapie en veranderingen in levensstijl.

Table of Contents